Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Δέσμη μέτρων για τις εξαγωγές.

30-03-2009


Δέσμη μέτρων για την τόνωση των εξαγωγών ανακοινώσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της 14ης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρω, ενώ αυξάνεται και η επιχορήγηση του Οργανισμού Προώθησης εξαγωγών κατά 80% από 9 σε 16 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου τόνισε ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε αγορές όπως αυτές της Κίνας και των Αραβικών Εμιράτων που εκτιμάται ότι επηρεάζονται λιγότερο από την κρίση αλλά και σε αγορές όπου η Ελλάδα έχει παραδοσιακά σημαντική παρουσία.

Πηγή: www.ant1online.gr

Πρόστιμο 1.000.000 στην Citibank για τα «δομημένα» της Lehman Brothers.


30-03-2009

Πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ επέβαλαν στην Citibank ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το πρόστιμο αφορά παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας του καταναλωτή στον τραπεζικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε σειρά καταγγελιών από καταναλωτές, που υποβλήθηκαν στις 29.10.2008 σχετικά με συναλλαγές για πώληση επενδυτικών προϊόντων της αμερικανικής τράπεζας LEHMAN BROTHERS από την τράπεζα Citibank, και επέβαλε , κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 13α παράγραφος 2 του ν. 2251/1994 «Προστασία των καταναλωτών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000.000 € για παράβαση των άρθρων: 9γ «Απαγόρευση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών», 9δ «Παραπλανητικές πράξεις» και 9ε «Παραπλανητικές παραλήψεις» του ν. 2251/1994.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ογδόντα πέντε υποκαταστήματα της Citibank, διέθεσαν στην Ελληνική αγορά σύνθετα τραπεζικά προϊόντα (δομημένα ομόλογα), εμφανιζόμενων σε διαφημιστικά φυλλάδια, ως προϊόντα «100% εγγυημένου - προστατευμένου κεφαλαίου», έκδοσης της πτωχεύσασας αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers και των θυγατρικών της εταιρειών.

Τα ως άνω προϊόντα, διατέθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 2004 - 2008, μέσω του δικτύου της λιανικής τραπεζικής (retail banking), που απευθύνεται στο πελατολόγιο των απλών καταθετών της τράπεζας και όχι μέσω του εξειδικευμένου δικτύου της ιδιωτικής τραπεζικής (private banking), που απευθύνεται, κατά τεκμήριο, σε έμπειρους περί τα χρηματο-οικονομικά και ριψοκίνδυνους επενδυτές.

Σε όλους τους καταναλωτές γινόταν σαφές ότι «επρόκειτο για εξασφαλισμένη συναλλαγή ενδεχόμενης υψηλής απόδοσης, αλλά μηδενικού επενδυτικού κινδύνου για το αρχικό κεφάλαιο, και ότι η επένδυση τελούσε, εκτός από την προστασία της ίδιας της Lehman Brothers, και υπό την επιπλέον προστασία που παρέχει το Σύστημα Εγγύησης Επενδυτικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, (Financial Services Authority - FSA), η οποία προβλέπει 100% αποζημίωση του καταθέτη για τα κεφάλαιά του».

Πηγή: www.zougla.gr

Θρίαμβος για Μπάτον και Brawn.

30-03-2009


Ο Άγγλος πιλότος της νεοσύστατης ομάδας του Ρος Μπρον είχε από την αρχή ως το τέλος τον έλεγχο του αγώνα και αξιοποίησε την pole position που πήρε το Σάββατο.
Δεύτερος, επίσης με Brawn, ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο ολοκληρώνοντας το εντυπωσιακό 1-2 και τρίτος ο Γιάρνο Τρούλι με Toyota.

Πηγή: www.zougla.grKnowing - Κριτική Ταινίας.

30-03-2009

Πίσω στο 1958, στην τελετή εγκαινίων ενός σχολείου οι μαθητές ακολουθώντας τη μόδα της εποχής, δημιουργούν μια 'χρονοκάψουλα'. Μέσα της τοποθετούν διάφορες ζωγραφιές, ενώ μια μικρή μαθήτρια γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους τυχαίους αριθμούς. Πενήντα χρόνια αργότερα η χρονοκάψουλα ανοίγει και η σελίδα με τους αριθμούς καταλήγει στον νεαρό Caleb.

Οι αριθμού αυτοί κεντρίζουν το ενδιαφέρον του πατέρα του Caleb, καθηγητή John Koestler ο οποίος αναζητά κρυμμένα νοήματα σε αυτή την ακολουθία. Όμως το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει μοιάζει μάλλον τρομακτικό, αφού το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών. Ο John Koestler προβληματίζεται για το τι μπορεί να συμβαίνει όταν τελειώσουν οι αριθμοί της σελίδας, ενώ το 'σχέδιο' προβλέπει και τρία γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του...
Πηγή: www.cinemanews.gr

Πώς θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι φορολογικές δηλώσεις Ε1 και Ε9.

30-03-2009


HΛEKTPONIKA και μέσω των ΚΕΠ μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Ε1 όπως επίσης και οι δηλώσεις Ε9. Eπίσης είναι δυνατόν να υποβάλλονται μέσω των ΚΕΠ και οι προσκομιζόμενες σ'Α αυτά σε χειρόγραφη - έντυπη ή μαγνητική μορφή δηλώσεις. Στην περίπτωση της χειρόγραφης - έντυπης μορφής, ειδικά στα ΚΕΠ τοπικής αρμοδιότητας Υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, η διαδικασία θα πραγματοποιείται για μέχρι και 5 εγγραφές ακινήτων στη δήλωση Ε9.


Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι - φυσικά πρόσωπα για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2009, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε χθες ότι έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία:

Η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3) οικονομικού έτους 2009.

Η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9) έτους 2009.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr με την επιλογή «Ε1Ε2Ε3» και «Ε9» αντίστοιχα.

Για τη χρήση των υπηρεσιών είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή: www.taxisnet.gr - «Εγγραφή νέου χρήστη».

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς ή τους έχουν χάσει πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της φόρμας εγγραφής ή την αίτηση επαναχορήγησης κωδικών μέχρι την παραλαβή των κωδικών.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης Ε9 είναι, από το προηγούμενο έτος, ανεξάρτητη από την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Κατά συνέπεια, η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δεν απαιτεί ούτε προϋποθέτει την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9 και αντίστροφα.

Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προσφέρονται στους πολίτες ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:

• Γίνεται εκτεταμένος έλεγχος λαθών κατά την υποβολή της δήλωσης, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό της πιθανότητας να μην εκκαθαρισθεί.

• Ο πολίτης ενημερώνεται αμέσως για το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου και, κυρίως, εκτυπώνει εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιστοποιητικό. Σημειώνεται ότι η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πηγή: www.express.gr

Ακινητοποίησε Σομαλούς πειρατές η ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ.


30-03-2009

Επτά Σομαλοί πειρατές παραδόθηκαν σήμερα στις 06.30 τοπική ώρα από την ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ στη γερμανική φρεγάτα FGS RHEINLAND PFALZ. Οι πειρατές το απόγευμα τις 29ης Μαρτίου 2009 αποπειράθηκαν να καταλάβουν το γερμανικό πετρελαιοφόρο FGS SPESSART στην περιοχή νότια της Υεμένης.

Το σκάφος των επτά Σομαλών πειρατών στις 15.05 τις 29ης Μαρτίου 2009 αποπειράθηκε να καταλάβει το πετρελαιοφόρο του γερμανικού πολεμικού ναυτικού FGS SPESSART χωρίς επιτυχία, καθώς η απόπειρα πειρατείας έγινε έγκαιρα αντιληπτή από το πλήρωμα του γερμανικού πλοίου. Στη συνέχεια για την εξουδετέρωση και σύλληψη των πειρατών, δόθηκε άμεσα (15.10) διαταγή από το διοικητή της EUFOR ATALANTA Αρχιπλοίαρχο Αντώνη Παπαϊωάννου ΠΝ στη φρεγάτα ΨΑΡΑ να πλεύσει προς την περιοχή του συμβάντος καθώς και στο ελικόπτερο της ισπανικής φρεγάτας SPS VICTORIA.

Μετά από συντονισμένη δράση των εναέριων και ναυτικών μέσων της επιχείρησης ATALΑΝΤΑ, στις 21.30 το σκάφος των Σομαλών πειρατών ακινητοποιήθηκε, αφοπλίστηκε και ασφαλίστηκε στην αριστερή πλευρά της φρεγάτας ΨΑΡΑ, ενώ οι επτά Σομαλοί πειρατές επιβιβάστηκαν σε ετέρα λέμβο και παρέμειναν υπό τη φύλαξη της οκταμελούς ελληνικής ομάδας ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού εν αναμονή αφίξεως της γερμανικής φρεγάτας FGS RHEINLAND PFALZ, προκειμένου στη συνέχεια να αναληφθούν οι απαιτούμενες ενέργειες ποινικής δίωξης και προσαγωγής των πειρατών από το γερμανικό πλοίο καθώς η απόπειρα πειρατείας εκδηλώθηκε εναντίον γερμανικού πολεμικού πλοίου. Η επιχείρηση μεταφοράς των Σομαλών πειρατών καθώς και του πειρατικού σκάφους με τον οπλισμό τους στη γερμανική φρεγάτα ολοκληρώθηκε στις 06.30.

Πηγή: www.tanea.gr

Ο Ταλάτ απαιτεί από την ΕΕ τις δύο από τις έξι έδρες της Κύπρου

30/3/2009

Ενώ οι Έλληνες παίζουν με τα φώτα....
Ο Ταλάτ απαιτεί από την ΕΕ τις δύο από τις έξι έδρες της Κύπρου,
επικαλούμενος το Σχέδιο Ανάν!

Εφαρμογή του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν στη διάθεση των Εδρών της επόμενης Ευρωβουλής ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο ο αυτοεπικαλούμενος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου, Αχμέτ Αλί Ταλάτ.

Με επιστολή του της 19ης Μαρτίου, που ο ΣΚΑΙ (και το nextok.blogspot.com) αποκαλύπτουν, ο Ταλάτ ζητά από τον κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ να διατεθούν στους Τουρκοκύπριους οι δύο από τις έξι Κυπριακές έδρες του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ίδιος ζητά από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής να διατηρήσει κενές τις δύο Έδρες εάν το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν επιτρέπει την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων.

Ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους σημειώνει στην επιστολή του πως θεωρεί προσβλητικό το γεγονός ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Νότια Κύπρο, καλούν τους Τουρκοκυπρίους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα για τις προσεχείς ευρωεκλογές. Επίσης ξεπερνώντας τα εσκαμμένα καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες οι οποίες όπως αναφέρει αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων των τουρκοκύπριων.

Κατ εφαρμογή του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν
Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για τουλάχιστον δύο Τουρκοκύπριους ευρωβουλευτές αναφερόταν στο ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ Σχέδιο Ανάν το οποίο οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία στις 24 Απριλίου 2004.

Είναι προφανές ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να αρχίσει η εφαρμογή του εκτρωματικού Σχεδίου Ανάν, το οποίο στο άρθρο 7 της «πράξης προσαρμογής των όρων προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ», ανέφερε ότι: Η Κύπρος θα εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη βάση της αναλογικής αντιπροσώπευσης, νοουμένου ότι κάθε συνιστώσα πολιτεία θα κατέχει όχι λιγότερες του ενός τρίτου των Κυπριακών εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο।(σ।σ। άρα όχι λιγότερες των δύο από το σύνολο των έξι εδρών). Αυτό όμως θα ίσχυε στη περίπτωση κατά την οποία το Σχέδιο Ανάν θα εγκρινόταν για τη λύση του Τουρκοκυπριακού προβλήματος.

Έτσι λοιπόν έρχεται ο κ. Ταλάτ και ουσιαστικά απαιτεί από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής να παραχωρήσει (2) δύο από τις (6) έξι κυπριακές έδρες στους Τουρκοκύπριους.

Και ποιο είναι το επιχείρημά του; Πολύ απλά λέει ότι εμείς οι Τουρκοκύπριοι είχαμε αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν ενώ αυτοί που το απέρριψαν είναι οι Ελληνοκύπριοι. Και άρα είναι άδικο να μην παραχωρηθούν στους Τουρκοκύπριους οι δύο από τις έξι κυπριακές Έδρες.

Ο κ. Ταλάτ όμως συνεχίζει και ζητά να μείνουν κενές οι δύο Έδρες, στη περίπτωση που η Ευρωβουλή δεν μπορεί να τις κατοχυρώσει στους Τουρκοκύπριους.

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου από το nextok.blogspot.com, όπου και μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την επιστολή του Ταλάτ.

Πηγές: nextok.blogspot.com , pitsirikos.blogspot.com

Σήμερα η τιμολόγηση του 5ετούς ομολόγου

30/3/2009

Εντός της ημέρας αναμένεται να τιμολογηθεί η επανέκδοση 5ετούς ομολόγου, με κουπόνι 5,5%, με το εύρος τιμολόγησης να ορίζεται στις 225-235 μονάδες βάσης έναντι mid-swaps, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές προσκείμενες στη διαδικασία.

«Το πιθανότερο να τιμολογηθεί αργότερα εντός της ημέρας», δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρούσε σε επανέκδοση του ομολόγου με λήξη τον Αύγουστο 2014, που εξέδωσε τον Ιανουάριο προς 5,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: www.flash.gr

Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

30/3/2009

Σε φανατικούς ισλαμιστές αποδίδουν οι Αρχές την νέα πολύνεκρη επίθεση εναντίον κέντρου εκπαίδευσης αστυνομικών στην πόλη Λαχώρη του Πακιστάν όπου πάνω από 22 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες

. Η πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε, όταν ομάδα ενόπλων έριξαν χειροβομβίδα και "γάζωσαν" με αυτόματα όπλα το κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, πού βρίσκεται στην της πακιστανική πόλη Λαχώρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πυρά έπεσαν νεκροί τουλάχιστον 22αστυνομικοί, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περισσότερους από ενενήντα.

«Ορισμένοι ένοπλοι εισέβαλαν στον κέντρο, έριξαν χειροβομβίδες κι άρχισαν να πυροβολούν. Εξακολουθούν να βρίσκονται στο κέντρο κι οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται», τόνισε αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας.

Μέχρι και αυτή την ώρα η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των εξτρεμιστών που βρίσκονται ταμπουρωμένοι στο κέντρο εκπαίδευσης και των ανδρών της αστυνομίας και του στρατού συνεχίζεται, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα μέσα στο κτίριο της αστυνομίας όπου πριν την επίθεση υπήρχαν περίπου οκτακόσια άτομα.

Πηγή: news.ert.gr

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα στην Αθήνα

30/3/2009

Εμπρηστικές επιθέσεις σε τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών σημειώθηκαν λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα, καθώς και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αγίας Σοφίας στο Βύρωνα.

Οι δράστες πραγματοποίησαν καταδρομική επιδρομή σπάζοντας τις τζαμαρίες της PROTON BANK, της Αγροτικής Τράπεζας, της EUROBANK και της Τράπεζας Κύπρου στο Βύρωνα, καθώς και των γραφείων της ΝΔ στην οδό Αγίας Σοφίας 5 και εξαφανίστηκαν τρέχοντας.

Εμπρηστική επίθεση σε έκθεση σκαφών αναψυχής στην Αργυρούπολη
Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από πυρκαγιά, η οποία οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια, στην έκθεση σκαφών αναψυχής της εταιρείας ΚΑΠΑ Marines, στη διασταύρωση Αλίμου και Λαμίας, στην Αργυρούπολη.

Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά στις 03:25 τα ξημερώματα, η οποία επεκτάθηκε στα δύο οικόπεδα που καλύπτει η έκθεση.

Από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν 60 πυροσβέστες με 18 οχήματα που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο τρεις ώρες αργότερα.

Ωστόσο, παραμένουν στο σημείο τα οχήματα, γιατί υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Ασφάλειας, που έχουν ξεκινήσει έρευνα στο χώρο, έχουν βρει μέχρι στιγμής δύο γκαζάκια, ενώ ακόμα δεν έχουν ερευνήσει όλο το χώρο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι στην εταιρεία υπήρχε φύλακας, ο οποίος όμως δεν αντελήφθη κάτι ύποπτο πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: www.protothema.gr

Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην Ακτή Ελεφαντοστού

30/3/2009

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 132 τραυματίσθηκαν όταν πανικός επικράτησε την ώρα που πλήθος ανθρώπων έμπαινε στο στάδιο Ουφουέτ-Μπουανί στο Αμπιτζάν για να παρακολουθήσει τη συνάντηση Ακτή Ελεφαντοστού - Μαλάουι για τα προκριματικά του Μουντιάλ-2010, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ακτής Ελεφαντοστού, η οποία κάλεσε τον πληθυσμό να επιδείξει «ηρεμία».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 22 και οι τραυματίες «εκατοντάδες». Άνθρωποι συγκεντρώνονταν από το πρωί στο στάδιο, το οποίο είχε ανακαινισθεί πρόσφατα για το ματς αυτό. Την ώρα της συνάντησης, γύρω στις 17.00, παρουσία του προέδρου της χώρας Λοράν Γκμπάγκμπο, το χωρητικότητας 35.000 θέσεων γήπεδο ήταν κατάμεστο.

Ωστόσο χιλιάδες άνθρωποι, ντυμένοι οι περισσότεροι με το πορτοκαλί χρώμα των «Ελεφάντων» της Ακτής του Ελεφαντοστού, βρίσκονταν ακόμη έξω από το γήπεδο.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα όταν πολλοί φίλαθλοι προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο για να μπουν στο στάδιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να καταρρεύσει ένα μέρος του τοίχου.

Στη διάρκεια του ματς, οι θεατές απήλαυσαν τις ενέργειες των «Ελεφάντων» με αρχηγό τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, οι οποίοι κέρδισαν με 5-0. Οι περισσότεροι φίλαθλοι αγνοούσαν το δράμα που είχε προηγηθεί.

Πηγή: www.ant1online.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive