Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

Τίτλοι τέλους για τα Διάφανα Κρίνα


9/6/2009
“Μονάχα η ομορφιά μένει κι υπογραμμίζει τη διαφορά μας” - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΣ

"Καταρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα τεράστιο συγνώμη.

Το ευχαριστώ είναι για την αμέριστη συμπαράστασή σας - ηθική και υλική - ολα αυτά τα χρόνια.
Ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητες μπορεί να είχαμε είτε ως μεμονωμένες οντότητες είτε ως δημιουργικό σύνολο, η αλήθεια είναι ότι χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν τίποτα.
Η συγνώμη είναι γιατί το τέλος μας δεν ήταν αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας μας κι αυτό μας αφήνει μια πίκρα.
Ομως, ξέρετε, καμμιά φορά ο ηθικός ξεπεσμός, η βία και η μοχθηρότητα δεν αφήνουν χώρο για διαπραγματεύσεις. Κι έτσι ξαφνικά,πέφτει η αυλαία. Και αυτό είναι oλο.

all-the-pretty-little-horses.png

Εσείς κοιτάξτε να διαφυλάξετε στο μυαλό και στην καρδιά σας το μικρό μας κληροδότημα - τιποτε άλλο δεν έχουμε - τη μουσική και τους στίχους μας, που τώρα πια σας ανήκει ολοκληρωτικά.
Και να μη στεναχωριέστε γιατί ό,τι εκτινάχθηκε με τέτοιο πάθος δε μπορεί να σβήσει εύκολα κι ας χάθηκε.
Τέλος της ιστορίας.

Τώρα τα παιδάκια θα αποσυρθούν στον παιδότοπό τους για να παίξουν με τα λέγκο τους και σε λίγο καιρό, όταν θα βγουν απο εκει, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν καινούργιες ιστορίες να διηγηθούν και όμορφα οικοδομήματα να επιδείξουν.
Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να θυμάστε καλά στην πορεία της ζωής σας τούτη τη φράση του Μάρκου Αυρήλιου ”ο καθένας αξίζει όσο αξίζουν αυτά για τα οποία φροντίζει”.

Η ομορφιά θα θριαμβεύσει. Μας προσμένουν οι μεγάλοι, οι απέραντοι δρόμοι.
Θα τα πούμε στη σκηνή.

Οι ταπεινοί σας σύντροφοι

ΤΑΣΟΣ ΜΑΧΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΟΔΟΣΤΟΓΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ"

Πηγή: www.diafanakrina.info

Πωλείται μέσω e-bay η Νιούκασλ!!!

9/6/2009

Κακόγουστη φάρσα ή κίνηση απελπισίας;

Έκανε και πάλι το θαύμα του ο ιδιοκτήτης της Νιούκασλ, Μαικ Ασλεί. Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα «Sun», ο επιχειρηματίας ψάχνει αγοραστή για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας μέσω του e-bay, έναντι του ποσού των 100 εκ. ευρώ. Όπως αναφέρεται, έβαλε τις μετοχές του στο e-bay, ζητώντας να γίνουν προσφορές και εκεί, ενώ αν θέλει κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει με τον οικονομικό διευθυντή του συλλόγου Κέιθ Χάρις για άμεση αγορά.

Πάντως, υπάρχει και η υποψία πως η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι μια κακόγουστη φάρσα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από καμιά πλευρά. Όπως και να? χει οι φίλαθλοι της ομάδας βρήκαν για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να «κράξουν» στον Μάικ Ασλεϊ, τον οποίο θεωρούν ως τον μοναδικό υπεύθυνο για τον υποβιβασμό της ομάδας στην Championship.

Πηγή: www.sportnet.gr

Ράλι κερδοσκόπων με τις τιμές της αμόλυβδης

9/6/2009

Στα 1,02 λεπτά το λίτρο (από 1 ευρώ) ανέβηκε σε μία εβδομάδα η μέση τιμή της βενζίνης, ενώ από την αρχή του χρόνου έχει ακριβύνει 21,2 λεπτά το λίτρο

Υγρό πυρ στις... τσέπες των καταναλωτών εξαπολύουν οι κερδοσκόποι της αγοράς υγρών καυσίμων.

Το... ράλι στις τιμές της βενζίνης μαίνεται ανεξέλεγκτα και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης από την Παρασκευή 29 Μαϊου μέχρι και χθες ανέβηκε κατά περίπου δύο λεπτά καθώς εκτινάχθηκε στα 1,02 ευρώ από 1 ευρώ το λίτρο.

Από την αρχή του χρόνου, οπότε και η βενζίνη είχε μέση τιμή τα 0,808 ευρώ το λίτρο, αυξήθηκε 21,2 λεπτά το λίτρο, ενώ παραμένει το μοναδικό ελληνικό φαινόμενο με τις μεγάλες αποκλίσεις των τιμών μέσα στον ίδιο νομό.

Από την επεξεργασία των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών προκύπτει ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στα φθηνότερα και ακριβότερα πρατήρια υγρών καυσίμων φτάνει ακόμη και τα 23 λεπτά το λίτρο.

Διαφορές τιμών
Η μεγαλύτερη διαφορά καταγράφεται στον Νομό Πιερίας. Ακολουθεί η Αθήνα με απόκλιση στα 18,9 λεπτά το λίτρο, οι Κυκλάδες με 17,1 λεπτά, η Λακωνία με 16,9, τα Δωδεκάνησα με 16,5 λεπτά, η Λέσβος με 15,2 λεπτά το λίτρο, ο Πειραιάς με 15,2 και η Θεσσαλονίκη με 14,5 λεπτά.

Τα μεγάλο εύρος τιμών στην ίδια περιοχή μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνουν ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός, ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς καυσίμων δεν δικαιολογούνται.

Βενζινοπώλες αποδίδουν την «ψαλίδα» στην αδιαφανή εκπτωτική πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες εμπορίας υγρών καυσίμων πουλώντας καύσιμα στους πρατηριούχους. Δεν γνωρίζουν, δηλαδή, με ποια κριτήρια δίνονται οι εκπτώσεις.

Οι τιμές της βενζίνης και ενόψει των θερινών μετακινήσεων των κατοίκων των αστικών κέντρων έχουν πάρει «φωτιά» στις παραθεριστικές και νησιωτικές περιοχές.

Οι ακριβότερες
Για παράδειγμα η ακριβότερη αμόλυβδη καταγράφεται από το Παρατηρητήριο στις Κυκλάδες (1,17 ευρώ το λίτρο), στο Λασίθι (1,152 ευρώ), στην Πιερία (1,149 ευρώ), στα Δωδεκάνησα (1,145 ευρώ), στη Λέσβο (1,14 ευρώ), στο Ηράκλειο, στη Σάμο, τη Λακωνία και στο Ρέθυμνο (1,13 ευρώ), στα Χανιά (1,12 ευρώ), ενώ και στην Αθήνα η αμόλυβδη αγγίζει τα 1,11 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: www.ethnos.gr

Νέα μέτρα προσεχώς για να πέσει το υπερβολικό δημόσιο έλλειμμα

9/6/2009

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τη δέσμευση για μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2010, επανέλαβε στους υπουργούς Οικονομίας του Eurogroup, ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Η Ελλάδα επί του παρόντος έχει ένα σύμμαχο, καθώς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Κομισιόν εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να ασκηθούν ισχυρές πιέσεις σε χώρες με σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κλιμάκωσης της ύφεσης, με συνέπειες στο σύνολο της ευρωζώνης.

Τις ερχόμενες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει την Κομισιόν για τα μέτρα με τα οποία θα επιδιώξει να μειώσει στο 3,7% το έλλειμμα του ΑΕΠ για το 2009.

Το Ecofin έχει ζητήσει από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιτήρησης, την ενίσχυση της δημοσιονομικής προσαρμογής το 2009 μέσω μόνιμων μέτρων περιορισμού των δημόσιων δαπανών και τη λήψη πρόσθετων μέτρων το 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια αναφέρθηκε «στην πρόθεση της ελληνικής πλευράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας στο 3% του ΑΕΠ το 2010».

Ο Ισπανός επίτροπος είπε ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι υπουργοί της ζώνης του ευρώ δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες και ότι ο κ. Παπαθανασίου θα ενημερώσει τις ερχόμενες εβδομάδες το Συμβούλιο για τα μέτρα, βάσει των οποίων θα επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ το 2009.

Ο επίτροπος υπενθύμισε την πρόβλεψη ότι το ελληνικό έλλειμμα θα είναι το τρέχον έτος στο 5%. Σε ό,τι αφορά το 2010, ο κ. Αλμούνια ανέφερε ότι τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για την περαιτέρω συρρίκνωση του ελλείμματος στο 3% θα είναι περισσότερο διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Πάντως, ο κ. Αλμούνια δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο λήψης των νέων μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί, ανάλογα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι, στις αρχές του φθινοπώρου ή σε δύο φάσεις.

Για να μειωθεί το έλλειμμα στο 3,7% χρειάζονται έσοδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο είναι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η νέα αύξηση του ειδικού φόρου σε ποτά και τσιγάρα, η αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας και η επιβολή τέλους στα καρτοκινητά.

Επίσης, εξετάζεται η αύξηση του ανώτατου συντελεστή εισοδήματος, αλλά και νέο «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010.

Πηγή: zougla.gr

Αιματηρή ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στα Καμίνια

09/06/09

Αιματηρή ένοπλη ληστεία έγινε στις 08.15 το πρωί σε βενζινάδικο της AEGEAN στην οδό Πειραιώς 103 στα Καμίνια.

Τρεις κουκουλοφόροι άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο και στη συνέχεια πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που βρισκόταν στο πρατήριο.Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ από την Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση, εξετάζεται ο λόγος της παρουσίας του στο βενζινάδικο και όπως έγινε γνωστό ήταν με αναρρωτική άδεια εδώ και δύο χρόνια.

Πηγή: Express.gr

Η γενιά των 700 ευρώ ψήφισε "φραπέ"

9/6/2009

Εάν την Παρασκευή το απόγευμα, όταν αναρτήσαμε το τελευταίο post με τίτλο "Η G700 ψηφίζει", ερχόταν κάποιος και μας έλεγε ότι η αποχή στις ευρωεκλογές θα φτάσει το 47%, πολύ απλά δεν θα τον πιστεύαμε. Οι εκτιμήσεις που κάναμε ήταν για 25% αποχή με το ζόρι. Τελικά, όμως, ένας στους δύο Έλληνες δεν ψήφισε. Στους νέους ηλικίας 18 με 35 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη ξεπερνώντας το 50%.

Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν την ευρεία αυτή αποχή ως συνειδητή πολιτική πράξη απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος. Αναμφισβήτητα, υπάρχει κύμα δυσφορίας και απαξίωσης των πολιτικών και των κομμάτων. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που προϋπάρχει των φετινών ευρωεκλογών. Διαιωνίζεται από τις προγραμματικές υστερήσεις των πολιτικών φορέων και το έλλειμμα ήθους και θάρρους ενός μεγάλου τμήματος των πολιτικών. Προάγεται συστηματικά από τις "σειρήνες της αποχής": γνωστούς τηλεαστέρες "ψυχαγωγικών" εκπομπών και παρουσιαστές πρωινάδικων που δηλητηριάζουν τη δημόσια ατζέντα, φυτεύοντας με ύπουλο τρόπο το σπόρο του κοινωνικού πεσιμισμού. Εκφράζεται δε διαχρονικά ποικιλοτρόπως: δημοσκοπικές εξάρσεις των μικρών κομμάτων και είσοδό πολλών εξ' αυτών στο κοινοβούλιο, καθημερινά μπινελίκια που ακούγονται στα πηγαδάκια φίλων και γνωστών, εκτίναξη εναλλακτικών μεθόδων συμμετοχής των πολιτών στα κοινά όπως το blogging. Πάντα όμως με διάθεση συμμετοχής και στόχο να σταλεί το μήνυμα.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα των φετινών ευρωεκλογών δείχνει ότι ελάχιστοι είναι αυτοί οι νέοι, οι οποίοι ΔΕΝ προσήλθαν στην κάλπη με σκοπό να στείλουν μήνυμα δυσφορίας προς το πολιτικό σύστημα. Η γενιά των 700 ευρώ, στην πλειονότητά της, απλώς προτίμησε να πάει για "φραπέ". Η μαζική αποχή των νέων από τις ευρωκάλπες ήταν μια συνειδητή επιλογή υπέρ της ψυχαγωγίας, ενισχυόμενη από μπόλικες δόσεις καλοκαιρινής βαρεμάρας. "Έλα μωρέ τώρα. Που να τραβιέμαι τώρα να ψηφίσω...να χάσουμε και το τριήμερο..."

Η εμπειρία που είχαμε μερικοί από εμάς την Κυριακή το απόγευμα, είναι ενδεικτική της κατάστασης αποχαύνωσης που επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των συνομίληκών μας. Σε μια παρέα 15 ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 26, όπου έτυχε να βρεθούν δύο μέλη της G700, είχαν ψηφίσει μόνο δύο. Μαζί μ' εμάς, σύνολο 4 από τους 15. Από τους απέχοντες, ένας δεν πρόλαβε, άλλος δεν είχε αμάξι να πάει δέκα βήματα πιο κάτω, άλλος απλώς βαριόταν και ένας άλλος, άκουσον, άκουσον, πήγε ήπιε καφέ με τον δικαστικό αντιπρόσωπο στο εκλογικό κέντρο για μία ώρα και ύστερα απλώς βαρέθηκε να πάει στη διπλανή αίθουσα να ψηφίσει. Το άφησε γι' αργότερα. Κανείς δεν απείχε συνειδητά. Με στόχο να στείλει ένα μήνυμα. Κάποιοι, μόνο αφού έγιναν αποδέκτες οξείας κριτικής από τους υπόλοιπους, άλλαξαν τροπάρι και οχυρώθηκαν πίσω από τη βολική δικαιολογία του "όλοι ίδιοι είναι και ανίκανοι". Αυτοί απλώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.

Δυστυχώς, αποδεικνύουμε με τη στάση μας ότι είμαστε μια γενιά κακομαθημένων χαβαλέδων για τους οποίους φταίνε πάντα οι άλλοι: το σύστημα, τα κόμματα, οι πολιτικοί, οι οργανώσεις πολιτών, οι γονείς τους, οι δίπλα, οι έξω. Μια γενιά η οποία παρότι βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής στασιμότητας ακόμα και καθόδου, δε λέει να ξεβολευτεί, να δραστηριοποιηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της. Με τον ίδιο τρόπο που εδώ και πολλά χρόνια πολλοί νέοι της γενιάς μας αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στην προσωπική τους ζωή, περιμένοντας το οικογενειακό Πακέτο Μάρσαλ ή το κράτος που θα τους σώσει, έτσι πλέον δε θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και στο δημόσιο βίο. Δεν επιλέγουν, ούτε καν απαξιώνουν, δεν μαυρίζουν. Δεν είναι συνειδητοποιημένοι. Απλά αδιαφορούν ή βαριούνται. Όχι απλώς αρνούνται να ασκήσουν ακόμα και βασικά θεμελιώδη δικαιώματα για τα οποία οι προηγούμενες γενιές έχυσαν αίμα για να γίνουν πραγματικότητα. Παραιτούνται από βασικά δικαιώματα, γοητευμένοι από τις σειρήνες της αποχής. Κατασκευάζουν βολικές, λογικοφανείς δικαιολογίες για να εξηγήσουν τη στάση τους. Ο εγχώριος ευδαιμονισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η γενιά των 700 ευρώ ψηφίζει "φραπέ".

Πηγή: g700.blogspot.com

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.


09-06-2009

Το πρωί της Τρίτης στις 11.30 συνεδριάζει - υπό την προεδρία του πρωθυπουργού - το Υπουργικό Συμβούλιο σε πλήρη σύνθεση.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τόνισε: «Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Το μέλλον του τόπου πάνω απ' όλα».

Πηγή: www.kathimerini.gr

Στενές «επαφές»… επαγγελματικού τύπου!


09-06-2009Η 29χρονη βρίσκεται στη μέση των γυρισμάτων για την ταινία «Piranha 3-D», η οποία είναι ένα remake της κωμικο-τραγικής ταινίας του 1978.

Στην ταινία η Kelly υποδύεται μία φοιτήτρια που κάνει καλοκαιρινές διακοπές στη λίμνη Victoria και πιάνει φιλία με την Crystal, η οποία είναι στριπτιζέζ.


Αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν στα νερά της περιοχής εμφανίζεται ένα κοπάδι σαρκοβόρων φονικών πιράνχα.
Την Crystal υποδύεται η Αμερικανίδα Riley Steele που έγινε γνωστή ως πρωταγωνίστρια σε… ακατάλληλες ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Η Steele αποκάλυψε ότι η Kelly Brook της έκανε πολλές ερωτήσεις και ήθελε να μάθει τα πάντα σχετικά με την… καριέρα της στη βιομηχανία πορνό.

Απλές απορίες ή επαγγελματικές συμβουλές;

Η απάντηση επί της οθόνης...

Πηγή: www.zougla.gr

Έκρυψε στο φορτηγό του 193.750 πακέτα τσιγάρα.


09-06-2009


Έναν 33χρονο οδηγό φορτηγού συνέλαβαν το απόγευμα άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, την ώρα που επιβιβαζόταν σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Ύστερα από έρευνα εντόπισαν μέσα σε δύο μεταλλικές δεξαμενές επιμελώς κρυμμένα 193.750 πακέτα τσιγάρα μάρκα «GOLD CLASSIC», τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν λάθρα στο εξωτερικό.

Το όχημα και το παράνομο φορτίο του κατασχέθηκαν και ο οδηγός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Πηγή: www.zougla.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive