Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Δέσμευση όλης της περιουσίας Καραβέλα.


06-05-2009

Δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, μπλοκάρουν τώρα και ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της οικογένειας Καραβέλα. Ανακριτής και Επιτροπή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος δεσμεύουν ακόμα και τα τιμαλφή του καταζητούμενου, της συζύγου και των 4 παιδιών του, ενώ απαγορεύουν την πώληση ή τη μεταβίβαση σπιτιών και οικοπέδων σε Εκάλη, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη, Αράχωβα, Μύκονο και Καισαριανή.
Όπως δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Καραβέλα κ. Μαρκουλάκος «ο Χρήστος Καραβέλας είναι στενοχωρημένος για ό,τι προκάλεσε στην οικογένεια».

Την επόμενη εβδομάδα στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία θα φτάσει αντίστοιχη εντολή για δέσμευση της ακίνητης περιουσίας και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και για τα σπίτια που έχει μεταβιβάσει πρόσφατα στα παιδιά του. Το ίδιο θα γίνει και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Ο μόνος από την οικογένεια του Χρήστου Καραβέλα που δεν αντιμετωπίζει κατηγορία είναι ο γιος του. Την Πέμπτη έμαθε ότι ο ανακριτής δέσμευσε και τον δικό του κοινό λογαριασμό με τον πατέρα του. Νομικοί κύκλοι έλεγαν πως ήταν μήνυμα του ανακριτή για την πρόθεσή του να τον καλέσει ως κατηγορούμενο.

Οι δυο κόρες Καραβέλα πρέπει να βρουν 2 εκ ευρώ μέχρι την Τρίτη το πρωί. Ο ανακριτής θα περιμένει την απόφαση για προσφυγή τους. Οι δύο νεαρές ζητούν κατάργηση ή μείωση της εγγύησης καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα.

Η επίσκεψη του δικηγόρου του Χρήστου Καραβέλα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πυροδότησε τα σενάρια για διαπραγματεύσεις του καταζητούμενου με τις ελληνικές αρχές. Όμως, ο δικηγόρος το αρνείται. Ο κ. Μαρκουλάκος επιμένει πως ο 70χρονος βρίσκεται στη Γερμανία και ανάλογα με την απάντηση των εκεί εισαγγελικών αρχών, θα αποφασίσει τι θα πράξει.

Πηγή: www.alphatv.gr

Στα ύψη η ανεργία στην ευρωζώνη


Σε υψηλό δεκαετίας εκτινάχθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη, καθώς ξεπέρασε το φράγμα του 9% και έφτασε στο 9,2% για τον Απρίλιο του 2009.

Σε διάστημα ενός μηνός, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 396.000 άτομα στη ζώνη του ευρώ για να φθάσει τα 14.579 εκατομμύρια άτομα συνολικά.

Τον Μάρτιο 2009, το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 8,9% στις δέκα έξι χώρες της ευρωζώνης.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ποσοστό ανεργίας έφθασε το 8,6% τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο 2006.

πηγή : www.cosmo.gr

Μείωση 8% στις αφίξεις τουριστών με αεροπλάνο στη Ζάκυνθο


Μείωση στις αφίξεις επισκεπτών στη Ζάκυνθο μέχρι και 8% μέσω αεροπλάνου σε σχέση με πέρυσι καταγράφει για το Μάϊο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Την ίδια στιγμή οριακή αύξηση, μόλις 0,73% κατέγραψε η Υπηρεσία στη Ρόδο. Στο μεταξύ πτώση 20% στις αφίξεις τουριστών περιμένει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Μηναϊδης.

Αναλυτικά, στη Ζάκυνθο οι αφίξεις επισκεπτών μειώθηκαν κατά 8% ενώ μείωση 6% καταγράφεται στις αφίξεις αεροσκαφών, σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα προσγειώθηκαν στον αερολιμένα Ζακύνθου 313 αεροσκάφη, με συνολικά 54.988 επιβάτες. Το Μάϊο του 2008 είχαν φτάσει στον αερολιμένα Ζακύνθου 333 αεροσκάφη με 59.748 επιβάτες.

Οριακή αύξηση αφίξεων 0,73% στη Ρόδο

Ανάλογα ανησυχητική είναι η εικόνα και στον τουριστικό προορισμό της Ρόδου. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατέγραψε οριακή αύξηση 0,73% στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον Μάιο αφίχθησαν με πτήσεις «τσάρτερ» στη Ρόδο 167.986 τουρίστες έναντι 166.769 πέρσι.

Οι αφίξεις τουριστών από τις παραδοσιακές αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας ήταν αισθητά μειωμένες, όμως υπήρξε αξιόλογη αύξηση επισκεπτών από τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Σε επίπεδο εσόδων, πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλη Μηναΐδη , που εκφράστηκαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των ξενοδόχων του νησιού, η πτώση θα είναι ύψους 20%, κάτι που προβληματίζει τους επιχειρηματίες του νησιού.

πηγή : www.cosmo.gr

ΠΑΣΟΚ Entertainment...

06-05-2009

Πηγή: www.youtube.com

"Θαυμάστε τον"


05-06-2009

"Τουρκικά εγκώμια στον Τρεμόπουλο. Όλες οι μεγάλες τουρκικές εφημερίδες έχουν αφιερώματα στον αρχηγό των Οικολόγων - Πράσινων χαρακτηρίζοντάς τον "ερωτευμένο με την Τουρκία" και "Αττατουρκιστή".Φανταστείτε τι δόξα έχουν να δουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια το βράδυ των... εκλογών ...;
...;Τη δόξα που θα γνωρίσει η εικόνα του Τρεμόπουλου τη Δευτέρα των εκλογών σ' όλα τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων (αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις).
Σε μια Ελλάδα ανοχύρωτη, όπου τα golden boys και g1rls των Πανεπιστημίων και των ΜΜΕ μισούν την ιστορία μας και κάνουν ό, τι περνά απ' το χέρι τους να τη διαγράψουν ...;
...;Όπου αναδεικνύονται σε υπέρτατη αξία τα δικαιώματα όχι του λαού, των φτωχών, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά των λογής- λογής "μειονοτήτων" φιλοσκοπιανών μεταλλαγμένων Βουλγάρων και κεμαλικών πρακτόρων, ενώ παράλληλα χλευάζονται οι δημοκρατικές κι ανθρώπινες φωνές στη Θράκη που απαιτούν σεβασμό τω ν συνταγματικών τους δικαιωμάτων ...;
Ο άνθρωπος που έχει εκφραστεί κατά της εγκατάστασης των νεοπροσφύγων αδελφών μας Ποντίων στη Θράκη με άρθρο του σε ...;Οικολογικό περιοδικό για να μην ...; αλλοιωθεί η πληθυσμιακή σύνθεση, με άλλα λόγια για να μην ακυρωθεί η στρατηγική του βαθέος τουρκικού κράτους δηλαδή της Εργκένεκον(!!!) ...;
...;Αυτός που έφτασε στο έσχατο σημείο να ζητά να αφιερωθεί ένας κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκης στον Κεμάλ (ως να λέμε να ονομαστεί κεντρικός δρόμος της Ιερουσαλήμ σε οδό Χίτλερ) ...;
...;Αυτός ο δηλωμένος εχθρός του εθνικών μας συμφερόντων, κρύβει το αποτρόπαιο πρόσωπό του κάτω απ' τη μάσκα των Οικολόγων Πράσινων.
Το ερώτημα είναι: Θα περάσουν οι πεμπτοφαλαγγίτες; Θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας; Ή τελικά θα γυρίσουμε την πλάτη μας σε μικρούς ανθρώπους, που μέσω της ακραίας πρόκλησης προσπαθούν να περάσουν ποντάροντας στην αδράνεια και την εθνική αμνησία;

Οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι δίκαιοι αγωνιστές όχι των τυπικών Τρεμοπουλικών δικαιωμάτων, αλλά των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ανθρωπότητας, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τους δήθεν Οικολόγους, που κύρια μέριμνά τους είναι να πλημμυρίσουν με ρύπους την ελληνική κοινωνία;

Πηγή: www.express.gr

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Μεντβέντεφ στον Κάρολο Παπούλια.


05-06-2009

Την πολυετή και προσωπική συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια στην ανάπτυξη της ελληνο-ρωσικής συνεργασίας χαιρετίζει ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στελνοντάς του συγχαρητήριο τηλεγράφημα επ' ευκαιρία των 80ών γενεθλίων του.

«Σε όλες τις υπεύθυνες θέσεις παραμείνατε πάντοτε φίλος της χώρας μας», αναφέρεται στο προεδρικό τηλεγράφημα, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «η πλούσια πολιτική εμπειρία και σοφία σας ως κρατικού παράγοντα σάς χάρισαν το προσήκον κύρος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη διεθνή σκηνή».


»Ως αγωνιστής της ηρωικής ελληνικής Αντίστασης στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συμβάλατε στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το φασισμό, στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Στο μήνυμα του προέδρου Μεντβέντεφ σημειώνεται ότι σε μεγάλο βαθμό χάρη στην προσωπική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας «οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας, οι οποίες είναι θεμελιωμένες σε ισχυρή πνευματική και ιστορική βάση, αγγίζουν σήμερα νέα ύψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης».

Και η ανακοίνωση του Κρεμλίνου καταλήγει: «Αναπτύσσουμε δυναμικά τον διμερή πολιτικό διάλογο, υλοποιούμε μεγάλα κοινά σχέδια στον ενεργειακό τομέα, καθοδηγούμαστε από εγγύς θέσεις στα επίκαιρα διεθνή προβλήματα, εργαζόμαστε από κοινού για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Πηγή: www.in.gr

Σώος ο πιλότος του F16.


05-06-2009

Ένα γλαροπούλι κατάφερε να καταρρίψει αμερικανικό «γεράκι» άξιας 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Το F16 εκτελούσε χαμηλή πτήση. Πετούσε στα 500 πόδια πάνω από τη λίμνη των Ιωαννίνων, όταν ρούφηξε στον κινητήρα ένα γλαρό, θέτοντας τον εκτός λειτουργίας. Ο πιλότος κατάφερε να θέσει σε εφαρμογή το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και σώθηκε λίγο πριν το μαχητικό καταπέσει, 5 μιλιά ανατολικά της πόλης, σε περιοχή όπου υπάρχουν μόνο δυο κατοικίες.

Ο πιλότος εντοπίστηκε σχετικά γρηγορα αφού πρόλαβε να ειδοποιήσει μέσω ασύρματου τους συναδέλφους του που συμμετείχαν στην άσκηση. Τον παρέλαβε ελικόπτερο και τον μετέφερε περισσότερο για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το πρωί της Πέμπτης στο Αιγαίο, 2 τούρκικα μαχητικά F16 έκαναν χαμηλή πτήση 1500 ποδών πάνω από το ακριτικό Αγαθονησι, προκαλώντας διπλά, αφού αυτές τις μέρες στην Άγκυρα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο έλληνας αρχηγός του Ναυτικού.

Πηγή: www.alphatv.gr

Γυρίζουν την πλάτη στα Σκόπια οι έλληνες επιχειρηματίες.


05-06-2009

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια του 2008 οι ελληνικές επενδύσεις στη γείτονα διαμορφώθηκαν σε 12 εκατ. ευρώ έναντι 44,6 εκατ. το 2007.

Για σταδιακή αποχώρηση των ελλήνων επενδυτών από την ΠΓΔΜ και για σημαντική μείωση των ελληνικών επενδύσεων κατά την περασμένη χρονιά κάνουν λόγο τοπικά μέσα της γείτονος, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του δελτίο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Utrinski Vesnik, οι έλληνες επενδυτές έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την ΠΓΔΜ και “να αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για το σλοβένικο κεφάλαιο”, ενώ οι ελληνικές επενδύσεις, οι οποίες ήταν κυρίαρχες στη χώρα, άρχισαν να παύουν. Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα οποία κατά τη διάρκεια του 2008 οι Έλληνες επένδυσαν στη χώρα μόνο 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ ήταν επανεπενδυμένα κέρδη, ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ ήταν δάνεια που συνήφθησαν για να διασφαλίσουν τις τρέχουσες δραστηριότητες των εταιρειών.

Το εν λόγω ποσό φανερώνει σημαντική μείωση των επενδύσεων, αν συγκριθεί με το αντίστοιχο του 2007, το οποίο ανήλθε στα 44,6 εκατ. ευρώ (5,3 εταιρικά κεφάλαια, 35,5 εκατ. ευρώ επανεπενδυμένα κέρδη και 3,8 εκατ. ευρώ δάνεια) και του 2006, το οποίο είχε διαμορφωθεί στα 40,7 εκατ. ευρώ (3,1 εκατ. ευρώ εταιρικά κεφάλαια, 35,3 επανεπενδυμένα κέρδη και 2,3 εκατ. ευρώ δάνεια). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι έλληνες επενδυτές έχουν ήδη αποσυρθεί από τη χώρα -αναφέρονται σχετικά οι πωλήσεις των ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεων Mermeren Kombinat Prilep, η εξαγορά της οποίας αποδίδεται από την εφημερίδα σε ολλανδικά συμφέροντα, αλλά και της Cosmofon- ενώ οι υπόλοιποι αδρανούν. Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η οικονομική επέκταση της ελληνικής πλευράς, η οποία, έως πρόσφατα, αποτελούσε μία πραγματικότητα και σήμαινε την είσοδο “φρέσκων” κεφαλαίων στην αναιμική οικονομία της χώρας, είναι πλέον παρελθόν. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να διαπιστώσει, μέσω της τοπικής ένωσης επιμελητηρίων, πότε πραγματοποιήθηκε στη χώρα η τελευταία ελληνική επένδυση, η εφημερίδα δεν έλαβε καμία απάντηση. Υποστηρίζει πάντως ότι η τρέχουσα τάση μείωσης των ελληνικών επενδύσεων υποδηλώνει ότι κάτι συμβαίνει σε επίπεδο οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και διατυπώνει το ερώτημα κατά πόσο οι βαθύτεροι λόγοι είναι πολιτικοί -το γνωστό πρόβλημα με το όνομα- καθώς και κατά πόσο το “πολιτικό μέτωπο” θα ζημιώσει την επιχειρηματικότητα.

1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ και έχει μεταφραστεί σε 20.000 θέσεις εργασίας. Στη γείτονα δραστηριοποιούνται περί τις 280 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων. Στο σύνολο της αξίας των ελληνικών επενδύσεων, το 25% καταλαμβάνουν οι επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου, το 17% στις τηλεπικοινωνίες, το 28% στον τραπεζικό κλάδο, το 10% στον κλάδο των τροφίμων, το 15% στη βιομηχανία και το 5% σε άλλους τομείς.

Πηγή: www.makthes.gr

Λέμε "ναι" στη σταθερότητα.


05-06-2009

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους ζήτησε από τα Σκόπια να εγκαταλείψουν το φανατισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενώ για το Κυπριακό απαίτησε τερματισμό της κατοχής εδαφών. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα, προέταξε το μετρό Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, το διεθνές πανεπιστήμιο και την αναβάθμιση του λιμανιού. Εξαπέλυσε βολές κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για “πρωτόγνωρη ανευθυνότητα” σε ό,τι αφορά τη διεθνή οικονομική κρίση, ενώ αναφερόμενος στην ασφάλεια των πολιτών υπογράμμισε ότι θα ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο για το σεβασμό της ζωής και της περιουσίας όλων των πολιτών.


Προτάσσοντας το κυβερνητικό έργο και επιμένοντας στη ρητορική και τα επιχειρήματα του μεσαίου χώρου, ο πρωθυπουργός επιχείρησε χθες από την πλατεία Αριστοτέλους να ανατρέψει τα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου και να εμφυσήσει στους οπαδούς της ΝΔ την πεποίθηση ότι το κόμμα του είναι ικανό για το άλμα που θα το κατατάξει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. “Δίνουμε μάχες και κερδίζουμε”, είπε και στρεφόμενος προς το ΠΑΣΟΚ το κατηγόρησε ευθέως για αρνητισμό και καταστροφολογία. Θέλοντας να δώσει την εικόνα του μετρημένου και σώφρονα πολιτικού που ηγείται μιας υπεύθυνης κυβερνώσας παράταξης, που δεν παρασύρεται σε προεκλογικές ακροβασίες της τελευταίας στιγμής, δεν σήκωσε το γάντι που έριξε την προηγούμενη στον ίδιο χώρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν τους παρακολουθούμε σε αυτόν τον κατήφορο”, τόνισε αναφερόμενος στα τελευταία διαφημιστικά σποτ της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, “θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με το απαράδεκτο και υβριστικό δίλημμα ‘σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα’. Χωρίς κανένα θετικό μήνυμα, γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει, και τώρα κορυφώνεται λίγο πριν την κάλπη με μαύρη διαφήμιση. Καταλαβαίνω γιατί την ώρα αυτή καταφεύγουν στην γκρίζα προπαγάνδα. Είναι προϊόν πανικού. Μεγάλου πανικού”. Παράλληλα στηλίτευσε τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των αποκαλύψεων γύρω από τα θέματα της σκανδαλολογίας. “Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Με ψεύδη και λασπολογίες επιδιώκουν την υποβάθμιση της προεκλογικής εκστρατείας υποτιμώντας και τη νοημοσύνη των πολιτών. Παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν. Τους είδατε, τους μάθατε, τους ξέρετε. Παριστάνουν, τώρα, τους καταγγέλλοντες. Προσπαθούν να αποδώσουν στην κυβέρνηση ευθύνες των ημερών τους, των διπλανών τους, των κυβερνήσεών τους”, υπογράμμισε και διαπίστωσε ότι “δεν αλλάζουν”. Παράλληλα κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι στερούνται σχέδιο και προοπτική. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ αοριστολογεί και υπεκφεύγει και την ίδια ώρα απαιτεί από όλους να παραμερίσουν. “Έφτασαν στο σημείο να απαιτούν να παραμερίσουμε όλοι, να παραμερίσετε όλοι, για να περάσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ρωτήστε τους, λοιπόν: Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με τη δημοκρατία;” αναρωτήθηκε και, χωρίς να αναφερθεί στον Γ. Παπανδρέου, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για ακατάσχετη υποσχεσιολογία.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ

Από εκεί και πέρα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εστίασε στο παραγόμενο έργο της κυβέρνησης και στο μετεκλογικό σχεδιασμό της και ανέδειξε ως κυρίαρχα θέματα την οικονομία, τα εθνικά, αλλά και το μεταναστευτικό, θίγοντας δηλαδή ζητήματα που πάγια μονοπωλεί η ρητορεία του ΛΑΟΣ. Απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς είπε χαρακτηριστικά πως “η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη” και πρόσθεσε πως “από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή. Από εδώ δεσμεύτηκα να υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν. Δεσμεύτηκα να υπηρετώ, με όλες τις δυνάμεις μου, όλους τους Έλληνες”.

Για το Κυπριακό τόνισε ότι “εργαζόμαστε για την επίτευξη βιώσιμης, δημοκρατικής, ευρωπαϊκής λύσης”, ενώ για το Σκοπιανό επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίλυση της εκκρεμότητας στην ονομασία με συνέπεια και σθένος. “Βάλαμε στα εθνικά μας ζητήματα ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Είναι γραμμές που δεν παζαρεύονται”, είπε και έστειλε μήνυμα στην ηγεσία των Σκοπίων: “Ως μακεδόνας πρωθυπουργός, το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται”. Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες, τάχθηκε υπέρ της ομαλής κοινωνικής ενσωμάτωσης των οικονομικών μεταναστών, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων τους, και τόνισε την ανάγκη για μια ουσιαστική ευρωπαϊκή απάντηση στο πρόβλημα. “Η Ελλάδα δεν κάνει διακρίσεις. Απαιτεί, όμως, απόλυτη νομιμότητα”, είπε.

Πηγή: www.makthes.gr

O Πανούσης για τον Καραβέλα: "Τον λέγαμε ο siemenάκιας"

5/6/2009Πηγή: troktiko.blogspot.com

Τι θα γίνει με το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα; Ο "πιτσιρίκος" λύνει όλες τις απορίες σας.

5/6/2009

Αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση των νυχτερινών κέντρων, των μπαρ και των εστιατορίων αναμένεται να επιφέρει η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου.


Το κάπνισμα θα επιτρέπεται σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους, που θα βρίσκονται στο βάθος του καταστήματος και θα απομονώνονται από το υπόλοιπο κατάστημα με γυάλινα χωρίσματα. Η επιλογή των γυάλινων χωρισμάτων έγινε για να βοηθηθούν οι τζαμάδες.

Η βοήθεια που τους έδωσαν οι αντιεξουσιαστές, «κατεβάζοντας» όλες τις βιτρίνες καταστημάτων το περασμένο Δεκέμβριο, δεν θεωρήθηκε αρκετή και κρίθηκε πως θα πρέπει να τους βοηθήσει και η κυβέρνηση - όλοι για τους τζαμάδες δουλεύουν σ' αυτήν τη χώρα.

Η τοποθέτηση γυάλινων χωρισμάτων στα νυχτερινά κέντρα θα δώσει μεγάλη ώθηση στο επάγγελμα του τζαμά, αφού οι τζαμάδες δεν θα κληθούν μόνο να τοποθετήσουν τα τζάμια αλλά θα πρέπει κάθε τρεις και λίγο να τα αντικαθιστούν - είναι σίγουρο πως όλο και κάποιος θαμώνας θα μερακλώνει με τα καψουροτράγουδα και πάνω στο τσακίρ κέφι και στον νταλκά του θα αναποδογυρίζει το τραπέζι ή θα εκσφενδονίζει την μπουκάλα με το ουίσκι και θα φέρνει κάτω την τζαμαρία.

Τα γυάλινα χωρίσματα στα μπουζουξίδικα αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, αφού μπορεί ένας πελάτης να παρεξηγηθεί, επειδή κάποιος από το διπλανό τραπέζι κάνει τα γλυκά μάτια στη συνοδό του και, πάνω στον τσαμπουκά, να τον στείλει μαζί με τη τζαμαρία πάνω σε αυτούς που δεν καπνίζουν.

Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση να γλιτώσεις από τον καρκίνο που προκαλεί το κάπνισμα και να αποκεφαλιστείς μπροστά στην Πέγκυ Ζήνα.

Η τοποθέτηση γυάλινων χωρισμάτων αναμένεται να πλήξει και τον ευγενή κλάδο των λουλουδούδων, αφού οι καπνιστές δεν θα μπορούν πια να πετάνε λουλούδια στην τραγουδιάρα.

Οι λουλουδούδες ζήτησαν να μπαίνουν για λίγο οι τραγουδιστές μέσα στο χώρο των καπνιστών, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλλά αντέδρασαν οι τραγουδίστριες επειδή δεν υπάρχουν σινιέ μάσκες που να ταιριάζουν με την πανάκριβη γκαρνταρόμπα τους.

Για να καλυφθεί η χασούρα από τα λουλούδια, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στις λουλουδούδες να πουλάνε και κοκαΐνη.

Παράλληλα, επειδή όσοι θα κάθονται στα μπροστινά τραπέζια δεν θα μπορούν να καπνίζουν -και υπάρχει ο κίνδυνος να ξενερώσουν εντελώς και να φύγουν-, υπάρχει η σκέψη να τους επιτραπεί να σπάνε πιάτα για να ξεχαρμανιάζουν.

Αν τα νέα μέτρα δεν αποδώσουν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει ξεχωριστά νυχτερινά κέντρα για τους καπνιστές. Τα νέα κέντρα θα ονομάζονται «τεκέδες» και, εκτός από το κάπνισμα, θα επιτρέπεται και ο αργιλές.

Οι τραγουδιστές και οι μουσικοί εκφράζουν τη βεβαιότητα πως τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα δεν θα επηρεάσουν το νυχτοκάματό τους, γιατί υπάρχουν αρκετοί μεγιστάνες που είναι θεριακλήδες και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για να φέρουν έναν τραγουδιστή μαζί με την ορχήστρα του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Πηγή: pitsirikos.blogspot.com

Με "λάθος ταχύτητα" πετούσε το μοιραίο Αεροπλάνο

5/6/2009

Το A330 της Air France που εξαφανίστηκε τη Δευτέρα πάνω από τον Ατλαντικό πετούσε με "λάθος" ταχύτητα, γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα. Ως προς αυτό, η Airbus θα πρέπει να εκδώσει οδηγία, η οποία θα επικυρωθεί από τη γαλλική Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), και θα απευθύνεται προς όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη τύπου Α330, γράφει η εφημερίδα.

Με την οδηγία αυτή, η κατασκευάστρια εταιρεία θα υπενθυμίζει ότι "σε περίπτωση δύσκολων καιρικών συνθηκών, τα πληρώματα πρέπει να διατηρούν τη σωστή ώθηση στους κινητήρες και τη σωστή γωνία προσβολής, προκειμένου να διατηρήσουν την πορεία του αεροσκάφους", αναφέρεται στο δημοσίευμα, ωστόσο εκπρόσωπος της γαλλικής υπηρεσίας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον για σήμερα.
Το ίδιο δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Airbus, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο δυστύχημα, η κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει απαραιτήτως να ενημερώνει όλους τους χρήστες για όλες τις πιθανές ειδικές διαδικασίες τις οποίες πρέπει να εφαρμόσουν, ή τους πιθανούς ελέγχους που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν".

"Εάν η ΒΕΑ εκδώσει σύντομα οδηγία, σημαίνει ότι γνωρίζουν ξεκάθαρα τι συνέβη. Και εάν ξέρουν τι συνέβη, έχουν υποχρέωση να εκδώσουν οδηγία για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφύγουν παρόμοια εξέλιξη στο μέλλον", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ζαν Σερά, συνταξιούχος πιλότος.

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν το αεροπλάνο εισέρχεται σε ζώνη αναταράξεων, είναι να ελαττώσεις ταχύτητα, προκειμένου να μειώσεις τις επιπτώσεις των αναταράξεων", αλλά "εάν η ταχύτητα μειωθεί υπερβολικά, τότε προκαλείται απώλεια στήριξης του αεροσκάφους", εξηγεί ο πιλότος.

Πηγή: www.express.gr

Διάγγελμα σήμερα προς τους 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνους

5/6/2009

τόσο από τον Μπ.Ομπάμα,
όσο...και από τον 'Οσαμα Μπιν Λάντεν!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος σήμερα προς τους 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου ότι ήλθε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα αναζητώντας «ένα νέο ξεκίνημα ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τις Ηνωμένες Πολιτείες» και τόνισε ότι «ο κύκλος της καχυποψίας και της διχόνοιας πρέπει να κλείσει».
Την ίδια ώρα όμως ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν κάλεσε τους μουσουλμάνους να προετοιμάζονται για ένα μακροχρόνιο πόλεμο ενάντια στους "άπιστους και τους πράκτορές τους", προειδοποιώντας ότι συμμαχίες με χριστιανούς και εβραίους θα καταστρέψουν την πίστη τους. "Η θα ζήσουμε κάτω από το φως του Ισλάμ ή θα...πεθάνουμε με αξιοπρέπεια.Ετοιμαστείτε για ένα μακροχρόνιο πόλεμο ενάντια στους άπιστους του κόσμου και τους πράκτορές τους", είπε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του, τμήματα της οποίας μεταδόθηκαν χθες από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Ολόκληρο το μήνυμα, διαρκείας 25 λεπτών της ώρας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ισλαμιστική ιστοσελίδα..

Πηγή: greece-salonika.blogspot.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive