Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

«Πυρετώδες» 10ήμερο διαπραγματεύσεων

«Πυρετώδες» 10ήμερο διαπραγματεύσεων

19/4/2010
Αβέβαιη είναι η πραγματοποίηση της συνάντησης των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τους αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με τους οποίους θα συζητήσουν το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του ΔΝΤ εφόσον η χώρα μας καταφύγει στον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ.


Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν φτάσει στην Αθήνα μόνο δύο μέλη της ομάδας του Ταμείου με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Επιστολή-τελεσίγραφο ΕΕ για Ασφαλιστικό - Σύνταξη στα 67!

17/4/2010

Επιστολή-φωτιά για ακόμα δυσμενέστερες ανατροπές στο Ασφαλιστικό έστειλε η Ε.Ε. στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», από το 2013 θα μπει το ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις με ποσοστά αναπλήρωσης πάνω από 80%, όπως στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (μόνο στο πρώην ΤΕΒΕ).

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», η Κομισιόν έστειλε σχετική επιστολή την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο, όπου μεταξύ άλλων:

Σταδιακή αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη από την ΤρίτηΣταδιακή αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη από την Τρίτη

19/4/2010
Αίρονται σταδιακά από την Τρίτη οι περιορισμοί στις πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο έπειτα από πέντε μέρες χάους και απίστευτης ταλαιπωρίας εκατομμυρίων ταξιδιωτών εξαιτίας του «μπλακ-άουτ» που προκάλεσε στις εναέριες μεταφορές η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία. Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και Βέλγιο ανοίγουν προοδευτικά τον εναέριο χώρο τους από το πρωί της Τρίτης.

ΟΝΝΕΔ Παπαμιμίκος με 55%Πρώτος εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, όπως όλα έδειχναν αργά χθες το βράδυ, θα είναι ο 32χρονος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και εκτιμήσεις των επιτελείων των υποψηφίων στο 98,9% των ψήφων ερχόταν πρώτος με ποσοστό 55% έναντι 45% του αντιπάλου του.

GOODYEAR 14 χρόνια μετά το πρώτο μεγάλο λουκέτο.Στις αρχές του Ιουλίου του 1996 η Θεσσαλονίκη πάγωσε από την απόφαση της πολυεθνικής Goodyear να κλείσει το εργοστάσιό της στη Σίνδο και να απολύσει τους 350 εργαζομένους της. Ήταν το πρώτο μεγάλο λουκέτο στην πόλη τη δεκαετία του ’90, οι πρώτες τοπικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης των αγορών.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive