Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Ορκίστηκε για την δεύτερη θητεία του ο Κάρολος Παπούλιας

12/3/2010

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια για την δεύτερη θητεία του στο Προεδρικό αξίωμα.

Ο κ. Παπούλιας εμφανώς συγκινημένος και με μία βαθιά υπόκλιση αντέδρασε στο θερμό χειροκρότημα των βουλευτών για την επανεκλογή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Από τα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν όρθιες οι γυναίκες της ζωής του, η σύζυγός του Μαίρη Πάνου, οι δύο από τις τρεις κόρες του και οι τρεις εγγονές του.

Με το χέρι στο Ευαγγέλιο ο Κάρολος Παπούλιας ορκίσθηκε και έγινε ο τρίτος Πρόεδρος Δημοκρατίας που εκλέγεται για δεύτερη θητεία μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωστή Στεφανόπουλο. Μετά τον Πρωθυπουργό, ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που τον συγχάρηκε ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ με χιούμορ ο «γαλάζιος» Κοινοβουλευτικός Ε/κπρόσωπος του υπενθύμισε τη φράση του Επίτροπου Όλι Ρεν «καλό κουράγιο». Την ίδια ώρα, οι δρόμοι Σαμαρά-Καραμανλή δεν διασταυρώθηκαν στη Βουλή, καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός προτίμησε τα πίσω έδρανα μαζί με τους κ.κ. Αντώναρο, Ανδριανό, Παπαθανασίου και Χατζηδάκη.

Αντιθέτως, ο φακός κατέγραψε την χειραψία Παπανδρέου-Παπουτσή. Στα ορεινά της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έσπευσε να χαιρετήσει τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα δέχθηκε το δώρο-έκπληξη του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος του χάρισε Μακεδονικό τσίπουρο από την Καστοριά. Από νωρίς το πρωί η Ελληνική σημαία κυμάτιζε παντού, η κυκλοφορία στην Ηρώδου Αττικού διακόπηκε και παρατάχθηκαν τα στρατιωτικά αγήματα κατά μήκος της. Οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς ακίνητοι απέδιδαν τιμές μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Το κόκκινο χαλί στρώθηκε στη Βουλή και στην είσοδο ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου υποδέχθηκαν τον Κάρολο Παπούλια. Μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Κάρολος Παπούλιας χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους.Μεταξύ τους και ο Γιάννης Ιωαννίδης που θυμήθηκε, ότι είχε μία φωτογραφία με τον κ. Παπούλια στην εθνική ομάδα βόλεϊ. Ο αθλητισμός άλλωστε αποτελεί τη μεγάλη αγάπη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ και παίκτης της εθνικής ομάδας βόλεϊ. Η κατοχή τον βρήκε μαθητή του Γυμνασίου Πωγωνιανής Ιωαννίνων, παρ’ όλα αυτά εντάχθηκε από τους πρώτους στην ένοπλη αντίσταση. Αργότερα και για πολλά χρόνια έζησε και σπούδασε στην Κολωνία και μαζί με τον Ελληνισμό της Γερμανίας πολέμησε την δικτατορία. Επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου από το 1981 έως το 1996 αναλαμβάνει υπουργικά πόστα με πιο σημαντικό του υπουργού Εξωτερικών. Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 η Βουλή τον εξέλεξε για μια ακόμη πενταετία ως τον Πρόεδρο όλων των Ελλήνων.


Πηγή: ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive