Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος και πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.
Το κορυφαίο στέλεχος, που το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει δημοσίως για την ανάγκη αξιοποίησης του κ. Σημίτη, προσδιορίζει για πρώτη φορά με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» τον ρόλο που θα επιθυμούσε να διαδραματίσει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επαναλαμβάνει την άποψη πως η ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της Αριστεράς, κυρίως μέσω των εντύπων της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη», και ευθέως κατηγορεί κάποιους οπαδούς τους ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση με γκα ζάκια που έγινε πριν από λίγο καιρό στο γραφείο του…

Στην ίδια συνέντευξη εντυπωσιάζει η απάντηση που δίνει ο πρώην υπουργός για τον νέο υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου σε σχέση με τις μέχρι τώρα επιδόσεις του: «Ποιος θα το ΄λεγε ότι θα ΄ρχόταν η καταραμένη ώρα που ο ελληνικός λαός θα νοσταλγούσε τον Αλογοσκούφη»,................

Πηγή: kraxtis-gr.blogspot.com

Φαντάρος βρέθηκε κρεμασμένος στη Ρόδο

Κρεμασμένος από ένα δέντρο βρέθηκε χθες το βράδυ ένας 20χρονος φαντάρος, που υπηρετούσε στο 95 ΤΥΛΠΕΘ (Τάγμα Υλικού Πολέμου και Λόχος ΥΠ Εθνοφυλακής), στην Αρχίπολη της Ρόδου.

Τον 20χρονο άρχισαν να αναζητούν άλλοι φαντάροι λίγο μετά τις 12 το βράδυ, όταν δεν εμφανίστηκε στη σκοπιά. Τον εντόπισαν νεκρό λίγη ώρα αργότερα, κοντά στο τάγμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός στρατιώτης είχε ζητήσει ολιγοήμερη άδεια, η οποία όμως δεν του δόθηκε.

Πηγή: apodikseis.blogspot.com

Οι επιμηκυντές πέους … όντως λειτουργούν!

Μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να δώσει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα... μεγέθους.

Ιταλική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι συσκευές επιμήκυνσης των αντρικών μορίων όντως λειτουργούν, αν και για καιρό θεωρούνταν αναξιόπιστες. Έτσι, οι 21 άντρες που πήραν μέρος στην έρευνα χρησιμοποιώντας τον επιμηκυντή για ένα χρόνο, παρουσίασαν κατά μέσο όρο αύξηση 33% μέσα σε έξι μήνες.

Οι άντρες, που φορούσαν τη συσκευή περίπου πέντε ώρες την ημέρα, είδαν το μόριο τους να μεγαλώνει από 7,2 έως 9,4 εκατοστά. Ο ουρολόγος, Δρ Παόλο Γκοντέρο, είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι καλά νέα για τους αρσενικούς που ανησυχούν για τις επιδόσεις τους.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού BJU International.

Πηγή: www.zougla.gr

Σχόλιο blogger: Η χαρά των Αθηναίων! (σαφώς και κάνουμε πλάκα, μην παρεξηγηθούμε κιόλας)

Στα πρόθυρα της επιτήρησης η Ελλάδα

APXIZEI από μεθαύριο η κοινοτική περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας. Οι υπουργοί Oικονομίας (ECOFIN) αναμένεται να επικυρώσουν τη διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι 4 χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Γαλλία, Ισπανία) παρουσιάζουν υπερβολικό έλλειμμα το 2008 και με βάση το άρθρο 104.3 θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας διαδικασίας, στο μέσον της οποίας βρίσκεται η επιτήρηση.

Οι «27» λοιπόν, θα υιοθετήσουν ένα πλαίσιο συστάσεων της Επιτροπής, στο οποίο η Ελλάδα καλείται:

1. Να ενισχύσει ουσιαστικά την πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης ήδη από το 2009, ιδίως εάν οι οικονομικές συνθήκες αποδειχθούν καλύτερες από τις αναμενόμενες, με τη λήψη σαφώς καθορισμένων μόνιμων μέτρων για την περιστολή των τρεχουσών δαπανών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η άσκηση συνετής μισθολογικής πολιτικής στον δημόσιο τομέα, συμβάλλοντας έτσι στην αναγκαία μείωση του δημόσιου χρέους.

2. Να εξασφαλίσει ότι τα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης συνδέονται με τη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, λαμβάνοντας υπόψη την απαιτούμενη αναπροσαρμογή της οικονομίας, με σκοπό την ανάκτηση των απωλειών ανταγωνιστικότητας και την αντιμετώπιση των υφιστάμενων εξωτερικών ανισορροπιών.

3. Να εφαρμόσει με ταχύ ρυθμό τις πολιτικές μεταρρύθμισης των φορολογικών υπηρεσιών και να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας των δημοσιονομικών διαδικασιών με τη χάραξη δημοσιονομικής στρατηγικής με γνώμονα τις πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές και τη σύσταση μηχανισμών για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πρωτογενών τρεχουσών δαπανών.

4. Να βελτιώσει, εν όψει του αυξανόμενου επιπέδου του χρέους και της προδιαγραφόμενης αύξησης των δαπανών λόγω γήρανσης του πληθυσμού, τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών με τη συνέχιση των τρεχουσών μεταρρυθμίσεων στα συστήματα υγείας και συνταξιοδότησης.

Τη σκυτάλη θα αναλάβει στη συνέχεια η Επιτροπή, η οποία θα υποβάλει στις 25 Μαρτίου συγκεκριμένες συστάσεις με χρονοδιαγράμματα στο ECOFIN για τις εν λόγω 4 χώρες της ευρωζώνης. Προς το παρόν, η Επιτροπή διατηρεί κλειστά τα χαρτιά της. Θα ζητήσει να εισέλθουν υπό επιτήρηση και οι 4 χώρες των οποίων το έλλειμμα υπερβαίνει το όριο του 3% του ΑΕΠ ή θα περιοριστεί στις 2 μικρές, Ελλάδα και Ιρλανδία, αφήνοντας εκτός τη Γαλλία και την Ισπανία; Μην ξεχνάμε ότι το 2004 είχε κλείσει τα μάτια για τα υπερβολικά ελλείμματα της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά δεν έκανε το ίδιο με την Ελλάδα...

Η σημερινή συγκυρία, όμως, δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους διακρίσεις. Το πιο πιθανό είναι να οδηγηθούν στην επιτήρηση με βάση το 104.9 και οι «4». Οι συστάσεις, βέβαια, θα είναι διαφορετικές για κάθε χώρα. Αναμένεται κυρίως να ληφθεί υπόψη ότι η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία βρίσκονται σε ύφεση, κάτι που δεν συμβαίνει με την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό ακριβώς, θα ζητηθεί από την Αθήνα να πάρει μέτρα από το 2009, ενώ οι άλλοι «3» θα ξεκινήσουν από το 2010.

Εκτός από τις συστάσεις, το παιχνίδι των “διακρίσεων” αναμένεται να παιχθεί κυρίως στα χρονοδιαγράμματα. Η γαλλική κυβέρνηση διαλαλεί παντού ότι δεν θα ανεχθεί χρονοδιάγραμμα που θα την «πιάνει από τον λαιμό». Βέβαια, η Γαλλία έχει την πολυτέλεια, ως μεγάλη χώρα, να παίζει και το χαρτί της παράτασης της θητείας του προέδρου της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Απόδειξη ότι στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Κυριακής, ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η Γαλλία θα περιμένει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας που έχει υποσχεθεί μέχρι τον Νοέμβριο η Ιρλανδία, και μετά θα αποφανθεί για την παράταση ή όχι της θητείας του Ζ. Μπαρόζο. Eτσι εξηγείται η άνεση με την οποία ο Γάλλος πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα υπερβεί το 5% του ΑΕΠ το 2009, ενώ το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησής του προέβλεπε 3,9%... Eδώ και καιρό, η Γαλλία δεν παίρνει στα σοβαρά την πολιτική της Επιτροπής στο θέμα των ελλειμμάτων. Βέβαια, δεν ζητεί την αλλαγή ή κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, γνωρίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση δεν έχει καμία τύχη, δεδομένου ότι η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες δεν θέλουν να ακούσουν ούτε λέξη αμφισβήτησης του Συμφώνου.

Στη μάχη των χρονοδιαγραμμάτων, η Ελλάδα θα επιδιώξει να της δοθεί προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι τα τέλη του 2011. Και μάλλον θα το πετύχει...

Πηγή: Express.gr

Εκτοξεύθηκε το τηλεσκόπιο που θα αναζητήσει εξωγήινη ζωή

Απάντηση στο ερώτημα «είμαστε μόνοι στο Σύμπαν ή όχι» φιλοδοξεί να δώσει αποστολή της Nasa, στέλνοντας σε τροχιά γύρω από τον ήλιο το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο που έχει ταξιδέψει στο διάστημα μέχρι σήμερα, το οποίο ονομάζεται Kepler.

Ο Kepler εκτοξεύθηκε το Σάββατο από το Ακρωτήριο Canaveral πάνω σε έναν πύραυλο Delta ΙΙ και μέχρι τώρα πρέπει να έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να καταγράφει κινήσεις πλανητών σε ένα «μέρος» του διαστήματος, το οποίο θεωρείται ότι περιέχει περίπου 100,000 «ήλιους» όπως αυτός που βρίσκεται στο κέντρο του δικού μας συστήματος.

Το τηλεσκόπιο θα αναζητά πετρώδεις σχηματισμούς, όπως η Γη μας, περιστρεφόμενους γύρω από τον κάθε «Ήλιο». Η θερμότητα την οποία απολαμβάνουν αυτοί οι πλανήτες σε συνδυασμό με την πιθανή ύπαρξη νερού στην επιφάνειά τους, αποτελούν ένα περιβάλλον εξαιρετικά ευνοϊκό για την ύπαρξη ζωής – εξωγήινης ζωής.

«Πρόκειται για μια ιστορική αποστολή, όχι για μια απλή επιστημονική αποστολή» λέει ο δρ. Edward Weiler, στέλεχος της Nasa και εκ των υπευθύνων της αποστολής. «Θεωρώ ότι πραγματικά έρχεται να αντιμετωπίσει μερικά βασικά ερωτήματα των ανθρώπων που είναι μέρος του γενετικού μας κώδικα, από την εποχή που ο πρώτος άνθρωπος έστρεψε στο κεφάλι στον ουρανό και αναρωτήθηκε: “είμαστε μόνοι;”» λέει ο δρ. Weiler.

Σημειώνεται ότι με τα μέχρι στιγμής μέσα, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν πάνω από 300 πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα και μόνο ελάχιστοι είναι πετρώδεις όπως η Γη. Οι περισσότεροι είναι «γίγαντες αερίων» όπως ο Δίας ή «γίγαντες πάγου» όπως ο Ποσειδώνας – και οι δύο περιπτώσεις θεωρούνται ακατάλληλες για την ύπαρξη ζωής.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη πλανήτες όπως η Γη στο Γαλαξία μας ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Σημαίνει ότι ακόμη δεν έχουμε τα κατάλληλα τηλεσκόπια για να τους εντοπίσουμε. Αυτή την έλλειψη έρχεται να «καλύψει» ο Kepler.

Ο Kepler θα «κοιτά» τα αστέρια ψάχνοντας για πλανήτες όπως η Γη για πάνω από τρία χρόνια (τόσο θα διαρκέσει η αποστολή), ενώ σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιεί μία τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 371 ημέρες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το να εντοπιστούν πλανήτες όπως η Γη και το να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή είναι δύο διαφορετικά θέματα. Θα χρειαστεί νεότερα τηλεσκόπια που θα ερευνούν τους πλανήτες, τους οποίους θα εντοπίσει ο Kepler, αναζητώντας στην ατμόσφαιρα των πλανητών αυτών, δείγματα ότι υπάρχει ζωή.

Όπως αναφέρει ο Bill Borucki, ερευνητής στην αποστολή του Kepler «δεν περιμένουμε να βρούμε τον Ε.Τ. , αλλά μπορεί εξετάζοντας όλα αυτά τα αστέρια να βρούμε το σπίτι του».

Πηγή: www.cosmo.gr

Η εκτόξευση του Kepler

Απογείωση με προσλήψεις και νέα αεροπλάνα

Ποιά τα σχέδια της MIG για το έμψυχο και άψυχο δυναμικό της Ολυμπιακής - Την Τρίτη η έγκριση της Κομισιόν

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας -εκτός σοβαρού απροόπτου- «κλειδώνει» η συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με το σχήμα MIG και Swissport. Οι ιδιώτες επενδυτές αναλαμβάνουν το τιμόνι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προχωρώντας αμέσως σε 4.000 νέες προσλήψεις προσωπικού, προμήθεια σε πρώτη φάση τουλάχιστον 10 νέων αεροσκαφών - βάσει προγράμματος πλήρους ανανέωσης του στόλου των 27 αεροσκαφών της εταιρίας, για την εξυπηρέτηση του βασικού δικτύου πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, στο οποίο αναμένονται αναδιαρθρώσεις και νέοι προορισμοί.

Αύριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεδρίασή της στο Στρασβούργο αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία πώλησης της Ολυμπιακής στο σχήμα MIG και Swissport που εισηγήθηκαν οι σύμβουλοι του Ελληνικού Δημοσίου και ενέκρινε ήδη ο επίτροπος Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής. Στο μεταξύ, χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Αντρέα Ταγιάνι δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενημερωμένη για τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της Ολυμπιακής» και παρέπεμψε για επίσημες αποφάσεις στην αυριανή συνεδρίαση της Κομισιόν στο Στρασβούργο. Στο μεταξύ, αναμένεται δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, προκειμένου να τονίσει ότι με τη σφραγίδα του ιδίου και της κυβέρνησής του ολοκληρώνεται επιτυχώς η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, με κανόνες ανταγωνισμού, προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε στον ΕΤ την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι «λύνεται ένα πελώριο πρόβλημα που ταλάνισε τους φορολογούμενους πολίτες, δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος στηρίχθηκε σε ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης» υπογραμμίζοντας ότι «ακολουθήθηκε ο δρόμος της ευθύνης, της διαφάνειας και εντέλει της κοινής λογικής».

Το Δημόσιο από την πώληση της Ολυμπιακής θα εισπράξει συνολικά 177,2 εκατ. ευρώ. Η MIG αγοράζει το πτητικό έργο και την τεχνική βάση, ενώ δεσμεύτηκε να εξαγοράσει και την επίγεια εξυπηρέτηση στην τιμή της αποτίμησης των 44,8 εκατομμυρίων ευρώ εάν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις των συμβούλων του Δημοσίου με τη Swissport, που συνεχίζονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η πλευρά της Aegean Airlines, η προσφορά της οποίας για την εξαγορά της Ολυμπιακής απορρίφθηκε, αναμένεται να αντιδράσει από σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή της, η οποία εκτιμάται αρμοδίως ότι θα κινηθεί σε επίπεδο διαμαρτυρίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσει έως τα δικαστήρια σε εγχώριο και κυρίως ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι νέοι επενδυτές πάντως προχωρούν ταχύτατα στα σχέδιά τους. Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, θα δημοσιευτούν στον Τύπο αγγελίες της MIG, με τις οποίες θα προκηρύσσονται συνολικά 4.000 προσλήψεις στις νέες εταιρίες.

Προβλέπονται αναλυτικά κατά ειδικότητες 2.000 θέσεις για το αεροπορικό έργο, 1.000 θέσεις για την τεχνική βάση και άλλες 1.000 θέσεις για την επίγεια εξυπηρέτηση. Μέχρι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση και οι σημερινές εταιρίες της Ολυμπιακής θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση, αφού πρώτα αποζημιωθεί και αποχωρήσει το προσωπικό, με θεσμοθετημένο πακέτο κάλυψης από το Δημόσιο ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής έχουν δυνατότητες να πάνε με νέες συμφωνίες στις ιδιωτικές εταιρίες, να κάνουν εθελούσια έξοδο, να συνταξιοδοτηθούν ή να μεταταχθούν στο Δημόσιο και σε ΔΕΚΟ.

Mισόλογα από ΠΑΣΟΚ, σκληρή η Αριστερά
«Μουδιασμένη» και ασαφής ήταν η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Σηφουνάκη να δηλώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη προστασίας της δημόσιας περιουσίας». Χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής διευκρίνισε ότι, όπως έχει δηλώσει προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου στον Ανδρ. Βγενόπουλο, «θέλουμε ένα μικτό σχήμα και προς αυτή την κατεύθυνση θα επαναδιαπραγματευτούμε τη σύμβαση». «Ενα ακόμη έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού ολοκληρώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης - MIG για την Ολυμπιακή. «Παραλογισμό» και «έγκλημα» χαρακτήρισε ο Συνασπισμός την απόφαση της κυβέρνησης «με πλήρη συναίνεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ». «Ευχόμαστε τα φτερά της Ολυμπιακής να πετάξουν και πάλι, για το καλό της Ελλάδος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή: www.e-tipos.com

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive