Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Σκληρή σύγκρουση

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης του Γ.Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό για την οικονομική κρίση. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και άσκησε κριτική στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει για την οικονομία.

Ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στην ερώτηση, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ως θέσει ως άμεσο στόχο τον περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης με προτεραιότητα τους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα και αναφέρθηκε διεξοδικά στα προγράμματα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας.

"Δράσαμε έγκαιρα, αποφασιστικά απέναντι στη διεθνή κρίση, ακολουθούμε σχέδιο με στέρεους άξονες, ακούμε κάθε εποικοδομητική πρόταση και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό" είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη στήριξη του ελληνικού λαού. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για την ακρίβεια, την ανεργία και συμπλήρωσε: " Κοιτάξτε τις προτάσεις μας, αν τις κοιτάζατε θα εφαρμόζατε ορισμένες από αυτές και δεν θα ζητούσατε συναίνεση".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέσυρε τη χώρα, βάζοντάς τη δύο φορές σε επιτήρηση και αυξάνοντας το χρέος.

"Κάνατε τη διαφθορά κανόνα. Μπορεί να χρεοκόπησε η ΝΔ αλλά δεν θα σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε την Ελλάδα" κατέληξε ο κ.Παπανδρέου.

Το αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για εκλογές προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος στη δευτερολογία του απάντησε απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου: Είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για χρέη και ελλείμματα. Διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το δανεισμό της. "Ζούμε ώρες εθνικής ευθύνης, οι υποχρεώσεις μας είναι μεγάλες και βαριές , δεν αφορούν πρόσωπα αλλά στο μέλλον του τόπου" είπε και συμπλήρωσε : "Το όχι σε όλα δεν είναι υπεύθυνη στάση" επαναλαμβάνοντας ότι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Πηγή: www.news247.gr

Εν αναμονή των εξελίξεων για την Ολυμπιακή

Μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Το θέμα απασχολεί τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, καθώς ολοκληρώθηκε το προκαθορισμένο διάστημα των αποκλειστικών συνομιλιών του Δημοσίου με τη ΜΙG και τη Swiss Port. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης, εάν τελικά θα κλείσει η συμφωνία με τη ΜΙG ή θα επιλεγεί η λύση της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Aegean Αirlines ή την Chrysler Aviation, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή την τελευταία στιγμή. Η Aegean επανήλθε σήμερα με συμπληρωματική πρόταση - απάντηση στα περί μονοπωλίου, με την οποία μεταξύ άλλων δεσμεύεται για "πάγωμα" στις τιμές των ναύλων εσωτερικού έως το 2010.
Μονομαχία δύο ισχυρών επιχειρηματικών σχημάτων

Την τελευταία συνάντηση τους είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι τεχνικοί σύμβουλοι του ομίλου της Marfin και του ελληνικού Δημοσίου. Η πλευρά Βγενόπουλου διαμηνύει ότι εάν δεν μπουν οι υπογραφές σήμερα θα αποχωρήσει, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη απόκτηση της Ολυμπιακής από την Aegean θα δημιουργούσε μονοπωλιακές καταστάσεις.

Η Aegean με τη σειρά της θεωρεί ότι μπορεί να θέσει σε λειτουργία τη Νέα Ολυμπιακή άμεσα και συνδυάζοντας τα θετικά των δύο εταιρειών να δημιουργήσει έναν "εθνικό πρωταθλητή", ενώ θα διατηρήσει την ονομασία.

Επίσης ανέλαβε δέσμευση για μη αύξηση των ναύλων εσωτερικού έως το τέλος του 2010, σε περίπτωση που έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά της Ολυμπιακής.

Δεσμεύεται επιπλέον για παραχώρηση σημαντικού μεριδίου χωρητικότητας στο εσωτερικό -σε σχέση με το άθροισμα των μεριδίων ΟΑ και Aegean-, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη νέων ελληνικών εταιρειών που ήδη έχουν εισέλθει στον χώρο.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της επίγειας εξυπηρέτησης για την οποία η Aegean δεν υπέβαλλε προσφορά, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που δημιουργηθεί σχετική ανάγκη, η Aegean μπορεί σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών και σε συνεργασία με την Goldair, με την οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις, να υποβάλει αξιόπιστη πρόταση.

Οι σύλλογοι των χειριστών πάντως προειδοποιούν ότι εάν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Βασιλάκη θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε. Αντώναρος ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της Ολυμπιακής απέφυγε να προβεί σε σχόλιο σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται ο επιφορτισμένος από την κυβέρνηση υπουργός.

Σχετικά με τις νέες προσφορές, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρχουν δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρίες στη χώρα.

Μετά την επιλογή του αγοραστή θα ζητηθεί η έγκριση της ΕΕ και στη συνέχεια θα συνέλθει εκ νέου η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για να επικυρώσει την απόφαση.

Το θέμα σχολίασε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας "Τον εθνικό μας αερομεταφορέα ερίζουν να τον κατασπαράξουν αυτοί που τον κατάγγελλαν στην ΕΕ, ο κ. Βασιλάκης ας πούμε (για τον οποίο η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα έκανε τα πάντα για να υποστηρίξει τις δραστηριότητές του) θα πάρει την ΟΑ έναντι πινακίου φακής, αν την πάρει. 20 εκ. ευρώ δίνει για την Τεχνική Βάση. Αν αναλύσει κανείς, σε ένα εύρος χρόνου, πόσο αντιστοιχεί μηνιαίως το ποσό που δίνει για την Τεχνική Βάση είναι αντίτιμο ίσο με αυτό που μηνιαίως δίνει το φαστφουντάδικο "ο Γρηγόρης" για να πουλάει τυρόπιτες στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος." σημείωσε.

Πηγή: ΝΕΤ

Aπόπειρα δολοφονίας επιχειρηματία με παγιδευμένο αυτοκίνητο


Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της απόπειρας δολοφονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που έγινε το πρωί σε βάρος του εισαγωγέα ενδυμάτων, Αθανάσιου Μιλιτσόπουλου, 62 ετών, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Ωστόσο, η Ασφάλεια Αττικής που διερευνά την υπόθεση προσανατολίζεται κυρίως σε διαφορές που πιθανόν να έχει ο επιχειρηματίας λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, χωρίς να έχει αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο Μιλιτσόπουλος κάθισε στη θέση του οδηγού και γύρισε το κλειδί στη μίζα. Αμέσως ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος και τινάχθηκε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου στον αέρα ενώ θραύσματα πετάχτηκαν μέχρι και το κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου που είναι απέναντι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς γιατί τα παιδιά ήταν στις αίθουσες. Ταυτόχρονα το πολυτελές τζιπ του 60χρονου επιχειρηματία τυλίχθηκε στις φλόγες.

Περίοικοι και πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έβγαλαν τον τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και πριν από λίγη ώρα βρισκόταν στο χειρουργείο.

Σημειώνεται ότι το 2004 είχε τοποθετηθεί και πάλι βόμβα έξω από το σπίτι του Αθανάσιου Μιλιτσόπουλου, χωρίς όμως τότε να τραυματιστεί κανείς.

Πηγή: Express.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive