Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Προσλήψεις ανέργων σε 45 δήμους.

26-05-2009


Μάχη για μία θέση εργασίας στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας θα κληθούν να δώσουν σύντομα χιλιάδες άνεργοι στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης που προωθεί για 20.000 άτομα το υπουργείο Απασχόλησης με τον ΟΑΕΔ. Σε πρώτη φάση κατανέμονται πανελλαδικά 15.000 από τις 20.000 θέσεις, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν 1.453 θέσεις στους συνολικά 45 δήμους.

Την κατανομή των θέσεων ανακοίνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), η οποία απέσπασε το πακέτο προσλήψεων έπειτα από διαβούλευση με το υπουργείο Απασχόλησης. Για την υλοποίηση του προγράμματος πρέπει να υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΚΕ, του αρμόδιου υπουργείου και του ΟΑΕΔ και να ψηφιστεί η σχετική διάταξη από το αʼ θερινό τμήμα της Βουλής, σύμφωνα με την οποία θα διασφαλίζεται ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι ΟΤΑ με τη μονιμοποίηση αυτών των ανέργων.

Για τις προσλήψεις ελήφθησαν υπόψη το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας σε κάθε νομό, ενώ η κατανομή ανά δήμο έγινε με βάση τον πληθυσμό και τον αριθμό των δημοτικών διαμερισμάτων.

Στο νομό Θεσσαλονίκης τη μερίδα του λέοντος στις θέσεις εργασίας καταλαμβάνουν ο κεντρικός δήμος, όπου θα προσληφθούν 402 άνεργοι, ο δήμος Ευόσμου, ο οποίος θα καλύψει 60 θέσεις εργασίας, ο δήμος Καλαμαριάς με 98 θέσεις και οι δήμοι Σταυρούπολης και Συκεών, όπου κατανέμονται από 48 θέσεις εργασίας.

Πηγή: www.makthes.gr

Παρθένα μέχρι τα 22 της λόγω ανασφάλειας η Brooke Shields.

26-05-2009


Μετανιωμένη δηλώνει η διάσημη Brooke Shields για την επιλογή της να παραμείνει παρθένα μέχρι την ηλικία των 22 ετών.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Ηealth», η πανέμορφη Shields δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των εφηβικών της χρόνων ένιωθε μεγάλη ανασφάλεια και δεν ήταν καθόλου σίγουρη για τον εαυτό της.

Το να παραμείνει παρθένα μέχρι τα 22 της όμως το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερό της λάθος.
Το ανεξήγητο στην όλη υπόθεση είναι πως την ώρα που η διάσημη καλλονή ένιωθε χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγω κάποιων παραπανίσιων κιλών, οι φωτογραφίσεις και προτάσεις για συμμετοχές σε ταινίες έπεφταν βροχή.

Πηγή: www.zougla.gr

Υπό παρακολούθηση η ακρίβεια.

26-05-2009Τιμές σε 80.000 προϊόντα και υπηρεσίες θα δημοσιοποιεί το παρατηρητήριο τιμών στην πλήρη ανάπτυξή του, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος. Η εμβέλεια δράσης του παρατηρητηρίου θα καλύπτει το σύνολο της χώρας, καθώς αφορά και τις 13 διοικητικές περιφέρειες, και θα αντλεί πληροφορίες για τιμές από 4 πόλεις ανά περιφέρεια. Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει η δράση από τις 5 μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο) και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα στοιχεία που συλλέγει το παρατηρητήριο τιμών με πέντε τρόπους: πρώτον, με οθόνες προβολής μέσω των ΜΜΕ, όπως, π. χ., με εμφάνιση πληροφοριών σε μπάρα κατά τη διάρκεια προγραμμάτων τηλεοπτικών σταθμών, σε συνεννόηση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς· δεύτερον, μέσα από ειδικές στήλες εφημερίδων· τρίτον, με ειδική ιστοσελίδα του παρατηρητηρίου τιμών για όσους έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο· τέταρτον, με τηλεφωνική επικοινωνία, φωνητική πύλη ή προσωπική επικοινωνία· πέμπτον, ένα ρόλο θα παίξουν και τα λεγόμενα infokiosks, δηλαδή ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα ενημέρωσης, με διαδραστικές επιφάνειες, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά εμπορικά σημεία. Ως αποτέλεσμα, «αν κάποια υπεραγορά αλλάξει την ίδια μέρα την τιμή που δήλωσε στο παρατηρητήριο τιμών, παραπλανώντας τον καταναλωτή, στην ουσία αυτοτιμωρείται» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαφάνεια, ανταγωνισμός

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος δήλωσε ότι το μέτρο δίνει μεγαλύτερη διαφάνεια για το πώς λειτουργεί η αγορά, αλλά παράλληλα θα ενισχύσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.

Σε πρώτη φάση πιλοτικά θα τοποθετηθούν 10 τέτοιες συσκευές σε όλη την Ελλάδα (5 στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη, από 1 στην Πάτρα, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο). Σε ό, τι αφορά, τέλος, τον αριθμό των προϊόντων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Από όσα προϊόντα λαμβάνονται οι τιμές αυτές θα αποτυπώνονται. Το παρατηρητήριο θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιούλιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση (με τη φωνητική πύλη) μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: www.citypress.gr

Ξεσηκώνει την υφήλιο η νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.26-05-2007

Η νέα υπόγεια πυρηνική δοκιμή, που ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της διεθνούς κοινότητας, αλλά και την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Πιονγιαγκ. “Ακολουθώντας τη συμβουλή των επιστημόνων και ειδικών της χώρας και με στόχο την ενίσχυση της θωράκισης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, προχωρήσαμε με επιτυχία στις 25 Μαΐου σε νέα υπόγεια πυρηνική δοκιμή”, μετέδιδε το βορειοκορεάτικο πρακτορείο KCNA, ενώ την ίδια ώρα το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών κατέγραφε δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πρόκειται για τη δεύτερη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιεί η Β. Κόρεα, με πρώτη τον Οκτώβριο του 2006, η οποία όμως ήταν μικρότερης ισχύος. Η χθεσινή δοκιμή ήταν ισχύος πάνω από 20 κιλοτόνους, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συγκρινόμενη με την αμερικανική βόμβα στο Ναγκασάκι το 1945. Με την τελευταία αυτή πυρηνική δοκιμή εντείνεται το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Β. Κορέας και διεθνούς κοινότητας. Ήδη στις αρχές Απριλίου η Πιονγιάνγκ είχε προχωρήσει σε εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς για να θέσει σε τροχιά τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, παρά το ψήφισμα του ΟΗΕ που απαγορεύει στη Β. Κορέα τέτοιου είδους δοκιμές. Οι προκλήσεις αυτές του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ιλ, το οποίο απειλεί με νέες πυρηνικές δοκιμές και εκτοξεύσεις πυραύλων, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις του συνόλου της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της στενής συμμάχου της, Κίνας.

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση της γειτονικής Νότιας Κορέας, η κυβέρνηση της οποίας ζήτησε από κοινού με την Ιαπωνία την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του νοτιοκορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων Γιόνχαπ, εκτός από την υπόγεια πυρηνική δοκιμή η Πιονγιάνγκ προχώρησε και σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου βεληνεκούς περίπου 130 χλμ. Τη βαθύτατη ανησυχία του εξέφρασε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος, όπως δήλωσε, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. “Προκαλεί ανεύθυνα τη διεθνή κοινότητα, αυξάνει τις εντάσεις και υπονομεύει τη σταθερότητα στη βορειοανατολική Ασία”, δήλωσε για το καθεστώς της Πιονγιάγκ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Με “υπεύθυνο τρόπο” και μέσω του ΟΗΕ επιφυλάχτηκε να απαντήσει η Ιαπωνία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε κι αυτός την αντίθεσή του, σημειώνοντας ότι το καθεστώς Λι αγνόησε τη διεθνή αντίθεση. Η Κίνα είχε επιχειρήσει επανειλημμένως στο παρελθόν να φέρει πίσω την Πιονγιανγκ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Για παραβίαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας έκανε λόγο η Ρωσία, επισημαίνοντας ότι οι εξαμερείς συνομιλίες είναι η μόνη λύση στο πυρηνικό ζήτημα, καθώς και ότι η πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ αποτελεί “σοβαρό πλήγμα” στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μη διασπορά των πυρηνικών όπλων. Προς σθεναρή απάντηση κάλεσε τη διεθνή κοινότητα ο Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ η δοκιμή καταδικάστηκε από όλους τους ευρωπαίους ηγέτες. Ερωτηθείς για την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ο Αχμεντινεζάντ δήλωσε καταρχήν αντίθετος “στη παραγωγή, διάδοση και χρήση πυρηνικών όπλων μαζικής καταστροφής” και πρότεινε στον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα να οργανώσει μία κοινή συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη, επί των διεθνών υποθέσεων. Πρόταση που είχε κάνει και στον Μπους και είχε απορριφθεί.

Πηγή: www.makthes.gr

Τρώμε.. ψέματα !

26/5/2009

Γράφει ο Χρήστος Κιούσης στο προσωπικό του blog για μια προσωπική ιστορία που αφορά τον γιο του. Συνήθως αυτές οι ιστορίες δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον αλλά με αφορμή αυτήν την ανάρτηση θυμήθηκα το (θρυλικό πλέον αφού κάποιοι φρόντισαν να το φιμώσουν) κουτί της πανδώρας σχετικά με τα τρόφιμα, με τίτλο "τρώμε ψέματα". Εδώ λοιπόν αναδημοσιεύουμε το απόσπασμα και το επεισόδιο του "κουτιού". Όπως θα λεγε και η Τατιάνα αξίζει να το δεις...

"Τελικά τον βούτηξα , τον πήγα στο σπίτι του παιδιάτρου μας να τον εξετάσει ( καλά να 'ναι ο άνθρωπος ) και η διάγνωση ήταν κρίση βρογχόσπασμου, μάλλον λόγω της εξοχής και του δάσους. Ο μικρός ήπιε αντιφλεγμονώδες σιρόπι, πλακωθήκαμε στα εισπνεόμενα φάρμακα ανά μισάωρο και βγήκα παγανιά για αντισταμινικές σταγόνες κλπ κλπ.
Σε τι ακριβώς περιβάλλον μεγαλώνουμε άραγε τα παιδιά μας και τι σκατά γονείς είμαστε για να "αρρωσταίνει" ένα παιδί από το δάσος και τον πολύ καθαρό αέρα; Αυτές τις μαυρίλες σκεφτόμουν όλη την υπόλοιπη μέρα και την νύχτα ... Τα παιδιά μου πίνουν εμφιαλωμένο νερό, τρώνε το λάδι που παράγουν οι ελιές μας στην Εύβοια, φωνάζουμε το γιατρό με το παραμικρό, στο σπίτι δεν καπνίζει άνθρωπος εκτός αν βάλει το κεφάλι του μέσα στο τζάκι ή κάτω από τον απορροφητήρα και το αποτέλεσμα ποιό; Να ξυπνάς μέσα στη νύχτα , να πηγαίνεις στο παιδικό δωμάτιο όχι απλά για να σκεπάσεις τα παιδιά, όπως έκανε ο πατέρας μου, αλλά για να τσεκάρεις ακόμα και το αν αναπνέουν σωστά. Να χέσω την πρόοδό μου, τον πολιτισμό μου , τα λεφτά μου , τη ζωή μου όλη . Κι όταν ξυπνάει το παιδί το πρωί και σου χαμογελάει , τρέχει , χοροπηδάει να ξανάρχεται η καρδιά στη θέση της . Nice life ε ;
Οι Κινέζοι έχουν μια πολύ κυνική αλλά και "πραγματική" παροιμία:"Αν έχεις παιδιά να τα χαίρεσαι κι αν δεν έχεις να χαίρεσαι" Ξέρω ξέρω πολύ κακό γνωμικό... Ειδικά αν το έχεις ακούσει από τη μάνα σου !"

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive