Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Προειδοποίηση για την Κωνσταντινούπολη ο σεισμός στην ανατολική Τουρκία

10/3/2010

Ο πρόσφατος σεισμός στην Τουρκία που προκάλεσε το θάνατο σε 51 ανθρώπους φαίνεται σαν μια νέα προειδοποίηση για την Κωνσταντινούπολη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων, που απειλείται από έναν ισχυρό σεισμό και που ένα μεγάλο μέρος των κτιρίων της δεν έχουν χτιστεί σύμφωνα με τους αντισεισμικούς κανόνες.

"Για μια ακόμα φορά αντιμετωπίζουμε έναν σεισμό και για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία δυστυχώς δεν είναι καλά προετοιμασμένη", επισήμανε η Hurriyet Daily News, μια ημέρα μετά τον σεισμό στην επαρχία Ελαζίγκ.

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων «θα ξανακλείσει για ένα χρόνο»

10/3/2010

Το CERN θα χρειαστεί να απενεργοποιήσει ξανά τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) για διάστημα έως και ενός χρόνου, αναφέρει την Τετάρτη το BBC επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής των εργασιών.

Ο Δρ Στιβ Μάγιερς, διευθυντής Επιταχυντών και Τεχνολογίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας, ανακοίνωσε ότι το γιγάντιο μηχάνημα θα πρέπει να τεθεί εκτός λειτουργίας στα τέλη του 2011 και θα καθυστερήσει περίπου δύο χρόνια να φτάσει στη μέγιστη δυνατή ισχύ.

Η διακοπή είναι απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθούν οι χάλκινες κάψες που υπάρχουν στις αρθρώσεις μεταξύ των χιλιάδων υπεραγώγιμων μαγνητών του επιταχυντή.

Έκαναν το Audi Q7 ABT… περιπολικό

10 Μαρτίου 2010

Οι άνθρωποι στο εξωτερικό φαίνεται πως βλέπουν αρκετά μακριά και εκμεταλλεύονται καταστάσεις όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Αυτό συνέβη στη Σκωτία, οπότε και η αστυνομία συνέλαβε έναν κακοποιό και του κατάσχεσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Φυσικά δεν ήταν κάποιο τυχαίο αλλά ένα Audi Q7 και μάλιστα έφερε και τα διακριτικά γράμματα του βελτιωτικού οίκου ABT με ότι αυτό συνεπάγεται. Μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καλύτερα φρένα και κρατήματα και φυσικά εμφάνιση που βγάζει.. μάτι.

Παραλύει αύριο και πάλι η χώρα

10/6/2010

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί ξανά αύριο η χώρα. Παραλύουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Χειρόφρενο στα Μέσα Μεταφοράς.

Εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα βάλουν… λουκέτο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη, όμως οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από την Δευτέρα.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα

obamapapandreou2Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ενώ ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας και την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την κίνηση της Ουάσινγκτον για κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε εξάλλου ότι είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. «Σε καλές αλλά και σε κακές στιγμές η Ελλάδα θα έχει πάντα ένα φίλο και εταίρο, τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Της υποστήριξης του Μπαράκ Ομπάμα έτυχε και η πρωτοβουλία Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας κατά των κερδοσκόπων, καθώς χαρακτήρισε χρήσιμη και σημαντική την πρωτοβουλία και διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει για να τεθεί το ζήτημα στη Σύνοδο των G20, των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive