Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Πυρηνικοί αντιδραστήρες από τη Ρωσία στην Ινδία

12/3/2010

Η Ρωσία πρόκειται να κατασκευάσει έως 16 πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ινδία για σταθμούς παραγωγής ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ.Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ατομικής Υπηρεσίας Σεργκέι Κιριγένκο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει τουλάχιστον 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ινδία.Ο Ιβανόφ προσέθεσε εξάλλου ότι η Ρωσία θα παραδώσει το αεροπλανοφόρο Gorshkov στην Ινδία ως το τέλος του 2012.
Η Ινδία υπέγραψε επίσης με τη Ρωσία συμφωνία για την απόκτηση 29 καταδιωκτικών αεροσκαφών MiG, ανακοίνωσε παράλληλα ο Μιχαήλ Πογκόσιαν, γενικός διευθυντής των ρωσικών εταιρειών κατασκευής αεροσκαφών RAC-MiG και Σουχόι.

Διαδηλώσεις για τις περικοπές στη Γαλλία

12/3/2010

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε σχολεία και νοσοκομεία διαδήλωσαν την Παρασκευή στη Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές θέσεων εργασίας στους δύο αυτούς τομείς.

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν την Πέμπτη και οι δικαστικοί, οι δάσκαλοι, οι νοσοκόμες και οι μαίες.

Πολλές χιλιάδες καθηγητές κολεγίων και λυκείων διαδήλωσαν σήμερα Παρασκευή σε 60 πόλεις, όπως Παρίσι, Μασσαλία, Λιόν και Τουλούζη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα οκτώ συνδικάτων.

Ορκίστηκε για την δεύτερη θητεία του ο Κάρολος Παπούλιας

12/3/2010

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια για την δεύτερη θητεία του στο Προεδρικό αξίωμα.

Ο κ. Παπούλιας εμφανώς συγκινημένος και με μία βαθιά υπόκλιση αντέδρασε στο θερμό χειροκρότημα των βουλευτών για την επανεκλογή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Από τα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν όρθιες οι γυναίκες της ζωής του, η σύζυγός του Μαίρη Πάνου, οι δύο από τις τρεις κόρες του και οι τρεις εγγονές του.

Νέο χαράτσι στους επαγγελματίες.Ακόμη ένα χτύπημα "κάτω από τη ζώνη", σε μια περίοδο κατά την οποία βάλλονται από παντού, δέχονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που ανακάλυψαν τις τελευταίες ημέρες ότι ανάμεσα σε όλα τα άλλα αυξάνονται και οι εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισής τους (ΟΑΕΕ).

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive