Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα

09/04/2009

Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα από την Πέμπτη 9 Απριλίου
Σε ισχύ τίθεται από την Πέμπτη το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων.

Πέμπτη και Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 11 Απριλίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Από την Μεγάλη Δευτέρα, έως την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Πηγή: www.skai.gr

Κυκλοφόρησε στην Ινδία το Nano, το φθηνότερο ΙΧ του κόσμου

9/4/2009

Το Nano έκανε την εμφάνισή του στις εκθέσεις αυτοκινήτων του Νέου Δελχί και της Βομβάης
Βομβάη.

To Nano, το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου, διατίθεται από την Πέμπτη προς πώληση σε όλη την Ινδία, με την αυτοκινητοβιομηχανία Tata να ελπίζει σε «επανάσταση» εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Η τιμή εκκίνησης για το μίνι αυτοκίνητο έχει καθοριστεί στις 100.000 ρουπίες (λιγότερο από 1.500 ευρώ) και μέχρι στιγμής η Tata Motors έχει δεχθεί 51.0000 παραγγελίες.

Τα πρώτα Nano αναμένεται να εμφανιστούν στους δρόμους της Ινδίας στις αρχές Ιουλίου. Ο όμιλος Tata ελπίζει να πουλήσει στην Ινδία 30.000 με 50.000 οχήματα εντός του 2009, αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί αργότερα στα 250.000 με 500.000 αυτοκίνητα.

Οι πρώτοι 50.000 πελάτες επιλέγονται μάλιστα με κλήρωση λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος.

«Ήθελα αυτοκίνητο για να είμαι ανεξάρτητος, και αυτό [το Nano] ανταποκρίνεται στις οικονομικές μου δυνατότητες» δήλωσε ο Ναράν Ράο Παουάρ, πρώην αστυνομικός επιθεωρητής στη Βομβάη, 82 ετών, ο οποίος κουράστηκε να κυκλοφορεί με σκούτερ.

Αυτό ήταν και το σκεπτικό της εταιρείας, όπως το περιέγραψε ο πρόεδρός της Ρατάν Τάτα όταν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου μοντέλου: υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ινδία που μπορούν να διαθέσουν 1.000 δολάρια για ένα δίκυκλο, αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν 4.000 δολάρια για ένα αυτοκίνητο.

Το Tata Nano διαθέτει ένα μικρό κινητήρα 624 κυβικών εκατοστών με ισχύ 35 ίππους και τελική ταχύτητα τα 105 χλμ/ώρα. Δεν διαθέτει φρένα ABS, υδραυλική υποβοήθηση ή κλιματισμό.

Το Nano θα μπορούσε να εξαχθεί και στην Ευρώπη από το 2010-2011, με τιμή εκκίνησης τα 5.000 ευρώ, αφού όμως γίνουν πρώτα οι απαραίτητες προσθήκες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά στάνταρτ ασφάλειας και εκπομπής ρύπων.

Πηγή: www.in.gr

«Δεν κάναμε εκβιασμό»

9/4/2009

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ εξέφρασε την απορία του για τον ντόρο που δημιουργήθηκε, εξαιτίας της αντίθεσης της Τουρκίας στην υποψηφιότητα του Ράσμουσεν, για την θέση του γ.γ του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δεν έκανε εκβιασμό, αλλά προέβαλε την αντίθεσή της.

Ο κ.Γκιούλ δήλωσε ότι η Τουρκία πράττει με σύγχρονο και ορθολογικό τρόπο, εκφράζει τις διαφωνίες και στην προκειμένη περίπτωση ζήτησε τον συμβιβασμό από τις άλλες χώρες, στο θέμα του Ράσμουσεν. «Ουδέποτε εκβιάσαμε» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: www.kalimera.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive