Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Η προσφυγή στο «δαίμονα», οι απολύσεις και το... κλάμα του πρωθυπουργού

23-04-2010
Η «μάχη» άρχισε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανεμόμυλο, που αποφασίζει καταπώς φυσάει ο άνεμος και λέει ψέματα», επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης είπε ότι θα γίνουν 80 χιλιάδες απολύσεις τον Ιούνιο και άλλες 300 χιλιάδες μετά και ότι «ο πρωθυπουργός όταν κοιμάται κλαίει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους, λέγοντας για τον κ. Μαρκόπουλο ότι «έχει το θράσος να αμφισβητεί τον πρωθυπουργό, ο οποίος νυχθημερόν αγωνίζεται εντός και εκτός της Ελλάδας, προπαντός για να ξαναθυμίσει στην Ε.Ε. ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να καλυφθεί το κενό της Συνθήκης, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης των κρατών-μελών της Ένωσης κι όχι μόνο της Ελλάδας».

Σύγκρουση για ΔΝΤ

Επανερχόμενος, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε για το ΔΝΤ ότι «είναι δαίμονας. Δεν το θέλει ούτε η Ε.Ε. Η κυβέρνησή σας άνοιξε τη χαραμάδα για το ΔΝΤ. Εσείς το φέρατε εδώ και διαπραγματεύεστε μαζί του. Πείτε επιτέλους την αλήθεια στους πολίτες. Οι πολίτες είναι έτοιμοι να γνωρίσουν την πραγματικότητα. Αρκεί να τους την πείτε», για να δεχθεί την απάντηση του κ. Παπουτσή ότι «οι υπεύθυνοι δεν μπορεί να γίνονται και τιμητές. […] Ποιο ΔΝΤ; Η Ελλάδα ζήτησε το ΔΝΤ; Η Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή της Ε.Ε. Και ήταν ο κ. Τρισέ και η κ. Μέρκελ οι οποίοι είπαν δημοσίως ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί κανένας μηχανισμός στην Ευρωζώνη χωρίς το ΔΝΤ, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει τεχνογνωσία, και είναι αληθές αυτό».


www.citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive