Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Ακριβότερο το φυσικό αέριο στην Θεσσαλονίκη!


Τα λόγια είναι περιττά.


Ο πίνακας τιμών και ολόκληρη η εύρευνα στο
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/05/blog-post_415.html

4 εφέσεις στη δίκη του PirateBay

18/5/2009

Οι 4 καταδικασθέντες δημιουργοί του Pirate Bay θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα, κάνοντας 4 διαφορετικές ατομικές εφέσεις, ώστε να υπάρξουν 4 διαφορετικές δίκες. Οι Peter Sunde, Gottfrid Svartholm Warg, Fredrik Neij, και Carl Lundström που καταδικάστηκαν πρωτόδικα τον περασμένο μήνα από την σουηδική δικαιοσύνη, θα περάσουν στην αντεπίθεση με όπλο τους την εναντίωση στον δικαστή που τους δίκασε, ο οποίος ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους προκατειλημμένος, αφού είχε στο παρελθόν συμμετάσχει σε δραστηριότητες υπέρ των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο ίδιος αναφέρει ότι απλά έδωσε τις νομικές του γνώσεις.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας προβλέπει ο διοικητής της ΤτΕ

18/5/2009

Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας για φέτος προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο εκδήλωσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, εκτίμησε ότι "ως αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να κινηθεί φέτος σε αρνητικό έδαφος."

Ωστόσο επεσήμανε ότι στην οικονομία της ευρωζώνης αρχίζουν να διαφαίνονται ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης. Προσέθεσε όμως ότι θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η διαφαινόμενη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας γίνεται σ΄ένα πολύ χαμηλό επίπεδο. Κατά συνέπεια θα απαιτηθεί ακόμη χρόνος μέχρι οι οικονομίες των χωρών μελών ανακάμψουν πλήρως και εισέλθουν σε μία φάση δυναμικής ανάπτυξης,.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, η κρίση που βιώνουμε είναι διπλή, χρηματοπιστωτική και οικονομική. Για το λόγο αυτό επανέλαβε ότι η δέουσα απάντηση σ΄αυτήν θα πρέπει και αυτή να είναι διπλή φύσεως. Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει γίνει ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να υποστηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη. Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο θα πρέπει να εφαρμοστεί μία αξιόπιστη στρατηγική εξόδου από τις πολιτικές παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα μετά την κορύφωση της κρίσης τον περασμένο Αύγουστο. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την εποπτεία του χρηματοοικονομικού κλάδου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος ο κ. Προβόπουλος διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τα θεμελιώδη δεδομένα των ελληνικών τραπεζών παραμένουν υγιή.

Πηγή: www.express.gr

Εκλογές ζητούν οι Συντηρητικοί στη Βρετανία

18/5/2009

Την άμεση κήρυξη βουλευτικών εκλογών για να τερματιστεί η «παράλυση» στην οποία έχει οδηγηθεί η Βρετανία με την κυβέρνηση Μπράουν, ζήτησαν την Δευτέρα οι Συντηρητικοί της χώρας.

Ο επικεφαλής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι εθνικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά από τις ευρωεκλογές, καλώντας τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να συγκεντρώσουν υπογραφές για την στήριξη της κήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

«Η χώρα δεν θέλει να περιμένει έναν ακόμη χρόνο. Το πολιτικό σύστημα έχει παραλύσει» τόνισε ο Ντέιβιντ Κάμερον, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των προσωπικών εξόδων των βουλευτών, που έπληξε όλα τα κορυφαία κόμματα του κοινοβουλίου.

Ας σημειωθεί πως οι επόμενες εκλογές στην Βρετανία είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2010, αλλά σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές οι δηλώσεις του ηγέτη των Συντηρητικών θα αυξήσουν την πίεση που ήδη ασκείται λόγω της οικονομικής κρίσης στον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

Εν τω μεταξύ εκ μέρους του κοινοβουλίου απολογήθηκε την ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Μάικλ Μάρτιν, αναφερόμενος στο σκάνδαλο με τα αλόγιστα έξοδα των Βρετανών βουλευτών.

Ο Μάικλ Μάρτιν δήλωσε ότι η υπόθεση που ξέσπασε στην χώρα προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην φήμη του κοινοβουλίου, ενώ συμπλήρωσε ότι σχεδιάζει να συναντήσει τους ηγέτες των κυρίων κομμάτων μέσα στις επόμενες 48 ώρες με σκοπό να συζητήσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το σύστημα των εξόδων των βουλευτών.

Πηγή: news.pathfinder.gr

Πρώτο κρούσμα της γρίπης στην Ελλάδα

18/05/09

Θετικό και το δεύτερο δείγμα του νεαρού φοιτητή

Θετικό στον ιό της νέας γρίπης βρέθηκε και στο δεύτερο έλεγχο του Ινστίτουτου Παστέρ το δείγμα από Έλληνα φοιτητή που επέστρεψε το Σάββατο στη χώρα μας από τις ΗΠΑ.


Ο νεαρός, που αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, έχει μεταφερθεί από το σπίτι του στο Αιγάλεω στο Σισμανόγλειο, όπου νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Παπαγεωργίου, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το βράδυ της Δευτέρας, ο νεαρός, που βρισκόταν όλο το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ, παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα την Κυριακή και επειδή ήταν ενημερωμένος από το φυλλάδιο που του δόθηκε στο Ελ.Βενιζέλος, απευθύνθηκε άμεσα στο Σισμανόγλειο

Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τη Γενεύη και την Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ, διαβεβαίωσε ότι όλα τα προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί, το περιστατικό βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη δημόσια υγεία.

Μετά την επιβεβαιώση του κρούσματος η Ελλάδα γίνεται η 41η χώρα στον κατάλογο των χωρών στις οποίες έχει κάνει την εμφάνιση του ο ιός.

Συνολικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 8.829 και οι νεκροί σε 76.

Πηγή: www.e-tipos.com

Νέα εξερεύνηση του διαστήματος

18/5/2009

Την προηγούμενη Παρασκευή το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε από τη Γουινέα της Γαλλίας η εκτόξευση ενός πυραύλου που μεταφέρει δύο νέα τηλεσκόπια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Τα τηλεσκόπια ονομάζονται Herschel και Planck και θα τεθούν σε τροχιά προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν ανεξερεύνητες περιοχές και να βοηθήσουν τους επιστήμονες στην εξερεύνηση του σύμπαντος.

To ένα τηλεσκόπιο το Herschel είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει με υπέρυθρες καθώς το ύψος του φτάνει τα 7,5 μέτρα ενώ το πλάτος του τα 4 μέτρα.

Πρόκειται να μελετήσει μια ανεξερεύνητη περιοχή του φάσματος και να παρακολουθήσει την ατμόσφαιρα γύρω από διάφορους κομήτες.

To δεύτερο τηλεσκόπιο, το Planck πρόκειται να μελετήσει τα υπολείμματα της ακτινοβολίας που κατά τη γέννηση του σύμπαντος, καθώς και να καταγράψει την πρώτη ακτινοβολία που διαχύθηκε 380.000 χρόνια μετά το Big Bang.

Μιλάμε για την πιο φιλόδοξη αποστολή που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

Πηγή: www.inout.gr

Μπρα ντε φερ από Πάτρα και Άρτα με φόντο την πόλωση.

18-05-2009


Κώστας Καραμανλής: "Ελάτε να συγκριθούμε σε όλα"

Το προεκλογικό στίγμα της ΝΔ για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου κατέγραψε η χθεσινή πρώτη προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στην Άρτα.

Ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, σήκωσε το γάντι της μετωπικής αναμέτρησης που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ και απάντησε σε έντονους τόνους στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ. Μάλιστα προκάλεσε τη σύγκριση του κυβερνητικού έργου της ΝΔ με εκείνο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας την κριτική που η ΝΔ είχε ασκήσει το προηγούμενο διάστημα προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κατηγόρησε ότι "προσπαθεί να δώσει δήθεν ιδεολογικά χρώματα σε μια παγκόσμια κρίση που μέχρι πρόσφατα ούτε την έβλεπε ούτε αποδέχονταν την ύπαρξή της. Ακόμη και τώρα προσποιείται τάχα πως δεν έμαθε ούτε τα πασιφανή ούτε τα δραματικά που εντοπίζονται σε χώρες με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Και έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίζει βαρβαρότητα κάθε άποψη που διαφωνεί με τη δική του”, είπε και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παπανδρέου ότι “προσπαθεί να εκτρέψει το δημόσιο διάλογο και επενδύει στην άρνηση, την ισοπέδωση και το μηδενισμό”.


Υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στο δέλεαρ της εξουσίας, δεν υποχωρεί μπροστά σε τίποτε. “Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ”, είπε, “δυσφημεί ανεύθυνα την πατρίδα μας στα μάτια των ξένων και δημαγωγεί στο εσωτερικό. Έκανε οδηγό της το πάθος της εξουσίας. Βάζει πάνω απʼ όλα το κόμμα. Προτάσσει ένα και μόνο σκοπό: την αναβίωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ, με κάθε μέσο, με κάθε τίμημα”.

Για τα σκάνδαλα

Υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η ΝΔ, παρά τις αντιξοότητες και τα λάθη, πέτυχε σημαντικό έργο. “Πετύχαμε σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Τολμούμε τη σύγκριση. Ας τολμήσουν τη σύγκριση. Για όλα”, τόνισε και αναφερόμενος σαφώς στο κλίμα σκανδαλολογίας σημείωσε: “Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε τίποτε. Δεν αρνούμαστε τα προβλήματα. Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις. Δεν το κάναμε ποτέ. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά τους κινδύνους της στασιμότητας”.


Την ώρα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με τέτοια διεθνή οικονομική κρίση, υποστήριξε, “είναι μεγάλη ανευθυνότητα να μοιράζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παντού απραγματοποίητες υποσχέσεις που, αν υλοποιούνταν, θα οδηγούσαν την οικονομία στην κατάρρευση”. Παράλληλα κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις σε διάλογο, ώστε τα μείζονα προβλήματα να αντιμετωπιστούν από κοινού. “Είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε, έστω στα αυτονόητα, ακόμη και στα απόλυτα αναγκαία, αυτά που επιβάλλεται να γίνουν για να θωρακιστεί η οικονομία”.

Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ήπειρο, όπως στους αυτοκινητοδρόμους, στα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, στην ενίσχυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των νοσοκομείων της Ηπείρου κτλ. Καταλήγοντας τόνισε: “Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχουμε διαλέξει το δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Το δρόμο του εθνικού συμφέροντος. Και το δρόμο αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε”. Πριν από την ομιλία του ο πρωθυπουργός περιόδευσε στην Πρέβεζα και επισκέφθηκε τα έργα στην παράκαμψη της Άρτας, που αποτελεί τμήμα της Ιόνιας οδού.

Πηγή: www.makthes.gr

Πόσο… μακάκας μπορεί να είναι!

18-05-2009


Ανατριχιαστικές φωτογραφίες ολοκαίνουργιας λευκής Aston Martin V8 Vantage αξίας άνω των 350.000 ευρώ...

Σοκαριστικό! Να περιμένεις με αγονία μήνες πολλούς το νέο σου αυτοκίνητο και να το βλέπεις στο διαδίκτυο, να έχει πέσει από το τρέιλερ μεταφοράς αυτοκινήτων.
Και σκεφτείτε πως θα αισθάνθηκε ο αγοραστής (όσο και… λεφτάς και αν είναι) της συγκεκριμένης ολοκαίνουργιας λευκής Aston Martin V8 Vantage αξίας άνω των 350.000 ευρώ, ενημερώνοντάς τον από την αντιπροσωπία (αν βέβαια τον ενημέρωσε) ότι ένας… μακάκας μεταφορέας, ξέχασε να κατεβάσει το πάνω μέρος του τρέιλερ…

Πηγή: www.protothema.gr

Πρώτη η Νορβηγία.

18-05-2009


Ανετη η επικράτηση του Alexander Rybak με το παραμύθι του ενώ το This is our night τερμάτισε στην έβδομη θέση...

Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ της Νορβηγίας επιβεβαίωσε όλα τα στοιχήματα των τελευταιών ημερών και βγήκε πρώτος στον τελικό με 387 βαθμούς.Ο Σάκης Ρουβάς, αν και έσκισε και το μπουζάκι του και έδωσε πραγματικά ένα πολύ καλό σόου κατέκτησε την άδικη έβδομη θέση, αφού οι μοναδικές χώρες που μας έδωσαν δωδεκάρι ήταν η Βουλγαρία, η Αλβανία και η Κύπρος.

Έκπληξη προκάλεσε η Ισλανδία της Ισλανδίας που δεν ήταν καν μέσα στα φαβορί, ενώ την τρίτη θέση πήρε το ντουέτο του Αζεμπαϊτζάν με τον γνωστό τραγουδιστή Αράς. Η Χαντισέ κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση, αν και τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών την ήθελαν να μην είναι στη πεντάδα.Ο τελικός της Eurovision ξεκίνησε με ένα πολύ εντυπωσιακό σόου με τους χορευτές του Cirque du Soleil να αναπαριστούν ένα ρώσικο παραμύθι που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που επιστρέφει στην Ρωσία μετά από χρόνια. Και ποιος ήταν το μικρό αγόρι; Ο Ντίμα Μπιλάν φυσικά, ο οποίος έφτασε στην σκηνή πετώντας, έτρεξε πάνω σε κυλιόμενο διάδρομο και πέρασε μέσα από τοίχους από φελιζόλ για να καταλήξει να πάρει το μικρόφωνο και να τραγούδησει το περσινό νικητήριο τραγούδι της Eurovision, που έφερε και τον διαγωνισμό φέτος στη Μόσχα. Εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις της Γαλλίας με την Πατρίσια Κας, το Αζερμπαϊτζάν με τον Αράς, η Γερμανία με την Ντίτα Βον Τιζ, η Χαντισέ που ήταν καλύτερη από τον ημιτελικό, οι χορευτές και πληθωρική τραγουδίστρια της Ουκρανίας και φυσικά η Ισπανίδα Σοράγια.
Η πρώτη δεκάδα είναι:
Νορβηγία
Ισλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Αγγλία
Τουρκία
Εσθονία
Ελλάδα
Γαλλία
Βοσνία- Εζεργοβίνη
Αρμενία

Πηγή: www.eportal.gr

«Φωτιά» στα κόκκινα Μόνικα Μπελούτσι και Σοφί Μαρσό.

18-05-2009


Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν και το κόκκινο χαλί στο φεστιβάλ των Καννών υποδέχτηκε δύο από τις διασημότερες και ομορφότερες ηθοποιούς του Χόλυγουντ, τη 44χρονη Μόνικα Μπελούτσι και τη 42χρονη Σοφί Μαρσό.

Οι δύο ηθοποιοί συμπρωταγωνιστούν στη νέα γαλλόφωνη ταινία που παίζεται αυτές τις ημέρες στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου με τίτλο «Ne Te Retourne Pas» (Μην Κοιτάς Πίσω).

Μόνικα και Σοφί έμοιαζαν να έχουν γίνει πολύ καλές φίλες μετά τη συνεργασία τους στην ταινία και χαμογελούσαν διαρκώς για χάρη των φωτογράφων.

Πηγή: www.zougla.gr

Δωρεάν βιάγκρα για τα θύματα της κρίσης.

18-05-2009


Δωρεάν θα προσφέρει η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer το βιάγκρα και άλλα 69 γνωστά φάρμακά της σε Αμερικανούς που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η εταιρεία θα παρέχει δωρεάν τα σκευάσματα για έναν χρόνο στα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν ένα από τα ευρείας κυκλοφορίας φάρμακά της για τουλάχιστον 3 μήνες.

Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα προσπαθήσει να κερδίσει… πιστούς καταναλωτές, καθώς και η ίδια έχει πληγεί από την κρίση, αφού σε αρκετά σκευάσματα η πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα.

Πηγή: www.zougla.gr

Gazprom: Σχέδια για μονάδα ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.

18-05-2009


Αν μη τι άλλο βγήκαν πολλές ειδήσεις από τις επαφές που είχε ο Κ. Χατζηδάκης στο Σότσι της Ρωσίας, στο πλαίσιο της υπογραφής των τεσσάρων συμφωνιών για το South Stream. Στα αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος, ο πρόεδρος της Gazprom Α. Μίλερ στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό, ανέφερε ότι η Gazprom, επιθυμεί να κατασκευάσει στην Ελλάδα από κοινού με ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο. Οι ίδιες πηγές φωτογράφιζαν την εταιρεία Προμηθέας Gas, στην οποία συμμετέχουν από κοινού η Gazprom και ο όμιλος Κοπελούζου.

Διπλάσιος ο South Stream

Έξαλλου όπως ανακοινώθηκε από τη Gazprom στο Σότσι, η εταιρεία θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα του South Stream, από τα 31 δισ. κυβικά που είχε ανακοινωθεί αρχικά στα 63 δισ. Ο αγωγός αναμένεται να είναι έτοιμος στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 και θα κοστίσει σύμφωνα με δηλώσεις του Α. Μίλερ 8,6 δισ. ευρώ. Πάντως το Φεβρουάριο η εταιρεία είχε προσδιορίσει το κόστος του έργου σε επενδυτές πάνω από τα 24 δις ευρώ. Η ακριβής ρότα του αγωγού πάντως παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη και όπως ανακοινώθηκε από την Gazprom θα οριστικοποιηθεί εντός του έτους. Αυτό ακριβώς το «παράθυρο» αλλά και οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει και θέλουν τους Ρώσους να επανεξετάζουν την υλοποίηση του υποθαλάσσιου τμήματος του South Stream στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανόν να δημιουργήσει νέα δεδομένα και για το «δικό μας» ITGI.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι έχουν προσεγγίσει το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να αγοράσουν ολόκληρο το νέο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ 2, το οποίο προορίζεται για την τροφοδοσία του ITGI και του Nabucco. Και όπως έλεγαν και κύκλοι της ελληνικής αντιπροσωπείας που παρέστη στο Σότσι με επικεφαλής τον υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, δεν αποκλείεται τελικά ο αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας (TGI) όταν λειτουργήσει, να μεταφέρει αζέρικο αέριο θα το πουλάνε οι… Ρώσοι. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και οι διεργασίες συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι το 2007 οι ρωσικές εξαγωγές έφτασαν τα 116 δισ. κ.μ. (στοιχεία του οργανισμού Eurogas), καλύπτοντας το 23% της κατανάλωσής της Ε.Ε. Με τους νέους αγωγούς Nord Stream (Ρωσία Γερμανία μέσω Βαλτικής, του οποίου η κατασκευή ξεκινά) και South Stream οι ρωσικές εξαγωγές είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 200 δισ. κ. μ. φτάνοντας το 40% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης.

Παρασκήνια

Μεγάλη έμφαση έδωσαν οι Ρώσοι στην τελετή του Σότσι, όπου παρευρέθησαν εκτός του «δικού μας» Κ. Χατζηδάκη, ο ιταλός πρωθυπουργός Σ. Μπερλουσκόνι και φυσικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά το ρωσικό έθιμο, οι οικοδεσπότες προσέφεραν στους προσκεκλημένους τους ψωμί και αλάτι. Πάντως εκείνοι οι οποίοι φαινόταν από μακριά ότι είναι πιο «δεμένοι» με τους ρώσους, ήταν οι Σέρβοι.

Πηγή: www.capital.gr

Ο πρώτος θάνατος στη Νέα Υόρκη από τη νέα γρίπη.

18-05-2009


Αναπληρωτής καθηγητής, που δίδασκε σε σχολείο στο προάστιο Κουίνς της Νέας Υόρκης, έφυγε από τη ζωή προσβεβλημένος από τον ιό Α -Η1Ν1 της γρίπης, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο Μίτσελ Γουΐνερ, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το βράδυ, έπασχε από «προηγούμενα προβλήματα υγείας», όπως είχε τονίσει η δημαρχία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή, η οποία παρακαλούσε συνάμα «να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς του».

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στη Νέα Υόρκη, όπου η γρίπη έχει μεταδοθεί επί εβδομάδες στα σχολεία της πόλης. Έπειτα από ένα μικρό διάστημα που παρέμειναν κλειστά, τα σχολεία επαναλειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ακόμη πολλά σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού ασθενούντων μαθητών.

Τα 121 έφθασε ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίπης Α-Η1Ν1 στην Ιαπωνία, έως σήμερα, σύμφωνα με το νεώτερο ανακοινωθέν των επισήμων αρχών.

Δημοτικός σύμβουλος στο Κόμπε, της δυτικής Ιαπωνίας, τόνισε πως άλλα 25 κρούσματα της γρίπης Α επιβεβαιώθηκαν στην πόλη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων θετικών κρουσμάτων στα 121.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία από το Σάββατο στις δύο γειτνιάζουσες επαρχίες της Οζάκα και του Χιόγκο, στα δυτικά, με πολλούς μαθητές να έχουν νοσήσει έπειτα από την επάνοδό τους από τις εκδρομές στο εξωτερικό.

Οι αρχές της επαρχίας της Οζάκα διέταξαν να κλείσουν όλα τα σχολεία και λύκεια της περιοχής για μία εβδομάδα, ενώ οι αρχές της Χιόγκο, όπου βρίσκεται το Κόμπε, συνέστησαν στα σχολεία να κλείσουν.

Πηγή: www.ant1online.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive