Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

"Σβήστηκε" από το χάρτη

Τη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της ζει η Αυστραλία λόγω των πυρκαγιών που έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 96 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία..

Πάνω από 750 κατοικίες απανθρακώθηκαν, 200.000 εκτάρια δασικής έκτασης πυρπολήθηκαν, η πόλη του Κίνγκλεϊκ "σβήσθηκε" από τον χάρτη και 55 από τους κατοίκους της έχασαν τη ζωή τους.

Η περιοχή Κίγκλεϊκ, που κάηκε ολοσχερώς, γειτονεύει με τον δήμο Γουίτλεσι, όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες της Μελβούρνης. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί Έλληνας μεταξύ των θυμάτων.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια των πυρκαγιών που ξέσπασαν το Σάββατο και συνέχιζαν να κατακαίουν εκτάσεις βόρεια της πόλης μέχρι και σήμερα Κυριακή.

Πολλοί από όσους βρέθηκαν νεκροί ήταν παγιδευμένοι σε αυτοκίνητα κι επιχειρούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε εικόνες από την μικρή πόλη Μέρισβιλ που απανθρακώθηκε απ' άκρου σ' άκρο.

Η κυβέρνηση έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού και δημιούργησε ειδικά ταμεία έκτακτης ενίσχυσης των πυροπαθών. Πάνω από 20 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα.

Χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερη συνεχή ημέρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λόγω των ισχυρών ανέμων, οι φλόγες φθάνουν σε ύψος τεσσάρωψν μέτρων και κινούνται με τρομακτικά υψηλή ταχύτητα.

Πάνω από 3.000 εκτάρια του εθνικού πάρκου και άλλα 30.000 εκτάρια εδάφους κάηκαν όταν οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση κι οι πυρκαγιές βρήκαν εκτός ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ δήλωσε "τομοκρατημένος" και έκανε λόγο περί "κόλασης" στη Βικτόρια, ενώ ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τζων Μπράμπυ, με δάκρυα στα μάτια, απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τους αιμοδότες να στείλουν αίμα για να μεταγγισθεί σε τραυματίες κι εκτίμησε ότι θα χρειαστούν ημέρες έως ότου να κατασβεστούν οι φωτιές.

Πηγή: www.skai.gr

Ο νέος Δούρειος Ίππος

Παρακολουθώντας τις κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής αλλά και του ευρύτερου ισλαμικού χάρτη , όλο και πιο πολύ η σκέψη μου ταξιδεύει σε ένα λόφο της πεδιάδας του Σκαμάνδρου, όπου έλαβαν χώρα οι μάχες του Τρωϊκού πολέμου.

Εκεί που ο Επειός κατασκεύασε τον Δούρειο Ίππο, μέσα στον οποίο κρύφτηκε ο πανούργος Οδυσσέας.
Στην εξέλιξη της ιστορίας το τέχνασμα του Οδυσσέα πολύ το …αντέγραψαν . Έχω την γνώμη ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η νεότερη … version του Δούρειου Ίππου, στην περιοχή.

Πολλοί ,σκεπτόμενοι επιδερμικά , απέδωσαν το …σόου του κ. Ερντογάν στο Νταβός, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία ή στην διαμάχη του με το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας του και την υπόθεση «Εrgenegon».

Όμως... μια πιο προσεκτική μάτια στην ουσία αποκαλύπτει πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην πρώτη περίοδο Ανδρέα Παπανδρέου και στην εποχή Ταγίπ Ερντογάν .

Λεονταρισμοί και στον αντίποδα εξυπηρέτηση αμερικανικών συμφερόντων υπό την μορφή του Δούρειου Ίππου στον αραβικό κόσμο.

Τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2007, μετά την πάροδο 30 χρόνων , είναι αποκαλυπτικά ως προς την πρώτη περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στα πρακτικά σύσκεψης του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό εξωτερικών Χ. Κίσινγκερ , εκφράζεται η άποψη από τον πρέσβη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Αμερικανούς με τις εξαγγελίες που κάνει (έξω οι βάσεις του θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κ.λ.π) στην περίπτωση που το ΠαΣοΚ γίνει κυβέρνηση.

Η απάντηση του Χ. Κίσινγκερ όπως ακριβώς παρατίθεται στα πρακτικά : « Μην ανησυχείς . Τον ξέρουμε τον Παπανδρέου. Έχουμε δουλέψει μαζί του στο παρελθόν» !!

Από τα αρχεία (Ελευθεροτυπία 12/07) προκύπτει ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ όχι μόνο ένιωθαν εξασφαλισμένες τις βάσεις τους στην Ελλάδα, αλλά ότι με τον Ανδρέα η Ελλάδα ... «θα χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο της στρατιωτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ….». Δούρειος Ίππος με απλά λόγια !

Πράγματι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να εισχωρήσει βαθιά στη Μέση Ανατολή και να αναπτύξει φιλίες και συνεργασίες με τον Καντάφι, τον Αραφάτ, τον Σαντάμ, τον Ασάντ.

Ύστερα τα ….αραβικά όργανα έγιναν ...στελέχη των φανερών και μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας. Η χώρα μας προμήθευε όπλα στον Σαντάμ , πλούτισαν πολλοί και τα χρήματα τα πλήρωσε το Ελληνικό δημόσιο ταμείο και όχι ο Σαντάμ, για να.... μη χαλάσει η φιλία και οι Αμερικανοί χάσουν τις ελληνικές υπηρεσίες … «εκτός των πλαισίων του ΝΑΤΟ…»!

Κάτι αντίστοιχο στήνεται με τον Ταγίπ Ερντογάν. Από την μια θεατρικές «κορώνες» και λεονταρισμοί (στην επιφάνεια) ,όπου διαλαλεί ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ταγμένη στην εξάλειψη του σιωνισμού, αλλά ισλαμικό κίνημα βάσης, που όπως το δικό του Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, εξελέγη δημοκρατικά σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων.

Από την άλλη η Τουρκία οφείλει τη μοναδικότητά της στη Μέση Ανατολή στη «ρωμαλέα» σχέση της με το Ισραήλ. Πρώτη αυτή μεταξύ μουσουλμάνων αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ, αυτή κατέχει την πρωτιά στις εμπορικές συναλλαγές, ύψους τριών δισ. δολαρίων, αυτή έχει στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ, πρώτος ο κ. Ερντογάν συνάντησε τον αρχιραββίνο της Τουρκίας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δύο συναγωγών στην Κωνσταντινούπολη, το 2003. Διγλωσσία και διμορφία.

Ο σκοπός αυτής της τακτικής είναι ο ίδιος με αυτόν που μας αποκαλύπτουν τα αρχεία του Στειτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την πρώτη περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου. Θα χρησιμοποιηθεί «ως ένα στοιχείο …εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ….», με σκοπό να γίνει ο προστάτης άγιος της ηθικής στον αραβικό κόσμο.

Στην ουσία θα εξυπηρετήσει τα αμερικανικά σχέδια καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να κάνει άνοιγμα στους μετριοπαθείς μουσουλμάνους.

Ο Δούρειος Ίππος είναι ήδη κατασκευασμένος ! Θυμηθείτε τι έχει προτείνει με έκθεση του το Center for Αmerican Ρrogress του Τζον Ποντέστα (εδώ) στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

Θέλει λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας , διότι η Τουρκία έχει ζητήσει … κάποια ανταλλάγματα για τον ρόλο της.

Κρατάω φυσικά πάντα την επιφύλαξη όσον αφορά την μελλοντική λεπτή ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Αυτό έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα του DNA των Τούρκων.

Ίσως θελήσουν να υπερβούν τα εσκαμμένα και αναζητήσουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που τους …αναλογεί, με αποτέλεσμα οι εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ να …. αλλάξουν στάση !!

Πηγή: politis-gr.blogspot.com

Οι άθεοι αντεπιτίθενται

Mέχρι πριν από μερικά χρόνια οι άθεοι κάθονταν ήσυχοι στη γωνιά τους και στα πανεπιστήμιά τους.

Κοιτούσαν αφ’ υψηλού τις λαοθάλασσες των πιστών και μπορεί να έκαναν καμιά μελέτη για το εξελικτικό στάδιο της κοινωνίας που είχε στο επίκεντρο των αντιλήψεών της το θείο. Η πίστη, αν και διαδεδομένη, δεν ήταν γι’ αυτούς παρά μία ψευδής αντίληψη και οι τελετουργίες της δεν διέφεραν από την καθημερινή συνήθεια δισεκατομμυρίων ανθρώπων να ρίχνουν το πρωί μια ματιά στα ζώδια.

Οι λίγες απόπειρες εισβολής των θεϊκών «εξηγήσεων» στις επιστήμες αντιμετωπιζόταν με σηκωμένο το φρύδι και την ιστορική ρήση του Λαπλάς: «Ο Θεός είναι μια παράμετρος που δεν χρειάστηκε στις εξισώσεις μου». Αυτή η κατάσταση ήταν περισσότερο απόρροια ενός ιστορικού συμβιβασμού, ο οποίος σιωπηρά είχε επέλθει στη Δύση.

Μετά από αιώνες θρησκευτικών πολέμων, διώξεων και σφαγών, οι κληρονόμοι του Διαφωτισμού συμβιβάστηκαν με αντίτιμο την ελευθερία τους. Δεν ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο, τους αρκούσε που τους επετράπη να κάνουν τη δουλειά τους. Τα πανεπιστήμια γίνονταν οάσεις ελευθερίας κι εξάλλου υπήρχε πολύς φυσικός κόσμος να ασχοληθούν για να μπλέξουν στον λαβύρινθο του μεταφυσικού.

Υπήρξαν, βέβαια, διαπρύσιοι κήρυκες του αθεϊσμού, όπως ο μαθηματικός Μπέρναρντ Ράσελ ή ο φυσικός Αλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά τα φιλοσοφικά τους δοκίμια γίνονταν κτήμα μόνον ενός μικρού κύκλου εγγραμμάτων και η πολυπλοκότητα του στοχασμού τους οριακά μπορούσε να επηρεάσει την τεράστια πελατεία κάθε θρησκευτικού δόγματος.

Γενικώς, πάντως, στη Δύση η θρησκεία έγινε θέμα ταμπού. Ενώ οι άθεοι τη θεωρούσαν μια ιδεολογία σαν όλες τις άλλες, απέφευγαν να κριτικάρουν τα δόγματά της. Πιθανώς να κυριάρχησε το «πού να βρεις άκρη τώρα;»: Αν όλα είναι «θέλημα Θεού», συνεπώς και το παράλογο είναι «θέλημα Θεού», άρα δεν μπορεί να γίνει λογική συζήτηση για το πώς μπορεί κάποιος να περπατήσει πάνω στα κύματα. Ισως, πάλι, να υπήρχαν οι μνήμες των θρησκευτικών φανατισμών και του αίματος που σημάδεψαν επί αιώνες την Ευρώπη και να κυριάρχησε ένας φοβικός σεβασμός προς τα θρησκευτικά δόγματα.

Και ύστερα ήλθε η 11η Σεπτεμβρίου… Ο ιστορικός συμβιβασμός της Δύσης διερράγη από την επίθεση που έγινε στο όνομα του Ισλάμ. Οι άθεοι αποφάσισαν να μιλήσουν. Πρώτος ο βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς έδειξε «τον ελέφαντα στο μέσον του δωματίου κι όλοι μας είμαστε πολύ ευγενικοί ή υπερβολικά ευλαβείς να επισημάνουμε». Κι αυτός ο ελέφαντας που καμωνόμαστε ότι δεν βλέπουμε είναι η θρησκεία.

«Yπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να πειστούν για να βουτήξουν με ένα αεροπλάνο σε ένα ουρανοξύστη;» αναρωτήθηκε. «Nαι!», απάντησε με άρθρο του στην εφημερίδα Guardian. «Eίναι μακροχρόνια προσπάθεια, αλλά μπορεί να πιάσει. Πρέπει να τους πάρετε νέους. Tαΐστε τους με μια συνολική και αυτο-αποδεικνυόμενη μυθολογία, έτσι ώστε το μεγάλο ψέμα να μοιάζει λογικοφανές.

Δώστε τους ένα ιερό βιβλίο και αναγκάστε τους να το μάθουν απ’ έξω... (Για τη βοήθειά σας) υπάρχει ένα έτοιμο σύστημα ελέγχου της σκέψης που τιμάται ανά τους αιώνες και παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Eκατομμύρια άτομα έχουν μεγαλώσει μ’ αυτό. Oνομάζεται θρησκεία και για λόγους που δεν έχουν γίνει κατανοητοί μέχρι σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι το αποδέχονται. Tώρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι να βρείτε μερικά από τα γεμάτα θρησκεία κεφάλια και να τους δώσετε μαθήματα αεροπλοΐας…

»Aν ο θάνατος θεωρηθεί τελειωτικός, κάποιος ορθολογικά πράττων θα έχει υψηλή εκτίμηση στη ζωή του και θα διστάσει να τη θέσει σε κίνδυνο. Aυτό κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο, όπως κι ένα αεροπλάνο είναι πιο ασφαλές αν ο αεροπειρατής θέλει να επιβιώσει. Στο άλλο άκρο, αν ένας ικανός αριθμός ανθρώπων πείσουν τον εαυτό τους –ή πεισθούν από τους ιερείς τους– ότι ο μαρτυρικός θάνατος είναι αντίστοιχο με το πάτημα ενός κουμπιού που θα μας στείλει σε ένα άλλο σύμπαν, τότε ο κόσμος γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος.

Eιδικά αν αυτοί οι άνθρωποι πιστέψουν ότι το άλλο σύμπαν είναι μια παραδεισένια διαφυγή από τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Προσθέστε δε τις (γελοίες και απαξιωτικές για τις γυναίκες) σεξουαλικές υποσχέσεις και δεν θα μείνει καμιά απορία γιατί τόσοι αφελείς και οργισμένοι νέοι στριμώχνονται στον προθάλαμο ώστε να επιλεγούν για υποθέσεις αυτοκτονίας».

Η βία στα θρησκευτικά κείμενα
O Ρίτσαρντ Ντόκινς έδωσε το σύνθημα και πολλοί άρχισαν να ψάχνουν τα θρησκευτικά βιβλία για να ανακαλύψουν τις σχέσεις βίας και θρησκείας. Οχι μόνο το Κοράνι, για το οποίο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, αλλά και τη Βίβλο, το θεόπνευστο βιβλίο των χριστιανών.

Γράφτηκαν δεκάδες βιβλία που αποκαλύπτουν (ή, καλύτερα, υπενθυμίζουν) ότι και ο ιουδαιοχριστιανισμός προτρέπει σε πράξεις βίας τους πιστούς του. Ειδικά στην Παλαιά Διαθήκη ο λόγος του Θεού δεν είναι διόλου σπλαχνικός: «Εάν ο αδελφός σου, ο υιός της μητρός σου, ή ο υιός σου ή η γυνή του κόλπου σου ή ο φίλος σου όστις είναι ως ψυχή σου, σε παρακινήσει κρυφίως, λέγων “Ας υπάγωμεν και ας λατρεύσωμεν άλλους Θεούς” (…) δεν θέλεις συγκατανεύσεις εις αυτόν, ουδέ θέλεις δώσει ακρόασιν εις αυτόν (…) ουδέ θέλεις σπαλχνισθή, ουδέ θέλεις κρύψει αυτόν· αλλά θέλεις θανατώσει αυτόν· η χειρ σου θέλει είσθαι πρώτη επ’ αυτόν διά να θανατώσεις αυτόν, και η χειρ παντός του λαού έπειτα. Και θέλεις λιθοβολήσει αυτόν με λίθους, ώστε να αποθάνη. (…) Εάν ακούσης εις τινά των πόλεών σου, τα οποίας Κύριος ο Θεός σου δίδει εις εσέ διά να κατοικείς εκεί, να λέγωσιν (…) “Ας υπάγωμεν να λατρεύσωμεν άλλους Θεούς” (…) εξάπαντος θέλεις πατάξει τους κατοίκους της πόλεως εκείνης εν στόματι μαχαίρας, εξολοθρεύων αυτήν και πάντας τους εν αυτή, και τα κτήνη αυτής, εν στόματι μαχαίρας» (Δευτερονόμιον 13:6–15. μτφ. Νεόφυτου Βάμβα).

Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με την Παλαιά Διαθήκη, που βρίθει προτροπών σε σφαγές και λιθοβολισμούς, ο Θεός της Καινής Διαθήκης είναι πιο σπλαχνικός.

Οι άθεοι όμως τονίζουν ότι ο ίδιος ο Ιησούς έκανε μέρος της χριστιανικής θρησκείας τον αιμοσταγή μωσαϊκό νόμο: «Σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα ότι έως ότου υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα παραπέσει από τον νόμον» (Κατά Ματθαίον 5:18). Μπορεί ο Ιησούς να δίδαξε (κατά κύριο λόγο) την αγάπη, ο Απόστολός του Παύλος όμως υπήρξε απολογητής του βίαιου στάτους της κοινωνίας στην οποία ζούσε. Οι αναφορές του στις γυναίκες –από τις οποίες ζητούσε υποταγή στον άνδρα (Προς Εφεσσίους 5:22)– και τους δούλους δεν είναι κολακευτικές: «Οι δούλοι να υπακούετε εις τους κατά σάρκαν κυρίους σας, με φόβον και τρόμον, με ευθύτητα και ειλικρίνεια της καρδίας σας σαν να υπακούετε εις τον Χριστόν» (Προς Εφεσσίους 6:5).

Πολλοί πιστοί, βέβαια, θεωρούν αυτά τα κείμενα συμβολικά και οφείλουμε να μην τα λαμβάνουμε τοις μετρητοίς, όπως ισχυρίζονται και οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι για το Κοράνι, που ζητάει τον εξανδραποδισμό και τη σφαγή των απίστων.

Το ερώτημα όμως είναι, ποιον πρέπει να πιστέψει ο άνθρωπος; Τον Θεό που κατηγορηματικά ζητάει «θέλεις λιθοβολήσει αυτόν με λίθους, ώστε να αποθάνη» ή τους θνητούς ερμηνευτές του που λένε «μη δίνετε σημασία;»
Εξάλλου, αρκούν δεκαεννιά να πάρουν τοις μετρητοίς τον λόγο του Θεού για να κάνουν μια 11η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.inout.gr

Google Latitude – Ο μεγάλος αδερφός

Η τελευταία έκδοση του Google Maps για φορητές συσκευές, προσθέτει μία νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν με τους φίλους τους την θέση τους σε πραγματικό χρόνο. Το Latitude είναι σύμφωνα με την Google το πρώτο βήμα για την προσθήκη κοινωνικών χαρακτηριστικών στο Google Maps και σε άλλες υπηρεσίες της Google.

Μετά την εγκατάσταση του Google Maps Mobile 3.0 μπορείτε να μοιραστείτε αυτόματα με τους φίλους σας την θέση σας, ακόμα και να ορίσετε μία. Επίσης μπορούν να προστεθούν μικρά μηνύματα status και φωτογραφίες. Το Google Maps Mobile 3.0 είναι διαθέσιμο προς το παρόν για Android, BlackBerry, Windows Mobile και Symbian S60.

Πηγή: www.digitalnews.gr

The Wrestler - Κριτική Ταινίας

Στη δεκαετία του '80, ο παλαιστής του κατς Randy Robinson, γνωστός και ως 'Ο Κριός', ήταν στο απόγειο της καριέρας του. 25 χρόνια μετά βρίσκεται παγιδευμένος σ' αυτό το ένα και μοναδικό πράγμα που ξέρει να κάνει: να παλεύει για να βγάζει λεφτά. Ο Randy και οι συνάδελφοί του αποτελούν μια ξεπεσμένη 'αδελφότητα', που στέκονται στα πόδια τους χάρις στη ρουτίνα των γυμναστηρίων, των στεροειδών, των solarium και του χορογραφημένου χαμού των ρινγκ. Ο Randy βλέπει τα όρια αυτού του υπόγειου κυκλώματος και όταν βρίσκεται αντιμέτωπος μ' έναν αντίπαλο που ξυπνάει τη δίψα του πλήθους για αίμα, θα φτάσει στα όριά του. Έξω απo το ρινγκ, το μόνο που έχει στη ζωή του είναι μια οδυνηρή σχέση με την ψυχραμένη κόρη του, Stephanie, κι ένα αβέβαιο ρομάντζο με την στριπτιζέζ Cassidy.

Μια εμπειρία εξαιρετικά επίπονη. Κυρίως όταν, βέβαια, τη βιώνεις, αλλά επίπονη κι όταν ακόμα την παρακολουθείς. Στο κατς, το άθλημα που όχι απλώς 'όλα επιτρέπονται', αλλά και τα πιο εξωφρενικά πράγματα επιβάλλονται κιόλας, το μόνο όριο είναι η ανθρώπινη αντοχή. Ανθρώπινοι σάκοι του μποξ, δέχονται απανωτά χτυπήματα με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και σε κάθε μέρος του σώματος προς τέρψη ενός αλλαλάζοντος κοινού που πληρώνει για να δει εν εκστάσει κομμάτια κρέατος να καταρρέουν, για να πάρει την αυτοεπιβεβαίωσή του.

Όμως δεν είναι όλα παρά μια συναλλαγή: γιατί κι αυτά τα 'κομμάτια κρέατος', είναι άνθρωποι με σώμα, που έχει όρια αντοχής, και ψυχή, που με τη σειρά της παίρνει επιβεβαίωση και αυτοπεποίθηση από το εκστασιασμένο πλήθος, που ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους το κάνει, μοιάζει να τους λατρεύει. Φωνάζει, παθιάζεται, φανατίζεται μ' αυτούς. Αυτούς τους ανθρώπους που δέχονται να ξεφτιλιστούν, να πληρωθούν για να ξεφτιλιστούν, που συμφωνούν να δημιουργήσουν μια σικέ παρακμή που διατηρείται με αναβολικά, ψεύτικα τρικ και παυσίπονα για να γίνουν οι πρωταγωνιστές της στιγμής. Για λίγα δευτερόλεπτα οι ιαχές του πλήθους θα ακούγονται μόνο γι' αυτούς.

Κι όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα σώμα νεανικό, μη φθαρμένο, που το τελευταίο όριο της αντοχής δείχνει μακρινό και ακίνδυνο, όλη η παρακμή κρύβεται, εξαφανίζεται κάτω από τη χρυσόσκονη της πρόσκαιρης επιτυχίας, από τους λαμπερούς προβολείς και τις φωνές του πλήθους. Η τραγωδία όμως έρχεται όταν αγγίζονται τα όρια της αντοχής. Τα εξωτερικά όρια, που με τη σειρά τους επηρεάζουν και τα εσωτερικά.

Εκεί φαίνεται το πραγματικό σθένος του 'παλαιστή' του Darren Aronofsky που είναι ο απλά συγκλονιστικός Mickey Rourke, που μέσα από τις καταχρήσεις, τον πόνο, τα απανωτά χτυπήματα των αντιπάλων και της ζωής, συνειδητοποιεί ότι αυτή η σικέ παρακμή που περιορίζεται στα σκοινιά και τις τέσσερις γωνιές του ρινγκ είναι το μόνο μέρος που τον αποδέχεται και τον χωρά, αφού ο έξω κόσμος δεν είναι λιγότερο στημένος, ούτε λιγότερο φτηνός και ούτε βέβαια, λιγότερο σκληρός. Η ποίηση μέσα από τον πόνο και την παρακμή, σε μια ταινία που βιώνεται πραγματικά και μοιάζει να αναπνέει και να πονά μαζί με τον καταπονημένο πρωταγωνιστή της.

Πηγή: www.cinemanews.gr

Δείτε το trailer:

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ έως και 3,9 μονάδες

Σταθερό προβάδισμα – και με διαφορά - του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Διαφορετική είναι η εικόνα για τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Στο γκάλοπ της εταιρίας KΑΠΑ Research για Το Βήμα της Κυριακής, η ψαλίδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η διαφορά περιορίζεται στις 2,1 μονάδες όσον αφορά τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 32,4% έναντι 28,9% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 16,1%.

Διαφορετική είναι όμως η εικόνα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με την πρόθεση ψήφου να διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 29,8%, ΝΔ 27,7%, ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, ΚΚΕ 8,2%, ΛΑΟΣ 4,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 16,1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κ. Καραμανλής προηγείται με ποσοστό 40,7% έναντι 34,1% του Γ. Παπανδρέου, ενώ στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 53,5% έναντι 31,1% για το κόμμα της ΝΔ.

Σχεδόν το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ στο ερώτημα ποιο κόμμα διαθέτει καταλληλότερα στελέχη για τη διακυβέρνηση της χώρας, το 35,6% των ερωτηθέντων απαντά κανένα και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 31,1% και η ΝΔ με 30,4%.

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 54,8% των ερωτηθέντων, έναντι 39,8% που εκφράζει αντίθετη άποψη. Σημειώνεται επίσης ότι το 54,7% των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 41,9% που τάσσεται υπέρ των συνεργασιών.

Στη δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, η διαφορά είναι 3,9%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 32,5% έναντι 28,6% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7%. Για τις ευρωεκλογές, η διαφορά είναι 2,8%, με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει 30,3%, η ΝΔ 27,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,4%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 5,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%.

Στη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για την Αυγή της Κυριακής η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι 3,6%. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 31,2% έναντι 27,6% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,8%.

Πηγή: cosmo.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive