Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

1,3 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

21-05-2009


Επιδοτήσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για την εφαρμογή επενδυτικών σχεδίων και αγορά εξοπλισμού ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων μέσω του οποίου θα διατεθούν 1,05 δισ. ευρώ απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, απασχολούν έως 50 εργαζόμενους, λειτουργούν τουλάχιστον δύο χρόνια και έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών την τελευταία 3ετία έως 10 εκατομμύρια ευρώ. Το ύψος της επιδοτούμενης επένδυσης θα πρέπει να είναι από 20.000 έως 300.000 ευρώ.

Με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθούν για την αγορά εξοπλισμού οι λογιστές, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι γιατροί και με 50 εκατ. ευρώ οι εταιρείες franchise.

Η επιχορήγηση ανέρχεται έως το 55% (για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη) και έως το 65% (για την υπόλοιπη χώρα) του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου, ενώ η ελάχιστη ίδια συμμετοχή του επιδοτούμενου ελεύθερου επαγγελματία ή της επιχείρησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 20% του επενδυτικού σχεδίου.

Ολη η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται μέσω των τραπεζών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Κίνητρα για φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών.

21-05-2009

Το συνολικό κόστος εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού σταθμού 5KW ανέρχεται σε περίπου 25.000 ευρώ και με τις προβλεπόμενες τιμές αποπληρωμής η απόσβεση υπολογίζεται σε περίπου μία πενταετία.

Kάθε πολίτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να εγκαταστήσει στο σπίτι του φωτοβολταϊκό έως 10KW, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε πολεοδομίες, χωρίς υποχρέωση ανοίγματος βιβλίων στην εφορία ή αδειοδότησης από τη ΡΑE και το υπουργείο Ανάπτυξης. Η τιμή αποπληρωμής θα είναι 55 λεπτά την κιλοβατώρα και ο παραγωγός θα αποπληρώνεται με συμψηφισμό με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το δρόμο για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των σπιτιών ανοίγει κοινή υπουργική απόφαση (KYA) των υπουργείων Ανάπτυξης, ΥΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός των ημερών.

Η απόφαση αφορά το ηπειρωτικό σύστημα και τα διασυνδεδεμένα νησιά και προορίζεται για το σύνολο των ιδιωτικών κτιρίων, ιδιωτικών κατοικιών και μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων. Προβλέπονται επίσης απλές και γρήγορες διαδικασίες μέσω των τοπικών υπηρεσιών της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο συνολικός χρόνος που θα απαιτείται είναι 70 ημέρες και το οικονομικό κόστος για την υλοποίηση των έργων σύνδεσης υπολογίζεται σε 300-500 ευρώ. Το συνολικό κόστος εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού σταθμού 5KW ανέρχεται σε περίπου 25.000 ευρώ και με τις προβλεπόμενες τιμές αποπληρωμής η απόσβεση υπολογίζεται σε περίπου μία πενταετία.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές ενώ καταργείται η υποχρέωση έγκρισης της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και η υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας, η οποία αντικαθίσταται με μια απλή έγκριση εκτέλεσης εργασιών.
Τέλος, ανακοινώθηκαν μέτρα για την προώθηση της χρήσης της γεωθερμίας.

Πηγή: www.makthes.gr

640.000 ευρώ "σήκωσαν" 4 ληστές από τράπεζα στην οδό Λαγκαδά!

21-05-2009


Η ληστεία έγινε πέντε λεπτά μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Λαγκαδά, κοντά στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Δύο κρανοφόροι κρατώντας βαριοπούλες και όπλα Καλάσνικοφ έσπασαν την κλειδωμένη γυάλινη είσοδο και μαζί με τρίτο συνεργό τους εισέβαλαν ακινητοποιώντας όλους τους υπαλλήλους. Κατευθύνθηκαν στα ταμεία και ζήτησαν να ανοιχθεί το χρηματοκιβώτιο, αγνοώντας το σύστημα της χρονοκαθυστέρησης. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως το χρηματοκιβώτιο άνοιξε και άρπαξαν από μέσα χαρτονομίσματα αξίας 640.000 ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λεία ληστείας τράπεζας από υποκατάστημα.

Απέναντι από την τράπεζα εντελώς ψύχραιμος περίμενε τους τρεις ληστές συνεργός τους, κρατώντας στα χέρια του ένα αυτόματο Καλάσνικοφ. “Εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη η οδός Λαγκαδά και αυτός δεν έδειξε ότι θορυβείται, τον είδαν δεκάδες άτομα”, είπε στη “Μ” περαστικός. Οι τέσσερις ληστές αμέσως επιβιβάστηκαν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν.

ΕΠΙΘΕΣΗ “ΚΑΡΜΠΟΝ
Με βαριοπούλα είχαν σπάσει την είσοδο και του υποκαταστήματος της Εθνικής στην Πολίχνη τέσσερις ληστές το μεσημέρι της 16ης Μαρτίου, ακριβώς μετά το κλείσιμο της τράπεζας. Τότε οι ληστές είχαν αρπάξει περίπου 50.000 ευρώ από τα ταμεία και αστυνομικοί ερευνούσαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. “Πιστεύουμε πως προέρχονται από εκεί, όπως προκύπτει από τα χτυπήματα που κάνουν και από τις γενικότερες κινήσεις τους”, τόνισε ανώτερος αξιωματικός αναφερόμενος στις δύο συγκεκριμένες ληστείες, οι οποίες θεωρείται βέβαιο πως έγιναν από τα ίδια άτομα.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΤΑ
Ληστεία έγινε χθες το πρωί και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μενεμένη. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, όταν ο δράστης για άγνωστο λόγο πυροβόλησε με το πιστόλι που κρατούσε μέσα στο υποκατάστημα και ενώ βρισκόταν πίσω από τα γκισέ των ταμείων. Η σφαίρα έσπασε τα τζάμια του γκισέ, της κεντρικής εισόδου και καρφώθηκε σε οικοδομή που βρίσκεται απέναντι. Ο ληστής, που φορούσε κουκούλα και αποκριάτικη μάσκα, εισέβαλε στα ΕΛΤΑ στις 10.40 το πρωί και άρπαξε 7.100 ευρώ.


Εξιχνιάστηκαν δέκα ληστείες

Δύο ομογενείς από τη Γεωργία, 27 και 35 χρόνων, κατηγορούνται για περίπου δέκα ληστείες τραπεζών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη κυρίως το 2007. Μέχρι χθες την υπόθεση ερευνούσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, καθώς είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 27χρονου για τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα Εμπορικής Τράπεζας τον Ιούλιο του 2007, της Αγροτικής Νέας Ιωνίας τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου και στην Εθνική Κορδελιού το Δεκέμβριο του 2007. Στην τελευταία περίπτωση είχε γίνει συμπλοκή, όταν οι ληστές πυροβόλησαν συνοριοφύλακες που βρέθηκαν έξω από την τράπεζα. Χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για 35χρονο, για τον οποίο συνεχίζεται η έρευνα για συμμετοχή του σε άλλες επτά ληστείες τραπεζών.

Πηγή: www.makthes.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive