Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Τα σκάνδαλα στην υγεία δεν έχουν τέλος!

epitheoritisdd
Από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών (εξιτήρια επανεξετάσεις, κοινωνικές μεταφορές, επιστροφές, κα).

Αποτέλεσμα της είναι η ταλαιπωρία και η μη εξυπηρέτηση των ασθενών, η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κυρίως των ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς και όλα αυτά προς όφελος των ιδιωτών!
Οι πολλές καταγγελίες επί του θέματος οδήγησαν στο να γίνει Ε.Δ.Ε. όπου και θριάμβευσε η γαλάζια συγκάλυψη αφού «εξαφανίστηκε» μια ολόκληρη παράγραφος του πορίσματος της Ε.Δ.Ε..
Για το λόγου το αληθές, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, αφού έλαβε το Πόρισμα Ε.Δ.Ε., στάθμισε τα περιγραφόμενα στην Ε.Δ.Ε. αποδεικτικά στοιχεία και διέταξε εγγράφως (σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο στο τέλος):

1. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. με τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία στον Εισαγγελέα, εκτός από τη παράγραφο 3.3. των προτάσεων του πρώην Επιθεωρητή, που αφορούσε τα πειθαρχικά παραπτώματα του Γενικού Επιθεωρητή και τριών (3) Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για απόπειρες χειραγώγησης και συγκάλυψης της υπόθεσης ΕΚΑΒ.
2. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στους αρμόδιους φορείς, που είναι πειθαρχικοί προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων, ΟΜΟΙΩΣ χωρίς τις παραπεμπτικές προτάσεις παραγράφου 3.3.
3.-Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α., για τον υπολογισμό, σε συνεργασία με τον εκκαθαριστή της μισθοδοσίας του ΕΚΑΒ, της ΖΗΜΙΑΣ την οποία υπέστη το δημόσιο, από την μη περικοπή των αποδοχών των απεργούντων υπαλλήλων.

Το έγγραφο αυτό, μαζί με τα δύο έγγραφα του Αβραμόπουλου προς τον Ρακιντζή Λ. και προς τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στο θάψιμο της υπόθεσης του ΕΚΑΒ.

Ενώ η σαπίλα και η διαφθορά έχει οδηγήσει το Ε.Σ.Υ. σε πλήρη εξαθλίωση, οι κυβερνώντες παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του Ελληνικού λαού, χωρίς να συγκινούνται ακόμη και από τους 4 θανάτους συνανθρώπων μας οι οποίοι προέκυψαν από την μη επίλυση του προβλήματος!

g1-00121

Πηγή: www.epikairo.gr

Πετάει η ομάδα ! (Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακή)

-Την Ολυμπιακή την αγόρασα αλλά το γήπεδο στο Βοτανικό δεν το βλέπω να γίνεται.
-Μη στενοχωριέσαι, ρε Ανδρέα! Θα χτίσουμε ένα γήπεδο στην Αλβανία και θα πηγαίνουμε τους οπαδούς με τα αεροπλάνα σου!

Το εύστοχο σχόλιο φυσικά από τον pitsiriko

Η Ολυμπιακή "προσγειώθηκε" στη MIG

Στη Μarfin Investment Group κατέληξε και επίσημα η Ολυμπιακή. Τη σχετική συμφωνία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η συμφωνία θα τελεσφορήσει εφόσον πρώτα λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα γνωμοδοτήσει για το θέμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στη συνεχεία θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή για την τυπική έγκριση της συμφωνίας.

Θετική για τη συμφωνία ήταν και η εισήγηση των συμβούλων ιδιωτικοποίησης του ελληνικού δημοσίου.

Ο προβληματισμός που δημιουργήθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα δημιουργίας μονοπωλίου από την Aegean φαίνεται πως ήταν το κυριότερο αντικίνητρο για να προκριθεί τελικά η λύση της ΜIG.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή άλλωστε είχε απορρίψει την πρόταση εξαγοράς της Aer Lingus από τη Ryanair, σκοπεύοντας να αποτρέψει τη δημιουργία μονοπωλίου στην Ιρλανδία.

Πηγή: www.skai.gr

Το Κυπριακό στη σουηδική Βουλή.

Μια ενφιαφέρουσα συζήτηση στη σουηδική βουλή μας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα του Κυπριακού οι διάφοροι πολιτικο-ιδεολογικοί χώροι της Ευρώπης.

Υπενθυμίζω ότι η Σουηδία είναι η χώρα που θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο.

Στο πλαίσιο συζήτησης λοιπόν που είχε θέμα την εξωτερική πολιτική τέθηκε και το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και φυσικά το Κυπριακό.
Αξίζει να προσέξουμε την ιδιαίτερη προσέγγιση που έχουν επί του προβλήματος οι δύο μεγαλύτεροι ιδεολογικοί χώροι.

Ο Σουηδός Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Λέναρντ Σακρεντέους (από τον κυβερνητικό συνασπισμό των κεντρώων και Συντηρητικών), δήλωσε πως η πιο «κτυπητή» απόδειξη για τη μη βούληση της Τουρκίας να συνεργαστεί προκειμένου να υπάρξει λύση, σύμφωνη με τα Ηνωμένα Έθνη ήλθε στις 15 Νοεμβρίου 1983 με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

«Παρόλο που η πράξη αυτή έχει καταδικαστεί από τα ΗΕ και παρόλο που καμία άλλη χώρα εκτός της Τουρκίας δεν έχει αναγνωρίσει αυτό το παράνομο αποσχιστικό κράτος, η στρατιωτική κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία συνεχίζεται. Αυτό σημαίνει ότι 36% του εδάφους του νησιού και της Δημοκρατίας είναι κατεχόμενο», επεσήμανε.

Ο Σουηδός Βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Αμμοχώστου, εκφράζοντας υποστήριξη στην εκστρατεία του Δήμου για απόδοση της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι της πόλης να ζουν ως πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα.
Ακόμη χαρακτήρισε ως έγκλημα κατά της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου την κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου και την περίφραξη μέρους της πόλης που είχε ως αποτέλεσμά της οι κάτοικοι να στερηθούν την ίδια την πόλη τους.

Η ΕΕ, της οποίας η Κύπρος είναι κράτος μέλος και της οποίας η Τουρκία επιθυμεί να γίνει μέλος, πρέπει να εκφράσει την απαραίτητη επίγνωση για τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον μιας ευρωπαϊκής πόλης, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η συνεχιζόμενη κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου αποτελεί μια ξεκάθαρη παραβίαση όχι μόνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά επίσης και του ψηφίσματος 550 των ΗΕ, που είναι δεσμευτικό για όλους.

Η Σουηδή Σοσιαλδημοκράτης Βουλευτής Αν Λούντβιγκσον αναφέρθηκε στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και στις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν σχεδόν σταματήσει.
Σημείωσε επίσης πως το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία φαίνεται ακόμη να επιλέγει να έχει καλές σχέσεις με το στρατό παρά με την κοινωνία και τους πολίτες και πρόσθεσε πως η θέληση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα φαίνεται να έχει εξασθενίσει.

Σε σχέση με την Κύπρο όμως , οι Σοσιαλδημοκράτες (δια στόματος της κας Αν Λούντβιγκσον ) είχαν μια εντελώς διαφορετική άποψη από αυτή των Χριστιανοδημοκρατών και όπως είπε πρόσφατα επισκέφθηκε τα κατεχόμενα και «η κατάσταση των ανθρώπων εκεί είναι αρκετά δύσκολη».
Προέβη δε και στην εξής εκπληκτική διαπίστωση που φανερώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αντιμετώπιση του κυπριακού προβλήματος από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών και την ...ιδεολογική λογική τους.

Είπε λοιπόν ότι : «Το βόρειο μέρος, που ψήφισε ναι στην επανένωση της Κύπρου, τώρα τιμωρείται με απομόνωση και έχει αφεθεί έξω από την ΕΕ. Η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να κλείνει τα μάτια της σε αυτή την κατάσταση και να ακούει μόνο στο μέρος της Κύπρου που έχει γίνει μέρος της ΕΕ, το οποίο έχει κερδίσει μια σειρά πλεονεκτημάτων και στο οποίο έχει δοθεί το δικαίωμα για βέτο στις προσπάθειες της ΕΕ.
Η απομόνωση της βόρειας Κύπρου πρέπει να τερματιστεί...(????) H απομόνωση είναι πλήρως παράλογη, όπως είναι και οι συνέπειες για τον κόσμο που ζει στη βόρεια Κύπρο».

Απαντώντας οι Χριστιανοδημοκράτες διερωτήθηκαν εάν οι Σουηδοί Σοσιαλδημοκράτες θέλουν η Σουηδία να ταχθεί κατά όλων των ψηφισμάτων των ΗΕ.
Σημείωσαν ακόμη πως μετά από 35 χρόνια πολλοί άνθρωποι στην Κύπρο ζουν «σε εξορία στο ίδιο τους το νησί». Όσο για τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ...«απομόνωση του πληθυσμού της βόρειας Κύπρου» τους παρέπεμψαν στην στρατιωτική κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και στον μεγάλο αριθμός Τούρκων από την Ανατολία που έχουν μεταφερθεί στο νησί, μετατρέποντας τους Τουρκοκύπριους σε μειονότητα.

Χαρακτηριστική συζήτηση της ιδεολογικής αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου προβλήματος μεταξύ των δύο διαφορετικών σχολών. Της «συντήρησης» και της ... «προόδου» (?)

Πηγή: politis-gr.blogspot.com

Ασφαλιστικό Κραχ! Γιατί έτσι σας αρέσει.

Μιλάμε εδώ και μήνες για την κατάρρευση του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και την παγκόσμια ύφεση, όμως φαίνεται ότι ξεχάσαμε την πιο προβλέψιμη οικονομική κρίση του 21ου αιώνα: το ασφαλιστικό.

Ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα για τις γηράσκουσες ανεπτυγμένες οικονομίες της δύσης, ικανό να συντρίψει κυριολεκτικά την κοινωνική συνοχή και να εκτινάξει τα χρέη σε δυσθεώρητα ύψη. Τη νούμερο ένα συνιστώσα του διαγενεακού ζητήματος στην Ελλάδα, τη χώρα όπου συνυπάρχουν οι φτωχοί ηλικιωμένοι με τους χρυσούς πενηνταροεξηντάρηδες και τους ψευτοαπασχολούμενους της γενιάς των 700 ευρώ. Δυστυχώς όμως, μιας και δεν είμαστε διατεθειμένοι, κοινωνία και πολιτικοί, να δώσουμε λύσεις έγκαιρα, ήρθε με τον πιο τραγικό τρόπο το κραχ του επικουρικού ταμείου της Γενικής Τράπεζας να μας υπενθυμίσει το κόστος της αδράνειας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Πληροφορηθήκαμε χτες από τον Τύπο ότι το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού της Γενικής Τράπεζας ξέμεινε από ρευστό, αδυνατώντας να πληρώσει συντάξεις και εφάπαξ. Και καλά, για την ανοησία του εφάπαξ έτσι όπως χορηγείται, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα, δεν πρόκειται να κλάψουμε κιόλας. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω από 1000 συνταξιούχοι της Γενικής δεν μπορούν να πάρουν πλέον επικουρική σύνταξη.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση άρχισαν ήδη να πέφτουν στο τραπέζι πιθανές λύσεις και να επιρρίπτονται ευθύνες. Στο σκέλος του μπαλώματος του προβλήματος εξετάζεται το ενδεχόμενο να διαιρείται το διαθέσιμο ρευστό και να δίνεται τμήμα της επικουρικής σύνταξης στους συνταξιούχους κάθε μήνα, έτσι ώστε όλοι να παίρνουν από κάτι. Ως προς το σκέλος των ευθυνών, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων καρφώνουν το βασικό μέτοχο της εταιρείας, τη Societe Generale, διότι έχει αποκλείσει το Ταμείο από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα το επιβάρυνε με προγράμματα εθελουσίας εξόδου 350 ατόμων, χωρίς όμως να καταβάλει το κόστος των 200 εκ ευρώ που της αναλογεί έτσι ώστε να ενταχθεί το επικουρικό της Γενικής στο ΕΤΑΤ. Άλλοι πάλι έσπευσαν να δικαιολογηθούν φορτώνοντας το πρόβλημα στην οικονομική κρίση και την πτώση της αξίας των μετοχών.

Πραγματικά εδώ «γελάμε». Καταρχάς, διότι το λίγο σε όλους που προτείνεται από ορισμένους δεν είναι λύση, αλλά τραγική ομολογία αποτυχίας. Κατά δεύτερον, διότι όταν δημιουργήθηκε το ΕΤΑΤ με το νόμο 3371/05, σύσσωμη η συνδικαλιστική ηγεσία των τραπεζών έπεσε να το «φάει». Ποιος δε θυμάται τις απεργίες της ΟΤΟΕ ενάντια στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων των τραπεζών ή αντίστοιχα τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Εμπορικής ενάντια στη διοίκηση, όταν η τελευταία έκανε αίτηση υπαγωγής στο νεοσύστατο τότε ΕΤΑΤ;

Κυρίως όμως στενοχωριόμαστε, διότι κανείς δε φαίνεται να βάζει μυαλό. Μαθαίνουμε ότι το Ταμείο της Γενικής χρειάζεται 850 χιλιάδες ευρώ το μήνα για συντάξεις. Τα έσοδα όμως από εισφορές δεν ξεπερνούν τα 200 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή διαφορά της τάξης των 650 χιλιάδων ευρώ η οποία δεν εξηγείται με καμία από τις παραπάνω δικαιολογίες. Προφανώς δύο τινά συμβαίνουν εδώ πέρα. Είτε τα θεσμοθετημένα ασφαλιστικά δικαιώματα είναι τόσο υπερβολικά (μεγάλα εφάπαξ, χαμηλές ηλικίες συνταξιοδότησης, υψηλά μη ανταποδοτικά ποσοστά αναπλήρωσης) που οι εισφορές δε φτάνουν με τίποτα να τα χρηματοδοτήσουν, είτε έχει καταρρεύσει η σχέση ασφαλισμένων –συνταξιούχων, άρα δεν υπάρχουν συνεισφέροντες, τόσοι όσοι απαιτούνται για την ομαλή ροή χρηματοδότησης του συστήματος. Πολύ φοβόμαστε ότι, στη Γενική Τράπεζα καθότι και πρώην ΔΕΚΟ, συμβαίνει ένας συνδυασμός των δύο.

Επιτέλους. Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο. Συνδικαλιστές, Διοίκηση και Κράτος είναι όλοι συνένοχοι στο έγκλημα. Χρόνια λέμε ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του προς όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους όλων των γενεών, και έτσι ώστε να μην πλήττει την απασχόληση των νέων δεδομένου ότι το ποσοστό όλων των εισφορών ανέρχεται στο 44% του μέσου εργατικού κόστους. Μέχρι τώρα, όμως, έκαναν όλοι την πάπια. Λέγανε δε βαριέσαι. Θα πληρώσουν τα κορόιδα, τα παιδιά μας. Θα τους πάρουμε κι ένα αυτοκίνητο ή θα χρηματοδοτήσουμε τίποτα διακοπές στη Μύκονο με το εφάπαξ και τέλος. Ε, μετά ας κόψει το κεφάλι της η γενιά των 700 ευρώ. Αποδεικνύεται τελικά ότι η χρυσή γενιά των γονιών μας πίνει «άλλο φρούτο». Ασφαλιστικό κραχ λοιπόν! Γιατί έτσι σας αρέσει.

Πηγή: g700

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive