Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

Αβάσιμες οι δηλώσεις Παπανδρέου σύμφωνα με τη ΓΓΟΑ


30-05-2009

Για έκθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

«Εκτέθηκε», λόγω των δηλώσεών του τη Δευτέρα γύρω από τη χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

«Μιλώντας για δήθεν 'εγκατάλειψη, κερδοσκοπική διαχείριση και αδυναμία πρόσβασης των πολιτών στην θάλασσα', έδειξε ότι αγνοεί παντελώς την πραγματικότητα.Του θυμίζουμε την πρόσφατη παραχώρηση από την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. παρουσία υπουργών, Βουλευτών και τοπικών αρχών, της ναυταθλητικής μαρίνας Φαλήρου στον Δήμο Καλλιθέας, που προσφέρει στους δημότες της πόλης ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θάλασσα. Εξέλιξη την οποία άλλωστε εκθείασαν και οι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΓΓΟΑ, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις συντηρούνται με κόστος 19 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το πράσινο στους περιβάλλοντες χώρους τους διαρκώς αναπτύσσεται και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών «εξασφαλίζεται στο ακέραιο». 16 από τις 22 εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, δήμους και την πολιτεία.

«Η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. συντηρεί σε λειτουργική ετοιμότητα τις εγκαταστάσεις χωρίς να επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, επιστρέφοντάς του, με αίσθημα ευθύνης, ως κοινωνικό αγαθό τα κέρδη της εταιρίας. Θα παρακαλούσαμε τον κ. Παπανδρέου, αντί να περιδιαβαίνει -όπως έκανε σήμερα- εξωτερικούς των ολυμπιακών εγκαταστάσεων χώρους, ασκώντας ανέξοδη κριτική, να τις επισκεφτεί για να διαπιστώσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.forthnet.gr

Ικανοποίηση στην Κύπρο για την έγκριση ψηφίσματος του ΣΑ


30-05-2009

Την ικανοποίηση της Κυπριακής κυβέρνησης για την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος 1873, με το οποίο ανανεώνεται η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο για ακόμη έξι μήνες εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Το ψήφισμα είναι ισορροπημένο», είπε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτό επαναβεβαιώνεται η συμφωνημένη βάση, πάνω στην οποία διεξάγονται οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών. «Αυτή η βάση, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

«Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας», συνέχισε, «εκφράζει την εκτίμησή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την έγκριση του ψηφίσματος 1873. Η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης, στη βάση των όρων εντολής της, είναι απαραίτητη στις συνθήκες της ύπαρξης δεκάδων χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας στην Κύπρο», κατέληξε ο Κύπριος εκπρόσωπος.

Θετικά σχολίασαν το ψήφισμα ο γ.γ του ΑΚΕΛ και οι πρόεδροι του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ. Αντίθετα, ο πρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν χαρακτήρισε δυσάρεστη και ανησυχητική εξέλιξη το ψήφισμα .

Είναι πρωτοφανής, είπε, η αναφορά ότι η αξιολόγηση της Ειρηνευτικής Δύναμης θα γίνεται στα δεδομένα επί του εδάφους και αναλόγως της πορείας της λύσης του κυπριακού.

Πηγή: www.ant1online.gr

"Ποδαρικό" του Κώστα Καραμανλή στην Εγνατία οδό.


30-05-2009
Ο πρωθυπουργός έδωσε σήμερα στην κυκλοφορία και το τελευταίο κομμάτι της Εγνατίας οδού από Παναγιά μέχρι Γρεβενά, μήκους 31 χλμ., σε εκδήλωση που έγινε επί του αυτοκινητόδρομου στο Βενέτικο. Η Εγνατία οδός λειτουργεί πλέον ολοκληρωμένη από Γιάννινα μέχρι Θεσσαλονίκη.

μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής στην εκδήλωση που έγινε επι της Εγνατίας Οδού στο Βενέτικο, δίνοντας στην κυκλοφορία και το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Παναγιά μέχρι Γρεβενά, κάτι που σημαίνει ότι λειτουργεί πλέον ολοκληρωμένη η Εγνατία από Γιάννινα μέχρι Θεσσαλονίκη. Απομένει μόνο ένα μικρό τμήμα στην διαδρομή Γιάννινα - Ηγουμενίτσα που θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι η Εγνατία Οδός ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, αλλάζει την εικόνα στη Βόρειο Ελλάδα, αλλάζει το χάρτη της χώρας, μικραίνει τις αποστάσεις μεταξύ 5 περιφερειών της χώρας, βγάζει την κάποτε «ξεχασμένη» Ελλάδα από την απομόνωση, και δημιουργεί νέες και πολύ μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ φέρνει τη Θεσσαλονίκη ξανά στο επίκεντρο των Βαλκανίων.

«Το 2004, -συνέχισε-, βρήκαμε έτοιμο λιγότερο από το μισό έργο της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να δημιουργήσει μια «εικονική πραγματικότητα», τάζοντας συνεχώς ότι θα ολοκληρώσει το έργο. Η αλήθεια όμως ήταν ότι απέμενε να γίνει το δυσκολότερο κομμάτι του. Εμείς κάναμε μια επιλογή ευθύνης: Να μείνουμε μακριά από παιχνίδια εντυπώσεων. Να δουλέψουμε εντατικά για να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε το εθνικής σημασίας αυτό έργο. Δεν είπαμε τίποτα που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε"

Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα η Εγνατία Οδός. Επίσης συνεχάρη και όλους όσοι δούλεψαν επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Υπογραμμίζοντας ότι « Η ολοκλήρωση του εθνικού αυτού έργου δείχνει ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όταν δουλεύουμε σκληρά, όταν δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Προηγουμένως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μετά τον αγιασμό που έγινε για την ολοκλήρωση του έργου, παρουσίασε αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την Εγνατία Οδό, συνεχάρη τους προκατόχους του που ξεκίνησαν την κατασκευή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μεγάλα έργα δεν έχουν χρώμα, δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, ανήκουν μόνο στο λαό» και επεσήμανε ή ότι με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο γκρίνια και αμετροέπεια.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για προεκλογική εκμετάλλευση του έργου, επεσήμανε ότι, τώρα ολοκληρώθηκε ο αυτοκινητόδρομος, τώρα παραδίδεται στην κυκλοφορία και δεν πρέπει να εμπλέκεται ένα τέτοιο σημαντικό έργο, στην προεκλογική εκστρατεία.

Μέχρι τα Γιάννινα, ο πρωθυπουργός διασχίζοντας την Εγνατία, σταμάτησε σε άλλα δύο σημεία, στο Μετσοβίτικο και τον Δρίσκο και συνεχίζει προς Ηγουμενίτσα, όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση.

Πηγή: www.makthes.gr

Η επιβράβευση του κ. Jenson Button.


30-05-2009
Μετά τη νίκη του πέμπτου Grand Prix του Μονακό την περασμένη βδομάδα φαίνεται πως ήρθε και η ώρα της χαλάρωσης για τον Jenson Button.

Ο Jenson Button απόλαυσε τις περιποιήσεις της εκρηκτικής του φίλης Jessica Michibata, σε πισίνα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στη πόλη του Πόρτο Φίνο στην Ιταλία.
Μετά τη νίκη του στο Μόντε Κάρλο, ο Button προετοιμάζεται για το τουρκικό Grand Prix στην Κωνσταντινούπολη το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε τι καλύτερο από λίγες ολιγοήμερες χαλαρωτικές διακοπές στο Πόρτο Φίνο, το οποίο θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τις διασημότητες.


Πηγή: www.zougla.gr

ΑΡΚΤΙΚΗ Τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου με δικαιούχο τη Ρωσία.

30-05-2009

Το ένα τρίτο του φυσικού αερίου στον κόσμο, που απομένει για να ανακαλυφθεί και να αξιοποιηθεί, βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού κύκλου και το περισσότερο ανήκει στη ρωσική επικράτεια, εκτιμά σε μελέτη της η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία. 

Ο επικεφαλής της έρευνας γεωλόγος Ντόναλντ Γκοτιέ δήλωσε ότι η κυρίαρχη θέση της Ρωσίας και ο στρατηγικός έλεγχος των πηγών φυσικού αερίου από αυτήν είναι πολύ πιθανό ότι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
Η έρευνα αποτελεί την πρώτη πλήρη επιστημονική αξιολόγηση των κοιτασμάτων του αρκτικού αερίου και πετρελαίου και αποκαλύπτει ότι το 13% των συνολικών παγκόσμιων κοιτασμάτων πετρελαίου και το 30% των παγκόσμιων κοιτασμάτων αερίου, που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, βρίσκονται κάτω από τη γη και τα παγωμένα νερά του αρκτικού Βορρά.

Συνολικά υπολογίζεται ότι στην Αρκτική βρίσκονται 1.500 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αναξιοποίητου φυσικού αερίου, αρκετά για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση 14 ετών. Τα περισσότερα από αυτά τα κοιτάσματα βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας, σε βάθος μικρότερο των 500 μέτρων, συνεπώς είναι τεχνικά εφικτή η άντλησή τους. Σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις, αν αρχίσει κάποτε η αξιοποίησή τους, θα γίνει σταδιακά και θα πάρει δεκαετίες.

Η νέα έρευνα εκτίμησε επίσης ότι η περιοχή του Αρκτικού περιέχει το 3%-4% των κοιτασμάτων πετρελαίου που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, δηλαδή γύρω στα 83 δισεκατομμύρια βαρέλια (ποσότητα που αντιστοιχεί σε παγκόσμια ζήτηση τριών ετών, καθώς η ετήσια παγκόσμια ζήτηση κυμαίνεται γύρω στα 30 δισεκατομμύρια βαρέλια). Επειδή τα αρκτικά κοιτάσματα πετρελαίου -που βρίσκονται κυρίως στην Αλάσκα, δηλαδή σε αμερικανικό έδαφος- είναι πολύ μικρότερα από αυτά του αερίου, σύμφωνα με τη μελέτη, δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε διαρθρωτικές μεταβολές στη διεθνή αγορά πετρελαίου, στο ύψος των τιμών και στους υπάρχοντες συσχετισμούς δυνάμεων υπέρ των χωρών του ΟΠΕΚ, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά τις ΗΠΑ αν τα αξιοποιούσαν.

Το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 40%) των μη ανακαλυφθέντων αρκτικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου βρίσκεται στη θάλασσα Νότια Κάρα στα βόρεια της Σιβηρίας. Η Ρωσία από το 2001, όταν για πρώτη φορά υπέβαλε επίσημα τα σχετικά αιτήματά της στον ΟΗΕ, προσπαθεί να κατοχυρώσει αυτά που θεωρεί ως δικαιώματά της στον Αρκτικό, αλλά συναντά αντιδράσεις από άλλες χώρες που επίσης έχουν διεκδικήσεις (ΗΠΑ, Καναδάς, Δανία, Νορβηγία), αλλά και μεταξύ τους διαφωνίες.

Η νέα έρευνα, όπως σχολίασαν άλλοι επιστήμονες, πέρα από την αναμφισβήτητη γεωλογική σημασία της, δεν ασχολείται καθόλου με το επίμαχο ζήτημα των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών επιπτώσεων από μια πιθανή μαζική αξιοποίηση των αρκτικών κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου.

Πηγή: www.makthes.gr

Κινεζική μαφία στη Θεσσαλονίκη.


30-05-2009

Απλώνει τα πλοκάμια της σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Η πόλη αποτελεί το κέντρο συντονισμού για τη μεταφορά λαθρομεταναστών μέσω Τουρκίας και Σκοπίων.
Συνελήφθησαν ήδη δύο Κινέζοι.
Οι έρευνες των διωκτικών αρχών επεκτείνονται και σε υποθέσεις που αφορούν την παράνομη εισαγωγή όπλων κινεζικής προέλευσης.


Κέντρο συντονισμού της κινεζικής μαφίας στην Ελλάδα είναι η Θεσσαλονίκη, κυρίως για υποθέσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών μέσω Τουρκίας και Σκοπίων. Η χθεσινή σύλληψη δύο Κινέζων στην Ξηροκρήνη επεκτείνει τις έρευνες της αστυνομίας για το ενδεχόμενο οι ίδιοι να εμπλέκονται σε παράνομη εισαγωγή όπλων κινεζικής προέλευσης στη χώρα μας αλλά και σε διακίνηση ναρκωτικών. Οι Κινέζοι, ηλικίας 30 και 35 ετών, συνελήφθησαν όταν πήγαν να παραλάβουν 16 Ιρακινούς λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και να κανονίσουν την αποστολή τους στην Αθήνα, με επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά και με τρένο που θα παραλάμβαναν από την Κατερίνη.

Η υπόθεση δεν ανακοινώθηκε από την αστυνομία, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Μ” ερευνάται εδώ και δύο μήνες, ύστερα από τη σύλληψη 37χρονου ομοεθνή τους στην Κατερίνη, εμπλεκόμενου τόσο σε διακίνηση κινέζων λαθρομεταναστών μέσω Σκοπίων όσο και στην έκδοση κινεζικών διαβατηρίων που έφταναν ταχυδρομικώς στην Ελλάδα από την Τουρκία. Οι ιρακινοί λαθρομετανάστες αναχώρησαν από τον Έβρο με φορτηγό, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να διαφύγει από το μπλόκο της αστυνομίας στην Ξηροκρήνη, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας Έλληνας, ένας Μαροκινός και ακόμη δύο Κινέζοι. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από τη διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι λαθρομετανάστες κατέβαλλαν το ποσό των 1.000 ευρώ για να διασχίσουν το ελληνικό έδαφος μέχρι την πρωτεύουσα. Οι κινήσεις όμως των δύο συλληφθέντων παρακολουθούνταν από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, μετά τη σύλληψη ομοεθνή τους, ο οποίος αναζητούνταν και με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη χώρα του.

Την περίοδο εκείνη είχε αποκαλυφτεί πως το δίκτυο διακίνησης κινέζων λαθρομεταναστών έστελνε πρώτα τα διαβατήριά τους μέσω ταχυδρομείου από την Τουρκία και στη συνέχεια έφταναν τα “καραβάνια” των αλλοδαπών σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, και ο 37χρονος ήταν ένας εκ των “εγκεφάλων”. Είχαν κατασχεθεί 41 διαβατήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν βρεθεί από υπαλλήλους του γ’ τελωνείου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ελεγχόμενη αποστολή στον παραλήπτη τους, που ήταν ένας 47χρονος στην Κατερίνη. Οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης που έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες, πιστεύουν πως ενδεχομένως να εμπλέκεται και σε υποθέσεις διακίνησης όπλων μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα. “Υπάρχουν έντονες υποψίες γι’ αυτό, όχι όμως στοιχεία που να το αποδεικνύουν”, έλεγε στη “Μ” αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που ασχολείται με τις έρευνες.

Πηγή: www.makthes.gr

Δυο αρνήσεις μας κάνουν κατάφαση, σωστά;

30/5/2009

Στο Debate, ο Πρωθυπουργός είπε για την γνωστή υπόθεση Βατοπαιδίου ότι, "δεν πιστεύω ότι ουδείς υπουργός ή πολιτικός έχει χρηματιστεί για την υπόθεση". αυτό σύμφωνα με τα σωστά ελληνικά που ξέρει και ομιλεί ο Πρωθυπουργός, απάντησε καταφατικά για το αν έχει χρηματιστεί κάποιος για το σκάνδαλο!

Πηγή: troktiko.blogspot.com

Ελληνίδα 23χρονη το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης

30/05/09
EΠIBEBAIΩΘHKE, από το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος (Ινστιτούτο Παστέρ), το 4ο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, ηλικίας 23 ετών, η οποία επέστρεψε προχθές (28 Μαΐου 2009) από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ έχοντας συμπτώματα βήχα, μυαλγίες και καταρροή, χωρίς πυρετό λόγω λήψης αντιπυρετικών μετά από ιατρική σύσταση στις ΗΠΑ. Της διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ευαισθητοποιημένη επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και της συνεστήθη η εξέτασή της από το Νοσοκομείο Αναφοράς, όπου και πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Μετά την κλινική εξέταση της ασθενούς, ελήφθη δείγμα, της χορηγήθηκε αγωγή και της συνεστήθη να παραμείνει στην οικία της ακολουθώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο περαιτέρω αντιμετώπισης, η ασθενής θα νοσηλευτεί στο ΓΝΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση.

Παράλληλα συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων από το Εδιμβούργο, είναι καλά στην υγεία τους και θα εξέλθουν από το νοσοκομείο πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί υπό πλήρη έλεγχο.

Πηγή: Express.gr

Ανανεώθηκε η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο

30/5/2009
Με 14 ψήφους υπέρ και μια κατά, αυτήν της Τουρκίας, το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε το ψήφισμα 1783, με το οποίο ανανεώνεται για άλλους έξι μήνες η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «την ευθύνη για την εξεύρεση λύσης φέρουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι Κύπριοι» και προστίθεται ότι υπάρχει «σπάνια ευκαιρία» για την επίτευξη αποφασιστικής προόδου, ενώ επαναβεβαιώνεται ο «πρωταρχικός ρόλος των Ηνωμένων Εθνών να υποβοηθήσουν τα μέρη να οδηγήσουν την κυπριακή διένεξη και τη διαίρεση του νησιού σε μια συνολική και μόνιμη διευθέτηση».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενθαρρύνει στην κατεύθυνση αύξησης του μομέντουμ στις διαπραγματεύσεις «για να διασφαλίσουν την πλήρη αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας για επίτευξη μίας συνολικής διευθέτησης βασισμένης σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ακόμη, καλωσορίζει την πρόθεση του γγ να διατηρήσει όλες τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, «υπό στενή επιτήρηση», σημειώνοντας «τη σημασία του έκτακτου σχεδιασμού σε σχέση με τη διευθέτηση, συμπεριλαμβανομένων εισηγήσεων, που θα κριθούν κατάλληλες για επιπρόσθετες τροποποιήσεις της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, των επιπέδων της δύναμης και του νοήματος των επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη εξελίξεις επί τους εδάφους και τις απόψεις των πλευρών».

Τέλος, ζητεί από τον γγ να υποβάλει έκθεση για την εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος, συμπεριλαμβανομένου του «εκτάκτου σχεδιασμού» σε σχέση με τη διευθέτηση, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2009, και να ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις, όποτε κριθεί αναγκαίο.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαίωσε και υιοθέτησε τη συμφωνημένη βάση για τη συνολική λύση στο Κυπριακό, που είναι όπως είπε, «η ίδια βάση επί της οποίας διεξάγονται οι συνομιλίες των ηγετών των δύο κοινοτήτων μέσα στο πλαίσιο της αποστολής Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, και που δεν είναι άλλη από μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», εξέφρασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Ακόμη, πρόσθεσε «είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το ίδιο ψήφισμα αναγνωρίζει τις διαρκείς και συνεχιζόμενες παραβιάσεις του στρατιωτικού στάτους κβο και τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις κινήσεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής».

Ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Μπακίν Ιλκίν, ο οποίος ήταν ο μόνος που ζήτησε το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος, τόνισε ότι η χώρα του διαφωνεί με τους όρους εντολής για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, με βάση τους οποίους η κυπριακή κυβέρνηση δίνει πάντα τη συγκατάθεσή της για την εξάμηνη ανανέωση της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Επίσης, ζήτησε την απομάκρυνση της Δύναμης από το νησί.

Πηγή: www.capital.gr

Ζητούν ακύρωση των συλλήψεων

30/5/2009

Την ακύρωση ως παράνομων, των ενταλμάτων σύλληψης του Ηλία Γεωργίου και του Γιώργου Σκαρπέλη, που κατηγορούνται για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ζήτησαν σήμερα με σχετική αίτησή τους προς τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων κ. κ. Δημήτρης Τσοβόλας και Άγγελος Πάρσαλης.

Στην αίτησή τους υποστηρίζουν ότι τα εντάλματα είναι παράνομα γιατί η σύλληψη των κ. Γεωργίου και Σκαρπέλη έγινε χωρίς παρουσία εισαγγελέα, μετά τη δύση του ηλίου χθές βράδυ και ενώ οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εμφανιστεί ενώπιον του κυρίου Ζαγοριανού το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και έλαβαν νέες προθεσμίες για να απολογηθούν.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του ανακριτή κυρίου Ζαγοριανού, εγκαλώντας τον για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαγωγής εγγράφων.

Αυτή την ώρα, οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται στο γραφείου του ανακριτή κ. Ζαγοριανού. Πάντως, εάν δεν γίνει δεκτή η αίτηση για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων δήλωσαν ότι θα απέχουν από την εκπροσώπηση των πελατών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση των δικαιωμάτων των εντολέων τους.

«Δεν είναι τυχαία η διαφυγή των Χριστοφοράκου και Καραβέλα»

Σε δήλωσή του ο κ.Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του κ.Σκαρπέλη αναφέρθηκε στη διαφυγή στο εξωτερικό των δυο πρώην διευθυντικών στελεχών της Siemens και κατηγορουμένων Μ.Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα.

«Τα πρόσωπα που διέφυγαν δεν είναι τυχαία, σχετίζονται με το χώρο της κυβερνώσας παράταξης… Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο κ.Τσοβόλας και επεσήμανε με αφορμή την αιφνιδιαστική σύλληψη των δυο κατηγορουμένων: « Εδώ δεν πρόκειται για βαριά αμέλεια, πρόκειται για σκοπιμότητα…ούτε στην μπανανία …ούτε στη δικτατορία γινόντουσαν αυτά. Οι δικηγόροι εξαπατηθήκαμε, άλλα είπαμε και άλλα υπογράψαμε το μεσημέρι της Παρασκευής κι άλλα έγιναν λίγες ώρες μετά. Προφανώς τα μπέρδεψαν κάποιοι της κυβέρνησης και κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί που εκθέτουν με τη συμπεριφορά τους το κύρος της δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο κ.Αγγελος Πάρσαλης, που εκπροσωπεί τον κ.Γεωργίου ανέφερε: «Είναι πρωτόγνωρα όλα όσα γίνονται, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στα δικαστικά χρονικά.

Πηγή: www.protothema.gr

Γ.. Παπανδρέου Απέσυρε αιφνιδιαστικά την συνέντευξή του από «Το Βήμα»

30/5/2009

Προβληματισμός επικρατεί στο συγκρότημα Λαμπράκη μετά την αιφνίδια απόσυρση της συνέντευξης Παπανδρέου στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύωρες συζητήσεις που ξεκίνησαν από τον πρωινό καφέ. Θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει λόγος μια εβδομάδα πριν τις εκλογές να ανοίξει πόλεμος με το ισχυρό εκδοτικό συγκρότημα του κ. Λαμπράκη και του Γιώργου Παπανδρέου που θεωρούσε την κίνησή του μονόδρομο.

Αφορμή ήταν η δημοσκόπηση της «Κάπα Research» για το debate. Η συγκεκριμένη (τηλεφωνική) μέτρηση φαίνεται να ξεκίνησε πολύ ώρα πριν το τέλος της τηλεμαχίας και τα αποτελέσματά της να δόθηκαν μιάμιση ώρα μετά το τέλος της. Τα ερωτήματα που προκλήθηκαν αφορούν στο πώς μπορεί να γίνει αντικειμενική μέτρηση χωρίς να έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πώς το αποτέλεσμα μετρήθηκε και σταθμίστηκε τόσο γρήγορα και πώς βρέθηκε δείγμα μεγαλύτερο των 800 ατόμων σε τόσο λίγη ώρα.

Παρ' όλα αυτά, στη δημοσκόπηση, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να υπολείπεται κατά πολύ του Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο εκπρόσωποι της «Κάπα Research» απάντησαν ότι πριν το τέλος του debate προαναγγέλθηκε η δημοσκόπηση και όχι τα αποτελέσματά της, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με το αρχείο μορφής pdf που εμφανίζεται στην on line έκδοση του Βήματος και δείχνει ποσοστά.

Σε αυτό το ζήτημα η εταιρία απαντά ότι στις 20:41(σε εξέλιξη το debate), αλλά με άλλο κείμενο και στις 24:06, στο ίδιο αρχείο, προστέθηκαν τα αποτελέσματα, αντιμετωπίστηκε δηλαδή σαν μια live μετάδοση που της οποίας τα δεδομένα άλλαζαν συνεχώς. Ο Γιώργος Παπανδρέου ιδιαιτέρως ενοχλημένος, όπως αναφέρει ο στενός κύκλος των συνεργατών του, επέλεξε τη λύση της απόσυρσης για δύο λόγους.

Ο ένας αφορά στον περιορισμό της επικοινωνιακής «ζημιάς» μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και ο δεύτερος στο ότι θα δεχόταν έντονη κριτική, αν επέτρεπε την δημοσιοποιήση της συνέντευξης, από εκείνους που θα θεωρούσαν ότι δεν ενοχλήθηκε από την κίνηση του συγκροτήματος Λαμπράκη.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αργά το βράδυ, μιλούσαν για "χτύπημα κάτω από τη μέση" από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη θεωρώντας ότι για άλλη μια φορά επιχείρησε να παίξει παιχνίδι εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ άλλοι έδειχναν τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ως εμπνευστή της μεγάλης παγίδας.

Το Βήμα: Πώς έγινε η δημοσκόπηση για το ντιμπέιτ

Δεχθήκαμε ερωτήματα από αναγνώστες μας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της δημοσκόπησης της Κάπα Research για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο ντιμπέιτ.

Η δημοσκόπηση δεν πραγματοποιήθηκε μέσω του Διαδικτύουόπως εσφαλμένα αναφέρθηκε- σε ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές. Οπως δηλώνει η Κάπα Research στην ταυτότητα της έρευνας, ήταν μια κλασικού τύπου τηλεφωνική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 856 ατόμων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία. Αντίστοιχες έρευνες είχαν γίνει και στα προηγούμενα ντιμπέιτ, του 2007 και του 2004. Το δείγμα είναι τυχαίο, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που δήλωσαν ότι παρακολούθησαν το ντιμπέιτ. Στο Ιnternet τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στον δικτυακό τόπο του «Βήματος» στις 23.45.
Οταν προετοιμάζεται η κάλυψη ενός σημαντικού γεγονότος όπως το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, η τηλεοπτική μετάδοση μιας συζήτησης ή, πολύ περισσότερο, η παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι σχετικές σελίδες προετοιμάζονται αρκετά πιο πριν ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα τελικά αποτελέσματα. Και, όπως στην περίπτωση του χθεσινού ντιμπέιτ, εμφανίζονται νωρίτερα με την ένδειξη: «Εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης (ή της τηλεοπτικής μετάδοσης) τη ΧΧΧΧ ώρα». Ετσι, αν κάποιος επισκεφθεί τις σχετικές σελίδες στις οποίες παρουσιάστηκε η χθεσινή δημοσκόπηση, θα δει να αναφέρεται ότι έχουν δημιουργηθεί λίγο μετά τις 20.00 και οι κάρτες των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών διαμορφώθηκαν στις 23.44.

Πηγή: hellenicbusiness.gr

Ο γύρος του κόσμου με μια… κούπα καφέ

30/5/2009

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον καφέ σαν μια όμορφη ολιγόλεπτη καθημερινή συνήθεια. Άλλοι πάλι ξοδεύουν λίγο παραπάνω χρόνο και χρήματα για να απολαύσουν έναν καλό καφέ.


Ο 37χρονος Rafael Antonio Lozano από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανήγαγε την απόλαυση του καφέ που προσφέρει η αγαπημένη του αλυσίδα καφετεριών, Starbucks, σε κάτι περισσότερο.

Έκανε σκοπό της ζωής του να γευτεί ένα ποτήρι καφέ σε κάθε ένα κατάστημα Starbucks που υπάρχει στον κόσμο!

Μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί 9.100 καταστήματα τα τελευταία 12 χρόνια και υπολογίζει ότι του απομένουν περίπου 3.000 ακόμα, ενώ λέει πως έχει ξοδέψει περίπου 70.000 ευρώ στην προσπάθειά του να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Πηγή: www.inout.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive