Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

Σκληρή μάχη για τη μείωση του ελλείμματος


Μεταρρυθμίσεις, συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών και αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, συνιστούν το τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση την επόμενη χρονιά, τονίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με επιστολή του στον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια. Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται για επαναφορά του ελλείμματος κάτω από το 10% το 2010 και για την προώθηση ριζικών, επιθετικών διαρθρωτικών αλλαγών.Την ίδια ώρα, μείωση του ελλείμματος κατά 5% στη διετία 2010-2011, προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος με συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Τόνωση της Οικονομίας με ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων

Σκληρή μάχη για τη μείωση του ελλείμματος αναμένεται να δώσει το οικονομικό επιτελείο.

Τα πακέτα μέτρων που εξήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά οδήγησαν το έλλειμμα μια ανάσα από τα 29 δισ. ευρώ το 2009, όπως τονίζεται στην επιστολή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

"Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται στην εφαρμογή μίας επιθετικής ατζέντας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα συμπληρώσουν και θα στηρίξουν τη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας και θα αναστρέψουν τη συνεχή διολίσθηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας" σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Με το πακέτο έκτακτων μέτρων, η κυβέρνηση της ΝΔ στόχευε σε έσοδα 4 δισ. ευρώ.

Από αυτά θα εισπραχθούν 2,3 δισ. ευρώ καθώς μόνο η ακύρωση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων αφαιρεί 1,15 δισ. ευρώ, με την παραμονή του ιδίου καθεστώτος στη φορολόγηση των κερδών από λαχεία χάνονται 180 εκατ. ευρώ και η αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας θα αποδώσει 25 και όχι 140 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί.

Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, βούληση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος τόνωσης της οικονομίας με έμφαση στην ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ανακάμψει η κατανάλωση και να πάρει μπροστά η παραγωγική μηχανή.

Οι συστάσεις Προβόπουλου

Την ίδια ώρα, μείωση του ελλείμματος κατά 5% στη διετία 2010-2011, προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

"Έχω προτείνει η δημοσιονομική προσαρμογή, σε βάθος χρόνου, να προέλθει κατά τα δυο τρίτα από την πλευρά των δαπανών και κατά το ένα τρίτο από την πλευρά των εσόδων, δηλαδή από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Προβοπουλος δίνει απάντηση και στα ερωτήματα που είχαν τεθεί για το αν είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για την εκτίναξη του ελλείμματος στο 12% την προεκλογική περίοδο.

"Πριν από τις εκλογές γνωρίζαμε, τα στοιχεία του 8μηνου. Με βάση λοιπόν αυτά, μπορούσε να γίνει εκτίμηση ότι το δωδεκάμηνο θα έκλεινε γύρω στο 12%, αν δεν λαμβάνονταν στο υπόλοιπο του έτους γενναία διαρθρωτικά μέτρα. Την εκτίμηση αυτή είχα μεταφέρει προς τον Κ. Καραμανλή (2/9/2009), τον Γ. Παπανδρέου (8/9/2009), αλλά και άλλους πολιτικούς παράγοντες".

Πηγή: news.ert.gr

ΝΔ: Πρόεδρος από τα μέλη


Την εκλογή του νέου αρχηγού από τα μέλη που επαναβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους, τους οπαδούς και τους προσκείμενους στη ΝΔ που εγγράφονται ως μέλη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο ηλεκτρονικό μητρώο του κόμματος αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ. Λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας, ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ζητούσε τη συμμετοχή και φίλων του κόμματος, αποδέχτηκε κατόπιν συνεννοήσεως την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για εκλογή του αρχηγού από τα μέλη του κόμματος. Νωρίτερα, υπέρ της αρχικής πρότασης της οργανωτικής επιτροπής μετά από την συμφωνία των 4 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος για ψήφο μόνο από μέλη, τάχθηκε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή. Ο πρώην Πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους υποψήφιους να μιλούν πολιτικά και όχι παραπολιτικά, να συζητούν για την ουσία και όχι για τα διαδικαστικά. Οι τέσσερις υποψήφιοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν με ιδιαιτέρως θερμά λόγια στον Κώστα Καραμανλή, ενώ επέμειναν στις θέσεις τους για εκλογική διαδικασία. Αισθηση προκάλεσε η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


Καραμανλής: "Πρόεδρος από τα μέλη"

Στη συμφωνία των υποψηφίων με την Οργανωτική Επιτροπή για την εκλογή του επόμενου αρχηγού της ΝΔ που προβλέπει δικαίωμα ψήφου στα μέλη του κόμματος και σε όσους γίνουν μέλη μέχρι τη στιγμή της ψηφοφορίας αλλά όχι στους φίλους του κόμματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι το συνέδριο είναι αποκλειστικά αρμόδιο για κάθε καταστατική τροποποίηση και υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η εκλογή νέου Προέδρου να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν αρκεί στην πορεία για την εκλογή μόνο μία άψογα οργανωμένη διαδικασία αλλά υπάρχει και η ουσία που αφορά τον λόγο και τη συμπεριφορά όλων αλλά και την ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας μεταξύ των υποψηφίων. Και κάλεσε όλα τα στελέχη να επιδείξουν προσήλωση στο τρίπτυχο που είχε θέσει στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: "ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη".

Οι αρχές αυτές, ανέφερε, ορίζουν τη βάση του κοινού μας οικοδομήματος, εξασφαλίζουν τη δυναμική συνέχεια της παράταξης. Πρέπει να εμπεδώσουμε και να συζητήσουμε αυτές τις αρχές, τώρα, υπογράμμισε και σημείωσε ότι η αντιπαράθεση των υποψηφίων θα πρέπει να γίνει χωρίς αντεγκλήσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Θα πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά και όχι παραπολιτικά, είπε και προέτρεψε στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής να απομονώσουν και να απορρίψουν πρακτικές που δεν υπηρετούν το τρίπτυχο που ανέφερε. Όλοι είμαστε θεματοφύλακες των αρχών της παράταξης, είπε ο κ. Καραμανλής και σύστησε σε όλα τα στελέχη του κόμματος να εξασφαλίσουν την αντικειμενική και ισότιμη υποδοχή κάθε υποψηφίου στην περιφέρειά τους.

Θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι έμπρακτη απόδειξη της αντικειμενικότητας στη διαδικασία της εκλογής και να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και τόνισε ότι ο ίδιος θα στηρίξει το νέο πρόεδρο από την πρώτη στιγμή.

Τέλος επανέλαβε ότι η ΝΔ θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα επισημαίνει αδικίες από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Eισήγηση Σιούφα

Την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου για την εκλογή του νέου προέδρου της από τη βάση εισηγήθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας τονίζοντας ότι η ΚΕ είναι η μόνη αρμόδια για τις όποιες καταστατικές αλλαγές θα εισηγηθούν στο συνέδριο και επισημαίνοντας και αυτός από την πλευρά του ότι θα ψηφίσουν μόνο τα μέλη ή όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα εκλογής.

Τόνισε ότι η πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής έγινε αποδεκτή από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά και αναφέρθηκε στις διαφορετικές απόψεις που διατύπωσαν οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Ψωμιάδης και παρέπεμψε στο Σώμα για την τελική απόφαση.

Ο κ. Σιούφας τόνισε ακόμη την ανάγκη ενότητας και συνοχής της ΝΔ και τέλος ξεκαθάρισε ότι την διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού οφείλουν να αναλάβουν οι υπηρεσίες του κόμματος.

Στην πρότασή του, που είχε υποβάλει στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και οι φίλοι πολίτες, επέμεινε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ο υποψήφιος για την προεδρία κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Εμμένει στην πρότασή του ο κ. Αβραμόπουλος

Στην πρότασή του, που είχε υποβάλει στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και οι φίλοι πολίτες, επέμεινε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ο υποψήφιος για την προεδρία κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Με την πρότασή μου είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο ξεκίνημα για μία νέα και δυναμική παράταξη και πρόσθεσε ότι έτσι αποστέλλεται ένα σαφές μήνυμα στα μέλη και τους φίλους της ΝΔ ότι το κόμμα αλλάζει και ότι η συμμετοχή τους δεν θα είναι ευκαιριακή όπως κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν.

"Αν διολισθήσουμε στην εσωστρέφεια φοβάμαι ότι πάλι θα οδηγηθούμε στην έλλειψη οράματος και στην ατονία, ας μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Ας μην υποτιμούμε τους πολίτες όπως υποτιμήσαμε τον αντίπαλό μας, ζώντας μια εικονική πολιτική πραγματικότητα" επισήμανε.

Τόνισε την ανάγκη για ένα κόμμα χωρίς μηχανισμούς και βαρωνίες, ανοιχτό στην κοινωνία και ανέφερε τις προτάσεις του για τις ευρύτερες καταστατικές αλλαγές επαναλαμβάνοντας ότι το τακτικό συνέδριο του κόμματος πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και εκλογή ή η επαναβεβαίωση της ηγεσίας κάθε δύο χρόνια.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να τεθούν κανόνες προεκλογικής συμπεριφοράς και να αναλάβουν όλοι οι υποψήφιοι την ηθική δέσμευση ότι θα στηρίξουν το νέο πρόεδρο.

Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, άσκησε κριτική στην διακυβέρνηση Καραμανλή μιλώντας για "πολιτική ατολμία, κουκούλωμα υποθέσεων και αποφάσεις που λαμβάνονταν πίσω από κλειστές πόρτες" και πρότεινε το συνέδριο να είναι και να μπορεί να τοποθετηθεί όποιος θέλει, όχι μόνο για τις τροποποιήσεις του καταστατικού αλλά σε όλα τα πολιτικά θέματα όσος χρόνος και αν χρειαστεί.


Μπακογιάννη: "Δεν θα παίξω τις κουμπάρες για τη διαδικασία"

Ενωτική και βέβαιη ότι τελικά θα βρεθεί φόρμουλα για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ ξεκαθάρισε πως υπάρχει ήδη συμφωνία των τεσσάρων για εκλογή από τα μέλη του κόμματος, εμφανίστηκε όμως τελικά πρόθυμη, σε περίπτωση που η Οργανωτική επιτροπή αποφασίσει και τη συμμετοχή των φίλων, η ίδια να το αποδεχτεί.

"Υπάρχει μια συμφωνία. Ένα πλαίσιο αλλαγών που έχουμε συνυπογράψει. Μια συμφωνία που μας δεσμεύει . Και προβλέπει να ψηφίζουν όσοι θέλουν να γίνουν μέλη. Υπάρχει στην πρόταση αυτή και μια ουσιαστική διαδικασία, να έχει το κόμμα ένα νέο αρχείο ενεργών μελών. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να επιδιώξουμε όλοι την ευρύτερη συμμετοχή των πολιτών . Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα. Ας εξετάσει η οργανωτική επιτροπή όποια φόρμουλα θέλει, να μην ευτελιστεί η διαδικασία όμως ", τόνισε η κα Μπακογιάννη.

Η υποψήφια για την αρχηγία αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν στην ήττα, επισημαίνοντας πως σε ζητήματα ουσίας η ΝΔ άργησε να εφαρμόσει πολιτικές και πλήρωσε συμπεριφορές που ενόχλησαν τους πολίτες και τόνισε ότι χρέος όλων είναι να προχωρήσει τάχιστα η ανασυγκρότηση τους κόμματος με αυστηρά πολιτικούς όρους χωρίς να παραβλεφτεί η συζήτηση για τις αιτίες της ήττας.

Η κα Μπακογιάννη ζήτησε το συνέδριο να αποτελέσει ένα συνέδριο διαλόγου. "Είναι επιβεβλημένο να γίνει ανοιχτή συζήτηση, να ακουστούν οι εκπρόσωποι της βάσης. Να γίνει διήμερο συνέδριο. Να μιλήσουμε πολιτικά. Η συζήτηση για τη διαδικασία έχει κουράσει", είπε και ζήτησε αλλαγή νοοτροπίας και ουσιαστική διαβούλευση του κόμματος με την κοινωνία.

Η κα Μπακογιάννη τέλος παρουσίασε τις θέσεις της για αλλαγές στα όργανα του κόμματος και εμφανίστηκε έτοιμη για συγκεκριμένες δεσμεύσεις: "Με ξέρετε πολλά χρόνια, Δεν έχω λείψει ούτε μια στιγμή από τις μάχες της παράταξης. Έχω οργώσει την Ελλάδα δεκάδες φορές. Στάθηκα στο πλευρό του Καραμανλή σε όλη αυτή τη διαδρομή. Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θέλω τη στήριξή σας, γιατί συμφωνείτε ότι αυτό που εκπροσωπώ είναι το καλύτερο. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας με καθαρούς στόχους για το πώς θα προχωρήσουμε. Αν εκλεγώ πρόεδρος το κόμμα θα εμπεδώσει τη φυσιογνωμία ενός μεγάλου σύγχρονου κεντροδεξιού κόμματος. Δεσμεύτηκα ότι θα προχωρήσω σε βαθιά ανανέωση. Ότι θα κάνω αποτελεσματική αντιπολίτευση. Χωρίς αποκλεισμούς. Με όλες τις τάσεις. Μπροστά μου δεν υπάρχουν ομάδες, παρά νεοδημοκράτες".


Σαμαράς: "Εκλογή από μέλη του κόμματος που θα εγγραφούν ακόμα και την τελευταία ημέρα"

Εκλογή με προσφυγή στα μέλη του κόμματος που θα μπορούν να εγγραφούν και εκείνη την ημέρα, ζήτησε ο Α. Σαμαράς , επισημαίνοντας πως η ανάκαμψη του κόμματος θα περάσει μέσα από την διεύρυνσή του.
"Από την αρχή υποστήριξα ότι η εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος έπρεπε να γίνει με προσφυγή στα μέλη της βάσης, από όλα τα μέλη του κόμματος. Ακόμα και από εκείνα που θα εγγραφούν την ίδια μέρα της ψηφοφορίας. Αυτό συμφωνήθηκε τελικά από όλους τους υποψηφίους και την οργανωτική επιτροπή, αυτό υπογράψαμε και εμένα η υπογραφή μου με δεσμεύει. Στη συνέχεια προτάθηκε να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος. Δήλωσα αμέσως ότι δεν έχω πρόβλημα να το δεχθώ και αυτό, αρκεί να συμφωνήσουν όλοι. Αρκεί δηλαδή να πάμε όλοι ενωμένοι', τόνισε και ζήτησε το θέμα να λυθεί άμεσα και συναινετικά, ώστε ν' ανοίξει η πολιτική συζήτηση και να δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες να τους κρίνουν ουσιαστικά.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για δημοκρατική επανάσταση και για μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, εξήρε τη στάση του Κώστα Καραμανλή που όπως είπε υπήρξε καταλυτικός, ώστε να γίνει πράξη η εκλογή προέδρου από τα μέλη τόνισε ότι η ανάκαμψη της παράταξης θα περάσει μέσα από την διεύρυνση που θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή υποχρεώσεων και δικαιωμάτων εναρμονισμένων με τον ηγετικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Υπέρ της πρότασης Αβραμόπουλου


Με την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου συντάθχηκε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι έτσι θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού όχι μόνο τα μέλη αλλά και οι φίλοι του κόμματος.

"Πάνω από τις διαδικασίες και το Καταστατικό υπάρχουν οι άνθρωποι", είπε ο κ. Ψωμιάδης και αναρωτήθηκε "πώς θα πάμε στην εκλογή γυρίζοντας την πλάτη στην κοινωνία; Σήμερα θυμηθήκαμε το Καταστατικό που καταστρατηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και τα μέλη μας; Κοροϊδέψαμε το πιο δυναμικό κομμάτι του κόμματός μας".

"Να τολμήσουμε να κάνουμε την ανατροπή και την επανάστασή μας", είπε ο κ. Ψωμιάδης και τόνισε "να ανοίξουμε τη διαδικασία, τη νίκη τη δίνουν οι φίλοι και όχι μόνο τα μέλη". "Συνυπογράφω με τον κ. Αβραμόπουλο", είπε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση Καραμανλή

Ο κ. Καραμανλής παρεμβαίνοντας ανάμεσα στους ομιλητές, ζήτησε σε αυστηρό ύφος να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού.

Αφού ανέφερε ότι την απόφαση που έλαβε αρχικά για έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου από εκεί, την άλλαξε από κοινού με τους τέσσερις υποψηφίους, όχι επειδή συμφώνησαν αλλά επειδή και εμένα με εκφράζει, τόνισε: "Άλλαξαν οι εποχές. Όμως όλο αυτό πρέπει να έχει σύντομο τέλος. Η πραγματικότητα πιέζει, δεν βιάζομαι εγώ. Το επείγον είναι να έχει η παράταξη ηγεσία. Το καταλαβαίνουμε αυτό ή όχι; Όση κουβέντα κι αν γίνεται, αν δεν έχεις αρχηγό δεν έχει νόημα» είπε ο Κώστας Καραμανλής".

"Η παράταξη", σημείωσε, "πρέπει να ξαναβρεί τον βηματισμό της, θα τον ξαναβρεί σίγουρα, πρέπει όμως να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα χρόνο. Να κλείσουμε σήμερα το θέμα ηγεσίας, οριστικά και αμετάκλητα, να το σεβαστούμε όλοι, και στο συνέδριο να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται".

Τόνισε ακόμη ότι τον νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου".


Τι υποστήριξαν Μειμαράκης και Σπηλιωτόπουλος

Την αντίθεσή του στη διαδικασία εκλογής Προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος εξέφρασε ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος ζήτησε να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στα όργανα του κόμματος και ξεκαθάρισε πως η εκλογή του Προέδρου θα έπρεπε να γίνει από το Συνέδριο, όπως ορίζει το καταστατικό.

Απευθυνόμενος στους 4 υποψηφίους οι οποίοι ζητούν εκλογή από τη βάση, ο κ .Μεϊμαράκης τόνισε πως η βάση και οι σύνεδροι είναι απογοητευμένοι :

" Δεν καταλάβατε ότι απογοητεύσατε τη βάση και τους σύνεδρους; Τι θα τους πείτε. Είσαστε μηχανισμός; Δεν θέλουμε να κάνουμε ανταρσία. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας απαξιώνετε. Δεν ξεκινάμε καλά. Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τα μέλη του συνεδρίου που τους είπατε μηχανισμό. Αυτοί υπηρέτησαν το σεμνά και ταπεινά. Εμείς είμαστε περήφανοι. Οποιος κερδίσει θα τον υπηρετήσουμε. Αναλωνόμαστε ενάμιση μήνα σε διαδικασίες. Μας βαρέθηκε ο κόσμος."

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να διεξαχθεί τριήμερο συνέδριο για να τεθούν όλες οι απόψεις επισημαίνοντας πως η κοινωνία πλέον έχει γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία.

" Θα υπηρετήσω όποιον εκλεγεί, δεν διεκδικώ καμία θέση ευθύνης. Τη βάση δεν τη θέλουμε ούτε για να μιλήσει. Τη θέλουμε μόνο για χειροκρότημα και ψηφοφορία. Μην μας προκαλείτε. Μην μας το παίζετε συναισθηματικά. Μιλήστε πολιτικά. Μην μας λέτε ότι δεν πρόδωσα το δάκρυ του εθνάρχη, γιατί εντολή του εθνάρχη δεν ήταν διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται" κατέληξε ο κ. Μείμαράκης.
Υπέρ της εκλογής Προέδρου και από τους φίλους της ΝΔ τάχθηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος, επισημαίνοντας πως "μετά τη μεγάλη ιστορική ήττα θα έπρεπε να τοποθετηθούμε στο δίλλημα: Η να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας ή να τολμήσουμε με γενναιότητα να δούμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην ήττα και τις πολιτικές που χρειάζονται για να βγούμε μπροστά Επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο της διαδικασίας που δεν επιτρέπει την πολιτική κουβέντα."

Καταλήγοντας ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για δύο λύσεις:" Είτε τακτικό συνέδριο όπου η βάση θα έπαιρνε ρόλο μέσω των προσυνεδριακών διαδικασιών ή να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Όταν δεν λογαριάζεις το καταστατικό η μόνη νομιμοποιητική βάση που υπάρχει είναι η κοινωνία".

Πηγή: ΕΡΤ

This Is It - Κριτική Ταινίας


Μια σπάνια, 'behind the scenes' άποψη του Michael Jackson καθώς εξέλισσε, δημιουργούσε και έκανε πρόβες για τις sold out συναυλίες που είχε προγραμματίσει στην O2 Arena του Λονδίνου. Καλύπτοντας τη χρονική περίοδο από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο 2009, το «This Is It» αποτυπώνει τον τραγουδιστή, το χορευτή, το σκηνοθέτη, τον αρχιτέκτονα, τη δημιουργική μεγαλοφυΐα του Jackson εν ώρα δουλειάς, καθώς δημιουργεί και τελειοποιεί το τελευταίο του (όπως αποδείχθηκε) σόου.

Όταν λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Michael Jackson κυκλοφόρησαν επιλεγμένα πλάνα από τις πρόβες για τις συναυλίες του στο Λονδίνο, όλοι οι fan εύχονταν το πλήρες υλικό να βγει σύντομα στο φως της δημοσιότητας. Τελικά μετά από ένα μαραθώνιο σκληρών διαπραγματεύσεων, η Sony Pictures εξασφάλισε δολαρίων τα δικαιώματα για το μαγνητοσκοπημένο υλικό υψηλής ανάλυσης από τις πρόβες του Michael Jackson για την προετοιμασία των συναυλιών της περιοδείας «This Is It».

Τη σκηνοθεσία του project ανέλαβε ο Kenny Ortega (τριλογία «High School Musical») ο οποίος είχε αναλάβει την σκηνοθεσία των συναυλιών στην Ο2 Arena του Λονδίνου, ενώ είχε τραβήξει και τα πλάνα των προβών διάρκειας περίπου 80 ωρών.

Πηγή: www.cinemanews.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive