Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Με colpo grosso στο casus belli

Η πρώτη συμφωνία για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με γειτονική χώρα οριστικοποιήθηκε προχθές μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.
Το κείμενο μονογραφήθηκε και αν όλα εξελιχθούν βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού, τότε η Ελλάδα, η Αλβανία και η Ιταλία θα συνυπογράψουν νέα (τριμερή) συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στην περιοχή.

Η μονογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη λόγω των επιπτώσεων που θα έχει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η Αλβανία αποδέχθηκε τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου για επήρεια των νησιών στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών και έτσι η γραμμή οριοθέτησης διέρχεται βορείως των νησιών Ερεικούσσα και Οθωνιοί και καταλήγει στο λεγόμενο Τριεθνές σημείο (με Ιταλία).

Η συμφωνία εμπεριέχει συγκεκριμένες προβλέψεις, ευνοϊκές για τις ελληνικές θέσεις. Κατ΄ αρχάς λαμβάνεται υπόψη η μέση γραμμή για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), αρχή που παγίως υποστηρίζει η Αθήνα έναντι της Άγκυρας.

Παράλληλα στη συμφωνία Αθήνας- Τιράνων γίνεται ρητή αναφορά στο δικαίωμα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων (η ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη στην περιοχή είναι έξι ναυτικά μίλια, όπως και στο Αιγαίο).
Πρόκειται για ένα δικαίωμα της ελληνικής πλευράς που, αν και στηρίζεται στο Δίκαιο της Θάλασσας, δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία η οποία διατηρεί για τον λόγο αυτόν εν ισχύι το casus belli.

Η μονογραφή αυτή αποδεικνύει ότι στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Αλβανίας τα τελευταία έτη έχουν γίνει θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της οικοδομήσεως κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία και ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της. Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο και έγιναν υπό συνθήκες μυστικότητας.

Έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι, που επικαλείται Το Βήμα, αναφέρουν πως η Αθήνα ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια μια συστηματική προσπάθεια να κλείσει τα μέτωπα οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών της με όμορα κράτη, προκειμένου στη συνέχεια να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό είχαν ξεκινήσει συνομιλίες και με την Αίγυπτο , όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μου ,για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Από ένα σημείο και μετά, όμως, αυτές πάγωσαν έπειτα από παρέμβαση της Τουρκίας η οποία ήθελε να έχει λόγο στον καθορισμό της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και είχε προηγουμένως ενοχληθεί σφόδρα από την υπογραφή ανάλογης συμφωνίας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου.

Για το άλλο θέμα αυτό της Λιβύης ,σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ,τα πράγματα βαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση καθώς στις επαφές έχει σημαντική συμβολή ένας εκ των τριών της..... τριανδρίας.

Η ΑΟΖ λοιπόν που επί σειρά ετών ,για λόγους που δεν μας έχει εξηγήσει ποτέ κανείς από τους τότε κυβερνώντες, αποτελούσε αιτία ....«τιμωρίας» για όποιον έκανε το λάθος και ανέφερε αυτή την λέξη, φαίνεται ότι αποτελεί τον ... «άσσο» στα χέρια του κ. Καραμανλή .
Εκμεταλλεύεται άριστα το λάθος της Τουρκίας που ενώ δεν έχει υπογράψει και δεν έχει επικυρώσει το Δίκαιο για την Σύμβαση της Θάλασσας (από το 1982), έχει φτιάξει μια ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την τότε Σοβιετική Ένωση, χωρίς να έχει υπογράψει και να επικυρώσει αυτή την Σύμβαση .Έτσι δημιούργησε ένα προηγούμενο δεχόμενη αυτή την έννοια της ΑΟΖ.

Τα αποτελέσματα του colpo grosso ήδη είναι ορατά. Κινήσεις με μυστικότητα, χωρίς πολιτικές κορόνες και προσωπικούς κομπασμούς, κινήσεις με σκοπό την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είναι μονόδρομος για όποιον σέβεται ότι ο όρος πολιτικός και ο όρος πατριώτης είναι βαθιά συνδεδεμένες έννοιες που δεν μπορούν να μπαίνουν στο τραπέζι της.... μικροπολιτικής και του λαϊκισμού.

Πηγή: politis-gr.blogspot.com

Socrates drank the conium και Δημήτρης Πουλικάκος

Οι Socrates drank the conium, ίσως η σημαντικότερη διαχρονικά εγχώρια ροκ μπάντα, ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης Γιάννης Σπάθας, ο κορυφαίος ερμηνευτής και βιρτουόζος του μπάσου Αντώνης Τουρκογιώργης, παρέα με την εκλεκτή μουσική τους παρέα, συναντάνε στη σκηνή του Rodeo τον Δημήτρη Πουλικάκο και την all star μπάντα του.

Για δύο διήμερα θα παραδίδουν μαθήματα ατόφιου ροκ και διαχρονικής τρέλας. Συγκεκριμένα, θα βρίσκονται στο γνωστό live club Rodeo (Χέυδεν 34, Πλατεία Βικτωρίας) 20 και 21 και 27 και 28 Μαρτίου.

Πηγή: www.cosmo.gr

Let The Right One In - Κριτική Ταινίας

Ο Oskar είναι ένας δωδεκάχρονος που ζει στην παγωμένη Σουηδία. Μοναχικός, κλεισμένος στον εαυτό του, νιώθει μια περίεργη έλξη προς τη βία, την οποία όμως δεν εξωτερικεύει ποτέ, μολονότι μερικοί συμμαθητές του στο σχολείο τον 'τραμπουκίζουν'. Όταν μια συνομήλική του εξίσου μοναχική και μυστηριώδης θα μετακομίσει στο διπλανό διαμέρισμα μαζί με τον πατέρα της, o Oscar θα βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει. Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι περιπτώσεις αποκρουστικών φόνων στην γύρω περιοχή και οι καινούριοι ένοικοι της πολυκατοικίας φαίνεται να έχουν κάποια σχέση.

Το καλύτερο θα ήταν να επισκεφθείτε τη σκοτεινή αίθουσα γνωρίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερα για τούτο το έξοχο παραμύθι τρόμου από την Σουηδία, που ανανεώνει έναν κορεσμένο μύθο με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο: επιστρέφοντας στην μήτρα του, στα γενοφάσκια του! Υιοθετεί το πνεύμα του μυθιστορήματος που πρωτοεισήγαγε αυτό το 'τέρας' στον χώρο του φανταστικού, τοποθετεί τη δράση στο σήμερα και επιχειρεί μια διαφορετική ανάγνωση, μεταθέτοντας το ενδιαφέρον από τις ανησυχίες του 'τέρατος' σε εκείνες του ερωτικού του αντικειμένου και χρησιμοποιώντας το πρώτο σαν σύμβολο.

(Από εδώ και κάτω θα ήταν προτιμότερο να διαβάσετε αφού δείτε το φιλμ). Σε πρώτο επίπεδο έχουμε ένα τρυφερό και 'νοσηρό' love story δοσμένο με λιτή και αφαιρετική αφήγηση και διανθισμένο με λιγοστές πλην άκρως λειτουργικές σκηνές φρίκης. Σε δεύτερο επίπεδο τα πάντα λειτουργούν διαφορετικά. Κάθε ανθρώπινο ον είναι ικανό να πράξει το καλό ή το κακό με την ίδια ευκολία. Μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της Αρετής ή εκείνον της Κακίας. Το 'Κακό' στην απόλυτη μορφή του, αν υποθέσουμε ότι είναι οντότητα, είναι από τη φύση του κακό. Ο άνθρωπος όμως δε γεννιέται κακός, γίνεται στην πορεία. Είναι επιλογή του να ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση κι αυτό τον καθιστά ακόμα πιο... κακό! Βέβαια η επιλογή δεν είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, αντιθέτως επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα ο πιτσιρικάς που βασανίζει τον Oscar, έχει κι αυτός τον δικό του 'τύραννο' στο σπίτι, όπως μαθαίνουμε αργότερα.

Στο «Let The Right One In» το 'Κακό' έχει τη μορφή της γειτόνισσας του Oscar, της μικροσκοπικής βαμπιρίνας Eli. O Oscar έχει μια ροπή προς τη βία πολύ πριν την επίσκεψη της Eli. Με την εμφάνιση της αρχίζει σιγά σιγά να την εξωτερικεύει. Κάθε ξέσπασμα οργής του, κάθε βλαπτική του ενέργεια σε βάρος κάποιου άλλου πλάσματος, τον φέρνει όλο και πιο κοντά της. Και κάθε του ενέργεια είναι επιλογή του. "Δε σκοτώνω ανθρώπους", της λέει σε μια σκηνή. "Όχι, αλλά θα ήθελες. Για να πάρεις εκδίκηση...σωστά;"αποφαίνεται εκείνη. "Ναι", παραδέχεται ο Oscar. "Εγώ το κάνω γιατί είμαι αναγκασμένη να το κάνω...έλα στη θέση μου", η αποστομωτική απάντηση της Eli. Κι έτσι ενώνονται παντοτινά. Εκείνος γιατί την αγαπά και δίχως αυτή δεν κάνει πια. Κι εκείνη; Είναι το ενδιαφέρον της αγνό ή μήπως επιθυμεί να αντικαταστήσει εκείνον που τη βοηθούσε να τραφεί μέχρι πρότινος και τον οποίο έχασε πρόσφατα; Πόσοι Oscar άραγε είχαν σταθεί στο πλευρό της πριν από αυτόν; Ποιος ξέρει... αυτή η αμφιβολία είναι μέρος της μαγείας του φιλμ του Tomas Alfredson. Κι αν ο τελευταίος δεν επέλεγε να κορυφώσει το δράμα του με την εύκολη λύση της 'εκδίκησης των τραμπούκων', που παραπέμπει σε νεανική αμερικανική μπαλαφάρα των '80s, θα είχε υπογράψει ένα καθαρό αριστούργημα!

Υπομονετικό και λεπτομερώς μελετημένο χτίσιμο της ιστορίας, διάσπαρτοι συμβολισμοί και λειτουργικές σκηνές φρίκης : το 'Ασε το Κακό να Μπει' (τα συγχαρητήριά μας στον διανομέα για την εξαιρετικά εύστοχη απόδοση του τίτλου στα ελληνικά) είναι ένα αλληγορικό παραμύθι τρόμου που οι φίλοι του φανταστικού σινεμά δεν πρέπει να χάσουν με τίποτα!

Πηγή: www.cinemanews.gr

Δείτε το trailer:

Το Gmail έχει τώρα κουμπί πανικού!

Η Google εισήγαγε άλλη μία νέα λειτουργία σχεδιασμένη να βοηθήσει τους χρήστες να προστατευτούν από τους εαυτούς τους. Ένα κουπί “Αναίρεση αποστολής” μετά την αποστολή ενός email.

Είναι η πιο πρόσβαση λειτουργία που προστέθηκε μέσω του πειραμματικού χώρου Gmail Labs, που η εταιρία κάνει διαθέσιμες στους χρήστες έπειτα από επιλογή τους. Στην πραγματικότητα, η αναίρεση αποστολής ενός email ισχύει για λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν από την στιγμή που θα πατήσετε το κουμπί αποστολή έως ότου το Gmail ξεκινήσει την αποστολή.

Έτσι μπορεί να ματαιωθεί η αποστολή, κάτι που πολύ συχνά είναι χρήσιμο και όλοι έχουμε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να στείλουμε κάτι σε λάθος παραλήπτη ή με λάθος αρχείο κλπ.
Τώρα το Gmail έχει το “Panic Button”!

Πηγή: www.digitalnews.gr

Πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν.


Πέντε πολίτες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν το Σάββατο σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην επαρχία Νανγκαρχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση κατά την οποία τραυματίσθηκαν τέσσερις αστυνομικοί, είχε στόχο αστυνομική φάλαγγα.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, στρατιώτης της υπό το ΝΑΤΟ δύναμης στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά στο νότιο τμήμα της χώρας, αναφέρει ανακοίνωση της συμμαχίας. Πρόκειται για τον πέμπτο ξένο στρατιώτη που χάνει τη ζωή του σε δυο ημέρες.

Αντάρτες συχνά θέτουν στο στόχαστρό τους αφγανικές και ξένες δυνάμεις σε μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της αφγανικής κυβέρνησης και εκδώξης των περίπου 70.000 ξένων στρατιωτών από τη χώρα.

Πηγή: www.capital.gr

28 κιλά κοκαΐνης σε κούτες με μπανάνες.


Υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ της Βαυαρίας, η οποία άνοιγε συσκευασίες με μπανάνες για να τοποθετήσει τα φρούτα στα ράφια, έκανε μια απροσδόκητη ανακάλυψη την Τετάρτη.

Δύο από τα κουτιά περιείχαν 28 κιλά κοκαΐνης, μεταπωλητικής αξίας που ξεπερνά τα 1,4 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Γερμανική αστυνομία την Παρασκευή.

Η υπάλληλος ειδοποίησε την διεύθυνση και κλήθηκαν οι αρχές όταν ανακάλυψε την ποσότητα ναρκωτικών μέσα σε 26 πλαστικές σακούλες κάτω από μια στρώση φρούτων.

Οι μπανάνες είχαν σταλεί από την Κολομβία στο Βελγικό λιμάνι της Αντβέρπης. Από εκεί, μεταφέρθηκαν με φορτηγό στη Γερμανία, όπου παραδόθηκαν στο σούπερ μάρκετ, στην Ιλέρτισεν, την Τετάρτη.

Η αστυνομία εκτίμησε ότι τα ναρκωτικά παραδόθηκαν σε λανθασμένο προορισμό εξ αιτίας σφάλματος των λαθρεμπόρων.

Πηγή: www.ant1online.gr

Κονγκό- Αντάρτες από την Ουγκάντα κατέσφαξαν 12 ανθρώπους και απήγαγαν άλλους 40.


Αντάρτες από την Ουγκάντα κατέσφαξαν 12 ανθρώπους και απήγαγαν άλλους 40 από ένα απομονωμένο χωριό του Κονγκό, καθώς συμπληρώνονται τρεις μήνες από την ανάληψη δράσης πολυεθνικής δύναμης εναντίον τους, ανακοίνωσαν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και συγγενείς των θυμάτων.

Τα μέλη του " Στρατού Αντίστασης του Κυρίου" (LRA) εισέβαλαν χθες βράδυ στο χωριό Γιανγκούμα, 600 χιλιόμετρα βόρεια του Κισανγκάνι, της πρωτεύουσας της επαρχίας Οριεντέλε, ανακοίνωσαν οι ίδιες πηγές.
" Ήταν οπλισμένοι, αλλά δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους.
Χρησιμοποίησαν ματσέτες (δρεπανομάχαιρα).
Συνέλαβαν αιχμάλωτους και άλλους τους έσφαξαν", δήλωσε ο Αρούνα Σαμπία, επικεφαλής της πολιτικής και κοινωνικής υπηρεσίας από το γειτονικό Ντουγκού.
Τα μέλη του LRA της Ουγκάντας που διεξάγουν τον πλέον μακροχρόνιο ανταρτοπόλεμο διέρχονται από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και διασχίζουν την Ουγκάντα και το Σουδάν.
Είναι διαβόητα για την κακοποίηση και τον ακρωτηριασμό των θυμάτων τους και την απαγωγή παιδιών τα οποία χρησιμοποιούν ως σκλάβους του σεξ και ως ανήλικους στρατιώτες.

Πηγή: www.express.gr

Η Fiat Powertrain Technologies παρουσιάζει το MULTIAIR.


H FPT (Fiat Powertrain Technologies) διάλεξε την έκθεση της Γενεύης για να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το νέο σύστημα εισαγωγής που έχει αναπτύξει. Ουσιαστικά, το MULTIAIR καταργεί τον εκκεντροφόρο που αντιστοιχεί στις βαλβίδες εισαγωγής. Οι βαλβίδες ανοιγοκλείνουν μέσω ενός ηλεκτροϋδραυλικού μηχανισμού, ο οποίος επιτρέπει δυναμικό και άμεσο έλεγχο του αέρα που εισέρχεται στο θάλαμο καύσης.

Η ποσότητα του αέρα δεν εξαρτάται πια μόνο από τη θέση της πεταλούδας του γκαζιού, αλλά επηρεάζεται από τις εντολές του εγκεφάλου προς το σύστημα ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις συνθήκες.

Τα κέρδη του MULTIAIR είναι πολλαπλά: προσφέρει μείωση στην κατανάλωση και στις εκπομπές ρύπων, αύξηση ισχύος και ροπής, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία υπόσχεται ότι δεν είναι «άλλο ένα ηλεκτρονικό σύστημα» που αποκόπτει τον οδηγό από την αίσθηση της οδήγησης, αντίθετα έχει πολύ γρήγορη απόκριση στις εντολές του.

Το πιο... ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το MULTIAIR μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε βενζινοκινητήρα, ακόμα και εκ των υστέρων, ενώ μελλοντικά θα μπορεί να βρει εφαρμογή και σε κινητήρες πετρελαίου. Πρώτο μοτέλο του γκρούπο που αναμένεται να «φορέσει» το νέο σύστημα εισαγωγής είναι η MiTo, και μάλιστα εντός του 2009, σε μια έκδοση που θα αποδίδει 135 ίππους.

Πηγή: www.4troxoi.gr

Συνέλαβαν 55χρονη για σωματεμπορία.


Μία 55χρονη ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου συνέλαβε η Αστυνομία στο Χαλάνδρι με την κατηγορία της σωματεμπορίας.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τη δράση της 55χρονης για την οποία υπήρχε καταγγελία ότι μαζί με έναν Αλβανό και μία Μολδαβή εξανάγκαζαν μία 25χρονη, επίσης αλλοδαπή, να εκδίδεται σε οίκους ανοχής.

Οι τρεις τους, με την απειλή της σωματικής βίας, εξανάγκαζαν για δύο ολόκληρα χρόνια την κοπέλα να εκδίδεται σε περίπου 50 πελάτες κάθε μέρα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δράση της συμμορίας, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε αρκετούς οίκους ανοχής και συνέλαβαν ακόμη 14 γυναίκες για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ κατασχέθηκαν και 3.735 ευρώ.

Σε βάρος της 55χρονης εκκρεμούν και παλαιότερες κατηγορίες για σωματεμπορία και εμπορία αλλοδαπών γυναικών.

Πηγή: www.zougla.gr

Toshiba Camileo S10…Φωτογραφική κάμερα – βίντεο Full HD – μέγεθος κινητού τηλεφώνου – εξωφρενικά χαμηλή τιμή!


Pocket Camcorder…ή κατά το ελληνικότερον Κάμερα Τσέπης, είναι μια κατηγορία ψηφιακών καμερών ιδιαίτερα μικρών σε διαστάσεις, με ενδιαφέρουσες και αρκετά ικανές επιδόσεις, συνάμα με εξαιρετικά προσιτές τιμές. Η εταιρεία Toshiba ταράζει τα νερά της αγοράς με μια νέα κάμερα τσέπης, υπό την ονομασία «Camileo S10», πολλά υποσχόμενη μιας και έχει την δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση Full High Definition.

Για τους (ακόμα) αμύητους στο τι εστί Full High Definition, θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά στις δύο κατηγορίες του φάσματος High Definition (HD), η μία είναι το HD Ready και η άλλη είναι το Full HD. Συγκεκριμένα η πρώτη απαρτίζεται από δύο διαφορετικές αναλύσεις που λαμβάνουν τις ονομασίες τους από τις γραμμές που τις συνθέτουν, ήτοι το 720p δηλαδή 1280x720progressive scan (προοδευτική σάρωση) και το 1080i αλλιώς 1920x1080interlace scan (πεπλεγμένη σάρωση).Η δεύτερη κατηγορία, αυτή του Full HD, αποτελείται από μια και μοναδική ανάλυση, την 1080p (1920x1080progressive scan) και θεωρείται η ποιοτικότερη και μεγαλύτερη από τις δύο προηγούμενες που ανήκουν στο HD Ready. Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε τα πόσα προσφέρει μια καμερούλα τσέπης αφής στιγμής προσφέρει εγγραφή βίντεο σε Full HD.


Η Camileo S10 δεν σταματά όμως εδώ, καθώς προσφέρει επίσης δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με ανάλυση 5 MegaPixel, ενώ μπορεί να προβάλλει βίντεο και φωτογραφίες που έχετε τραβήξει στην νέα σας τηλεόραση HD (HDTV) και μάλιστα με καλώδιο HDMI ώστε να μην μειωθεί καθόλου η ποιότητα μεταξύ Camileo και τηλεόρασης. Η «αποθήκη» της κάμερας είναι θα λέγαμε φτωχή, με μόνο 128MByte εσωτερικής μνήμης, αλλά την σημερινή εποχή είναι συνετό να έχουμε και μια κάρτα μνήμης, εν προκειμένω η Camileo S10 υποστηρίζει κάρτες τύπου SDHC χωρητικότητας έως και 32GByte, που μεταφράζονται σε 8 ώρες βίντεο σε Full HD, περίπου δηλαδή 15 λεπτά βίντεο ανά 1GByte αποθηκευτικού χώρου.

Πηγή: www.zougla.gr

Κανονικά οι επιδοτήσεις στους αγρότες.


Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος περικοπών στις κοινοτικές επιδοτήσεις καθώς η Ελλάδα πέρασε τις "εξετάσεις" στους κοινοτικούς ελέγχους, που αφορούν το σύστημα των επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) μέσω του Οργανισμού ελέγχου- πληρωμής επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Χατζηγάκης σε επιστολή της η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Γεωργίας κ. Mariann Fischer Boel εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση και εγκατάσταση του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Ελέγχων στην Ελλάδα, καθώς και για το γενικό πνεύμα ομαλής συνεργασίας ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με την ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία θα εκτελέσει και φέτος το σχετικό έργο (αιτήσεις αγροτών, κατανομή επιδοτήσεων, έλεγχο παραγωγών κλπ.) ενώ επισήμανε ότι έχει ήδη αρχίσει η πληρωμή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες από το πακέτο 500 εκατ. ευρώ και η εξόφληση παραγωγών από επιδοτήσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η εκταμίευση των ποσών αυτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Απριλίου. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός προανήγγειλε ότι σύντομα θα γίνει αναδιάταξη των κονδυλίων και των έργων του ΕΣΠΑ του υπουργείου, με έμφαση σε έργα που αφορούν το νερό και την αντιμετώπιση της ξηρασίας, ενώ προβλέπεται ότι θα υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας για την προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και την προστασία των καταναλωτών.

Πηγή: www.kalimera.gr

Νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση.Πρόσθετα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση, εν αναμονή των συστάσεων της Κομισιόν την ερχόμενη Τρίτη 24 του μήνα και του ECOFIN στις 4 Απριλίου για την κοινοτική επιτήρηση. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε νέα μέτρα, λέγοντας ότι «εμείς πιστεύουμε ότι με τις πολιτικές αυτές...

φτάνουμε τους στόχους μας αλλά θέλει διαρκή παρακολούθηση, διαρκή επικαιροποίηση και αν χρειαστεί βεβαίως να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε νέες ανάγκες». Ούτε, όμως, απέκλεισε αναθεώρηση των προβλέψεων για το ρυθμό ανάπτυξης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι «κατά προσέγγιση σωστή» η εκτίμηση για ΑΕΠ, όμως η πραγματική ζωή θα την επιβεβαιώσει, καθώς στην εποχή της κρίσης «δεν υπάρχει ασφάλεια προβλέψεων».
Σύμφωνα με τα Νέα του Σαββατοκύριακου, το κείμενο των συστάσεων που θα απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου, θα καλεί την κυβέρνηση να υποβάλει έκθεση, ανακοινώνοντας τα μέτρα που θα λάβει και το 2010, έως τις 24 Οκτωβρίου.
«Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ενσωματώσει προβλέψεις για δημοσιονομική προσαρμογή το 2009 μέσω μόνιμων μέτρων ελάττωσης των δημοσίων δαπανών», τονίζει- σύμφωνα με πληροφορίες- το κείμενο της Κομισιόν, διευκρινίζοντας έτσι ότι τα μέτρα πρέπει να είναι μόνιμα και όχι προσωρινά, ενώ προσθέτει ότι «η κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος πρέπει να διορθωθεί έως το 2010».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στελέχη της Επιτροπής που βρέθηκαν στην Αθήνα εξέφραζαν επιφυλάξεις για το μέγεθος της άσπρης τρύπας, αλλά και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αμφισβητούσαν και τις προβλέψεις για το έλλειμμα του 2009, τις οποίες χαρακτήριζαν υπερβολικά αισιόδοξες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μέτρα από τα οποία ευελπιστεί ότι θα εισπραχθούν τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το πακέτο, θα περιλαμβάνονται «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου από 200.000 ιδιώτες, νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, νέα παράταση της ρύθμισης για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή.
Στο μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα έκτακτα μέτρα, με τα οποία παγώνουν οι μισθοί στο Δημόσιο και επιβάλλεται «κεφαλικός φόρος».
Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ο Ι. Στουρνάρας, καθηγητής και επιστημονικός σύμβουλος του ΙΟΒΕ, αναφέρει ότι τα περισσότερα μέτρα «κινούνται σε λάθος κατεύθυνση», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας με διαρθρωτικά μέτρα» και πως «εκεί πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια».

Πηγή: www.kalimera.gr

Αντικρούονται τα εθνοϊδεολογικά επιχειρήματα των Σκοπίων.


“Η περιοχή εκείνη ήταν η Παιονία και δεν έχουν δικαίωμα οι σημερινοί κάτοικοί της να αποκαλούν το κράτος τους “Μακεδονία”, αλλά ούτε και τους εαυτούς τους “Μακεδόνες”, όπως δεν μπορούν να το κάνουν λόγου χάρη και “οι Αιγύπτιοι”!

Αμερικανός καθηγητής καταρρίπτει τα επιχειρήματα δημοσιογράφου στην επιθεώρηση του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, μέσα από παράθεση επιστημονικών στοιχείων

Με αφορμή άρθρο του δημοσιογράφου Matthew Brunwasser για την ΠΓΔΜ με τον τίτλο “Letter From Macedonia: Owning Alexander”, το οποίο δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου της επιθεώρησης του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου “Archaeology Magazine”, ο γνωστός καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ Στέφεν Μίλερ (με πλήθος σχετικών άρθρων και εκδόσεων στο ενεργητικό του) έσπευσε να απαντήσει στις ανιστόρητες αναφορές. Τεκμηριώνει πως η περιοχή εκείνη ήταν η Παιονία και πως δεν έχουν δικαίωμα οι σημερινοί σκοπιανοί κάτοικοί της να αποκαλούν το κράτος τους “Μακεδονία”, αλλά ούτε και τους εαυτούς τους “Μακεδόνες”, όπως δεν μπορούν να το κάνουν λόγου χάρη και “οι Αιγύπτιοι”!
Στην επιστολή του προς τον εκδότη της αρχαιολογικής επιθεώρησης των ΗΠΑ, ο καθ. Μίλερ γράφει ότι: “Ανοίγοντας το τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του περιοδικού ʽArchaeologyʼ, ανέτρεξα με ενδιαφέρον στο “Γράμμα από τη Μακεδονία” και διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα γράμμα από την Παιονία -περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Όρβηλος. Η περιγραφή του Livy για τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παίονες ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο.

Κατά το Στράβωνα (7.τμ. 4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη). Με άλλα λόγια, η περιοχή την οποία περιγράφει ο Matthew Brunwasser στο άρθρο του “Owning Alexander” ήταν στην αρχαιότητα η Παιονία.

ΠΑΙΟΝΕΣ ΕΣΤΩ, “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” ΠΟΤΕ!

Στη συνέχεια ο Μίλερ παραθέτει σειρά στοιχείων μέσα από επιστημονικές πηγές, γράφοντας ότι: “όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει “μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της Δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία;”.

Ο αμερικανός καθηγητής αναφέρει ότι “η βόρεια περιοχή της Ελλάδας ονομάζεται συνεχώς Μακεδονία για περισσότερα από 2.500 χρόνια, (βλέπε μεταξύ άλλων και Ηρόδοτος 5.17 - 7.128 και αλλού)” και “η πλέον σύγχρονη Ιστορία καταδεικνύει ότι οι ελληνικές ανησυχίες για διεκδίκηση ελληνικών εδαφών είναι νόμιμες”, αναφέροντας τους κατά καιρούς χάρτες που εμφανίζονται στα Σκόπια και δείχνουν “καθαρά τη διεκδίκηση ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί μέχρι το όρος Όλυμπος προς νότο, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και Μακεδονίας σε μία ενότητα”. Ενώ παραθέτει πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητων για αυτοκίνητα, διαφημιστικών χαρτονομισμάτων κ.ά. με τις ίδιες διεκδικήσεις.

ΣΕ ΠΟΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”
ΠΗΓΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ;

Ο Μίλερ στην επιστολή του ρωτάει ρητορικά: “Σε ποιες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Πήγε στη Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στην Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια (Πράξεις 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στην Παιονία. Τι είδους απαίτηση εγείρεται από ένα Ινστιτούτο των Σκοπίων, που αναφέρεται σε περιγραφή της αρχαίας Μακεδονίας και στη σημερινή περιοχή της σημερινής Βόρειας Ελλάδας;”.

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ!

“Ο προ-προ-πάππος του Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος Αʼ είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην Ολυμπία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της Ιστορίας: “Συμβαίνει να γνωρίζω ότι [οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου] είναι Έλληνες” (Ηρόδοτος 5.22). Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε νικήσει σε διάφορα ιππευτικά αθλήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς (Πλούταρχος, Αλέξανδρος 4.9; Ηθικά 105A), που αποτελούν τα πλέον ελληνικά από όλα τα ιερά της αρχαίας Ελλάδας, στα οποία δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων σε αγώνες. Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ήταν επίσης και ο γιος του Αλέξανδρος Έλληνας;”.
Ο καθηγητής του Μπέρκλεϊ παραθέτει εικόνες νομισμάτων της εποχής για να θεμελιώσει τα επιχειρήματά του: “Γραμμένα με ελληνικά γράμματα, 2.300 χρόνια πριν, πιστοποιούν αδιαμφισβήτητα την ελληνικότητα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, που με τον Αλέξανδρο τον Αʼ έσωσε στις Πλαταιές την Ελλάδα, με τον Φίλιππο ετοίμασε το όραμα και το στράτευμα και με τον Αλέξανδρο Γʼ τον Μέγα πέτυχε την κατάλυση της απέραντης και πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας, στο όνομα όλων των Ελλήνων”.

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ
ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


“Ο Ευριπίδης, ο οποίος πέθανε και ετάφη στη Μακεδονία (Θουκυδίδης apud Pal. Anth. 7.45; Παυσανίας 1.2.2; Διόδωρος ο Σικελός 13.103) έγραψε το έργο Αρχέλαος, προς τιμήν του προγόνου του Αλεξάνδρου, στη Σλαβική γλώσσα; Όταν έγραψε τις Βάκχες, ευρισκόμενος στην Αυλή του Αρχέλαου, δεν το έγραψε στα Ελληνικά, όπως έχει διασωθεί μέχρι τις ημέρες μας; Μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευριπίδης ήταν “Μακεδόνας”, που έγραφε στα Σλαβικά (σε μια εποχή που αυτή η γλώσσα δεν υπήρχε) και μετά τα έργα του μεταφράστηκαν στα Ελληνικά;”, αναρωτιέται ο καθ. Μίλερ.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΕ
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;

Ο αμερικανός καθηγητής παραθέτει και μια σειρά άλλων ερωτημάτων, όπως: “Ποια ήταν η γλώσσα στην οποία ο Αριστοτέλης δίδασκε τον Αλέξανδρο; Ποια γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή; Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική, σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, φθάνοντας μέχρι το Αφγανιστάν, και όχι στη Σλαβική; Γιατί η Ελληνική επικράτησε παντού στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, εάν αυτός ήταν πραγματικά όχι Έλληνας αλλά “Μακεδόνας”; Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Ελληνική και όχι στη Σλαβική;”.
Μάλιστα, παραθέτει φωτογραφία αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη Πρίλεπ, ρωτώντας: “εάν Αλέξανδρος θα μπορούσε να διαβάσει την επιγραφή που φέρει στη Σλαβική γλώσσα, κάτω από τα πόδια του”, σχολιάζοντας: “Με τη δεδομένη ιστορικά μεταγενέστερη ανάπτυξη της Σλαβικής σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι προφανής”.


Η επιστολή του επίτιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ Στέφεν Μίλερ κοινοποιείται στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, στον ευρωπαίο επίτροπο για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Όλι Ρεν, στους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά κ.ά.

Πηγή: www.makthes.gr

H ιστορική
αμερικανική
εγκύκλιος
Στετίνιους το 1944


Ο καθ. Μίλερ επικαλείται και έγγραφα των αμερικανικών αρχών και διπλωματικών υπηρεσιών. “Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι είχε στο μυαλό του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinious, όταν στις 26 Δεκεμβρίου 1944 έγραφε [Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol viii, Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec.1944)]: “Το υπουργείο (Εξωτερικών) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημιεπίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης και από γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού ʽκράτουςʼ, Μακεδονικής ʽπατρίδαςʼ ή Μακεδονικής ʽεθνικής συνειδήσεωςʼ αδικαιολόγητη δημαγωγία, που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας”.

Θεσσαλονίκη Δεκάδες τροχαία λόγω της βροχής.


Πανδαιμόνιο επικράτησε χθες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ειδικά στους ταχείας κυκλοφορίας, καθώς λόγω της βροχής προκλήθηκαν δεκάδες τροχαία ατυχήματα.

Από θαύμα γλίτωσαν τέσσερις οδηγοί στην έξοδο προς τα Μουδανιά ύστερα από καραμπόλα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Για αρκετή ώρα έκλεισαν τμήματα της περιφερειακής οδού λόγω μικροσυγκρούσεων με υλικές ζημιές, όταν αυτοκίνητα γλιστρούσαν στο δρόμο από την πρωινή νεροποντή. Ένα φορτηγό “δίπλωσε” στην έξοδο της περιφερειακής από την οδό Ανθέων και διακόπηκε η κίνηση, ενώ για μία ώρα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής Θεσσαλονίκης-Μουδανιών λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι.
Φορτηγό βγήκε στο δρόμο με κατεύθυνση τη Χαλκιδική, αλλά, αντί να ακολουθήσει τη δεξιά λωρίδα της εθνικής, μπήκε στην αριστερή, που είναι ταχείας κυκλοφορίας. Πάνω στο φορτηγό έπεσε επιβατικό αυτοκίνητο και ακολούθησε καραμπόλα και με δεύτερο Ι.Χ. Το φορτηγό μετά τις συγκρούσεις έσπασε το τσιμεντένιο στηθαίο (φωτ.) και πέρασε το μισό τμήμα του στο αντίθετο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη και εκεί έπεσε πάνω του τρίτο επιβατικό αυτοκίνητο, που κατευθυνόταν στην πόλη.

Από τα συντρίμμια των τεσσάρων αυτοκινήτων ανασύρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι οι οδηγοί τους. Μάλιστα χρειάστηκε και η συμβολή της Πυροσβεστικής, για να απεγκλωβιστούν δύο από αυτούς.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ύστερα από σύγκρουση στην έξοδο προς τη νέα περιφερειακή οδό ενός φορτηγού που έμπαινε από το δρόμο της Κατερίνης με επιβατικό που έμπαινε από την είσοδο του ΤΙΤΑΝ.
Δεκάδες ήταν και οι μικροσυγκρούσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Πηγή: www.makthes.gr

Πυρκαγιά στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ. .


Από το Γενικό επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοινώθηκε ότι, στις 20 Μαρτίου 2009 και περί ώρα 17:30, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο του Στρατοπέδου ΠΑΠΑΓΟΥ.

Επενέβησαν άμεσα οι δυνάμεις πυρασφαλείας του στρατοπέδου, με αποτέλεσμα να περιορίσουν σε πρώτο χρόνο την έκταση της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατέσβησε την πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε σε ένα γραφείο, ενώ δεν κινδύνευσε προσωπικό. Τα αίτια διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πηγή: www.express.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive