Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Οργανισμός κατά της εγκληματικότητας

Στην συγκρότηση οργανισμού, που ως αντικείμενό του θα έχει τη διαχείριση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις, προσανατολίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Σπύρου Χαλβατζή από το ΚΚΕ, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε οτι στόχος του Υπουργείου είναι η συνολική διαχείριση της κατάστασης σε ότι αφορά στην εγκληματικότητα σε όλες τις περιοχές της Αθήνας και ειδικότερα σε αυτές που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Ο κ. Μαρκογιαννάκης πρόσθεσε ότι η αστυνομία είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει μόνη της το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στους δρόμους και σε γειτονιές της Αθήνας και για το λόγο αυτό έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή των συναρμόδιων Υπουργείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων προκειμένου να συγκροτηθεί ο οργανισμός, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως: «η αστυνόμευση από μόνη της δεν αρκεί».

Στο πρόβλημα της εγκληματικότητας και της διατήρησης της δημόσιας τάξης, αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος μίλησε για τη θεσμοθέτηση οργανισμού που θα διαχειριστεί το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας, που προωθείται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την έξαρση της εγκληματικότητας, δήλωσε:

«Η εγκληματικότητα έχει θεριέψει. Και έχει θεριέψει με ευθύνη της κυβερνήσεως. Πέντε χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή, καλωσορίζει τον οποιονδήποτε λαθρομετανάστη. Δεν έχει μπει μια σειρά, δεν αντιμετωπίζεται το θέμα, με την σοβαρότητα που απαιτείται. Καθημερινώς, αυξάνεται η εγκληματικότητα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σηματοδοτήσει, αλλαγές στην συμπεριφορά της κυβερνήσεως».

Σχολιάζοντας, τα όσα είπε ο υπουργός αναπληρωτής εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης για συμβολή των κομμάτων στον διάλογο που σύντομα θα αρχίσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η κυβέρνηση ήταν αυτή που απέρριψε πριν από μερικές εβδομάδες πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την αστυνομία.

Πηγή: news.ert.gr

Σχόλιο blogger: Κάποιος κάποτε είπε πως αν δεν θέλεις να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα κάνε μια επιτροπή και άφησέ την να ασχολείται με αυτό. Θα δούμε τα αποτελέσματα, αλλά ο λόγος που η Ελλάδα βρίσκει την έξαρση της εγκληματικότητας είναι γιατί έλειπε αυτός ο οργανισμός; Αν θέλουμε να κοιτάξουμε την μύτη μας και δεν έχουμε καθρέφτη, ε, ας ακούσουμε τι έχουν να μας πούν αυτοί που μας κοιτάζουν. Και οι "αναρχικοί", οι εγκληματίες, το πρόβλημα το ίδιο φωνάζει την λύση. Το θέμα είναι αν θέλουμε να τη ακούσουμε.

Αστυνομικός διοικητής πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας

Αστυνομικός διοικητής πυροβόλησε και τραυμάτισε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3) ιδιοκτήτη καφετέριας στην Πλάκα μετά από λογομαχία που είχε μαζί του. Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης.

Ο αστυνομικός υπηρετεί ως διοικητής στο Α.Τ. Κυψέλης και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε επανέλθει στα καθήκοντά του μετά από αναρρωτική άδεια, την οποία πήρε γιατί παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα. Πρόσφατα πέρασε από σχετικές εξετάσεις και είχε κριθεί ικανός να επανέλθει στη θέση του.

Ο αξιωματικός επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, στο κατάστημα του, που βρίσκεται στην οδό Ανδριανού 1 στην Πλάκα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο αξιωματικός - που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας - τράβηξε όπλο που φέρει ιδιωτικά και πυροβόλησε εναντίον του.

Το θύμα νοσηλεύεται με τραύμα στο στήθος αλλά εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ενώ ο αξιωματικός παραδόθηκε με τον δικηγόρο του στην αστυνομία. Ο δράστης δήλωσε οτι είχε οικονομικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σημειώνεται οτι το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. οτι ο αρχηγός του Σώματος κ. Τσιατούρας έθεσε τον αξιωματούχο σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: www.cosmo.gr

Νέος γύρος ταλαιπωρίας για Ε9

Εγκλωβισμένοι στο λαβύρινθο των εντύπων Ε9 χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν σύντομα από το υπουργείο Οικονομικών να διορθώσουν λάθη ή παραλήψεις στα έντυπά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά ΕΤΑΚ.

Επιπλέον, οι πρόσφατες προαναγγελίες Σουφλιά για "τακτοποίηση" και όχι νομιμοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων εκτιμάται ότι θα επιφέρει νέο αλαλούμ, καθώς – όπως υποστηρίζουν οι συμβολαιογράφοι-, θα δημιουργηθούν προβλήματα στις μεταβιβάσεις ακινήτων με δεδομένο ότι απαγορεύεται η σύνταξη συμβολαίων για κτίσματα με αυθαίρετους χώρους. Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στον υπολογισμό του ΕΤΑΚ, καθώς και στις συνιδιοκτησίες σε ό,τι αφορά τον επιμερισμό των κοινόχρηστων δαπανών.

Από την πρώτη επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 προκύπτει ότι περισσότερα από 334.000 έντυπα παρουσιάζουν λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων και ο υπολογισμός του ΕΤΑΚ. Κατ΄ επέκταση η έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα καθυστερήσει σημαντικά και άρα και η είσπραξη εσόδων ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα πιο συνηθισμένα, αλλά σημαντικά λάθη είναι -μεταξύ άλλων- λανθασμένος ΑΦΜ, ελλείψεις στα δεδομένα ακινήτων, λανθασμένα στοιχεία, υποβολή διπλών αρχικών δηλώσεων, λανθασμένη χρήση αρίθμησης των ακινήτων κατά τη δήλωση μεταβολών στα περιουσιακά στοιχεία.

Ως εκ τούτου, περίπου 335.000 φορολογούμενοι θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να διορθώσουν εντός 10 ημερών τα λάθη, είτε υποβάλλοντας νέα έντυπα Ε9 στις αρμόδιες εφορίες ή στο Διαδίκτυο, είτε ενημερώνοντας προφορικά τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΤΑΚ θα υπολογιστεί με τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες γης, αφού τα νομικά πρόσωπα φορολογούνται και για τα εκτός σχεδίου γήπεδα και αγροτεμάχια που έχουν στην κατοχή τους. Ο φόρος θα καταβληθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη με την υποβολή της σχετικής δήλωσης.

Διευκρινίσεις για συνιδιοκτησίες

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας, ισχύει το αφορολόγητο στη συνιδιοκτησία της πρώτης κατοικίας και άρα δε θα πληρώσουν ΕΤΑΚ οι συνιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας για ακίνητα μέχρι 200 τετραγωνικά μέτρα, των οποίων η αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομίας αναγκάστηκε να προβεί σε διορθωτική κίνηση, μετά απο σωρεία διαμαρτυριών πολιτών που έλαβαν το σημείωμα ΕΤΑΚ και διαπίστωσαν ότι στην περίπτωση συνιδιοκτησίες ο ένας εκ των δύο συζύγων κλήθηκε να πληρώσει όλο το ποσό του φόρου.

Παρά το ασαφές της αρχικής εγκυκλίου, το υπουργείο υποβάλει σε ταλαιπωρία όσους φορολογούμενους έλαβαν σημείωμα, καθώς τους καλεί να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στην αρμόδια εφορία.

Πηγή: www.skai.gr

Σοκ από την έξαρση της εγκληματικότητας

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας έρχεται σε άσχημο τρόπο ξανά στο προσκήνιο, μετά και από το μπαράζ αστυνομικών ειδήσεων το τελευταίο 24ωρο, που προκαλούν προβληματισμό στον πολιτικό κόσμο και φόβο στην κοινωνία.

Δεκάδες σπασμένες βιτρίνες, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και τράπεζες είναι ο απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων χθες το μεσημέρι στο Κολωνάκι, που έδρασε ανενόχλητα, καθώς η αστυνομία ήταν απούσα.

Μάλιστα, επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί, και στη Θεσσαλονίκη, από νεαρούς που βγήκαν από το χώρο του πανεπιστημίου.

Έντονη είναι η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας για την επιδρομή των κουκουλοφόρων. Ο Ν. Γιαννέτος, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τόνισε ότι είναι μείζον θέμα η ζημιά που γίνεται στην ψυχολογία του κόσμου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο Νίκος Καραδήμος, αντιπρόεδρος των αστυνομικών υπάλληλων Αττικής, τόνισε ότι είναι προκρούστεια η λογική με την οποία αντιμετωπίζονται οι αστυνομικοί και πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει επιφορτιστεί με πάρα πολλά και πρέπει να είναι προσεκτική.

Πηγή: www.ant1online.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive