Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Αναπτύχθηκε επιτυχώς η τελευταία ηλιακή κεραία του ISS.

22-03-2009

Η τέταρτη και τελευταία ηλιακή κεραία με διπλή έλικα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) αναπτύχθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, ανακοίνωσε η NASA, η τηλεόραση της οποίας μετέδωσε απευθείας την επιχείρηση.

Η παράδοση, η προσαρμογή και έπειτα η ανάπτυξη της ηλιακής κεραίας ήταν οι κύριοι στόχοι αυτής της αποστολής του Ντισκάβερι και του πληρώματός του που αποτελείται από επτά αστροναύτες. «Όλα εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα», είπε η σχολιάστρια της τηλεόρασης της NASA.

Μόλις ενεργοποιηθεί, η κεραία θα δώσει στο προχωρημένο φυλάκιο σε τροχιά την πλήρη ηλεκτρική του δυνατότητα, δηλ. 120 κιλοβάτ έναντι 90 τώρα, αρκετά για να τροφοδοτήσουν μια σαρανταριά μεγάλες κατοικίες. Αυτή η ηλιακή κεραία με διπλή έλικα και συνολικά τέσσερα πλαίσια έχει έκταση 73,15 μέτρα κατά την πλήρη ανάπτυξή της.

Τα τέσσερα πλαίσια αποτελούνται από 32.800 κυψέλες που μετατρέπουν την ενέργεια από τον ήλιο απευθείας σε ηλεκτρισμό. Ως εκ τούτου ο ISS θα διαθέτει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να υλοποιήσει όλα τα επιστημονικά πειράματα που προγραμματίστηκαν από το ευρωπαϊκό εργαστήριο Columbus και το ιαπωνικό Kibo στον ISS το 2008.

Πηγή: www.ant1online.gr

Scorpions «Reunion» με Βασίλη Παπακωνσταντίνου

22/3/2009

Για μια ακόμη χρονιά οι Scorpions ψηφίστηκαν ως το πιο αγαπητό συγκρότημα στο ελληνικό κοινό! Το Scorpions Best παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ στην χώρα μας και το κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τις 150.000!

Και η μανία για τα live τους όλο μεγαλώνει...

Από την άλλη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο μεγαλύτερος Έλληνας ρόκερ γιορτάζει φέτος τα 35 του χρόνια στην δισκογραφία. Και οι διάσημοι σκορπιοί, θέλοντας να ανταποδώσουν την τεράστια αγάπη που τους δείχνει το ελληνικό κοινό, προσκαλούν έναν αγαπημένο Έλληνα - τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου - για να τον τιμήσουν στα πλαίσια του φεστιβάλ τους.

Scorpions Festival: Πως ξεκίνησε...
Οι Scorpions, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρία Cultural Action, εγκαινίασαν το 2007 ένα μεγάλο μουσικό γεγονός. Ένα νέο ροκ φεστιβάλ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των πάντα ανήσυχων και δημιουργικών σκορπιών. Φιλοσοφία του είναι να παρουσιάζει σημαντικά κλασικά ονόματα της ροκ, αλλά και το νέο ρεύμα της παγκόσμιας ροκ σκηνής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην καινούργια γενιά καλλιτεχνών να συνυπάρξει με τα μεγάλα ροκ ονόματα.

Οι Scorpions, θέλοντας να τιμήσουν τη χώρα μας και το πιστό σε αυτούς κοινό της, αποφάσισαν το Scorpions Festival να διεξάγεται στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε στις 18 Ιουνίου 2007 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου έλαβαν μέρος οι ίδιοι οι Scorpions, ο διάσημος Joe Cocker και η εκρηκτική χολιγουντιανή σταρ Juliette Lewis με το συγκρότημά της Juliette & the licks. Τη μεγάλη βραδιά άνοιξε το ελληνικό ροκ συγκρότημα Hannibal, που πήρε την πρώτη θέση μέσα από έναν Πανελλαδικό διαγωνισμό.

Τι μας επιφυλάσσει φέτος το 2o Scorpions Festival στις 6 Ιουλίου;
Μια μοναδική στιγμή: Scorpions «Reunion»! Η στιγμή που περίμεναν οι χιλιάδες φαν του συγκροτήματος στη χώρα μας, έφτασε!!! Μια μοναδική βραδιά θα ζήσουμε φέτος, αφού για πρώτη φορά θα δούμε στη σκηνή όλα τα μέλη που υπήρξαν στο γκρουπ από την αρχή της ύπαρξής του μέχρι σήμερα!

Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell, θα βρεθούν στη σκηνή μαζί με τους Scorpions, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια που τόσο αγαπήσαμε!

Οι Scorpions, ένα από τα μακροβιότερα - και πιο επιτυχημένα εμπορικά - γκρουπ της rock, έμειναν ενεργοί όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορώντας δεκάδες άλμπουμ, ενώ οι πωλήσεις των δίσκων τους ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Το line-up της μεγάλης βραδιάς:
Τη βραδιά θα ανοίξουν με μια 30λεπτη εμφάνιση οι νικητές του πανελλαδικού διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί και φέτος σε γνωστή μουσική σκηνή της Αθήνας.

Και η συναυλία αρχίζει!
Την σκυτάλη παίρνει πρώτος ο πιο διάσημος Έλληνας «ροκάς», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μεγάλος αγαπημένος του ελληνικού κοινού, με μια μακρά πορεία στην ελληνική δισκογραφία που κλείνει φέτος 35 χρόνια. Σε μια αναδρομή στη μεγάλη του πορεία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα ερμηνεύσει όλες τις γνωστές του επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε.

Ο Βασίλης Παπακωvσταvτίνου, συμπληρώνοντας τριάντα πέντε χρόνια στη δισκoγραφία, έχει απoκτήσει σίγoυρα τo «σημάδι» τoυ μεγάλoυ ερμηvευτή. Ταυτόχρονα ανήκει στους ελάχιστoυς καλλιτέχvες πoυ συvδυάζουν εκτός από τηv ευρεία απoδoχή, τηv αvθρώπιvη αγωvία και τηv έμπρακτη συμμετoχή στoυς καθημεριvoύς μικρoύς ή μεγάλoυς αγώνες μας.

Και αμέσως μετά οι Scorpions με όλους τους καλεσμένους τους, σε ένα μουσικό παραλήρημα με τέσσερις κιθαρίστες και δύο ντράμερ επί σκηνής, θα κλείσουν την μεγάλη γιορτή.

Μαγική θα είναι η νύχτα της 6ης Ιουλίου στο Καραϊσκάκη και είναι βέβαιο ότι το κοινό, που σίγουρα θα γεμίσει και πάλι ασφυκτικά το στάδιο, δεν θα πάψει ούτε στιγμή να τραγουδάει και να συνοδεύει με τον ενθουσιασμό του τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Θα είναι σίγουρα a NIGHT TO REMEMBER...!

Πηγή: www.musiccorner.gr

Nέοι Green Day με πολιτική χροιά

22/3/2009

Το 21st Century Breakdown, η νέα δουλειά των Green Day, θα έχει πολιτικό άρωμα, όπως δήλωσε και Μπίλι Τζο Αρμστρονγκ. Όπως ανέφερε ο frontman, το άλμπουμ θα σφύζει από την αγανάκτηση του γκρουπ για τους πολιτικούς και θα παροτρύνει τον κόσμο να μην βασίζεται στους αρχηγούς τους.

“Πολλοί άνθρωποι γεννήθηκαν σε ατυχή εποχή, την εποχή του Τζορτζ Μπους. Tώρα, υπάρχει μια αισιοδοξία με τον Ομπάμα… αλλά προσέξτε. Μην βλέπετε στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που θα σας λύσει όλα τα προβλήματα. Πρέπει να εμπλακείτε και εσείς”, είπε ο Αρμστρονγκ.
Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, σε παραγωγή του Μπουτς Βιγκ.

Πηγή: www.pop-rock.gr

Με την ελπίδα της καλύτερης ζωής.

22-03-2009

Εικόνες εξαθλίωσης, με στοιβαγμένους λαθρομετανάστες, που μένουν μέρες χωρίς φαγητό και νερό, κατέγραψε στην Πάτμο η κάμερα του ΣΚΑΪ.
Δεκάδες λαθρομετανάστες από Αφρική και Ασία, που έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας, πληρώνοντας χιλιάδες δολάρια, κατέληξαν στην Πάτμο, όπου διαβιώνουν σε άθλιες συνθήκες στο υπόγειο της Αστυνομίας, περιμένοντας να προωθηθούν στην Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια, η εισροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία στα Δωδεκάνησα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Γολγοθάς λαθρομεταναστών


Μόλις πέρυσι, εισήλθαν περισσότεροι από 6.500 μετανάστες, ενώ το 2007, δεν είχαν ξεπεράσει τους 1.539.

Ωστόσο, σε όλα τα Δωδεκάνησα, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να δεχτούν τον αυξημένο αριθμό λαθρομεταναστών.

Μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, η Έπαρχος Καλύμνου, Χρυσούλα Σιφουνιού, τόνισε ότι καταλύματα έχουν βρεθεί μόνο στη Λέρο και στη Κάλυμνο.

Πηγή: www.skai.gr

Διαβεβαιώσεις μόνο για ΕΥΔΑΠ.

22-03-2009

Παράθυρο" για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εκτιμάται ότι άνοιξη η δήλωση του προέδρου της επιχείρησης. "Η ΔΕΗ πρέπει να πραγματοποιήσει επενδύσεις, αλλά να έχει και κέρδη", τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

Ο κ. Αθανασόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος βάλλεται από την πολιτεία, τους ανταγωνιστές και τους καταναλωτές, λέγοντας ότι "ο καθένας ζητάει από την πλευρά του καλύτερες παροχές από την επιχείρηση, μείωση τιμολογίων και ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας"

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης, καθώς – όπως είπε – ο κίνδυνος λειψυδρίας απομακρύνθηκε

Πηγή: www.skai.gr

Σειρά μέτρων από τον Τσάβες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

22-03-2009

«Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης λαμβάνονται με σοσιαλιστικό πνεύμα, για να προστατευθούν τα κοινωνικά προγράμματα, ο λαός κι οι εργαζόμενοι», είπε ο Τσάβες.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε το Σάββατο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον τριπλασιασμό του προβλεπόμενου κρατικού δανεισμού, την μείωση του προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση της μείωσης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο αντιστάθηκε σε πιέσεις που φέρεται να δεχόταν να υποτιμήσει το μπολίβαρ, το εθνικό νόμισμα.

Ο Τσάβες αναμενόταν εδώ και αρκετό διάστημα να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για να αντισταθμίσει τα προβλήματα που προκαλεί η μείωση της ζήτησης κι η πτώση της τιμής του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο στην οικονομία της χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ.

«Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης λαμβάνονται με σοσιαλιστικό πνεύμα, για να προστατευθούν τα κοινωνικά προγράμματα, ο λαός κι οι εργαζόμενοι», είπε ο Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός για το 2009 μειώνεται κατά 6,7%, στα 72 δισ. δολάρια, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 20%, ενώ τα κυβερνητικά ομόλογα αυξάνονται στα 16 δισ. δολάρια από τα 5,6. Ακόμη, ανακοίνωσε την αύξηση ενός φόρου επί των πωλήσεων στο 12% από το 9%.

Ακόμη, ο Τσάβες αναθεώρησε, προς τα κάτω, την εκτίμηση για την τιμή του πετρελαίου που εξάγει η Βενεζουέλα, στα 40 δολάρια το βαρέλι από τα 60, και τις εκτίμηση για την παραγωγή πετρελαίου, στα 3,17 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα περίπου 3,67.

Τα μέτρα αυτά χρειάζονται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ισχύσουν, η οποία πάντως θεωρείται βέβαιη δεδομένου ότι σε αυτό κυριαρχούν κόμματα που τάσσονται υπέρ του.

Πάνω από το 50% των κυβερνητικών δαπανών χρηματοδοτείται από τα έσοδα του κράτους από την πώληση αργού.

Ο Τσάβες, που βάσει των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος τον περασμένο μήνα μπορεί να παραμείνει στην εξουσία όσο συνεχίσει να κερδίζει στις εκλογές, έχει υψηλή δημοφιλία, η οποία αποδίδεται εν μέρει στο ότι δαπανά μεγάλα ποσά σε προγράμματα παιδείας και υγείας για τη φτωχή πλειοψηφία στη Βενεζουέλα.

Ο Τσάβες πρόσφατα εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η επιδότηση της υδροδότησης, της ηλεκτροδότησης και των καυσίμων - αγαθών που προσφέρονται φθηνότερα από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες σε διεθνές επίπεδο - ευνοούν τους πλούσιους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις των τιμών.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενδέχεται επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκρίνει επενδυτικές προτάσεις της Κίνας και της Ιαπωνίας για να τονωθεί η ανάπτυξη, η οποία μειώθηκε στο 4,8% του ΑΕΠ το 2008 μετά από αρκετά χρόνια ραγδαίας αύξησης.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Video: Τα... άλλα μοντέλα της Γενεύης!

22-03-2009

Εκτός των εντυπωσιακών νέων αυτοκινήτων αλλά και των φουτουριστικών πρωτότυπων μοντέλων, σε ένα ακόμα Διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου, οι όμορφες θηλυκές παρουσίες τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών στην Γενεύη.
Η συμβολή τους, ιδιαίτερα φέτος με την οικονομική κρίση να ταλανίζει της αυτοκινητοβιομηχανίες, ήταν ιδιαίτερα σημαντική με το χαμόγελο και τη γενικότερη παρουσία τους, να ανεβάζουν τη διάθεση.
Απολαύστε το video από το 79ο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης…Πηγή: www.protothema.gr

Αποδέκτες για 9 δισ. ευρώ αναζητούν οι τράπεζες.

22-03-2009

EΠIXEIPHΣEIΣ και επαγγελματίες στις οποίες θα διαθέσουν ρευστότητα ύψους 9 δισ. ευρώ αναζητούν το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας τη δεδομένη, δύσκολη, χρονική περίοδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα ανακοίνωσαν, το ένα μετά το άλλο, προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, αρκετά από τα οποία είναι συνδεδεμένα και με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, μείωσαν έως και 1% τα επιτόκια στα νέα δάνεια, ενώ συμμετέχουν και στο ΤΕΜΠΜΕ χορηγώντας δάνεια πάνω από 2,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, σχεδόν στο σύνολό τους, οι επιχειρηματικοί φορείς διαμαρτύρονται ότι οι τράπεζες κρατούν κλειστή τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να "ασφυκτιούν" από την έλλειψη ρευστότητας. Μάλιστα το θέμα προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς παράλληλα με τις εξαγγελίες των Eλλήνων τραπεζιτών για διάθεση αρκετών δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, επιχειρηματικοί και κοινωνικοί φορείς από όλη την ελληνική επικράτεια προαναγγέλλουν δεκάδες λουκέτα και κατ' επέκταση εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων.

Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, ερωτηθείς από την «Ε» για την κατάσταση που επικρατεί στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, προχωρεί σε δύο βασικές επισημάνσεις. Πρώτον, «το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις για τραπεζική χρηματοδότηση είναι μειωμένο, καθώς οι αιτήσεις χρηματοδότησης που κατατίθενται στις τράπεζες από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι αρκετά μειωμένες σε σχέση το προηγούμενο διάστημα. Δεύτερον, τονίζει ο συνομιλητής μας, οι τράπεζες, υπό τον φόβο του αυξανόμενου πιστωτικού κινδύνου, δανείζουν μόνο επιχειρήσεις που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης και υγιείς ισολογισμούς, αποφεύγοντας συνειδητά να χρηματοδοτήσουν επιχειρηματικούς κλάδους όπως κατασκευές, αυτοκίνητα, τουρισμό, ναυτιλία κ.ά.

Πρωταγωνιστούν Εθνική και Πειραιώς

Μέσα στην εβδομάδα Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσαν νέα προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
Η ΕΤΕ, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια της χώρας, δρομολογεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με το οποίο θα διαθέτει προϊόν ανοικτής πίστωσης για κεφάλαιο κίνησης με υποχρεωτική καταβολή μόνο τόκων και ελεύθερη καταβολή κεφαλαίου, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνεται με την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων.
Επισημαίνεται ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα κατά τους πρώτους μήνες του 2009 εξελίσσεται σύμφωνα με τον στόχο της πιστωτικής επέκτασης (2 δισ. ευρώ το 2009) και ήδη η αύξηση των υπόλοιπων επιχειρηματικών χορηγήσεων ανήλθε σε 380 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η εκταμίευση δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ, οι οποίες μέχρι τα τέλη του προηγουμένου μηνός είχαν υπερβεί ήδη τα 250 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 2 δις. ευρώ και με βασικό κριτήριο τον αριθμό των απασχολουμένων σε κάθε επιχείρηση.
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ήδη διαθέτει 1 δισ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης στις ΜμΕ της Αττικής σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, 250 εκατ. ευρώ στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Nομού Θεσσαλονίκης, 150 εκατ. ευρώ στις αντίστοιχες επιχειρήσεις του Nομού Αχαΐας και 100 εκατ. ευρώ του Nομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια.
Επίσης, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), έχοντας εγκρίνει έως τώρα πάνω από 1.350 αιτήσεις συνολικού ποσού πάνω από 160 εκατ. ευρώ. Ακόμη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει την επιπλέον χρηματοδότηση επενδύσεων των ελληνικών ΜμΕ, με ποσό ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Τέλος, η ΑΤΕbank έχει μέχρι τώρα εγκρίνει τον μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων στο τραπεζικό σύστημα για το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ, καθώς έχει υποδεχθεί αιτήσεις δανείων από 11.700 επιχειρήσεις, ύψους 1,2 δισ. ευρώ και έχει ήδη εγκρίνει 6.700 δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.express.gr

ΗΠΑ: 5.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω διαρροής υδροφθορικού οξέος από φορτηγό που ανατράπηκε στην Πενσυλβάνια.

22-03-2009

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενώσουν την περιοχή όπου ζουν στην ανατολική Πενσυλβάνια των ΗΠΑ όταν φορτηγό που μετέφερε τοξικό υδροφθορικό οξύ ανατράπηκε νωρίς χθες Σάββατο.
Ο οδηγός του φορτηγού, Ρέυμοντ Λεμπλάνκ, 54 ετών, από το Οντάριο του Καναδά, έχασε τον έλεγχο του οχήματος προσπαθώντας να αποφύγει να χτυπήσει ένα ελάφι.
Παγιδεύτηκε μέσα στο όχημα, αλλά διασώθηκε σώος και αβλαβής.
Από το όχημα απεγκλωβίστηκε κι ένας επιβάτης, ο οποίος επίσης δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.
Το μεγαλύτερο μέρος του οξέος βρισκόταν σε μορφή πεπιεσμένου αερίου, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας ότι η διαρροή σταμάτησε οκτώμισι ώρες αφότου το όχημα ανατράπηκε κοντά στο Γουίντ Γκαπ στην Πενσυλβάνια.
Οι κάτοικοι της περιοχής σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το δυστύχημα κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους--πολλοί μεταφέρθηκαν σε κοντινό σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο-- και τους επιτράπηκε να επιστρέψουν το απόγευμα.
Το υδροφθορικό οξύ είναι εξαιρετικά διαβρωτικό και μπορεί αν έλθει σε επαφή με άλλες χημικές ενώσεις να προκαλέσει εκτεταμένα εγκαύματα στους ανθρώπους.
Η εισπνοή του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.
Μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην όραση.

Πηγή: www.express.gr

Σουφλιάς για εκτροπή Αχελώου.


22-03-2009

Νέα επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σε όσους αντιδρούν στην εκτροπή του Αχελώου, κατηγορώντας τους για οικολογικό στραβισμό.

Ο υπουργός αντιστάθμισε τα όποια περιβαλλοντικά προβλήματα δημιουργηθούν από την εκτροπή, με τα οφέλη στο οικοσύστημα του Πηνειού και την αξιοποίηση του Θεσσαλικού κάμπου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την εκτροπή ως περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό και ενεργειακό έργο, για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 580 εκατομμύρια ευρώ, και τόνισε πως "δεν υπάρχει άλλη λύση. Το έργο θα ολοκληρωθεί".

Με τον υπουργό συμφώνησε ο βουλευτής Λάρισας του ΛΆΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί υπουργείο Περιβάλλοντος και τροφίμων.

Απαντώντας του, ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, όταν δημιουργηθεί δεν θα συμπεριλαμβάνει τη Θεσσαλία.

Πηγή: www.skai.gr

Ξυλοδαρμός αστυνομικού από θαμώνες νυχτερινού κέντρου.


22-03-2009

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου νοσηλεύεται ένας αστυνομικός ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από θαμώνες σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στον Αστακό.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα, όταν το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, δέχτηκε τηλεφώνημα από πελάτη μπαρ της περιοχής, ο οποίος ανέφερε ότι έχει κλαπεί μια γυναίκεια τσάντα.

Ένας αστυνομικός πήγε στο σημείο να κάνει έλεγχο και μετά από έρευνα εντόπισε την τσάντα εντός του μαγαζιού και την παρέδωσε στην ιδιοκτήτρια.

Εκείνη τη στιγμή και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δύο θαμώνες του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν ανηλεώς. Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου και νοσηλεύεται.

Στο σημείο όπου έγινε η συμπλοκή εντοπίστηκαν πέντε κάλυκες, οι οποίοι προέρχονται από το όπλο του αστυνομικού. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που συνεπλάκησαν με τον αστυνομικό.

Πηγή: www.zougla.gr

Ενταση στις δικαστικές φυλακές Χανίων.


22-03-2009

Η έλλειψη χώρων κράτησης στις δικαστικές φυλακές των Χανίων ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε σήμερα μικρή ένταση στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Οι 154 κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή των φυλακών και ενημέρωσαν ότι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες κράτησης είναι, όπως ανέφεραν, απαράδεκτες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την Παρασκευή λόγω πολλών μεταγωγών στη φυλακή που διαθέτει 118 κρεβάτια.
Έξω από το χώρο της φυλακής συγκεντρώθηκαν ομάδες αντιεξουσιαστών που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Στέλιο Βουβάκη, η κατάσταση στη φυλακή αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο, οπότε και θα γίνουν 20 μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «η λειτουργία της φυλακής δεν αλλάζει.

Αρνούνται, να επιστρέψουν στα κελιά τους αλλά μας αφήνουν και κλείνουμε το προαύλιο, γίνεται κανονικά η σίτιση και η φαρμακευτική αγωγή, δεν έχουμε πρόβλημα λειτουργίας του καταστήματος, απλά το βράδυ δεν μας αφήνουν να τους κλειδώσομε σε θαλάμους».

Στις φυλακές μέχρι και αργά υπήρχαν πολλοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι άνδρες της ΕΛΑΣ, ενώ το χώρο επισκέφθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων που είχε συνεργασία με το διευθυντή των Φυλακών.

Πηγή: www.express.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive