Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Για την φουκαριάρα την κεντροδεξιά...

Προξενήτρα

Οπως δήλωσε πριν από λίγο στο Mega ο εθνικός νομάρχης, αρχίζει την προσπάθεια για να κάνει το προξενιό και να δημιουργήσει τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη.Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις, λέει. Θα κάνει λέει επανάσταση.......

Οι "άρχοντες" των fm της Θεσσαλονίκης

Τα στοιχεία ιδιοκτησίας 51 ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή τη χρονιά που μας πέρασε (2008) παρατηρήθηκαν μικροαλλαγές στις συνθέσεις των ρ/σ, όπως στις περιπτώσεις του Παλμού 96,5 και του Imagine 89,7fm. Αναλυτικά η λίστα, η οποία θα υποβληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μαζί με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής με τα μετοχολόγια 51 ραδιοφώνων, έχει ως εξής:

Rock Radio 104,7: Σωτήριος Βακάρος 100%
Ραδιοφωνικός Σταθμός Ποντίων: Ποντιακά Σωματεία 100%
Star FM: Ακροαματικότητα: 9.5% ,Αφροδίτη Τομπακίδου 1%, Βασίλειος Τουρώνης 99%
Ράδιο Οδύσσεια: Κωνσταντίνος Κρητικόπουλος 100%
Ράδιο Έκρηξη: Βασίλειος Μαρκόπουλος 100%
Ελληνικός FM: Μιλτιάδης Αυγερινός 50%, Θεόδωρος Μπάσιας 50%
Melody Maker: Κωνσταντίνα Ιορδανίδου 70%, Κωνσταντίνος Χατζηλιάδης 30%
Μυγδονία FM: Ευάγγελος Καρακάλος 100%
Σίνδος FM: Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Μαίρη Ροδίτη Μονοπ. ΕΠΕ 100%
Ράδιο Άποψη: Ηλίας Γύρας 14,55%, Παύλος Θεοδωρίδης 17,27%, Χρήστος Καρυπίδης 28,18%, Ιωάννης Παναγιωτίδης 21,82%, Ιωάννης Πολυμερρούδης 9,09%, Ιωάννης Σουγάρης 9,09%.
Παλμός 96,5 FM: Wakerock Limited 100%
88μισό: Μέσα Επικοινωνίας ΕΠΕ 100%
Πανόραμα 98,4: Αλέξανδρος Γαβριηλίδης 25,50%, Λάμπρος Γαβριηλίδης 25,50%, Πρόδρομος Τρυφωνίδης 24%, Στέφανος Τρυφωνίδης 25%
96,1 Σ’ Αγαπώ: Αθανάσιος Μαντάς 24%, Ζαφείριος Μαντάς 1,29%, Κοσμάς Ουρούλης 15,28%, Φανούλα Πινάτση 59,43%
Studio 3 FM 103,5: Απόστολος Φίλης 100%
Κοσμοράδιο FM: Ακροαματικότητα: 8.6% , Δημήτριος Ευθυμιάδης 30%, Δημήτριος Παπαδόπουλος 30%, Δημοσθένης Τολίδης 40%
Ράδιο Θεσσαλονίκη: Ακροαματικότητα: 13.3% , Ελευθέριος Μαρόγλου 50%, Στέφανος Διαμαντόπουλος 50%
Ερωτικός 94,8 FM: Ακροαματικότητα: 8% , Στυλιανός Διαμαντόπουλος 45%, Ιωάννης Μαρόγλου 55%
Imagine 89,7: Ακροαματικότητα: 7.3% ,Tony Productions Μ.ΕΠΕ και ΣΙΑ Ε.Ε. 80%, Ιωάννης Σερβετάς 20%
Extra Sport 103 FM: Ανεξάρτητη Ραδιοφωνία Θεσσαλονίκης ΑΕ 100%
OLA FM 91,4: Κωνσταντίνος Περτσινίδης 99%, Χρήστος Περτσινίδης 1%
Ρυθμός 104fm: Παναγιώτα Ξυπολιά 99,50%, Στέφανος Παπαδόπουλος 0,50%.
Music Radio: Εταιρεία Π.Ε. Ραδιοφωνική ΕΠΕ 100%
1055 Rock: Δημήτριος Κουτσουμπέλιας 100%
Αντέννα 97,5: Β. Λιάτσης - Ν. Τσίλης & Σία Ηχοδ/ση ΕΠΕ 100%
Flash 99,4: Αρβανιτίδης και Σία ΕΕ 100%,
Republic 100,3 (Πλανήτης): Πέτρος Τραπεζανόγλου 100%
Ράδιο Μελωδικός 96,8 FM: Πρόδρομος Μιχαηλιδης 50%, Κυριάκος Μουταβέλης 50%
Λαϊκός FM: Ιωάννης Ιωαννίδης 50%, Νικόλαος Μαρόγλου 50%
Heart FM 93,1: Ακροαματικότητα: 6.9% , Heart A.E. 100%
Αριστερά στα Fm (Θεσσαλονίκη): Ιωάννης Κατσαρός 100%
RSO: Παναγιώτης Τσικούδης 90%, Νικόλαος Τσιπίτσης 10%
Ζοο Radio: Ακροαματικότητα: 6.5% , Θεόδωρος Μαΐδης 97,50%, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης 2,50%
Ράδιο ΔΕΘ: Νικόλαος Κασιμάτης, νόμιμος εκπρόσωπος
Ράδιο Ακρίτες 102,3: Ακρίτες του Πόντου ΕΠΕ 100%
Μύθος: Μαρία Μάμμαλη 100%
Λυδία η Φιλιππησία: Χριστιανική Αδελφότης "Η Λυδία" 86,92%, Βασιλική Φυντανίδου 3,27%, Νίκη Τζέκου 3,27%, Ολυμπία Πετρίδου 3,27%, Ελένη Κοκκίνη 3,27%
Real FM 107,1: Ανδρέας Κουρής 50%, Νίκος Χατζηνικολάου 50%
Πειρατικός: Σεραφείμ Κοσσυβάκης 2,50%, Δανιήλ Σικαρίδης 97,50%
Libero 107,4: Ακροαματικότητα: 5.8% ,Ιωάννης Δουδουλάκης 50,30%, Νικόλαος Παπαδόπουλος 49,70%
Ραδιοκύματα: Μαρία Παπαγιαννίδη 40%, Ιωάννης Παπαγιαννίδης 60%
Μετρόπολις 95,5: Ακροαματικότητα: 9.7% , Παύλος Ανδρώνης 100%
Rainbow: Γεώργιος Καραβασίλης 10%, Ευριπίδης Καραβασίλης 90%
Κανάλι Ένα: Φελέκης Ν. και Σία ΕΕ 100%
Ράδιο Έκφραση 92,4: Σόνια Θεοδοσιάδη 50%, Ιωάννης Θεοδοσιάδης 50%
Μουσικός Γαλαξίας: Αθανάσιος Παλτίδης 99%, Ευαγγελία Παλτίδου 1%
Γνώμη του Πολίτη: Παναγιώτης Ελευθεριάδης 100%
Ράδιο 1: Χαράλαμπος Σιμάρας 98%, Χριστίνα Βακουφτσή 2%
FM 100:Τον έλεγχο της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης έχει το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, το οποίο απαρτίζουν οι Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πρόεδρος, Σταμάτης Καραμανλής, αντιπρόεδρος, Απόστολος Τσουρέκας, μέλος, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, μέλος, Αλκιβιάδης Παναγόπουλος, μέλος, Ιωάννης Μπουτάρης, μέλος, Γεώργιος Χαλβατζάκης, μέλος, Γεώργιος Σαράντος, μέλος, Ελένη Τσιτσάμη, μέλος, Παναγιώτης Νεστορίδης, μέλος, Γιώργος Αρβανίτης, μέλος
Σοχός Ν. Θεσσαλονίκης: Αθανάσιος Τερζής 100%
Ράδιο Αγάπη: Αργύρης Γλυκίδης 100%

Πηγές: www.makthes.gr , www.e-radio.gr

Σχόλιο blogger: Με κόκκινα οι μεγαλύτερες ακροαματικότητες και με μπλε μερικά link από τα αγαπημένα ραδιόφωνα, έτσι για να θυμόμαστε και την πατρίδα.

Δύσκολη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία

Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία ξενικά με τις συνεδριάσεις του Eurogroup και Ecofin.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου , θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει τη Δευτέρα στο Eurogroup και την Τρίτη στο Ecofin, το οποίο αναμένεται να απευθύνει στην Ελλάδα και νέες συστάσεις για τη μείωση του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος, αν και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομίας αναζητά έσοδα επειγόντως και έτσι χιλιάδες επαγγελματίες αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν περισσότερα στην εφορία.

Καθώς οι τζίροι των επαγγελματιών μειώνονται, ο κ. Παπαθανασίου δέχεται εισηγήσεις να αυξηθεί ο αριθμός όσων μπαίνουν στην αυταπεραίωση, αλλά και να επιβληθούν αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού των εσόδων σε 300 χιλιάδες μικρομεσαίους.

Πηγή: news.pathfinder.gr

Κεϊνσιανές αυταπάτες (?): μερικές παρατηρήσεις

Στην εγχώρια δημόσια πολιτική συζήτηση συχνά διατυπώνεται η αναγκαιότητα για την άσκηση μίας ενεργότερης (επεκτατικής) δημοσιονομικής πολιτικής (βλ. χαλάρωση του ΣΣΑ) για την τόνωση της συνολικής ζήτησης στην οικονομία και συνακόλουθα την ενίσχυση της παραγωγής και της απασχόλησης.

Αναμφίβολα, η “κεινσιανής” προέλευσης βραχυχρόνια συνταγή (ως προς το εργαλείο της δημοσιονομικής πολιτικής) σταθεροποίησης της οικονομίας σε συνθήκες κρίσης, ειδικώς μέσω της ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων, είναι -γενικώς- μία ενδεδειγμένη μακροοικονομική πολιτική. Ωστόσο, πίσω από τη δημοφιλία και την οικονομική-εμπειρική θεμελίωση αυτής της οικονομικής πολιτικής, συχνά υπάρχουν ορισμένα -λανθάνοντα- θέματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον.

α) Στο πολιτικό σύστημα φαίνεται να αναφωνούν οι περισσότεροι ότι «είμαστε όλοι Κεινσιανοί!». Ωστόσο, εξαιτίας της a la carte χρήσης του Keynes («κεινσιανισμός στην ελληνική εκδοχή») στη δημόσια πολιτική θα ήταν ακριβέστερη η διατύπωση «είμαστε όλοι μισο-κενσιανοί!». Η κεινσιανή θεωρία ενθαρρύνει τη δημιουργία ελλειμμάτων όταν υπάρχει υποχώρηση της συνολικής ζήτησης στην οικονομία και δημιουργείται ανεργία (κυκλική), ενώ υποδεικνύει τη δημιουργία πλεονασμάτων όταν υπάρχει υπερβάλλουσα συνολική ζήτηση (υπερβαίνει το επίπεδο της πλήρους απασχόλησης) και ασκείται πίεση στο γενικό επίπεδο των τιμών (πληθωρισμός). Η εμπειρία των προηγούμενων ετών αποτυπώνει το “half-keynesian paradigm” στην ελληνική οικονομία: ελλείμματα και στις κακές και στις καλές μέρες! Αυτή η παρανόηση, που μάλλον αποτελεί μία έξυπνη ακαδημαϊκή/θεωρητική δικαιολογία για την αλόγιστη δημοσιονομική επέκταση (η θεωρία Δημόσιας Επιλογής μας προσφέρει εκτεταμένη επιχειρηματολογία), δημιουργεί σήμερα το μείζον πρόβλημα: να πρέπει να ενισχύσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα και να μη μπορούμε (υψηλό δημόσιο χρέος, υψηλό κόστος δανεισμού). Οπότε, όσοι θυμούνται τον Keynes στην κρίση, θα ήταν προτιμότερο να τον θυμούνται και στην ανάκαμψη.

β) Η γενική ενίσχυση των εισοδημάτων (μέσω φορολογικής ή/και εισοδηματικής πολιτικής), δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στην ελληνική οικονομία θα δημιουργήσει τα αναμενόμενα κεινσιανά αποτελέσματα (αύξηση παραγωγής, απασχόλησης). Λόγω των διαρθρωτικών αδυναμιών και της ισχνής παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ πιθανό η αυξημένη αγοραστική δύναμη να διοχετευθεί στις εισαγωγές, δηλαδή να ενισχυθεί η ζήτηση της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας κτλ. με δυσμενείς επιπτώσεις στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (η δεκαετία του ’80 μας δίνει ένα σινιάλο).

γ) Σε μία οικονομία με τόσο ευμετάβλητο φορολογικό σύστημα και ήδη εκτεταμένο δημοσιονομικό πρόβλημα, η γενική ενίσχυση των εισοδημάτων ενδέχεται να προτρέψει τους πολίτες να αντιληφθούν ότι η παρούσα τόνωση της αγοραστικής τους δύναμης (αύξηση ελλείμματος) θα συνοδευτεί από μία μελλοντική αύξηση των φόρων. Οπότε, είναι αρκετά πιθανό το πρόσθετο εισόδημα να διοχετευθεί στην αποταμίευση και όχι στην κατανάλωση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αναπόφευκτοι μελλοντικοί φόροι (ίσως ένα τέτοιο επιχείρημα για την ελληνική περίπτωση να έλκει τις υποθέσεις του από την RicardianEquivalance).

δ) Η εισοδηματική ενίσχυση των πολιτών με τη μεγαλύτερη ροπή προς κατανάλωση (τα φτωχότερα εισοδηματικά/κοινωνικά στρώματα) είναι αρκετά αποτελεσματική (δείτε και την προηγούμενη ανάρτηση για τη σκέψη θέσπισης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος). Ωστόσο, στην ελληνική περίπτωση της εκτεταμένης παραοικονομίας, είναι πολύ πιθανό η ενίσχυση των ασθενέστερων να τονώσει κυρίως τη «μαύρη αγορά» δίχως να επιφέρει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην επίσημη οικονομία. Εδώ, ένας ειδικός σχεδιασμός εισοδηματικής στήριξης με συνδυασμό χρηματικής ενίσχυσης και ειδικά καταναλωτικά κουπόνια θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: e-homosapiens.blogspot.com

Ο Firefox ξεπέρασε τον Internet Explorer 6

Ο Firefox 3 έγινε ο πρώτος browser που δεν είναι της Microsoft και ξεπέρασε τον Internet Explorer 6 σε μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με τις μετρήσεις της StatCounter.

Ο open-source browser σκαρφάλωσε στο 24% για τον μήνα Φεβρουάριο ενώ ο Internet Explorer 6 έπεσε στο 22.6%, κάνοντας τον Firefox τον δεύτερο πιο δημοφιλή browser. Ωστόσο ο Internet Explorer 7 ακόμα βρίσκεται στην κορυφή με 40.8%, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο ποσοστό αυτό από τον περασμένο Ιούλιο ενώ ο Firefox συνεχώς μειώνει τη διαφορά.

Τα συνολικά ποσοστά των browsers ανεξάρτητα από τις εκδόσεις τους έχουν πολύ ενδιαφέρον. Η Mozilla ανέβηκε από το 25.5% στο 28.1% τον περασμένο μήνα ενώ το συνολικό ποσοστό του Internet Explorer έπεσε δραματικά από το 68.4% στο 62.2%.
Οι άλλοι λιγότερο δημοφιλής browsers έχουν καταφέρει μικρά βήματα, αφού ο Opera 9 κατέχει τώρα το 1.9% ενώ ο Safari 3 το 1.6%.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive