Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009

115 ημέρες απεργία πείνας κατά των καρτέλ

7/6/2009
Κοντά 4 μήνες απεργία πείνας ο Θεόδωρος Τενέζος.

Ένας απελπισμένος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο Θεόδωρος Τενέζος που εδώ και 2,5 χρόνια κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Κυβέρνηση το σκληρό ελληνικό καρτέλ του χάλυβα, που κατέστρεψε την επιχείρησή του, η οποία ήταν πρότυπο ανάπτυξης, βρίσκεται από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου το πρωί σε απεργία πείνας μπροστά στο κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Πατησίων 70 και Κότσικα. Διαμαρτύρεται για την προστασία που η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Κυβέρνηση παρέχουν στο συγκεκριμένο καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων και όχι μόνο.

Αιτήματά του:


• AΜΕΣΗ απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής πού έχουν μηνυθεί στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κρίνουν και αποφασίζουν για την καταγγελία του, ενώ είναι ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ!
• ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ της συγκάλυψης του καρτέλ και αληθινή πλήρης έρευνα της καταγγελίας του τώρα.
• ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των θυμάτων των καρτέλ και μονοπωλίων.

Ας ρωτήσουμε λοιπόν τον απεργό πείνας τι να ψηφίσουμε.

Εκλογές σήμερα μετά από μια προεκλογική περίοδο γεμάτη σκάνδαλα, μίζες, «αποδράσεις» στην Γερμανία και όπως πάντα ατέλειωτο λαϊκισμό. Ούτε μια κουβέντα για τον άνθρωπο που δεν είναι πολιτικός και αποδείχτηκε ο μόνος που παλεύει όχι για την χρυσή καρέκλα, αλλά για κάτι καλό σ’ αυτόν τον τόπο.

Τι να ψηφίσεις λοιπόν;

Οικολόγους Πράσινους; Καλύτερα το όνομα του κόμματος θα έπρεπε να είναι «Υποκριτές Πράσινοι» . Η οικολογία δεν είναι επιστήμη, η οικονομία είναι επιστήμη. Η οικολογία είναι τάση, είναι προτεραιότητα σε κλάδους της οικονομίας. “Ecological economics”, “Environmental economics”, νεοκλασική προσέγγιση στην οικολογία και ούτω καθ εξής. Αντίθετες μεταξύ τους απόψεις, αλλά απόψεις. Της οικονομίας! Ποιές από αυτές ακούστηκαν από τα «άγια» στόματα των Οικολόγων πράσινων; Το μόνο που ακούγαμε ήταν συνθήματα για να σώσουμε τα απροστάτευτα γατάκια από τα ψηλά δέντρα. Συνθήματα για να σκουπίσουμε τα δάκρια από τα ταλαιπωρημένα κουτάβια. Και αν πάρουμε ως δεδομένο την υπεράσπιση της οικολογίας ως προτεραιότητα, με ποια λογική αυτό δεν είναι υποκρισία; Στο χωριό μου λένε πρώτα απ’ όλα υγεία. Ας κατέβει λοιπόν και ένα κόμμα «Υγεία Πράσινη». Τι να το κάνεις το περιβάλλον αν είσαι νεκρός; Ας κάνουμε και ένα κόμμα «Ασφάλεια Πράσινη», ας κάνουμε και ένα κόμμα «Αθλητισμός Πράσινος» γιατί εδώ που τα λέμε, τι να την κάνεις την ζωή χωρίς μπάλα; Υποκριτές του κερατά. Για να μην ασχοληθούμε με τις απόψεις περί «Μακεδονικής μειονότητας» γιατί αυτό προϋποθέτει κράτος(!) Μακεδονία. Αλίμονο στον Έλληνα που θα ψηφίσει προδότες.


ΚΚΕ; Σαφώς γιατί να μην ψηφίσεις το κόμμα που (μαζί με τον Παπακωνσταντίνου) νομίζουν πως θα έρθει πάλι ο κουμμουνισμός; Ας δούνε την χρονιά πρώτα και μετά ας ζητήσουν ψήφο. 2009 έχουμε ας λειτουργούμε σαν να το καταλάβαμε. Και στο κάτω κάτω , πρώτα ο εργαζόμενος. Μαζί σας σαν ιδέα. Ποιος από τους «κουμουνιστές» ασχολήθηκε με τον απεργό πείνας; Ούτε ένα λεπτό σε όλη την προεκλογική περίοδο. Ούτε μια αναφορά. Καλωσορίσατε στην παρέα των υποκριτών.


Συνασπισμό;
Το κόμμα που στην σελίδα του έχει αναρτήσει banner «φιλία και συνεργασία με την δημοκρατία της Μακεδονίας»; Γιατί όχι, και μετά θα πάμε να μας δώσουν τα 30 αργύρια. Για την Ευρωβουλή ψηφίζουμε, θα υπερασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας οι σύγχρονοι προδότες; Μακεδόνες είμαστε. Έλεος.

Λάος;
Ας υποθέσουμε ότι αυτοί θα υπερασπίζονται όσα οι Έλληνες θέλουν. Ποιόν να ψηφίσεις; Τον Άδωνη Γεωργιάδη, το ανθρωπάκι της τηλεόρασης που κάνει «σουξέ» με τα βιβλία που πουλάει και την καριέρα την δικιάς του; Θα μου πείτε δεν κατεβαίνει ο Άδωνης στης ευρωεκλογές, αλλά ψήφος στο Λάος σημαίνει στήριξη σε τέτοια ανθρωπάκια. Βέβαια υπάρχει και ο καταδρομέας Πλεύρης χωρίς σχόλια.

ΠΑΣΟΚ; Σε αυτήν την χώρα ξεχνάμε εύκολα. Ο μόνος λόγος για να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ είναι για να μην βγει η ΝΔ , αλλά αυτήν δεν είναι δημοκρατική ψήφος, είναι οπαδική ψήφος. Σίγουρα οι επικοινωνιολόγοι κάναν φοβερή δουλειά. Εδώ ο Γιωργάκης έχει γίνει πλέον «συμπαθητικός», αλλά αν θέλαν να πειστεί κάποιος ότι έχουν αλλάξει ας είχαν ασχοληθεί με το πρόγραμμά τους και όχι με το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

Νέα Δημοκρατία;
Τώρα τι να πει κανείς για τα μεγαλύτερα λαμόγια της πολιτικής; Ψεύτες, Υποκριτές, Λαϊκιστές, εθισμένοι στο χρήμα και στην εξουσία. Θα μου πεις γιατί δεν τα λεγες αυτά και για το ΠΑΣΟΚ; Τα αφήνω να τα λέει ο πατέρας μου για να βρίσκει και λόγους να ψηφίζει ΝΔ. 19 χρονών είμαι την κοινωνία μου μέσα, αυτούς βλέπω αυτοί με κοροϊδεύουν με αυτούς θυμώνω. Ως πότε θα ψηφίζουμε με γνώμονα το ποιος είναι λιγότερο απατεώνας; Τα μεγαλύτερα επιχειρήματα ενός Νεοδημοκράτη είναι το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και οι τα χρέη που άφησε ο Ανδρέας. Ναι η ιστορία λέει να μην ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, αλλά το παρόν φωνάζει να μην ψηφίσω ΝΔ. Μια κυβέρνηση που ήρθε για να πατάξει την διαφθορά, που είπε γύρο στις 2,537,000 φορές το εύηχο όλα στο φώς που ήρθε για να επανιδρύσει την χώρα , που φώναζε «σεμνά και ταπεινά»! Μιλάνε για λαϊκισμό, την ίδια στιγμή που ο μεγάλος ηγέτης είναι υποψήφιος για πρότυπο λαϊκισμού στα ρεκόρ Γκίνες. "Καραμανλής ή χάος" εξάλλου, είναι πολιτική άποψη και όχι λαϊκισμός. 7 χρόνια στην κυβέρνηση μιλάνε ακόμα για τα όσα τους άφησε το ΠΑΣΟΚ και κουβέντα για το χρέος που αντί να το μειώσουν όπως υποσχέθηκαν αυξάνετε κάθε χρόνο, για το έλλειμμα, για τα ισοζύγια και για την ύφεση που μας βυθίζουν. Κάνανε εκλογές για να φτιάξουν έναν πραγματοποιήσιμο προϋπολογισμό και αυτός έπεσε εκατομμύρια έξω. Όλα στην οικονομία πήγαιναν καλά αλλά αλλάξαμε υπουργό οικονομίας για να μην βαριόμαστε. Ε, μην μας πουν και γραφικούς. Να δούμε πόσο θα αντέξει αυτός ο προϋπολογισμός. Και βέβαια άν θα έχουμε ανοικτή βουλή για να ψηφίσουμε άλλον. Όλα στην καραμέλα της οικονομικής κρίσης. Μιλάνε για παπαγαλάκια όταν αυτοί για να βγούνε κυβέρνηση είχαν γίνει καρακάξες. Παπαγαλάκια είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι και οι ευρωπαίοι; Είναι και οι οικονομολόγοι που φωνάζουν; Πολύ βολικό δεν ακούγεται; Η χρυσή καρέκλα πάνω απ’ όλα. Να το πούμε και αλλιώτικα; Θα πεθάνει απ’ την πείνα ο άνθρωπος και αυτοί θα τρώνε σουβλάκια και θα πίνουν μαλαματίνες στην υγειά του. Υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας λέγοντας πως υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας, αναλαμβάνουν πολιτικές ευθύνες λέγοντας πως αναλαμβάνουμε τις πολιτικές ευθύνες.

Τι να ψηφίσουμε Κύριε Θεόδωρε; Μάλλον ότι και εσείς.

Ποιος είπε πως η αποχή δεν έχει πολιτικό μήνυμα; Τεράστιο πολιτικό μήνυμα. Μια καλή αποχή και να δείτε μετά πως θα «σφίξουν οι κόλοι» να μαζέψουν αυτούς που δεν ψήφισαν και πολύ περισσότερο για να μην ψηφίσουν την επόμενη φορά τους άλλους. Αρκετά με την «γενιά του πολυτεχνείου» που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς σε αυτό το πολυτεχνείο πρέπει να ήταν μέσα γύρο στα 7 εκατομμύρια άτομα. Όλοι επαναστάτες και ντεμέκ δημοκράτες. Έλεος με την κασέτα του μεγαλύτερου δημοκρατικού δικαιώματος. Γιατί να ενδιαφερθώ για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για μένα; Τα δικαιώματα «πέθαναν» προ πολλού. Την δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς όπως νομίζει, όπως μπορεί. Σαν να ακούγεται άτοπο το αντίθετο.

Σαν υποκριτές και εμείς εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον Κύριο Θεόδωρο Τενέζο. Ο Θεός μαζί σας.


Vasilis K. blogger του Hellenic Daily News.

Στο 78% η συμμετοχή στις ευρωεκλογές στην Μάλτα.


07-06-2009

Τουλάχιστον το 78% των πολιτών ψήφισαν στις ευρωεκλογές στη Μάλτα, όπου η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Το ποσοστό θεωρείται χαμηλό για τη Μάλτα, που συνήθως επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογές.

Συγκεκριμένα ήταν κατά 4% χαμηλότερο από εκείνο στις ευρωεκλογές του 2004, αλλά η Μάλτα μπορεί και πάλι να αναδειχθεί από τις πιο ενθουσιώδεις χώρες- μέλη της Ε.Ε ως προς την προσέλευση στις κάλπες. Συνήθως, πάνω από το 90% των μαλτέζων ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Μάλτας αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό της ψήφου καθώς η προεκλογική του εκστρατεία δεν επικεντρώθηκε στην παγκόσμια οικονομική ύφεση, αλλά στα προβλήματα παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει το νησί. Το κυβερνών Εθνικιστικό Κόμμα μπορεί να χάσει ψήφους υπέρ των δεξιών κομμάτων.

Πηγή: www.nooz.gr

Ο Μπερλουσκόνι και τα κορίτσια του πάνε... Στρασβούργο!


07-06-2009

Ο «πιο αγαπητός ηγέτης του κόσμου» –σύμφωνα πάντα με… τον εαυτό του, αφού επικαλέστηκε ένα γκάλοπ το οποίο αρνήθηκε να αποκαλύψει πού δημοσιεύτηκε και το οποίο υποτίθεται ότι του δίνει ποσοστά δημοτικότητας 73,9%, μπροστά από τον Λούλα Ντα Σίλβα με 69,4% και τον Μπάρακ Ομπάμα με 59,5%– βρίσκεται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στη… λαϊκή αποδοχή, μετά την έμπνευσή του να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του πολλές αιθέριες υπάρξεις που μπορεί να μην έχουν καμία πείρα ή σχέση με τα πολιτικά πράγματα του κόσμου ετούτου, θα τραβήξουν, όμως, αδιαμφισβήτητα τα βλέμματα του –ανδρικού τουλάχιστον– σώματος των ψηφοφόρων.   


Τα προσόντα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ιταλικού κόμματος μπορείτε να τα… θαυμάσετε στο Photo Gallery. Όλες σχεδόν οι υποψήφιες έχουν στο βιογραφικό τους λαμπρή καριέρα στην ιταλική showbiz εν γένει –οι περισσότερες εξ αυτών στην ιταλική τηλεόραση ειδικότερα. Η 36χρονη Angela Sozio, για παράδειγμα, είχε λάβει μέρος στο ιταλικό Big Brother, ενώ η φήμη της εκτινάχθηκε στα ουράνια όταν οι paparazzi τη συνέλαβαν πριν από δύο χρόνια να βολτάρει χέρι χέρι με τον 72χρονο Ιταλό πρωθυπουργό και άλλες show women στη Villa Certosa, την εξοχική του κατοικία στη Σαρδηνία.Ο Berlusconi απάντησε σχετικά με τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Oggi υπό τον τίτλο «Το χαρέμι του Μπερλουσκόνι» και έδειχναν κάποια από τα κορίτσια στα γόνατα του «πιο αγαπητού ηγέτη του κόσμου», ότι απλά προσπαθούσε να φανεί φιλόξενος, καθώς τις ξεναγούσε στην παραθαλάσσια κατοικία του, ενώ η γυναίκα του, η πρώην ηθοποιός Veronica Lario, απολάμβανε το shopping break της στη δική της βίλα, στο Μιλάνο.Ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψήφιες για το επίμαχο ψηφοδέλτιο, είναι η ηθοποιός Eleonora Gaggioli, πρωταγωνίστρια του δημοφιλούς σήριαλ εποχής Elisa di Rivombosa, η Barbara Matera, υποψήφια για τον τίτλο της Μις Ιταλία το 2000 και μετέπειτα παρουσιάστρια της Rai, και η Camilla Ferranti, που συμμετείχε στην ιταλική βερσιόν του Nip/ Tuck, τη σαπουνόπερα Incantesimo. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αλλά πηγές αναφέρουν ότι οι τέσσερις αυτές υποψήφιες θα περιληφθούν σίγουρα.Για να προετοιμαστούν για το Στρασβούργο, οι υποψήφιες έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα Ευρωπαϊκής Ιστορίας, ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα ζητήματα της ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τους ιταλούς υπουργούς εξωτερικών και άμυνας, Franco Frattini και Ignazio La Russa, αλλά και τον ίδιο τον Berlusconi, που δήλωσε ότι θέλει «νέα πρόσωπα στην πολιτική, καινούρια πρόσωπα που θα ανανεώσουν την εικόνα της Ιταλίας και του κόμματος στην Ευρώπη».


Πηγή: www.in2life.gr

Pole position στην Κωνσταντινούπολη ο Vettel.


07-06-2009

Από την πρώτη θέση θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στο grand prix της Κωνσταντινούπολης ο Sebastien Vettel. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull ήταν ο γρηγορότερος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών και με χρόνο 1:28.316 πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Jenson Button με την Brawn Mercedes. 

Τρίτος κατετάγη ο Rubens Barrichello, τέταρτος ο Mark Webber, ενώ την οκτάδα έκλεισαν οι Trulli, Raikonen, Massa και Alonso. 

Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης έχει ως εξής:

1. Sebastien Vettel (Γερμανία/Red Bull) 1:28.316  

 2. Jenson Button (Βρετανία/Brawn GP) 1:28.421  

 3. Rubens Barrichello (Βραζιλία/Brawn GP) 1:28.579  

 4. Mark Webber (Αυστραλία/Red Bull) 1:28.613  

 5. Jarno Trulli (Ιταλία/Toyota) 1:28.666  

 6. Kimi Raikonen (Φινλανδία/Ferrari) 1:28.815  

 7. Felipe Massa (Βραζιλία/ Ferrari) 1:28.858  

 8. Fernando Alonso (Ισπανία/Renault) 1:29.075  

 9. Niko Rosberg (Γερμανία/Williams) 1:29.191  

10. Robert Kubica (Πολωνία/BMW Sauber) 1:29.357

Πηγή: www.zougla.gr

Ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν τις κάλπες...

07-06-2009

Πηγή: www.youtube.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive