Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Παράνομη η κουκούλα.


Αυστηρότερες ποινές για τους κουκουλοφόρους αποφάσισε η κυβέρνηση
χρεώνονται όσοι συλλαμβάνονται σε επεισόδια αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προωθεί η κυβέρνηση, εξαγγέλλοντας ποινικοποίηση της κουκούλας. Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και για την ανακίνηση θέματος ασύλου. Αποζημίωση για τις καταστροφές ζητούν οι έμποροι. Ασφαλής χώρα η Ελλάδα, λέει τώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
.

Πηγή: www.in.gr

Συνέχεια των ερευνών για το μακελειό στη Γερμανία.


Οι εμπειρογνώμονες στη Γερμανία συνεχίζουν να διερευνούν κατά πόσον τα βιντεοπαιχνίδια με πολλή βία επηρέασαν τον 17χρονο ένοπλο, τον Τιμ Κρέτσμερ, που πριν λίγες ημέρες σκότωσε μέσα σε λίγα λεπτά 15 ανθρώπους στο πρώην σχολείο του στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Από τις έρευνες των ειδικών στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του δολοφόνου, προέκυψε ήδη ότι ήταν "εφοδιασμένος" με σειρά βιντεοπαιχνιδιών με πολλή βία και ειδικότερα: αιματηρές απαγωγές, πληθώρα ανθρωποκτονιών κ.λπ.

"Κάτι ζυμωνόταν, λοιπόν, εκεί", επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, του γερμανικού κρατιδίου όπου έγινε το μακελειό μέσα σε σχολικό χώρο...στην κωμόπολη Βίνεντεν, την 11η Μαρτίου.

Διερευνάται κατά πόσον ο Κρέτσμερ κατέστησε κάποιους ή έστω κάποιον κοινωνό του δολοφονικού σχεδίου του τις ώρες που προηγήθηκαν της εφόδου στο πρώην σχολείο του, καθώς διέρρεε εκ μέρους των αστυνομικών που έκαναν προανάκριση ότι είχε στείλει μέσω του διαδικτύου κάποια μηνύματα.

Όμως στη συνέχεια τα μηνύματα αυτά ελέγχθηκαν και προέκυψε ότι ο συντάκτης τους δεν ήταν ο δράστης των 15 ανθρωποκτονιών. Ελέγχθηκαν συγκεκριμένα τόσο ο προσωπικός υπολογιστής της μητέρας του δράστη όσο και αυτοί γειτονικών με την κατοικία τους "ιντερνέτ καφέ".

Ανατριχιαστικό ασφαλώς είναι ότι ο 17χρονος Κρέτσμερ χρησιμοποιώντας περίστροφο "Μπερέτα", σκότωσε στην πορεία διαφυγής του από το πρώην σχολείο του, άλλους τρεις ανθρώπους... ενώ μέσα στο σχολικό χώρο τρεις καθηγητές (οι δύο
ηλικίας περίπου 25 ετών) και εννέα μαθητές. Συνελήφθη σαράντα ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά από τις τοποθεσίες όπου από τα πυρά του τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή του. Ο πατέρας του έφηβου διέθετε οπλοστάσιο με 15 περίστροφα, η δε τυχόν οποιαδήποτε εμπλοκή του στους φόνους θα διερευνηθεί.

Πρώτη φορά την Τρίτη, μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα, οι οικείοι του έφηβου δράστη συλλυπήθηκαν δημόσια τους συγγενείς των νεκρών, μέσω μιας δήλωσης στα ΜΜΕ του συνηγόρου υπεράσπισης του νεαρού.

"Η αποκρουστική όσο και ακατανόητη δράση του γιου και αδελφού μας, σας αφήρεσε την πολυτιμότερη περιουσία σας, ένα προσφιλές σας πρόσωπο", γράφουν μέσω του συνηγόρου η αδελφή του δράστη και οι γονείς του. "Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι ο Τιμ ήταν ικανός να διαπράξει τέτοια πράγματα. Η σκέψη μας στρέφεται τώρα προς όλους όσους προκάλεσε φυσικά, ψυχολογικά τραύματα".

Το Σάββατο, στην επιμνημόσυνη δέηση σε τοπικό ναό θα παραστούν κι η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ ενώ χιλιάδες πολίτες αναμένεται να παραστούν. Όμως, στο μεταξύ, την ανησυχία των αρχών προκαλεί το γεγονός ότι τους γνωστοποιήθηκαν 52 ακόμα απειλές για παρόμοιες δράσεις σε σχολικούς χώρους...

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με αυτές, ενώ δεν έχει εξαλειφθεί η μνήμη της δολοφονίας 16 ανθρώπων--μέσα σε ανώτερη σχολή στην Ερφούρτη-- πριν περίπου μία επταετία (Απρίλιος 2002) από έναν 19χρονο, που έδωσε αμέσως τέλος στη ζωή του.

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν τον άφησαν να περάσει τα σύνορα με το ποσό που μετέφερε.


Τα 850.000 δολάρια που είχε πάνω του, σε μετρητά, στάθηκαν εμπόδιο στο να περάσει τα σύνορα. Ο λόγος γίνεται για μέλος της Χαμάς το οποίο θέλησε, την Τρίτη, να περάσει από την Αίγυπτο στη λωρίδα της Γάζας έχοντας μαζί του αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το μέλος της Χαμάς βρισκόταν μαζί με άλλα μέλη στην Αίγυπτο στο πλαίσιο συνόδου, που φιλοξένησε το Κάιρο, για τις συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ των αντιμαχόμενων παλαιστινιακών παρατάξεων της Χαμάς και της Φάταχ.

Όπως αναφέρθηκε από τελωνειακό αξιωματούχο στο σημείο διέλευσης της Ράφα, το μέλος της Χαμάς, το οποίο παραμένει μαζί με τα χρήματα σε αιγυπτιακό έδαφος, μετέφερε σε μετρητά 260.000 δολάρια και 454.000 ευρώ.

Ίδια πηγή αναφέρει πως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό καθώς τον περασμένο μήνα δεν επετράπη να διασχίσει τα σύνορα από τη Ράφα και να εισέλθει στη Γάζα το ανώτατο στέλεχος της Χαμάς, Αϊμαν Τάχα, καθώς στις αποσκευές του βρέθηκαν 12 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: www.zougla.gr

F1-Ανάλυση: Πως δουλεύει το KERS.


Έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές
To Kinetic Energy Recovery System είναι ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο θα φέρουν όλα τα μονοθέσια. Ζυγίζει περίπου 35 κιλά και τοποθετείται πίσω από την πλάτη του οδηγού και κάτω από το δοχείο καυσίμου. Αποτελείται από τέσσερα μέρη τον ηλεκτροκινητήρα – γεννήτρια, την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ECU), τις μπαταρίες και το κουμπί ενεργοποίησης στο τιμόνι.
Ο χώρος που καταλαμβάνει έχει υποχρεώσει τις ομάδες να μειώσουν τον όγκο των ρεζερβουάρ πράγμα που πιθανόν θα περιορίσει τις επιλογές στρατηγικής όσον αφορά στους ανεφοδιασμούς, σε κάποιους αγώνες.

Φάση 1: Ανάκτηση ενέργειαςΚατά τη φάση της πέδησης μέσω αυτού του συστήματος ανακτάται ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρίες. O ηλεκτροκινητήρας/γεννήτρια (2) περιστρέφεται από ένα άξονα που συνδέεται με το διαφορικό. Κατά τη φάση της πέδησης μετατρέπεται σε γεννήτρια (2) η διαχείριση της οποίας γίνεται από την ECU (3). Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται στις μπαταρίες. (4).

Φάση 2: Παροχή ενέργειαςΌταν ο πιλότος θέλει να προσπεράσει μπορεί να πατήσει ένα κουμπί (5) που του δίνει επιπλέον δύναμη (σ.σ: 80PS) για κάποια δευτερόλεπτα (σ.σ: μέχρι 6.7sec) .Η αποθηκευμένη ενέργεια στις μπαταρίες μετατρέπεται μέσω του ηλεκτροκινητήρα σε περιστροφική στον άξονα δίνοντας έτσι επιπλέον ώθηση στον κινητήρα.Το Kinetic Energy Recovery System υπόκειται σε συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η FIA: • Η μέγιστη ισχύς εισόδου ή εξόδου δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις 60KW.• Η προσδιδόμενη ενέργεια σ’ ένα γύρο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 400kJ.• Η αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300kJ. • Ενέργεια ανακτώμενη με ρυθμό άνω των 2kW δεν μπορεί να υπερβεί τα 20kJ.


Η Williams αντί για μπαταρίες χρησιμοποιεί το εικονιζόμενο στροφείο. Η δυναμική ενέργεια που αποθηκεύεται μετατρέπεται σε κινητική όταν πατήσει το αντίστοιχο κουμπί ο οδηγός. Η διάταξη αυτή υπερέχει σε βάρος και απλότητα έναντι των μπαταριών αλλά μειονεκτεί σε όγκο.


Πηγή: http://www.protothema.gr/

Βρόχος στην αγορά η αλματώδης αύξηση ακάλυπτων επιταγών.


Συνθήκες διαρκούς ασφυξίας στην αγορά διαμορφώνουν η συνεχιζόμενη «έκρηξη» ακάλυπτων επιταγών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πτώση στη χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και τη συρρίκνωση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον «Τειρεσία», οι ακάλυπτες επιταγές το μήνα Φεβρουάριο κατέγραψαν αύξηση κατά 230% και ανήλθαν σε 222 εκατ. ευρώ, ενώ από την αρχή του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ξεπέρασαν τα 490 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.citypress.gr

Ανεκόπη το ανοδικό σερί στις ευρωαγορές.


Απώλειες κατέγραψαν στις συναλλαγές της Τρίτης οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές για πρώτη φορά σε έξι ημέρες, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να καταγράφονται στον μεταλλευτικό κλάδο μετά την ανακοίνωση της Alcoa ότι θα μειώσει το μέρισμα της, αλλά και τις γκρίζες προβλέψεις της Rio Tinto για τιμές των μετάλλων.

Η Alcoa γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Δευτέρας την απόφαση της για μείωση του τριμηνιαίου μερίσματος στα 3 cents ανά μετοχή από 17 cents προηγουμένως προκειμένου να βελτιώσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, επισημαίνοντας ότι αναμένει να εξοικονομήσει περίπου 400 εκατ. δολ. με την συγκεκριμένη κίνηση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις κεφαλαιακές της δαπάνες κατά 1 δισ. δολ. εώς το 2010, ενώ πρόκειται να προχωρήσει στη διάθεση νέων κοινών μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών συνολικού ύψους 1,1 δισ. δολ.

Παράλληλα, η Rio Tinto ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει στασιμότητα στις τιμές των μετάλλων για όλο το 2009, οι οποίες θα παραμείνουν στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα λόγω του μεγάλου ύψους των αποθεμάτων και του επιπέδου της παραγωγικής δυναμικότητας, παράγοντες που δεν αντισταθμίζονται από την "εξαιρετική βελτίωση του επιπέδου της ζήτησης".

Η αυστραλιανή Macquarie Bank μάλιστα, αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την τιμή του χαλκού έως το 2010, σε ποσοστό 10% στα 1,80 δολάρια/ λίβρα.

Στους πανευρωπαϊκούς δείκτες ο Dow Jones Stoxx 600 υποχώρησε σε ποσοστό 0,66% κλείνοντας στις 172,05 μονάδες. Ο Stoxx 50 σημείωσε πτώση 0,72%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε σε ποσοστό 1,06%.

Σε επίπεδο τοπικών αγορών ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε μικρές απώλειες 0,18% βρίσκοντας στήριξη στις δηλώσεις του επικεφαλής της Standard Chartered για διαφαινόμενη ανάκαμψη στα μεγέθη της τράπεζας. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 1,40%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε στο -0,87%.

Κέρδη 0,11% κατάφερε να σημειώσει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35, ο ελβετικός SMI υποχώρησε οριακά κατά 0,06%, ενώ ο ιταλικός MIB30 σημείωσε απώλειες 0,67%.

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ρωσικοί δείκτες RTS και Micex σημειώνοντας άνοδο 2,78% και 1,27% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, απώλειες 0,71% κατέγραψε ο τουρκικός ISE 100.

Πηγή: www.capital.gr

Ο Καραμανλής στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.


Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναχωρεί την Πέμπτη το πρωί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της διήμερης συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος.

Ο Κ. Καραμανλής θα συμμετάσχει σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 5, το απόγευμα της Πέμπτης,θα ξεκινήσουν οι εργασίες της πρώτης ημέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, μετά δε την ολοκλήρωσή της, ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις και στη συνέχεια θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Πηγή: www.forthnet.gr

Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη στο σπίτι της.


Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στα Μέγαρα.
Μια 37χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής βρήκε τραγικό θάνατο λίγο πριν τις 11 το πρωί, όταν άρπαξε φωτιά το διαμέρισμα που έμενε, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 149, στα Μέγαρα.

Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά, η οποία είχε επεκταθεί σε όλο το διαμέρισμα, βρήκαν την γυναίκα απανθρακωμένη μέσα στο υπνοδωμάτιο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτική τμήμα της περιοχής.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Καλαμάτα.


Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους, 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης κοντά στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται στην ξηρά στην περιοχή της μικρής Μαντίνειας.

Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία στους επιστήμονες.

Πηγή: www.skai.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive