Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

...Και ο Ομπάμα θέλει την Τουρκία στην Ευρώπη.


06-06-2009

Στο πλαίσιο των 65ων επετειακών εορτασμών για τη Συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία, οι πρόεδροι Barack Obama και Nicolas Sarkozy συνομίλησαν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι δύο πλευρές έχουν διαφορές ως προς τους τρόπους με τους οποίους στο μέλλον η Τουρκία μπορεί να ενσωματωθεί στην ΕΕ.

«Εκεί όπου έχουμε διαφορά, είναι οι τρόποι. Η παραδοσιακή επίσημη αμερικανική θέση είναι η ενσωμάτωση στην ΕΕ. Ήταν η θέση των προέδρων Μπους και Κλίντον, όλων των Αμερικανών προέδρων. Η δική μου θέση δεν προβλέπει την ενσωμάτωση στην ΕΕ της Τουρκίας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Διαφέρουμε ως προς τους τρόπους κι όχι ως προς το σκοπό, δηλαδή ότι η Τουρκία χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής», επέμεινε ο πρόεδρος Σαρκοζί. «Για μένα είναι πολύ σπουδαίο η Ευρώπη να έχει τα σύνορά της, υπό την έννοια ότι η Ευρώπη για τον πλανήτη έχει ένα ρόλο σταθεροποίησης, που δε θα μπορέσω να αφήσω να καταστραφεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

Σχόλιο blogger: Πάρε δρόμο obama...στα όνειρα σου...

Πηγή: www.zougla.gr

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Έτοιμα να επενδύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


06-06-2009

“Πράσινο φως” για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα δίνει η πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ενεργοποιεί το ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έως 10 kw σε κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις στο ηπειρωτικό σύστημα και στα διασυνδεδεμένα νησιά.

Hδη εδώ και καιρό τόσο νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις της χώρας μας βρίσκονταν σε αναμονή, περιμένοντας την εν λόγω απόφαση, προκειμένου να βάλουν σε εφαρμογή τα… ενεργειακά τους πλάνα.

Η απόφαση -που υπογράφηκε από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων- έρχεται σε συνέχεια της ψήφισης του Ν. 3734/2009, που προέβλεψε τη δημιουργία προγράμματος για την εύκολη, γρήγορη και αποδοτική λειτουργία μικρών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

Στόχοι του προγράμματος είναι: η εκμετάλλευση του ηλιακού δυναμικού της χώρας, η στήριξη του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της μεγάλης διασποράς των ΦΒΣ, η αντιμετώπιση της αιχμής της ζήτησης ενέργειας που εμφανίζεται το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών συστημάτων, η συμμετοχή των πολιτών στην πράσινη ανάπτυξη, η ανανέωση του ενδιαφέροντος της αγοράς και η συνδρομή στην επίτευξη του στόχου διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με την οδηγία 2001/77/ΕΚ.

Το πρόγραμμα "φωτοβολταϊκά στις στέγες", που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2009 δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αξιοποιήσει την πράσινη ενέργεια, τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του για παραγωγή ηλεκτρισμού, με ευνοϊκά κίνητρα και με απλές διαδικασίες, ως εξής: 

- Παρέχεται σταθερή τιμή της παραγόμενης ενέργειας 0,55 ευρώ/kwh για 25ετία ανά εγκατάσταση. Από το 2012 προβλέπεται μείωση της τιμής για τις νέες εγκαταστάσεις, σταθερή επίσης για μία 25ετία.
- Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο δίκτυο γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες κυρίως του φωτοβολταϊκού.
- Οι διαδικασίες για τον πολίτη - παραγωγό - καταναλωτή είναι απλές και γρήγορες μέσω των τοπικών υπηρεσιών της ΔΕΗ και του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.
- Δεν απαιτείται καμία αδειοδότηση ΥΠΑΝ - ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά μόνο έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.
- Δεν υπάρχει καμία φορολογική ή ασφαλιστική υποχρέωση (άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος).
- Ώθηση στην οικονομία και ειδικότερα στην αγορά ενέργειας θα προσφέρει το εν λόγω πρόγραμμα, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι του κλάδου.
Μεταξύ των πλεονεκτημάτων, εντάσσεται επίσης το οικονομικό όφελος για τους πολίτες που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά και το όφελος για το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, αφού σε δύσκολες καλοκαιρινές μεσημβρινές ώρες με καύσωνα, τα πολλά μικρά φωτοβολταϊκά θα παράγουν σε πλήρη ισχύ, ανακουφίζοντας το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής.

Συνεπώς, τα γραφειοκρατικά εμπόδια αποτελούν παρελθόν, ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης δεν ξεπερνά τα επτά χρόνια, και το όφελος όχι μόνο για την τσέπη μας αλλά και για το περιβάλλον είναι μεγάλο. 

Πηγή: www.makthes.gr


Αξίζει να το δείς.


06-06-2009
Μεγαλειώδης, γοητευτικός, ο πλανήτης Γη μπροστά στην επικείμενη καταστροφή του...

Story Ντοκιμαντέρ σε παραγωγή Λικ Μπεσόν για τον πλανήτη Γη επικεντρωμένο στο οικολογικό πρόβλημα, που προβάλλεται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα μέσα (κινηματογράφος, DVD, τηλεόραση, Internet). Όπως δηλώνουν οι συντελεστές: «Μέσα σε λίγες δεκαετίες, η ανθρωπότητα κατάφερε να διαταράξει την ισορροπία του πλανήτη, που είχε επιτευχθεί ύστερα από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Το τίμημα είναι υψηλό. Όμως είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι. Η ανθρωπότητα έχει ακόμη το περιθώριο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια να αναστρέψει την τάση αυτή, αλλάζοντας τα πρότυπα κατανάλωσης.»

Focus Καθώς η κάμερα από δορυφόρους, αεροπλάνα και ελικόπτερα ψάχνει το «πρόσωπο της Γης» και όχι το «πρόσωπο της ανθρωπότητας», καταφέρνει κάτι σημαντικό: απογυμνώνει τη θέαση της κατάστασης μέσα από τα άλλοθι που αυτόματα παράγονται στο μυαλό μας αν βλέπουμε ανθρώπους –που στο ντοκιμαντέρ φαίνονται κάποιες στιγμές από μακριά.

Όχι, δεν μας ανήκει, είμαστε οργανικό μέλος της, αλλά εξαιτίας μας θα χαθεί η ισορροπία. Το φιλμ ακολουθεί μια εξέλιξη, ξεκινώντας από τη διαμόρφωση του οικοσυστήματος, προχωρά στην ομορφιά του, παρακολουθεί τις αλλοιώσεις, προκαλεί ανησυχία και καταλήγει σε ελπιδοφόρα μηνύματα με προτάσεις για δράση. Ποτέ άλλοτε το πανοραμίκ δεν έπαιξε τόσο λειτουργικό και σοκαριστικό ρόλο-καταπέλτη στην ανθρώπινη αλαζονεία.


Home Ντοκιμαντέρ Σενάριο: Ιζαμπέλ Ντελανί, Γιαν Αρτίς Μπερτράν, Ντενίς Καρό, Φιεν λε Βαν Σκηνοθ.: Γιαν Αρτίς Μπερτράν Αγγλική αφήγηση: Γκλεν Κλόουζ Χώρα: Γαλλία, 2009 Διάρκεια: 120΄ Διανομή: Feelgood Entertainment.

Πηγή: www.mensonly.gr

Σεισμός 5,9 στο Τόκιο.


06-06-2009

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Σίμπα, ανατολικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας και εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα η ζημιές.

Στην Ιαπωνία καταγράφεται το 20% των σεισμών 6 η και περισσότερων βαθμών που σημειώνονται στο κόσμο.Ο φονικότερος σημειώθηκε το 1995 στο Κόμπε, ήταν 7,3 βαθμών και προκάλεσε το θάνατο 6.400 ανθρώπων.

Πηγή: www.kalimera.gr

Δεν ανήκουν στο γαλλικό αεροσκάφος τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό

6/6/2009

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος του αεροσκάφους της Air France που χάθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό το πρωί της Δευτέρας .

Σύμφωνα με αξιωματούχο της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας, τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στα νησιά Φερνάντο δεν ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος Airbus 330 αλλά πρόκειται για θαλάσσια απορρίμματα.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες οι άνδρες που συμμετείχαν στις έρευνες εντόπισαν σωσίβια, μεταλλικά αντικείμενα, μια ξύλινη παλέτα και μικρές πετρελαιοκηλίδες.

Ωστόσο επιβεβαιώθηκε ότι το ξύλινο αντικείμενο δεν ανήκει στο γαλλικό αεροσκάφος, ενώ οι μικρές κηλίδες πετρελαίου προφανώς προέρχονται από πλοία.

«Διασταυρώθηκε ότι τα ευρήματα δεν ανήκουν στο Airbus 330 καθώς ξύλινες παλέτες χρησιμοποιούν τα πλοία και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αεροπλάνα, όχι όμως το συγκεκριμένο αεροσκάφος», δήλωσε ο Βραζιλιάνος αξιωματούχος Μπριντ Καρντόζο.

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται σε απόσταση 1.100 χιλιομέτρων από τις ακτές της Βραζιλίας προκειμένου να ανιχνευτούν συντρίμμια του γαλλικού αεροσκάφους.

Στην περιοχή αναμένεται να σπεύσουν άλλα τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας καθώς και μια γαλλική φρεγάτα εξοπλισμένη με μικρά υποβρύχια.

Το γαλλικό Airbus 330 μετέφερε 216 επιβάτες από 32 χώρες και 12 μέλη πληρώματος. Μεταξύ αυτών ήταν 73 Γάλλοι, 58 Βραζιλιάνοι και 26 Γερμανοί υπήκοοι.

Την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας απέκλεισε το ενδεχόμενο το μοιραίο αεροσκάφος να εξερράγη στον αέρα, ένα σενάριο ακούγονταν έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα μαύρα κουτιά ενδέχεται να μην βρεθούν ποτέ καθώς μπορεί να βρίσκονται σε βάθος 3.700 χιλιομέτρων στον ωκεανό, όπου τα θαλάσσια ρεύματα είναι πάρα πολύ ισχυρά.

Πηγή: www.i-live.gr

"Η οικογενειακή ευθύνη..."

6/6/2009

"Σε οποιοδήποτε χωριό της Ρούμελης, κάθε ηλικιωμένος θα σου απαντήσει με τον ίδιο τρόπο: κατά τη διάρκεια της Κατοχής, όταν οι αντάρτες του Άρη έπλητταν γερμανικούς στόχους, τα κατοχικά στρατεύματα τιμωρούσαν το χωριό απ' όπου εκτιμούσαν ότι προήλθε το χτύπημα. Με συνοπτικές διαδικασίες, άνδρες κάθε ηλικίας συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν στην πλατεία του χωριού προς παραδειγματισμό.


Εξήντα χρόνια μετά, στην Ελλάδα γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιας πρακτικής από την ελληνική Δικαιοσύνη - του κυρίου Σανιδά, βεβαίως - βεβαίως, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο μπαμπάς γίνεται φυγάς για να μη στηθεί στο... απόσπασμα την ώρα που εκείνοι τους οποίους λάδωσε έχουν ήδη βγει... λάδι, μετά παραγραφής και η «εκνευρισμένη» για την ξεφτίλα της Δικαιοσύνη (του Σανιδά) εκδικείται: συλλαμβάνει τα παιδιά και τη γυναίκα του για «συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», επειδή ήταν συν-δικαιούχοι σε λογαριασμούς του φυγά κατηγορούμενου.

Η θεωρία της οικογενειακής ευθύνης, εξήντα χρόνια μετά την ήττα του Ναζισμού, επανέρχεται στη χώρα που (θρυλείται ότι) γέννησε τη Δημοκρατία. Ακόμα χειρότερα: Δικαιοσύνη που εκδικείται, δεν είναι Δικαιοσύνη.
Απομένει η εκτέλεση των συλληφθέντων στην πλατεία Συντάγματος..."

Πηγή: troktiko.blogspot.com

Κατέληξε ο αστυνομικός που πυροβόλησαν στην Κυψέλη


Κατέληξε ο αστυνομικός που πυροβόλησαν στην Κυψέλη
6 Ιουνίου 2009Εξέπνευσε σήμερα το πρωί ο 30χρονος αστυνομικός της ομάδας «Δ», Σπύρος Θεοδώρου.

Ως γνωστόν, ο άτυχος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά αγνώστων, τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου 2009 στην Κυψέλη, κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου που διενεργούσε με συνάδελφό του.

Ο 30χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, και προχθές η κατάστασή του είχε παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση.

Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 3ης Απριλίου, οι δύο αστυνομικοί, μέλη της Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης («Δέλτα») μετέβησαν στην Κυψέλη για να ερευνήσουν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Οι δύο αστυφύλακες, ο 30χρονος Σπύρος Θεοδώρου και ο 34χρονος Γιώργος Αναγνωστόπουλος, πλησίασαν να ελέγξουν ύποπτο άτομο στη συμβολή των οδών Σκιάθου και Σκόκου.

Tον άγνωστο άνδρα πλησίασε ο 34χρονος, ενώ ο έτερος αστυφύλακας έμεινε πιο πίσω για να παράσχει κάλυψη στον συνάδελφό του.

Μοιραίος αποδείχθηκε τη στιγμή εκείνη ο ρόλος 50χρονης περιοίκου. Παρενέβη στον έλεγχο βρίζοντας και φωνάζοντας στους αστυνομικούς ότι ο ύποπτος είναι γνωστός της, ζητώντας να τον αφήσουν ήσυχο.

Η γυναίκα απέσπασε την προσοχή των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένα δεύτερο άτομο, την παρουσία του οποίου δεν είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί, να πυροβολήσει από πίσω στο κεφάλι και σχεδόν εξ επαφής τον 30χρονο Σπύρο Θεοδώρου.

Το δεύτερο άτομο, στο οποίο οι αστυνομικοί δεν είχαν προλάβει να περάσουν χειροπέδες, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον 34χρονο αστυφύλακα στο κεφάλι.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του αστυνομικού εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης : «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη».

Πηγή: www.zougla.gr


«Θα μας βρίσκει μπροστά της η Τουρκία»

6/6/2009

Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Πρόεδρος της Κύπρου.


Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημ. Χριστόφιας διαμήνυσε ότι εάν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, σε κάθε βήμα θα βρίσκει μπροστά της την Κύπρο, ακόμη και το Δεκέμβριο, όταν θα κρίνεται η ενταξιακή της πορεία. Ο κ. Χριστόφιας σχολίαζε δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Εγκεμέν Μπαγίς, ότι η χώρα του νοιώθει τη σκιά της Κύπρου στην πορεία της προς την Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές αποτελούν απάντηση και σε όσους λένε ότι αφήνουμε ανεξέλεγκτα την Τουρκία να περάσει στην ΕΕ.

Πηγή: greece-salonika.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive