Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Τα Top 10 Cover Girls της δεκαετίας για το GQ.

Το ανδρικό περιοδικό GQ έχει φιλοξενήσει στο εξώφυλλό του μερικές από τις πιο sexy γυναίκες του κόσμου. Το Υπουργείο φιλοξενεί με τη σειρά του, τα πιο sexy εξώφυλλά της προηγούμενης δεκαετίας, όπως το ίδιο το περιοδικό τα επέλεξε.

Mέτρα για την διαφθορά


Δέσμη μέτρων για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Οι βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου σχετίζονται με τον έλεγχο του "πόθεν έσχες". Μεταξύ των μέτρων προβλέπεται ρύθμιση ακόμη και για ατιμωρησία όσων καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς από δημόσιους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το πρόσωπο που εισφέρει στοιχεία για την εμπλοκή υπαλλήλου σε πράξη διαφθοράς και η συμβολή του βοηθά στην αποκάλυψη της διαφθοράς,δεν θα τιμωρείται. Το ίδιο ισχύει και για τον καταγγέλλοντα υπάλληλο όταν συμβάλλει στην αποκάλυψη κυκλώματος διαφθοράς, ή στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς των προϊσταμένων του.

Αβάσιμα σενάρια για σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας


Αβάσιμα χαρακτήρισε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν τα σενάρια που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» το οποίο, επικαλούμενο πηγές του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, αναφέρει ότι η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ύψους 25 δισ. ευρώ.

Νέα πυρηνικά εργοστάσια σχεδιάζει το Ιράν


Δύο νέα εργοστάσια εμπλουτισμού ουρανίου σχεδιάζει να κατασκευάσει το Ιράν κατά τη διάρκεια του επόμενου ιρανικού έτους, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.


«Με το θέλημα του Θεού, είναι πιθανό να αρχίσουμε το επόμενο ιρανικό έτος την κατασκευή δύο εργοστασίων εμπλουτισμού ουρανίου, με τη διαταγή του προέδρου Αχμαντινετζάντ», τόνισε ο Σαλεχί, μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Το νέο έτος στο Ιράν αρχίζει στις 21 Μαρτίου.

Απεργούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούν την κατάργηση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στέλνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με την 24ωρη απεργία την Τετάρτη. Αναμένεται να υπολειτουργήσει ο δημόσιος τομέας, οι τράπεζες τα νοσοκομεία, τα σχολεία οι εφορίες αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι:


Ελεγκτές της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην Αθήνα


Στην Αθήνα έφτασαν τη Δευτέρα, οι ελεγκτές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να εξετάσουν την ορθή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι εμπειρογνώμονες από τους διεθνείς οργανισμούς θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τραπέζης της Ελλάδος και με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

Οριστική η συμφωνία συγχώνευσης Ολυμπιακής - Aegean


Οριστική είναι η συμφωνία για την συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η τελική ανακοίνωση θα γίνει μετά το καλοκαίρι και η συμφωνία θα προβλέπει οτι η οικογένεια Βασιλάκη που έχει την Aegean με την MIG που έχει την Ολυμπιακή θα έχουν ίσο αριθμό μετοχών στη νέα εταιρεία.

Το νέο σχήμα θα λειτουργήσει από τον προσεχή Οκτώβριο, καθώς μέχρι τότε η Olympic Air δεν μπορεί να πωληθεί ή να συγχωνευθεί, όπως ρητά ορίζει η συμφωνία MIG-Ελληνικού Δημοσίου.

Στους ελληνικούς ουρανούς θα εκπαιδευτούν Αφγανοί πιλότοι


Την εκπαίδευση στην Ελλάδα Αφγανών πιλότων σε στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-27J «Σπαρτιάτης» προθυμοποιήθηκε να αναλάβει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Η Αθήνα προχώρησε στην πρόταση για εκπαίδευση των Αφγανών στους ελληνικούς ουρανούς και με ελληνικά αεροσκάφη σε μια...

Έληξε η απεργία των τελωνειακών


Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των τελωνειακών, μετά από έξι ημέρες, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της το βράδυ της Κυριακής (21/02) η Ομοσπονδία τους, με αποτέλεσμα τα πρατήρια βενζίνης, να ανατροφοδοτηθούν με καύσιμα.

Το Σάββατο (02/02), το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των τελωνειακών, που είχε ως αποτέλεσμα το «στέγνωμα» των πρατηρίων από αμόλυβδη και σούπερ αμόλυβδη βενζίνη και, σε πολλές περιπτώσεις, από πετρέλαιο θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως την προηγούμενη Πέμπτη (18/02) η Ομοσπονδία των τελωνειακών, είχε αποφασίσει την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, μέχρι την Τετάρτη (24/02), οπότε και έχει αποφασιστεί η πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Μία ημέρα μετά και ενώ στην Αττική, τα περισσότερα από τα μισά πρατήρια είχαν μείνει χωρίς βενζίνη, στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, αποφασίστηκε αναστολή της απεργίας, με αποτέλεσμα να γίνεται κανονικά ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive