Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Έκκληση Θεοδωράκη προς την Τουρκία να σεβαστεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη.«Να ρίξουμε στα σκουπίδια της Ιστορίας όλα τα αρνητικά που μας χωρίζουν, και να αναδείξουμε τα θετικά που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε προς ένα κοινό φωτεινό μέλλον», ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε με την ευκαιρία της πρώτης συναυλίας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι συμβολικές πράξεις είναι αυτές που θα θεμελιώσουν μια σταθερή ειρήνη στις σχέσεις των δύο λαών» και ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση «να δείξει εμπράκτως τον σεβασμό της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο «αποτελούν σύμβολα της Ελληνικής Ορθοδοξίας, με την οποία είναι στενά δεμένος ο ελληνικός λαός» είπε ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης.

Η συναυλία, την οποία παρακολούθησε η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, είχε οργανωθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010» και υπό τη αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive