Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

«Taken» - "Η Αρπαγή" - Κριτική Ταινίας

19/6/2009

O Bryan είναι ένας πρώην μυστικός πράκτορας που ζει στο Λος Αντζελες. Όταν η 17χρονη κόρη του θα απαχθεί στο Παρίσι από κύκλωμα εμπορίου λευκής σαρκός, εκείνος θα αναγκαστεί να βγει από τη ναφθαλίνη και να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να την πάρει πίσω. Σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά την κυκλοφορία του στις γαλλικές αίθουσες και 6 μήνες μετά την έξοδό του στην Αμερική και την χρυσοφόρα εισπρακτική του πορεία (με εισπράξεις περί τα 150 εκατομμύρια δολάρια) το «Taken» έρχεται επιτέλους και στην χώρα μας.

Να ξεκαθαρίσουμε εξ' αρχής ότι το φιλμ έχει στη συνταγή του συστατικά που ενδεχομένως να πέσουν βαριά στο στομάχι. Ανατολικοευρωπαίοι σωματέμποροι και μουσουλμάνοι τρομοκράτες συνθέτουν την παρέλαση 'κακών' τους οποίους ο 'καλός' Liam Neeson θα φονεύσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο προκειμένου να ανακτήσει την κόρη του. Αν επαναλάβετε πολλές φορές "it's only a movie" και κάνετε τα στραβά μάτια, θα απολαύσετε το φιλμ, ειδάλλως ειλικρινά μην πείτε στον κόπο.

Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική των δημιουργών μια μεγάλης μερίδας αγγλόφωνων action movies να ονοματίζουν τους κακούς της υπόθεσης με ονόματα που κυμαίνονται μεταξύ...Ιβάν και Μοχάμεντ ενοχλεί και εμάς συνήθως. Πώς όμως μπορούμε να κρατήσουμε κακία σε μια ταινία στην οποία ο βασικός χαρακτήρας λέει τηλεφωνικά στον απαγωγέα της κόρης του την παρακάτω φράση: "Δεν έχω λύτρα να σου δώσω, αλλά αυτό που έχω είναι μια σειρά από ειδικές ικανότητες, ικανότητες που απέκτησα μέσω μιας μακρόχρονης καριέρας, ικανότητες που με κάνουν εφιάλτη για ανθρώπους σαν εσένα. Αν αφήσεις την κόρη μου τώρα, θα το λήξουμε εδώ. Αλλιώς θα σε ψάξω, θα σε βρώ και θα σε σκοτώσω!"

Τα ατού της ταινίας είναι δύο. Αφενός ο Pierre Morel, ο σκηνοθέτης του μεγάλου σουξέ στο Dvd «Banlieu 13», γνωρίζει πώς να κρατά γρήγορους ρυθμούς και ότι για να το επιτύχει δεν απαιτείται εναλλαγή...15 πλάνων το δευτερόλεπτο (να τα ακούνε αυτά οι Tony Scott αυτού του κόσμου). Αφετέρου ο Liam Neeson, με την δωρική παρουσία του και μόνο, βοηθά το κοινό να ακολουθήσει τον ήρωά που υποδύεται, σε μια περιπέτεια που υπό άλλες συνθήκες θα κάλυπτε την μεταμεσονύκτια ζώνη του Star. Πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας αν οι ήρωες 'ανεγκέφαλων' περιπετειών είχαν, αντί για τη μορφή του Steven Seagal και του Dolph Lundgren, εκείνη του Robert De Niro, του Daniel Day Lewis ή (γιατί όχι;) του Kenneth Branagh?

Πηγή: www.cinemanews.gr

Δείτε το trailer:

ΠΓΔΜ: Σενάριο για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού.

19/6/2009

Ο υπουργός οικονομίας της ΠΓΔΜ, κ. Fatmir Besimi παρουσίασε το προσχέδιο της Στρατηγικής Ενεργειακής Ανάπτυξης της χώρας για την περίοδο 2009 - 2020 με προοπτική έως το 2030, που εκπόνησε η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ.
Η στρατηγική προβλέπει δύο βασικά σενάρια για την ανάπτυξη του εγχώριου τομέα της ενέργειας: ένα που περιλαμβάνει την κατασκευή πυρηνικού σταθμού και ένα χωρίς αυτήν. Για την υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής η χώρα θα πρέπει να...
εξασφαλίσει πόρους συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ στην περίπτωση του σεναρίου κατασκευής πυρηνικού σταθμού και ύψους 5 δισ. ευρώ στην αντίθετη περίπτωση.
Η στρατηγική καλύπτει τα ζητήματα που αναφέρονται στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, την αξιοποίηση των εγχώριων πόρων για την ανάπτυξη του κλάδου, την εισαγωγή του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.λπ., ενώ προβλέπει την κατασκευή των υδροηλεκτρικών σταθμών Cebren, Galiste και Boskov Most.
Η υιοθέτηση της στρατηγικής θα επιτρέψει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμών, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Besimi

Πηγή: greece-salonika.blogspot.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ!!

19/6/2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ!!

Ο κ. Πρώην Γενικός και η “αγία” οικογένειά του

Ο κ. Καραμάνος, η σύζυγος, η κόρη, ο γαμπρός και ο κουμπάρος και οι “κολλητοί” συνεχίζουν τα σκάνδαλα!!!

Όλες οι “εκλογές Καθηγητών” στα Τμήματα της Καλαμάτας είναι παράνομες και έγιναν για να “εκλεγεί” αύριο η κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου Πρύτανης!!

Για να εκλεγεί η κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου Πρύτανης “φροντίζει” να εκλέξει Λέκτορες και Καθηγητές της αρεσκείας της και με παράτυπες διαδικασίες, αφού ο έλεγχο νομιμότητας γίνεται παράνομα από την ίδια και όχι από τον κ. Δημόπουλο!!

Καλεί μόνη της στα εκλεκτορικά Καθηγητές που δεν έχουν συνάφεια γνωστικού αντικειμένου ενώ αποκλείει άλλους που δεν είναι αρεστοί !

Έχει εντελώς παράνομα έμμισθη θέση στο Ινστιτούτο Βυζαντινού Πολιτισμού στην Μάνη.

Οι τελευταίες εκλογές λεκτόρων και καθηγητών στα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας στην Καλαμάτα είναι εντελώς παράνομες!!

Τελευταία για να προτείνει μια λέκτορα που τη θεωρεί “δική της”, όπως την ίδια παλιά ο κ. Αρσένης θεωρούσε “δική του” έχει καλέσει στο εκλεκτορικό Καθηγητές που όχι μόνο δεν έχουν συνάφεια γνωστικού αντικειμένου, αλλά ούτε έχει ακόμα υπογραφεί το ΦΕΚ διορισμού τους!!!Η κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, φίλη της Μαριέττας Γιαννάκου, σύζυγος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρ. Καραμάνου ορίστηκε εθνική αντιπρόσωπος της χώρας μας στις Κοινωνικοοικονομικές Επιστήμες των Διαχειριστικών Επιτροπών του 7ου Προγράμματος Πλαισίου Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Επίδειξης (2007-2013) της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου ωστόσο είναι φιλόλογος, καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, άρα καμία σχέση δεν έχει με κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες.

Η σύζυγος του κ. Καραμάνου, όπως έχει γράψει και η κ. Μάρνυ Παπαματθαίου, εκτός των παραπάνω ιδιοτήτων της, είχε οριστεί από το υπουργείο Παιδείας μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί την «πρώτη επιλογή» πολλών καθηγητών ΑΕΙ που βρίσκονται σε στενές σχέσεις με την Ν.Δ. Η κυρία Καραμάνου είναι ακόμη (;) πρόεδρος των προσωρινών επιτροπών σε δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τα οποία εδρεύουν στην Καλαμάτα, και μέλος της προσωρινής διοίκησης ενός ακόμη τμήματος του ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται στο Ναύπλιο.

Είναι δε εντελώς παράνομα και σε έμμισθη θέση στο Ινστιτούτο Βυζαντινού Πολιτισμού στην Μάνη!!

Όλες τις παραπάνω θέσεις τις ανέλαβε μετά τις πολιτικές τοποθετήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο υπουργείο Παιδείας και αφότου ο σύζυγός της έγινε γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Η κόρη του ζεύγους, Ιωάννα Καραμάνου, παράνομα, έχει πρόσφατα εκλεγεί σε θέση λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου διοικεί – μεταξύ άλλων – η μητέρα της, ενώ τα εκλεκτορικά του σώματα εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας όπου διοικεί – μεταξύ άλλων – ο πατέρας της.

Η κυρία Ιωάννα Καραμάνου έχει εκλεγεί λέκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρόεδρος του οποίου και μέλος της προσωρινής του γενικής συνέλευσης έχει εκλεγεί ο κουμπάρος του ζεύγους Καραμάνου, καθηγητής κ. Σταύρος Περεντίδης.

Οι συνεχιζόμενες καταγγελίες

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι αρκετοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καταγγέλλουν για αδιαφάνεια, αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ευνοιοκρατία και καταπάτηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας τη διορισμένη από το υπουργείο Παιδείας Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος.

Οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι συγκεκριμένοι διδάσκοντες που δεν έχουν τις απαιτούμενες σχέσεις με τη Ν.Δ. αποκλείονται συστηματικά από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές αλλά και σε όργανα διοίκησης του πανεπιστημίου.

Οι ίδιοι καθηγητές με ψήφισμά τους έχουν καταγγείλει και ως αντιδεοντολογική την εκλογή της κόρης του ζεύγους Καραμάνου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ιδρύματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Καραμάνος επιθυμεί να γίνει ακαδημαϊκός, (καλά κρασιά) θέση που αποτελεί το άπιαστο όνειρο για πολλούς πανεπιστημιακούς καθώς η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας Αθηνών χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην κοινότητα των ΑΕΙ.
Η “Αγία Οικογένεια” σε πλήρη δράση!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22100 Τρίπολη Τηλ.: 2710-230003 Fax:2710-230005 Τρίπολη,

http://aei-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_9759.html

Εμμένει στην παραίτηση ο Αλαβάνος

19/6/2009

Σε σαφώς βαρύ κλίμα εξ αιτίας της υποβόσκουσας πολιτικής κόντρας στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και λόγω της απόφασης για παραίτηση του Αλέκου Αλαβάνου διεξάγεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο προφανώς είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που από ότι διαρρέεται εμμένει στην απόφασή του για παραίτηση, χωρίς όμως ταυτόχρονη αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο κ. Αλαβάνος ενδεχομένως να ενεργοποιηθεί από κάποιο άλλο πόστο καθώς όπως φέρεται να είπε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ ότι «ο ΣΥΝ έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλλον» και πως ο ίδιος θα προσφέρει από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενδεχόμενη υποβολή παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει διαδικασίες εκλογής του αντικαταστάτη του στην θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επικρατέστερη λύση για την Κουμουνδούρου εμφανίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα ακολουθήσει ο Φώτης Κουβέλης, αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες επιμένουν ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αποτελεί δίδυμο με τον Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει μία μίνιμουμ συμφωνία των δύο ανδρών.

Πηγή: www.zougla.gr

Αύξηση του παγκόσμιου απολογισμού κρουσμάτων του Η1Ν1

19/6/2009

Η εξάπλωση του νέου ιού Η1Ν1 συνεχίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από τον Η1Ν1 έχουν προσβληθεί πάνω από 39.600 άνθρωποι σε 89 χώρες, εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους οι 167.


Στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 500 νέα κρούσματα της νέας γρίπης Α, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 7.624. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 113.

«Είναι σημαντικό να δηλώσουμε ότι υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα με πρόσφατα συμπτώματα» υπογραμμίζουν οι μεξικανικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες η επιδημία φαίνεται πως υποχωρεί.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα είχε δηλώσει ότι οι αρχές δεν μπορούν να άρουν το συναγερμό, όπως προβλεπόταν, επειδή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει πανδημία.

Ο Κόρδοβα προέβλεψε ότι θα υπάρξει ένα νέο «κύμα» της ασθένειας από τον ερχόμενο Νοέμβριο, επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Δεκέμβριο.

Επίσης, ένας 26χρονος Αυστραλός που είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α (H1N1), γνωστή ως «γρίπη των χοίρων», πέθανε την Παρασκευή, ωστόσο υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν υπέκυψε εξαιτίας της νόσου αυτής. Κρατικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο άνδρας που πέθανε στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Αδελαΐδας έπασχε από αρκετές σοβαρές ασθένειες, όμως δεν έκαναν γνωστό πώς ακριβώς πέθανε.

Παράλληλα, η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε την αγορά 34 εκατομμυρίων πανδημικών εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1, ποσότητα που επαρκεί για δύο δόσεις ανά άτομο, συνάπτοντας αυτή την εβδομάδα συμβόλαιο με τις εταιρίες που παρασκευάζουν το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, βάσει της συμφωνίας, τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2009. «Το Συμβούλιο Υγείας αποφάσισε την προμήθεια του εμβολίου για ολόκληρο τον ολλανδικό πληθυσμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, συμβουλεύοντας επίσης την κυβέρνηση να χορηγήσει δύο δόσεις του εμβολίου σε κάθε άτομο, γιατί μία δεν θεωρείται αρκετή.

Στην Ολλανδία, με πληθυσμό 16 εκατομμυρίων περίπου, έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 84 κρούσματα της νέας γρίπης Α, αλλά κανένας θάνατος.

Πηγή: www.ant1online.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive