Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Το γερμανικό εκλογικό σύστημα και η μεταφορά των δυσαναλογιών του στο υπο συζήτηση ελληνικό εκλογικό σύστημα

13/3/2010


Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται στην Ελλάδα μια μεγάλη συζήτηση που αφορά στον εκλογικό νόμο και στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει ένα εκλογικό σύστημα αντίστοιχο του γερμανικού. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες του γερμανικού εκλογικού συστήματος είναι σχετικά άγνωστες στο ελληνικό κοινό, πιθανότατα όμως και στις κυβερνώσες πολιτικές ελίτ. Για το λόγο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να κωδικοποιηθούν οι βασικότερες πλευρές του και να αναλυθούν τα βασικά λειτουργικά του εργαλεία...

Πτηνά: μισό θηλυκό - μισό αρσενικό

13/3/2010

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ Η μελέτη τριών κοτόπουλων που γεννήθηκαν κατά το ήμισυ θηλυκά και κατά το ήμισυ αρσενικά δείχνει ότι το φύλο στα πτηνά προσδιορίζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα θηλαστικά. Τα αρσενικοθήλυκα κοτόπουλα, που ονομάζονται γυνανδρόμορφα, έδειξαν σε ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ότι στο συγκεκριμένο είδος τα χρωμοσώματα και όχι οι ορμόνες οδηγούν στην ανάπτυξη του φύλου.

Το τραγούδι «ΟPA» του Γιώργου Αλκαίου στη Eurovision

13/3/2010

Το τραγούδι ΟPA με ερμηνευτές τους Γ. Αλκαίο & Friends θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 55ο διαγωνισμό της Eurovision. Τους στίχους έγραψαν οι Γιάννης Αντωνίου – Friends, ενώ τη μουσική ο Γιώργος Αλκαίος. Η επιλογή του τραγουδιού έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΡΤ. Ακούστε το τραγούδι:

Guardian: Στην τελική ευθεία το σχέδιο «διάσωσης» της Ελλάδας

13/3/2010

Οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης φέρονται να κατέληξαν σε συμφωνία για την «διάσωση» της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.Οι κυβερνήσεις των 16 χωρών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ για την «διάσωση» της Ελλάδας, στο πλαίσιο ενός πακέτου στήριξης του κοινού νομίσματος, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian σήμερα Σάββατο.

Ενας στους 3 πνίγεται στην ανεργία

13/3/2010

Θραύση κάνει η ανεργία στους νέους. Τον Δεκέμβριο εξακοντίστηκε στο 29%, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από το 2004 και μετά.

Δηλαδή επί της ουσίας ο ένας στους τρεις νέους αδυνατεί να βρει δουλειά.

Τον ίδιο μήνα το γενικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 10,2% (από 8,9% τον αντίστοιχο μήνα του 2008), με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά τους 505.000.

Την ίδια στιγμή το φως της δημοσιότητας βλέπουν... εφιαλτικές προβλέψεις για εκτίναξή της ακόμη και στο 20%.

Τρομοκράτης με επιτυχημένη καριέρα και θείο βουλευτή..!

13/3/2010

Τρομοκράτης με ξεχωριστό προφίλ ήταν ο νεκρός της Δάφνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ του Σαββάτου.


Παιδί αστικής οικογένειας, με διευθυντική θέση στην εταιρεία που δούλευε, με γονείς γιατρούς και θείο πρώην βουλευτή της ΝΔ, δεν έκρυβε τις σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι οικείοι του θεωρούσαν ωστόσο ότι η δράση του περιοριζόταν σε διαδηλώσεις...

Ο νεκρός ήταν μάλιστα “γείτονας” της ΓΑΔΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος του Σαββάτου. Έμενε πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ωστόσο ποτέ δεν είχε κινήσει υποψίες.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive