Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

90 Ημέρες Απεργία Πείνας

13 Μάϊος 2009

Από: Θεόδωρο Τενέζο
Απεργό Πείνας
Πατησίων 70 & Κότσικα
κάτω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Προς: τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας αξιότιμο κ. Κάρολο Παπούλια
τον κ. Πρωθυπουργό αξιότιμο κ. Κώστα Καραμανλή
τον κ. Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αξιότιμο κ. Γιώργο Παπανδρέου
την κ. Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. αξιότιμη κα. Αλέκα Παπαρήγα
τον κ. Πρόεδρο του Συνασπισμού αξιότιμο κ. Αλέξανδρο Τσίπρα
τον κ. Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αξιότιμο κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη

Θέμα: Πολιτική Απεργία Πείνας Ογδόντα Εννέα (89) Ημερών κατά των Καρτέλ.

Κύριε Πρόεδρε,
Σας επισυνάπτω, σε τέσσερις σελίδες, το αίτημά μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Τενέζος.


ΑΙΤΗΜΑ ΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Kύριε Πρόεδρε,
Βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, έναν ανελέητο καταιγισμό πληροφόρησης για την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κρίση και την Ελληνική εκδοχή της.
Σαν άνθρωποι ζούμε καθημερινά προσωπικά η στον κοινωνικό μας περίγυρο, σε φίλους, γνωστούς, στην εργασία μας (για όσους έχουν), στην οικογένεια μας, τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Δυστυχώς χωρίς να έχουμε την δυνατότητα ουσιαστικής άμεσης αντίδρασης. Όλοι σχεδόν είμαστε θύματα αυτής της κατάστασης που δημιούργησαν αυτοί που έχουν την οικονομική εξουσία• δηλαδή τραπεζίτες, μεγάλοι επιχειρηματίες με βιομηχανίες, κατασκευαστικές, σούπερ μάρκετ κ.ά., αυτοί που ελέγχουν τα καύσιμα, τις επικοινωνίες, την ενέργεια και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης: τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Φορτωμένοι με τα καθημερινά προβλήματα που κατακλύζουν τις σκέψεις μας, μάς έχετε επιβάλλει να βλέπουμε το πρόβλημα ατομικά, χωρίς διέξοδο, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει λύση, είναι συλλογικό και μας αφορά όλους.
Δηλαδή: η αβεβαιότητα του αν αύριο με απολύσουν, αν θα βρω δουλειά μόλις τελειώσω τις σπουδές μου, πώς θα καταφέρω να ζήσω την οικογένεια μου, αλλά και πώς θα δημιουργήσω οικογένεια, πώς θα πληρώσω τα τρέχοντα έξοδα (νοίκι, δόση δανείου, κοινόχρηστα, σούπερ μάρκετ κ.ά., τράπεζα, βενζίνη, τηλέφωνο, ρεύμα), αυξημένες υποχρεώσεις που οι ίδιοι μας δημιούργησαν, μάς έχει κάνει να μένουμε ανήμποροι με μουδιασμένες συνειδήσεις και τρόμο, αδρανοποιημένοι, περιμένοντας μοιραία την καταστροφή μας.
Μέχρι στιγμής εσείς ως αντιπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και τις φωνές απελπισίας που ακούγονται από όλους μας, ακόμη και μετά τις πρόσφατες τραγικές αυτοκτονίες και εγκλήματα συνανθρώπων μας εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αντί σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο να αντιμετωπίσετε την κρίση, κρύβεστε πίσω από το κάλυμμα του δήθεν παγκόσμιου χαρακτήρα της, για να μπορείτε να επικαλείστε ότι δήθεν δεν μπορείτε να ενεργήσετε, με τον ισχυρισμό ότι μας παρασύρει και εμάς σαν χώρα το ρεύμα της παγκόσμιας κατάρρευσης, ενώ στην πραγματικότητα έχετε κρυφθεί πίσω από τα δικά σας συμφέροντα, την ιδιοτέλεια, τις πολιτικές διαμάχες, τις παραγραφές σκανδάλων σας και την πανελλήνια διαφθορά.
Με αλλοτριωμένη συνείδηση χωρίς να σας ενδιαφέρει και απομακρυσμένοι από εμάς μετά την εκλογή σας, διότι αρκετοί έχετε εξασφαλίσει περιουσία και χρήμα για να ζήσετε πάρα πολλά χρόνια οι ίδιοι και οι οικογένειές σας.
Και βέβαια δεν τολμάτε να αγγίξετε τα αφεντικά της οικονομίας.
Στον θεσμικό ρόλο που ζητήσατε από εμάς να σας δώσουμε, και σας δώσαμε, να υπηρετείτε δηλαδή τα συμφέροντα όλων μας, δυστυχώς δεν ανταποκρίνεστε.
Τουναντίον εργάζεστε για τα συμφέροντα των ελάχιστων ισχυρών οικονομικά επιχειρήσεων και των λίγων οικογενειών που όλοι μας γνωρίζουμε, και για την δική σας σταδιοδρομία.
Αθετήσατε και συνεχίζετε να αθετείτε τον όρκο και τον θεσμό που έχετε ταχθεί και μας υποσχεθήκατε ότι θα υπηρετείτε.
Εσείς, ο πολιτικός κόσμος, είστε άνθρωποι που προέρχεσθε από εμάς.
Ο πλούτος υπάρχει στην Ελλάδα και έχει διοχετευθεί και διατηρηθεί ακόμα και με ανήθικες νομοθεσίες σε λίγες, γνωστές και επιλεγμένες τσέπες.
Εσείς είστε υπεύθυνοι, σαν θεματοφύλακες των συμφερόντων όλου του λαού, για την ηθική και οικονομική κατάρρευση της χώρας μας και την κατάντια των Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών.
Αφαιρέσατε μόνοι σας το κάλυμμα της κουκούλας της δήθεν «δημοκρατικής νομιμότητας» με τον τρόπο που τόσα χρόνια διοικείτε την Πατρίδα μας.
Τώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιοι είστε εσείς, αλλά ακόμα και το ποιοι είναι αυτοί που σας χρηματοδοτούν, και σας διατηρούν σε εξάρτηση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΓΝΗΣΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Για τον σκοπό αυτό ,εμείς οι απλοί πολίτες, η κοινωνία των πολιτών, προτείναμε την σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης
Βλ.κείμενο http://www.stopcartel.org/gr/pdf/national_m.pdf
Α. Στην Εθνική Συνδιάσκεψη να εισέλθουν οι εκατό πρώτες σε εισόδημα ισχυρές οικογένειες, που αποτελούν και την οικονομική εξουσία. Οι ουσιαστικοί διαχειριστές δηλαδή του πλούτου της χώρας που ανήκει σε όλους μας, ώστε να τους γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, να πάψουν να είναι οι άγνωστοι που θα μπορούν να αποφασίζουν για τις ζωές και το μέλλον μας, καθώς και να υπερασπίζονται τις θέσεις τους δημόσια, με διαφάνεια.
Β. Να μετάσχει το υπάρχον κοινοβουλευτικό σώμα των πολιτικών συνδυασμών για τις μερίδες των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν, χωρίς να χάσει τις κομματικές και θεσμικές του ιδιότητες στο κοινοβούλιο.
Γ. Να εισέλθουν επιπλέον αντιπρόσωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις που δεν θα αντιπροσωπεύουν κομματικούς χώρους, αλλά τις κοινωνικές ομάδες ενεργών πολιτών. Όπως π.χ.: αντιπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, δικαστικό σώμα, ιατρούς, δικηγορικό σώμα ενώσεις καταναλωτών, ΜΚΟ, κληρικούς, επαγγελματικές συνομοσπονδίες, αλλά και εκπροσώπηση από εργάτες, άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, συνταξιούχους, φοιτητές, νοικοκυρές, καλλιτέχνες, μικρομεσαίους, ιδιωτικούς υπαλλήλους, άστεγους, δημόσιους υπαλλήλους, κλπ.
Δ. Η ευρεία αυτή αντιπροσωπεία να εργασθεί σε ανοιχτές συνεδριάσεις, και κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ζωντανές μεταδόσεις, με σκοπό να γνωρίζουμε όλοι μας ποιες αποφάσεις παίρνονται και από ποιους, ξεκάθαρα, για κάθε θέμα που αφορά την ζωή μας, με πλήρη διαφάνεια, χωρίς να μπορεί πλέον κανένας να κρυφτεί και να αμφισβητηθεί.
Ε. Με κοινή συμφωνία και αυξημένη πλειοψηφία, να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, με κατάργηση και τροποποίηση διατάξεων που έχουν παραποιηθεί και διασφαλίζουν μόνο τούς λίγους, αλλά και θέσπιση νέων που θα εξασφαλίσουν Εθνική ανακατανομή πλούτου και συνθήκες εξασφάλισης δίκαιης κατανομής της εργασίας για όλους.
ΣΤ. Να θεσμοθετηθεί η χρησιμοποίηση των Δημοψηφισμάτων σαν κατ' εξοχήν δημοκρατικό εργαλείο λήψης αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, χωρίς φειδώ για κάθε θέμα που αφορά τους Έλληνες, όπως έχει θεσμοθετηθεί σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Ζ. Να ληφθούν αποφάσεις για όλα τα προταθέντα στην έκκληση για Συνδιάσκεψη θεσμικά ζητήματα σε όλους τούς τομείς.
Η. Να ληφθούν αποφάσεις αντιμετώπισης των επί μέρους προβλημάτων πού έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία, όπως έχουν ήδη στην έκκληση απαριθμηθεί.
Όλες οι παραπάνω αποφάσεις να ενσωματωθούν στο ισχύον Σύνταγμα της χώρας και να εκδοθούν οι αντίστοιχοι νόμοι. Την διαδικασία αυτή να αναλάβει να υλοποιήσει η υπάρχουσα εκλεγμένη Βουλή.
Μετά την ολοκλήρωση τής διαδικασίας αυτής, να διαλυθεί η Βουλή και να προκυρηχθούν Εθνικές Εκλογές.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.
Κύριε Πρόεδρε,
Έλληνες πολιτικοί, κάνουμε έκκληση να ακούσετε τη φωνή των πολιτών και επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Θεόδωρος Τενέζος,
Απεργία Πείνας 89 ημέρες
Ιδρυτικό μέλος STOP CARTEL
Ένωσης θυμάτων καρτελ και μονοπωλίων
Τηλ. 6982009287
tenezosteo@hotmail.com
Ζωντανή μετάδοση της Απεργίας Πείνας www.stopcartel.gr
Αθήνα, 12 Μαΐου 2009.

Πρωτοκολλήθηκε:
στην Προεδρία της Δημοκρατίας με αρ. πρ. 02/13-5-2009
στο γραφείο του Πρωθυπουργού με αρ. πρ. Κ 4098 12/05/2009
στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αρ. πρ. 156/13-5-2009
στο γραφείο της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. με αρ. πρ. 93/13-5-2009
στο γραφείο του Προέδρου του Συνασπισμού με αρ. πρ. 69998/13-5-2009
στο γραφείο του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. με αρ. πρ. 1382/13-5-2009

Ψήφισαν υπέρ της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

13 Μαΐου 2009, 21:30

Με μία μετωπική επίθεση κατά των δύο κομμάτων εξουσίας, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, και με φόντο τα Εθνικά Θέματα αρχίζει την προεκλογική καμπάνια του για τις Ευρωεκλογές ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με στόχο το ΛΑΟΣ να κερδίσει δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο -από μία που διαθέτει σήμερα.

Ψήφιζαν συνειδητά υπέρ της Τουρκίας στο Ευρωκοινοβούλιο

«Κατά την περίοδο 2004 - 2007 και όταν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο περίφημος «Οδικός Χάρτης» για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέβαλα πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο να μην αρχίσει καμία ενέργεια ή διαδικασία, αν προηγουμένως δεν έχουν αποχωρήσει από την Κύπρο τα στρατεύματα κατοχής. Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της πρότασης και συνεπώς υπέρ της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί», λέει στη zougla.gr ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα δημοσιοποιήσει την στάση των κομμάτων εξουσίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρωβουλή, με την κυκλοφορία ειδικών φυλλαδίων που θα αποτελούν μέρος του προεκλογικού του υλικού.

«Επανήλθα, συνεχίζει ο κ. Καρατζαφέρης, και υπέβαλα και δεύτερη πρόταση, με την οποία ζητούσα να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονταν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ, αν προηγουμένως η Άγκυρα δεν ακύρωνε την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για το περίφημο « CASUS BELI, που προβλέπει ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο αποτελεί εχθρική κίνηση και αιτία πολέμου). Και πάλι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της πρότασής μου στο Στρασβούργο.

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

«Πρόκειται για μια ιστορία που σκοπίμως φέρνει και ξαναφέρνει στη δημοσιότητα ο Γ.Καρατζαφέρης, γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει ποτέ τροπολογίες της ακροδεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο, κάτι που προφανέστατα τον ενοχλεί.

Το ΠΑΣΟΚ διά του εκπροσώπου του στην ευρωβουλή, όπως και ο Συνασπισμός και η ΝΔ είχαν επιτύχει με τις ενέργειές τους να καταγραφούν στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου ακόμα πιο σημαντικές αναφορές από πλευράς ουσίας για το συγκεκριμένο θέμα», απαντά το ΠΑΣΟΚ στις καταγγελίες του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Πηγή: zougla.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive