Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

«Ή μειώνουμε το έλλειμμα, ή βουλιάζουμε» ξεκαθαρίζει ο Γ.Παπαθανασίου

14/6/2009

Το δικό του δίλημμα για την κατάσταση της οικονομίας μοιάζει να θέτει ο Γιάννης Παπαθανασίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα ψέμματα τελείωσαν: ή μειώνουμε το έλλειμμα ή πραγματικά βουλιάζουμε όλοι μαζί».


Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη μείωση του ελλείμματος: «Είτε θα μειώσουμε τις δαπάνες, είτε θα αυξήσουμε τα έσοδα είτε και τα δύο».

Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η προσπάθεια είναι δύσκολη, λόγω και του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά απορρίπτει τις υπερβολές.

«Τα πραγματικά μεγέθη όμως θα προκύψουν από την αξιολόγηση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» σημειώνει.

Τα έσοδα το α' τρίμηνο του 2009


Η πορεία του δημόσιου χρέους


Παράλληλα, αναφέρεται στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τον περιορισμό των δαπανών στο χώρο της Υγείας, τον νέο τρόπο είσπραξης των βεβαιωθέντων χρεών, τη μείωση κατά 10% των ελαστικών δαπανών του κράτους και τη δραστηριοποίηση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Θερινοί φοροέλεγχοι από 1ης Ιουλίου

Σε κάθε περίπτωση όμως τονίζει ότι τα μέτρα δεν προαναγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται.

Ο κ. Παπαθανασίου χαρακτηρίζει μήνυμα οργής και απογοήτευσης αυτό των ευρωεκλογών, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση καλείται να αλλάξει ό,τι ενόχλησε και πίκρανε την κοινή γνώμη.

Πηγή: www.in.gr

Σχόλιο blogger: Quiz: Τα προεκλογικά λόγια του Καραμανλή για μη πρόθεση νέων φόρων μετά τις εκλογές ήταν αστειάκια ή ψέμματα;

Η Microsoft ανακοίνωσε ειδική έκδοση των επερχόμενων Windows 7 για την Ευρώπη χωρίς Internet Explorer 8, με την ονομασία «Windows 7 E»

14/6/2009

Όπως είχε γίνει και στο παρελθόν (πχ με τα Windows XP) η Microsoft αποφάσισε (και ανακοίνωσε αντίστοιχα) ότι θα εκδώσει μια ειδική έκδοση των Windows 7 για την Ευρωπαϊκή αγορά, με πλήρη απουσία του Internet Explorer 8 ή οποιουδήποτε άλλου προγράμματος για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο.


Προφανώς η Microsoft θεώρησε ότι πρέπει να συμμορφωθεί ως προς τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα γνωστά θέματα περί μονοπωλιακής τακτικής και αθέμιτου ανταγωνισμού και έτσι προέβη στην δημιουργία της «light» έκδοσης των Windows 7 για την Ευρώπη.

Όμως έχει και ένα «παραθυράκι» η ιστορία: στους κατασκευαστές/ μεταπωλητές η Microsoft θα προσφέρει τον Internet Explorer 8 (προαιρετικά μπορούν να προσθέσουν και άλλα αντίστοιχα προγράμματα όπως, FireFox, Opera) ώστε αν το θελήσουν να το προσφέρουν με κάθε αγορά ενός PC με Windows 7, υπό την μορφή CD ή ως αρχείου για κατέβασμα από την ιστοσελίδα τους.

Με λίγα λόγια, ναι μεν θα ισχύσουν οι υποδείξεις / περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά είναι δυνατόν ουσιαστικά να μην εφαρμοστούν λόγω «παραθύρου» δε…

Πηγή: zougla.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive