Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

NASA : Μύθοι και αλήθειες για το 2012

Οι επιστήμονες της NASA, με αφορμή την προβολή στους κινηματογράφους, της ταινίας 2012, απαντούν στις ερωτήσεις που δέχονται συχνότερα και αφορούν σε μία ενδεχόμενη καταστροφή του κόσμου, όπως υποστηρίζεται τόσο στην εν λόγω ταινία, όσο και γενικότερα από κάποιους, ότι θα συμβεί τη χρονιά εκείνη.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως, όπως ακριβώς συνέβη και με την καταστροφολογία του 2000, όπου με την έναρξη της δεύτερης χιλιετίας κάποιοι υποστήριζαν ότι θα καταστρεφόταν ο κόσμος, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, δε θα συμβεί τίποτα στον κόσμο, όπως τον γνωρίζουμε.


Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις, όπως δημοσιεύτηκαν στο site της NASA.

Veritas RS III, ένα “dream car” μπαίνει στη παραγωγή.


Το Veritas RS III κέρδισε τις εντυπώσεις πολύ άνετα όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στον Salon Privé show στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να κερδίσει και το βραβείο του Best Super Car του 2009. Τώρα, η Vermot AG βγάζει αυτό το εκπληκτικό σπορ αυτοκίνητο στη παραγωγή

Δημοσίευμα των New York Times για την ελληνική οικονομία


Εκτενή αναφορά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των διογκωμένων δημοσιονομικών προβλημάτων, κάνει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αναμένονται να αυξηθούν και να ενταθούν "εκδηλώσεις διαμαρτυρίας", με τη λήψη μέτρων λιτότητας στον προϋπολογισμό του 2010.

Στο ebay εξοπλισμός των Coldplay


Πριν λίγες μέρες μιλούσαμε για τους Nine Inch Nails και την απόφαση τους να πουλήσουν ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους στο ebay. Τώρα ήρθε ώρα να κάνουν το ίδιο και οι Coldplay, αυτή την φορά για φιλανθρωπικούς λόγους.

Η βρετανική μπάντα ονόμασε το …event, End of Decade Clearout Sale και όλα τα έσοδα θα πάνε στο ίδρυμα, Kids Company που βοηθά παιδιά και νεαρούς στο Λονδίνο.

Μαζική απόδραση από φυλακή στις Φιλιππίνες


Τριανταένα άνθρωποι, περιλαμβανομένων Μουσουλμάνων εξτρεμιστών που φέρονται να ενέχονται σε αποκεφαλισμούς ομήρων, κατάφεραν να αποδράσουν μαζικά από φυλακή στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, ενώ δύο άνθρωποι, ένας φρουρός και ένας πολίτης που συνεργούσε στην απόδραση, σκοτώθηκαν στην μάχη που προηγήθηκε.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό στη ΜακεδονίαΧιονισμένο παραμένει το τοπίο σε πολλές περιοχές στα ορεινά της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας.

Όσοι σκοπεύουν να περάσουν την ημέρα τους σε κάποιο από τα όμορφα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε αρκετά σημεία:

In The Loop - Κριτική Ταινίας - (Πόλεμος Εκτός Προγράμματος) - 2009

Τα μεγάλα κεφάλια σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία ορέγονται εισβολή στη Μέση Ανατολή, δεν ξέρουν όμως πώς να προωθήσουν την σχεδιαζόμενη πολεμική επιχείρηση στην κοινή γνώμη. Τη λύση θα τους δώσει ένας αδέξιος βρετανός Υπουργός ο οποίος κάνει κατά λάθος μερικές εύκολα παρεξηγήσιμες δηλώσεις στον αέρα, φέρνοντας το καυτό θέμα στο προσκήνιο. Από εκείνη τη στιγμή, τα πάντα βράζουν στον πυρετό ενός προαναγγελθέντος πολέμου. Πιέσεις, συζητήσεις, εκβιασμοί, μηχανορραφίες, συμβιβασμοί -οι διάδρομοι στο Foreign Office και το State Department έχουν πάρει φωτιά. Ο 'πόλεμος πριν τον πόλεμο' είναι εξίσου βάρβαρος, αδυσώπητος και ύπουλος, αν και, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, λιγότερο αιματηρός.

Στο επίκεντρο η οικονομική πολιτική


Τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να περιγράψει τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους αλλά και τους βασικούς άξονες της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης.

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες στην Κύπρο


Στο σκοτάδι βρίσκονται ακόμα οι έρευνες για το πρωτοφανές περιστατικό της σύλησης του τάφου του πρώην προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, με τις αρχές της Κύπρου να έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε ένα ίχνος παπουτσιού, που ίσως τους βοηθήσει στις έρευνες.

Το ίχνος του παπουτσιού, βρέθηκε σε διπλανό τάφο, όπου η κυπριακή αστυνομία εκτιμά ότι είναι των δραστών που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα υποδήματα τους από τις λάσπες, καθώς τη νύχτα εκείνη επικρατούσε καταρρακτώδης βροχή.

Πάντως, αν και έχουν αποκλειστεί κάποια ενδεχόμενα, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα, ύστερα από δύο ημέρες, να βρουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive