Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο λιμάνι


Παράνομη έκρινε την απεργία των λιμενεργατών στον ΟΛΠ το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο είχαν προσφύγει Επιμελητήρια και 48 επιχειρήσεις, που, όπως υποστηρίζουν, θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα από τις κινητοποιήσεις.


Στην απόφαση προβλέπεται ποινή φυλάκισης δύο μηνών για κάθε ημέρα απεργίας, εφεξής, και χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ ανά ημέρα απεργίας σε κάθε συνδικάτο.

Επίσης, απαγορεύει την προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά ή έχουν αλλάξει λιμάνι προορισμού, γεγονός που επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιχειρήσεις και προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.

Την Τρίτη το βράδυ ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία στο λιμάνι και οι εργαζόμενοι αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, έχοντας λάβει υπ' όψη και την -αναμενόμενη- απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η συνέχιση της απεργίας με άλλα αιτήματα.

Ρόλο «πυροσβέστη» αναλαμβάνει από σήμερα, Τρίτη, ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτης. Ο κ. Ανωμερίτης έχει ξεκινήσει, ήδη, διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και ο διάλογος επικεντρώνεται σε εργασιακά θέματα.

Σε ό,τι αφορά την κινεζική πλευρά, πληροφορίες αναφέρουν πως ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι υπό τις «παρούσες συνθήκες» δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του επικεφαλής της Cosco Γουέι Ζιανφού στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος (που έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην υπόθεση) είχε συνάντηση με τον πρεσβευτή της Κίνας Λούο Λιγκουάν, ενώ αναμένεται να έχει και άλλες επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Cosco.

Στο τραπέζι των συζητήσεων με την κινεζική εταιρεία είναι τα φορολογικά προνόμια της Cosco, που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των Βρυξελλών.

Πρόκειται για εννέα ρυθμίσεις, που δεν προβλέπονται στη σύμβαση, αλλά θεσμοθετήθηκαν με δύο άρθρα του κυρωτικού νόμου της σύμβασης παραχώρησης (Νόμος 3755/09).

Η κυβέρνηση, διά στόματος Γ.Πεταλωτή, ζήτησε από τους απεργούς να σεβαστούν τη δικαστική απόφαση, ενώ αποκλείεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

«Έχουμε αποκλείσει ρητά ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για επιστράτευση των εργαζομένων, αλλά τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται, σαφώς και τα συνυπολογίζουμε» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το αν η σημερινή δικαστική απόφαση επί της απεργίας των λιμενεργατών δημιουργεί νέα δεδομένα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί και σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και ότι σκοπός της είναι να συνεχιστεί ο διάλογος με τους εργαζόμενους.

«Κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και οι εργαζόμενοι έχουν την υπευθυνότητα να σεβαστούν αυτή την απόφαση» πρόσθεσε.

Έντονες αντιδράσεις

Η ΓΣΕΕ καταδίκασε «τις προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και την εμπλοκή των δικαστηρίων στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ουσιαστικός διάλογος, αφενός για την πλήρη και χωρίς όρους κατοχύρωση της απασχόλησης, των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής ασφάλισης, και αφετέρου για το περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης στη βάση και των επισημάνσεων της ΟΜΥΛΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ «καταδικάζει την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια και εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε ως παράνομη την απεργία της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών».

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει αντίθετη με την προσφυγή σε δικαστικά ή αυταρχικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αγώνων και καλεί την κυβέρνηση προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους στα λιμάνια για την ικανοποίηση των αιτημάτων τουςλ που συνδέονται με την ανάπτυξη του λιμανιού και το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον.

Σε αντίθετο μήκος κύματος κινήθηκε το ΕΒΕΑ.

«Η σημερινή δικαστική απόφαση δεν αφήνει, πλέον, κανένα περιθώριο στους εργαζομένους στο λιμάνι του Πειραιά να συνεχίσουν τις απεργιακές τους, με οποιαδήποτε μορφή, κινητοποιήσεις. Πρέπει να σεβαστούν τη νομιμότητα και, επιτέλους, να σταματήσουν ένα συντεχνιακό αγώνα που αποβαίνει σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και εν κατακλείδι ολόκληρης της κοινωνίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η απόφαση αυτή υπηρετεί το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των μεγαλοεργοδοτών να υλοποιηθεί με κάθε τρόπο και μέσο η ιδιωτικοποίηση και παράδοση του λιμανιού στους πολυεθνικούς ομίλους.

Aπό πλευράς ΣΥΝ ο Π.Σκουρλέτης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων υποδηλώνει αυταρχισμό και δεν αποτελεί λύση. Η μόνη ορατή διέξοδος είναι το δίμηνο πάγωμα εφαρμογής της σύμβασης και η παράλληλη έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου.»


Πηγή: in.gr

Να γκρεμιστεί και το τείχος στην Κύπρο

Τις θέσεις της Ελλάδας ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χ. Κλίντον, στο περιθώριο των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Βερολίνο για την 20ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε το σύνολο των εθνικών ζητημάτων της Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες που η Αθήνα αναλαμβάνει για την επίλυσή τους.

Κόκκινη γραμμή για ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σχεδόν ημίωρη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς προκειμένου να εκτεθούν οι θέσεις της Ελλάδας για τα εθνικά ζητήματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην κ. Κλίντον ότι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή και βορειοατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας σύμφωνα με την εθνική «κόκκινη γραμμή» που έχει χαραχτεί από πλευράς της Ελλάδας, δηλαδή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις, και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ν. Γκρουέφσκι, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια και επιθυμεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενταξιακή τους πορεία στην Ε.Ε.»

Τουρκία - Κυπριακό

Όσον αφορά στο ζήτημα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε., ο κ. Παπανδρέου φέρεται να αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της που προκύπτουν από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., να σεβαστεί πλήρως το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να το αποδείξει εμπράκτως. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έκανε λόγο για ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι όποια λύση συμφωνηθεί πρέπει να σέβεται πλήρως το ευρωπαϊκό κεκτημένο, έτσι ώστε να είναι μια ευρωπαϊκή λειτουργική λύση. Παράλληλα, ενημέρωσε την κ. Κλίντον για το ταξίδι του στην Κύπρο, τις συζητήσεις του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του νησιού και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αφήσουμε τις δύο κοινότητες να συζητήσουν ανοιχτά και ελεύθερα το μέλλον τους, κάτω από την ομπρέλα της Ε.Ε.».

Επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα

Συνεχίζοντας την αναφορά του στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα δικαιώματά του και, κατά τα φαινόμενα, η κ. Κλίντον συμφώνησε με την προσέγγιση της Ελλάδας στο ζήτημα. Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε και ενδεχόμενο ταξίδι του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, αλλά και η επίσκεψη της κ. Κλίντον στην Αθήνα μέσα στο Δεκέμβριο για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ. Πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζουν τη συνάντηση «ουσιαστική» και επισημαίνουν ότι δείχνει τη σημασία της «διπλωματίας πρωτοβουλιών» που έχει αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

«Γκρεμίστε το “τείχος” στην Κύπρο»

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις για την 20ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, είχε τονίσει ότι πρόκειται για μια «ιστορική ημέρα, όταν οι Γερμανοί πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους, όταν οι Ευρωπαίοι πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν “γκρεμίστε το Τείχος. Γκρεμίστε τα τείχη που εγκλωβίζουν μέσα σε απολυταρχισμούς, μέσα σε αυταρχισμούς, μέσα σε ιδεοληψίες και προκαταλήψεις τόσο κόσμο, τους πολίτες αυτής της ηπείρου. Γκρεμίστε τα τείχη, ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες για τη δημοκρατία και την ελευθερία”. Ηρωικές πράξεις, ιστορικές στιγμές, που δείχνουν το διακύβευμα της δημοκρατίας, που είναι να γκρεμίζουμε κάθε μέρα τα τείχη που κρατούν τον πολίτη μακριά από την πολιτική, που κρατούν την πολιτική μακριά από τον πολίτη και δεν βάζουν τον πολίτη στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών μας». Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι «ως Έλληνες, αλλά και ως Ευρωπαίοι, σήμερα, έχουμε ακόμα να φωνάξουμε “γκρεμίστε και το τελευταίο Τείχος, αυτό που χωρίζει την Κύπρο στα δύο. Δεν μπορεί να υπάρχει μια Ευρώπη με το Τείχος αυτό, με τείχη και με στρατεύματα κατοχής”».

Υπέρ του Τείχους η Παπαρήγα

Με «βέλη» σχολίασε η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα τις χθεσινές εκδηλώσεις στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, η κ. Παπαρήγα, στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε το ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σημείωσε ότι «το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Aνατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και ρωτάμε: δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της; Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις-τέσσερις δήμους που ανήκαν σε έναν στρατό κατοχής, θα ήταν ελεύθερα, μπες βγες; Γιατί η Δυτική Γερμανία στην ουσία λειτουργούσε με το ΝΑΤΟ, με τους Αμερικανούς σαν στρατός κατοχής. Απ’ τη μία μεριά ευθύνεται για τη διαίρεση της Γερμανίας και από την άλλη ήθελε τη βίαιη προσάρτησή της». «Σήμερα στο Βερολίνο η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους -ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός- πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους. [...] Στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση».

Πηγή: www.citypress.gr

Τραγωδία στην Ακρόπολη

Τραγωδία στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου το πρωί ένας άνδρας έχασε την ζωή του. Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, ο νεαρός άνδρας ηλικίας περίπου 25 έως 30 ετών, πήρε φόρα και πήδηξε από τον βράχο, με την αστυνομία να πιθανολογεί ότι πρόκειται για περίπτωση αυτοκτονίας.

Τα στοιχεία του νεαρού άνδρα δεν έχουν γίνει γνωστά…


Πηγή: www.kalimera.gr

Ναυτικό επεισόδιο Βόρειας - Νότιας Κορέας


Νότια Κορέα — Θερμό ναυτικό επεισόδιο, μεταξύ πολεμικών σκαφών της Νοτίου και της Βορείου Κορέας, σημειώθηκε την Τρίτη στην Κίτρινη Θάλασσα. Σημειώθηκε, μάλιστα, και ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα το βορειοκορεατικό πλοίο να υποστεί ζημιές.

Το επεισόδιο έγινε λίγο πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Ασία και την ώρα που η Πιονγκ Γιάνγκ επιδιώκει απευθείας συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ , πριν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Δύση, αναφορικά με τον πυρηνικό αφοπλισμό της.

«Ένα περιπολικό σκάφος της Β.Κορέας πέρασε την βόρεια οριογραμμή και δεν σταμάτησε όταν έγινε βολή προειδοποιητικών πυρών» δήλωσε πηγή του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο Yonhap. Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από στρατιωτικές πηγές.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, από τα πυρά του νοτιοκορεατικού πλοίου το βορειοκορεατικό πολεμικό σκάφος, που ανταπέδωσε τα πυρά, υπέστη ζημιές, αλλά κατέφερε να επιστρέψει στα χωρικά ύδατα της χώρας. Προς το παρόν, η Πιονγκ Γιανγκ δεν έχει αναφερθεί στο επεισόδιο, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Πηγή: news.pathfinder.gr

Συναντήσεις Παπανδρέου στο Βερολίνο

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες βράδυ σειρά σύντομων συναντήσεων στο περιθώριο του δείπνου, που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ, στους ξένους ηγέτες, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Βερολίνο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους.
Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέχισε τη συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, την οποία είχε συναντήσει νωρίτερα.
Η κα Κλίντον εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στην Αθήνα, με αφορμή τη σύνοδο του ΟΑΣΕ και είπε, μάλιστα, πως θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη.
Ο κ. Παπανδρέου είχε και μία συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ, καθώς και με την κ. Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν για τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Για βαλκανικά θέματα, σχέσεις Ευρώπης - Τουρκίας και Κυπριακό συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον ύπατο αρμοστή της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα.
Την προώθηση μιας συνάντησης προοδευτικών ηγετών συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκόρντον Μπράουν, ενώ με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοσέ Θαπατέρο, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε την οργάνωση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών και πλημμυρών.
Σημειώνεται ότι η Ισπανία αναλαμβάνει, από την 1η/1/2010, την προεδρία της ΕΕ.

Πηγή: www.express.gr

Ξεκινάει σήμερα η ταυτοποίηση των καρτοκινητών

Ξεκινά από σήμερα διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας, όπως ορίζεται από τη νέα νομοθεσία.

Η Wind απαντάει στις ερωτήσεις μας:
Tι σημαίνει ταυτοποίηση;

Πλέον κάθε συνδρομητής κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένος με βάση τη νέα νομοθεσία (Νόμος ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3783) να δηλώνει τα στοιχεία ταυτότητάς του έτσι ώστε να γίνεται αντιστοίχιση με τον αριθμό του κινητού (MSISDN) και την sim κάρτας (ICC ID) που έχει. Επιπλέον θα πρέπει να δηλώνονται και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη σε περίπτωση που ο συνδρομητής δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον χρήστη.
Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης;

H διαδικασία Tαυτοποίησης των κατόχων της καρτοκινητής τηλεφωνίας (F2G, Q-card, MO’MAD, AB, WIND International) έχει ήδη ξεκινήσει από την WIND. Μπορείτε να επισκεφτείτε ήδη ένα κατάστημα και να δηλώσετε τα στοιχεία σας.
Μετά τις 07/11/2009 όλα τα καρτοκινητά που θα διατίθενται στην αγορά, θα είναι φραγμένα, δηλαδή ο συνδρομητής που αγοράζει ένα καινούριο pre-paid αριθμό δεν θα μπορεί ούτε να κάνει ούτε να δέχεται κλήσεις. Όμως θα ακούει ένα προηχογραφημένο ενημερωτικό μήνυμα που θα τον προτρέπει να επισκεφτεί ένα κατάστημα WIND HELLAS ή εξουσιοδοτημένο σημείο μαζί με την ταυτότητά του για να δηλώσει τα στοιχεία του. Μόλις δηλώσει τα στοιχεία του, θα ενεργοποιείται άμεσα η σύνδεσή του.
Σε ποια σημεία θα γίνεται η ταυτοποίηση;

Σε οποιοδήποτε από τα 400 Καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα ή σε εξουσιοδοτημένα σημεία.
Μπορώ να ταυτοποιηθώ ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά;

Όχι, η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται μόνο από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οπουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου μέσω των Καταστημάτων WIND σε όλη την Ελλάδα.
Θα επωμισθώ κάποιο κόστος;

Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τη διαδικασία.
Πως θα είμαι βέβαιος ότι έχω ταυτοποιηθεί;

Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας λαμβάνουν αντίγραφο της Αίτησης Ταυτοποίησης, αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας συμπλήρωσης της στα Καταστήματα WIND.
Αν το τηλέφωνο το χρησιμοποιεί το παιδί μου, τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να δηλωθεί το όνομα του παιδιού που τελικά χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να δηλωθεί το όνομα του χρήστη του καρτοκινητού. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας και την ταυτότητα του χρήστη, πέρα από τη δικής σας.
Από ποια ηλικία μπορεί κανείς να κάνει ταυτοποίηση; Ανήλικοι χρήστες με ταυτότητα μπορούν να ταυτοποιηθούν χωρίς την παρουσία του γονέα τους;

Αν είναι κάτω από 18, τότε θα χρειαστεί να συνοδεύεται από τους γονείς του.
Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την ταυτοποίηση;

Για τη συμπλήρωση της «Αίτησης ταυτοποίησης ή αλλαγής στοιχείων συνδρομητή και χρήστη προπληρωμένου χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών» οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προσκομίσουν στους εκπροσώπους των καταστημάτων WIND,
TΑΥΤΟΤΗΤΑ/ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ του κατόχου ή
Σε περίπτωση αλλοδαπών αντίστοιχο έγγραφο/όπως φωτοτυπία ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ/ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ

Αν υπάρχει χρήστης που είναι διαφορετικό πρόσωπο από το συνδρομητή, τότε χρειάζεται και η ταυτότητα του χρήστη & ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΡΗΣΤΗ.
Eφ’ όσον ταυτοποιηθώ, θα υπάρχει το νούμερό μου στον τηλεφωνικό κατάλογο;

Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να δηλώσουν «ναι ή όχι», στις υπηρεσίες
1) Καταγραφής στοιχείων στην υπηρεσία Πληροφοριών Καταλόγου WIND ή

2) Καταγραφής στοιχείων ενοποιημένου τηλεφωνικού καταλόγου καθολικού παρόχου ή τρίτου.
Η επιλογή αυτή μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε χρονική στιγμή και είναι ανεξάρτητη της ταυτοποίησης.
Πόσους αριθμούς μπορώ να ταυτοποιήσω;

Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένοι να ταυτοποιήσουν όσους αριθμούς χρησιμοποιούν. Μπορείτε να ταυτοποιήσετε όσους αριθμούς θέλετε στο όνομά σας.
Δηλώνω και το IMEI της συσκευής; Αν σε ένα μήνα αλλάξω συσκευή, πρέπει να το ξαναδηλώσω;

Δεν είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συσκευή σας ή την αλλαγή της συσκευής.
Μπορεί κάποιος άλλος να κάνει ταυτοποίηση εκ μέρους μου, εφόσον έχει εξουσιοδότηση;

Βεβαίως, υπάρχει αυτή η δυνατότητα εφόσον η εξουσιοδότηση είναι επικυρωμένη με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (π.χ. από προξενείο, Αστυνομικό Τμήμα ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).
Θα μπορώ να αγοράζω πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας από το περίπτερο ή από άλλα σημεία πώλησης εκτός καταστημάτων WIND;

Βεβαίως, θα εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η δυνατότητα ωστόσο η συμπλήρωση της αίτησης ταυτοποίησης σε ένα από τα Καταστήματα WIND ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ υποχρεωτική για να πραγματοποιηθεί η ενεργοποίηση του αριθμού.
Αν δεν δηλώσω τα στοιχεία μου μέχρι 30-7-2010 χάνω τον αριθμό μου;

Όχι το καρτοκινητό απλά φράσσεται προσωρινά είτε πρόκειται για νέο είτε παλιό συνδρομητή, με βάση το νέο νόμο.
Τι χρειάζεται να κάνω για να ενεργοποιηθεί ξανά η σύνδεσή μου;

To μόνο που θα χρειαστεί είναι να επισκεφτείτε ένα κατάστημα WIND ή άλλο σημείο εγγραφής και να δηλώσετε τα στοιχεία σας με βάση τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Με αυτό τον τρόπο θα επανέρθει άμεσα η σύνδεσή σας κανονικά συμπεριλαμβανομένου και του πpοπληρωμένου χρόνο ομιλίας σας που είχατε την τελευταία φορά και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά τον αριθμό σας.
Αν είμαι στο εξωτερικό, πως μπορώ να κάνω ταυτοποίηση των στοιχείων μου;

Μέσω εξουσιοδότησης, εφόσον η εξουσιοδότηση είναι επικυρωμένη με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (π.χ. από προξενείο, Αστυνομικό Τμήμα ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών). Έχετε δικαίωμα να δηλώσετε τα στοιχεία σας έως 30-06-2010.
Μέχρι πότε μπορώ να κάνω ταυτοποίηση του αριθμού μου;

Οι ήδη υπάρχοντες ανώνυμοι συνδρομητές προπληρωμένου χρόνου ομιλίας οφείλουν μέχρι 30.07.2010 να προχωρήσουν στη διαδικασία ταυτοποίησης. Μετά την ημερομηνία αυτή, η εταιρεία υποχρεούνται να διακόψει άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, έστω και αν έχει καταβληθεί από τον ανώνυμο συνδρομητή το οικονομικό αντίτιμο του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.
Χρειάζεται να υποβάλλω Υπεύθυνη Δήλωση στην Ε.Ε.Τ.Τ.;

Όχι η Υπεύθυνη Δήλωση υποβάλλεται στα Καταστήματα WIND. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να διατηρεί σχετικό αρχείο.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Δημόσια διαβούλευση για τις προσλήψεις

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθούν εντός των επομένων ημερών και ως το τέλος της εβδομάδας, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αλλαγές στις προσλήψεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο, την Τετάρτη. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τις αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων κατάργηση της αυξημένης μοριοδότησης 50% για τους συμβασιούχους που έχουν προϋπηρεσία 24 μηνών όταν διεκδικούν μόνιμες θέσεις στο δημόσιο αλλά και κατάργηση της προφορικής συνέντευξης.

Αμέσως μετά το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσω του διαδικτύου για μία εβδομάδα και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στόχος είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου ώστε να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις και να διεξαχθούν με το νέο σύστημα.

Αλλαγές αναμένεται να επέλθουν και στα κριτήρια για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ όλες οι προσλήψεις και με συμβάσεις έργου θα υπαχθούν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Ραγκούσης σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα είναι ένα πρώτο νομοσχέδιο προκειμένου "να καταργήσουμε το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων γενεών", ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση stage κάλεσε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στέλνουν λάθος μηνύματα προς τα παιδιά των stage να σταματήσουν αυτή την τακτική και αν μη τι άλλο να τους ζητήσουν μία συγγνώμη.

Ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ το οποίο θα έχει και την πλήρη ευθύνη από δω και στο εξής για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Επίσης συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει όλες τις διαδικασίες για τις προσλήψεις χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει πότε ακριβώς θα έλθει ο νέος νόμος στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο μέχρι να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, σημείωσε όμως ότι θα αποτυπώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα καταργηθεί η μοριοδότηση στις προσλήψεις αλλά η προσαύξηση σε όσους εργάζονται με συμβάσεις στο δημόσιο, μια κατάφωρη αδικία έναντι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπως είπε.

Τέλος για τα κρατικά αυτοκίνητα είπε ότι σύντομα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση και πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από τη δημόσια διαβούλευση καθώς βελτίωσε την αρχική απόφαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 υπηρετούσαν στο δημόσιο και την ΤΑ 19.406 συμβασιούχοι έργου και 73.334 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ενώ το σύνολο του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ήταν το 2008 735.294.

Πηγή: news.ert.gr

Πάμε πιο ψηλά με Αντώνη Σαμαρά λέει και ο Αβραμόπουλος.Δ. Αβραμόπουλος: Στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά
Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την Τρίτη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


«Αρνούμαι την ασφάλεια της ουδετερότητας», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ανέφερε ότι «η παράταξη είναι μία και πρέπει να μείνει ενιαία και αδιαίρετη».

«Σύμφωνω με τον Αντώνη Σαμαρά που λέει ότι πρέπει να πείσουμε αυτούς που έφυγαν για να ξαναγυρίσουν. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας περιμένουν από εμάς να τους στηρίξουμε. Κάποιοι πλήγωσαν με τη συμπεριφορά και τη στάση τους. Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί σε μία δημοκρατική πορεία το κόμμα της Ν.Δ. Στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.Μπορεί στο όνομα της ενότητας να απέσυρα την υποψηφιότητά μου δεν απέσυρα όμως τα πιστεύω μου. Πρέπει να επιλέξουμε αρχηγό με καθαρά πολιτικούς όρους», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση Σαμαρά ότι πρέπει να «πείσουμε αυτούς που έφυγαν να ξαναγυρίσουν».

«Το μέλλον του κόμματος δεν βρίσκεται εκεί που υπάρχει μια μετακινούμενη εκλογική μάζα» δήλωσε επίσης, απαντώντας στις δηλώσεις Μπακογιάννη.

«Το κέντρο ή η κεντροδεξιά δεν είναι απλά γεωγραφικά στίγματα είναι χιλιάδες οικογένειες» πρόσθεσε. Όσον αφορά τα προβλήματα της ΝΔ, δήλωσε πως οφείλονται στην απομάκρυνση από τις αξίες του κόμματος και την αλαζονεία των στελεχών της.

"Να μην ξαναζήσουμε τη δύναμη των προσωπικών μηχανισμών και των συμπεριφορών του παρελθόντος. Η επιλογή Σαμαρά οδηγεί σε διεύρυνση και ενότητα σε πορεία πιο μαχητική πιο ανοιχτή» σημείωσε επίσης ο κ. Αβραμόπουλος. «Θα αγωνιστούμε μαζί για την αναγέννηση της παράταξης» συμπλήρωσε σχετικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να στηρίξει την υποψηφιότητά του.

"Στο συνέδριο αποδείξαμε ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από τώρα.

«Με τη δύναμη των ιδεών μας μπορούμε να κερδίσουμε από όλες τις πλευρές» εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι «μαζί με το Δημήτρη θα προχωρήσουμε για να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία καλύτερη και μεγαλύτερη».

«Δε χωρίζουμε τους πολίτες σε κατηγορίες...η ενότητά μας θα γίνει ακτινοβολία και πέρα από τα σύνορα της παράταξής μας...μαζί με το Δημήτρη κάναμε τη μεγάλη επανάσταση δημοκρατίας μέσα στο κόμμα». ανέφερε σχετικά.

«Μέχρι τώρα είχα επιλέξει το συμβολισμό της ελπίδας...τώρα της ενότητας και της νίκης» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive