Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

Βιασμός 7χρονης από το θείο της στο Κιλκίς!

Είναι από αυτές τις “ειδήσεις” που κάνουν το μυαλό του ανθρώπου να σταματά.

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” σήμερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την προηγούμενη εβδομάδα ο θείος της 7χρονης πήρε τη μικρή από το σπίτι της που βρίσκεται σε χωριό κοντά στο Κιλκίς για μία βόλτα.

Όταν επέστρεψαν το μικρό κορίτσι αιμορραγούσε, γεγονός που ανάγκασε τους γονείς της να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου και προέκυψαν τα συγκλονιστικά στοιχεία του βιασμού της 7χρονης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την εξέταση της μικρής από ιατροδικαστή.

Η αστυνομία ήδη έχει ξεκινήσει την αναζήτηση για τη σύλληψη του δράστη.

Blogs και πολιτική διαδικασία - ενεργοποίηση των επιστημόνων της πολιτικής

Η εγχώρια θεωρητική/ ακαδημαϊκή συζήτηση για τo "blogging" επικεντρώνεται -κυρίως- στην ταυτότητα του φαινομένου (τι είναι) και συνήθως εντάσσεται στην ευρύτερη προσέγγιση του χώρου των social media και της επικοινωνίας.

Άλλωστε, στις διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις/ ημερίδες που αφορούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο, το φαινόμενο ερμηνεύεται, αναλύεται και συζητείται από επαγγελματίες των media, επικοινωνιολόγους και δημοσιογράφους.

Κατά μία έννοια, υπάρχει ένας "δημοσιογραφικός ιμπεριαλισμός" στη διαχείριση, στον προσδιορισμό και στην εξήγηση του θέματος. Σε αντιδιαστολή με τη δημοσιογραφική "υπερκινητικότητα", το blogging δεν φαίνεται να απασχολεί ακόμα (τουλάχιστον με την ίδια ένταση) τους πολιτικούς επιστήμονες. Θέματα όπως, ο μετασχηματισμός της ηλεκτρονικής δικτύωσης σε συλλογική κοινωνική δράση, η επιρροή των blog στο δημόσιο πολιτικό λόγο και στο "political process", η κοινωνία των πολιτών που "ξεπηδά" από το διαδίκτυο και απλώνεται στον κοινωνικό χώρο (netroots --) grassroots), η ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης στο σύγχρονο, ανοικτό κόμμα και η ηλεκτρονική συμμετοχική δημοκρατία είναι "αντικείμενα" που μπορούν να προσεγγιστούν με τα θεωρητικά εργαλεία του πολιτικού επιστήμονα και να συμπληρώσουν, να εμπλουτίσουν και να εμβαθύνουν τη δημοσιογραφική - επικοινωνιακή ανάλυση.

Πιθανώς το ενδιαφέρον της πολιτικής επιστήμης στην Ελλάδα είναι ακόμα σχετικά ισχνό διότι η σχέση του blogging με την πολιτική διαδικασία (political process) βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Λόγου χάρη, στις Η.Π.Α, όπου παρατηρείται μία ισχυρή σχέση των blog με την πολιτική, ύστερα μάλιστα και από την εξέλιξη μίας διαδικασίας "επαγγελματοποίησης" στον χώρο των πολιτικών blog, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σχέση του blogging με το political process, σε πολιτικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό επίπεδο.

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να εντοπίσει κανείς σχετικά ερευνητικά paper πολιτικών επιστημόνων με εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσω να ανεβάσω μερικά link από papers που έχω συγκεντρώσει. Νομίζω ότι, η ενεργοποίηση των επιστημόνων της πολιτικής και η διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων - ημερίδων θα είχε αρκετό ενδιαφέρον.

Πηγή: e-homosapiens.blogspot.com

Αυτά είναι τα νέα φορολογικά μέτρα

Βαρύ -πραγματικά πολύ βαρύ- φορτίο θα σηκώνουν από εφέτος και για τα επόμενα χρόνια οι ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων, αφού το οικονομικό επιτελείο, ανεξάρτητα από πρόσωπα, δείχνει ότι έχει ανακαλύψει νέα «χρυσή αγελάδα» για να αυξήσει τα έσοδά του, στην προσπάθεια κάλυψης των ελλειμμάτων.

Μια περίοδος βαριάς, έως δυσβάσταχτης φορολογίας των ακινήτων ξεκίνησε και μεγάλα ποσά θα πληρώνονται κάθε χρόνο για εισοδήματα και αγορές, που ήδη έχουν φορολογηθεί μία και περισσότερες φορές.

Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων πλήττει τους πάντες, εκτός από τους κατέχοντες πραγματικά μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία επιβαρύνεται σαφώς λιγότερο από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν.

Ουσιαστικά, όποιος κατέχει δεύτερο ακίνητο, θα το πληρώνει κάθε χρόνο… χρυσό.

Οικογένειες δύο, τριών, τεσσάρων, πέντε, ακόμη και έξι ατόμων με νεόδμητο ακίνητο θα πληρώνουν ΕΤΑΚ.

Άγαμοι θα πληρώνουν ΕΤΑΚ.

Όσοι διαθέτουν εξοχικό, θα πληρώνουν ΕΤΑΚ.

Το σπίτι στο χωριό θα επιβαρύνεται με ΕΤΑΚ.

Ειδικά για το 2008, θα πληρωθούν δισεκατομμύρια με το σύστημα Αλογοσκούφη που καταργείται, καθώς τώρα ταχυδρομούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του 2008 και μέχρι το Δεκέμβριο θα ταχυδρομηθούν αυτά του 2009, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, που καλούνται να πληρώσουν τέλος δύο ετών μέσα σε μία χρονιά.

Η νέα φορολογική αλχημεία
-Το περσινό αφορολόγητο όριο των 300.000 ευρώ (σ.σ. φέτος είχε προβλεφθεί να ισχύσει για την πρώτη κατοικία μέχρι 200 τ.μ. και αξίας έως 300.000 ευρώ) πέφτει στις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο και στις 100.000 ευρώ για τον άγαμο!
- Το αφορολόγητο ισχύει μόνο για κατοικίες και όχι για άλλα κτίσματα ή οικόπεδα.

Το νέο σύστημα οδηγεί σε επιβάρυνση κάποιας μερίδας φορολογουμένων που δεν πλήρωσε φόρο πέρυσι ή δε θα πλήρωνε φέτος. Ιδιοκτήτες με μεσαία κύρια κατοικία ή εξοχική οδηγούνται στην πληρωμή φόρου, καθώς αρκετές περιοχές έχουν αντικειμενική αξία πάνω από 1.000 ευρώ. Άλλωστε, παραμένει εν ισχύ το όριο του 1 ευρώ ανά τ.μ., δηλαδή της ελάχιστης αντικειμενικής των 1.000 ευρώ. Σε ισχύ και η πληρωμή φόρου για το πάρκινγκ και την αποθήκη των αφορολόγητων κατοικιών, ακόμα κι αν ανήκουν στην πρώτη κατοικία.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι άγαμοι, που από το αφορολόγητο των 300.000 ευρώ, βρίσκονται ξαφνικά με απαλλαγή μόλις 100.000 ευρώ. Δηλαδή, εάν κάποιος έχει μεταβιβάσει περιουσία στα παιδιά του που σπουδάζουν, αυτά θα επιβαρυνθούν με το φόρο ακινήτων και ας μην έχουν εισόδημα.
Ευνοημένοι είναι μόνο οι πολύ μικροί ιδιοκτήτες σε περιοχές με αντικειμενικές αξίες μέχρι 1.000 ευρώ. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να έχει δύο μικρά ακίνητα, το ένα ως κύρια κατοικία και το άλλο να το νοικιάζει και να μην πληρώνει τέλος.

Περισσότερα στο www.zougla.gr

Νέα ευεργετική ιδιότητα για την ασπιρίνη

Μια μελέτη καταδεικνύει ότι η χρήση της ασπιρίνης μπορεί να περιορίσει τους κινδύνους ενός τύπου καρκίνου του στομάχου κατά το 1/3.

Η «Βρετανική Επιθεώρηση για τον Καρκίνο» δημοσιεύει μια έρευνα που διεξήχθη σε 300.000 άτομα τα οποία μελετήθηκαν επί επτά χρόνια και στα οποία χορηγούνταν παυσίπονα αλλά το τελευταίο δωδεκάμηνο ελάμβαναν μόνο ασπιρίνη και αναλγητικά NSAID (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έπαιρναν ασπιρίνη τακτικά είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στο μέσο και κάτω σημείο του στομάχου.

Η λήψη της ασπιρίνης σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι γνωστό ότι περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο έντερο, αλλά μπορεί να εμφανίσει παρενέργειες όπως αιμορραγίες στην κοιλιακή χώρα. Λόγω των παρενεργειών αυτών οι γιατροί δεν συστήνουν τη συνεχή χρήση της ασπιρίνης ως προληπτικό μέτρο κατά του καρκίνου.

Από τους 311.115 ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα το 73% χρησιμοποίησε ασπιρίνη και το 56% ιβουπροφένη, που ανήκει στα NSAID, τουλάχιστον για μια φορά στο 12μηνο της τελευταίας φάσης της έρευνας. Το 1/4 των συμμετεχόντων έκανε καθημερινή χρήση ασπιρίνης ενώ το 10% ιβουπροφένης.

Η συχνότητα του καρκίνου στο μη καρδιακό στόμιο του στομάχου που καταμετρήθηκε στην έρευνα ήταν επτά στους 100.000 χρήστες ασπιρίνης, ενώ αυτοί που δεν χρησιμοποίησαν ασπιρίνη ήταν 11 στους 100.000. Επίσης καταγράφηκε 32% μείωση των κρουσμάτων αυτού του τύπου καρκίνου σε άτομα που χρησιμοποίησαν φάρμακα NSAID όπως η ιβουπροφένη.

«Σε καρκίνους που τα ποσοστά επιβίωσης είναι χαμηλά, η κατανόηση πως μπορεί να προληφθεί η ασθένεια είναι πολύ σημαντική, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να ανακαλυφθούν οι παρενέργειες και να εξισορροπηθούν τα οφέλη», δήλωσε ο Δρ. Λέσλι Ουόκερ διευθυντής του κέντρου πληροφόρησης του Κέντρου για την Έρευνα του Καρκίνου της Βρετανίας.

Κάθε χρόνο στη Βρετανία τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο του στομάχου και περίπου 5.250 πεθαίνουν από την ασθένεια.

Πηγή: ANT1

Νέες ευκαιρίες στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, βλέπει ο Γιαπ ντε Χόοπ Σέφερ

Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χόοπ Σέφερ.

«Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχουν να διανύσουν μαζί πολύ δρόμο και η νέα στρατηγική αντίληψη πρέπει να το λάβει υπόψη της αυτό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χόοπ Σέφερ, στην ομιλία του στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο.

Το 2009 παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία για το ΝΑΤΟ, με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να επιδιώκει την εγκαθίδρυση μίας νέας αμυντικής πολιτικής και παράλληλα τη Ρωσία να επιθυμεί να ληφθεί υπόψη η άποψή της σε ορισμένα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Ο κ. Σέφερ εκτιμά ότι είναι σημαντικό τόσο για το ΝΑΤΟ, όσο και για την Ευρώπη, να ακούσουν τις ρωσικές απαιτήσεις, αλλά ότι πρέπει επίσης να καταστήσουν σαφές στους Ρώσους ηγέτες τι θεωρούν αποδεκτό.

Οσον αφορά τα αιτήματα των Ευρωπαίων για περισσότερη δύναμη στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ο κ. Σέφερ θεωρεί ότι υπονομεύονται από την κατηγορηματική άρνηση ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αποστείλουν ενισχύσεις στο Αφγανιστάν.

«Πρέπει να βρούμε μία νέα ισορροπία στον καταμερισμό των καθηκόντων», εκτιμά ο κ. Σέφερ που θεωρεί ότι οι ΗΠΑ φέρουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος των επιχειρήσεων και δηλώνει ανήσυχος για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δηλώνουν πρόθυμες να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στο Αφγανιστάν, ενώ άλλοι σύμμαχοι το αποκλείουν.

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποστείλει 20.000 με 30.000 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν, ενώ τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Γάλλοι αποκλείουν το ενδεχόμενο αποστολής νέων δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν έχουν αναπτυχθεί 2.800 Γάλλοι στρατιώτες, ενώ η Γερμανία έχει θέσει ως ανώτατο όριο τους 4.500 στρατιώτες.

Πηγή: world.flash.gr

Μολότοφ στη Χαρ.Τρικούπη, επίθεση στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Π.Μελά

Δύο επιθέσεις, με στόχους πολιτικά γραφεία, σημειώθηκαν τη νύχτα στην Αθήνα.

Αγνωστοι πέταξαν, τα μεσάνυχτα, στη Χαριλάου Τρικούπη, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απομακρύνουν τους δράστες.

Λίγο αργότερα, στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Μελά.

Την πυρκαγιά έσβησε εγκαίρως ο διευθυντής του γραφείου, ενώ διεξάγονται έρευνες από την αστυνομία.

Πηγή: www.in.gr

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μετά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που ζήτησε συναίνεση και αυτοσυγκράτηση.

Οι μήνες που ακολουθούν είναι κρίσιμοι και δύσκολοι, η προστασία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα, οι ανεύθυνες κινδυνολογίες δεν βοηθούν, τόνισε την Παρασκευή ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή.

«Η συναίνεση δεν είναι δυνατή εκ των υστέρων, έχουμε μπει σε κατάσταση προεκλογική» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 η Λούκα Κατσέλη, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Οικονομικά.

Έκανε λόγο για αποσπασματικά μέτρα και παλινωδίες από πλευράς της κυβέρνησης. «Έχουν διαλυθεί τα πάντα» είπε. «Ούτε να ακούει δεν μπορεί η κυβέρνηση. Προτείνει μέτρα, τα οποία ήδη είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε μπει σε προεκλογικά τερτίπια», υπογράμμισε. Για την οικονομία χρειάζεται κυβέρνηση με λαϊκή εντολή και αξιόπιστο πρόγραμμα», τόνισε.

«Η κυβέρνηση έχει θέσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και έχει πάρει κάποια μέτρα», τόνισε ο Αδάμ Ρεγκούζας. Μίλησε για ανέξοδες και ακοστολόγητες εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσπάθεια μηδενισμού του κυβερνητικού έργου και για λαϊκισμό από πλευράς του ΠΑΣΟΚ όταν ζητά εκλογές. Ο κ. Ρεγκούζας συμφωνεί με την πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος.

Το κλίμα που επικρατεί αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, καθώς οι πληροφορίες θέλουν το ΠΑΣΟΚ να διευρύνει και πάλι την ψαλίδα.

Πηγή: www.ant1online.gr

Οι εξελίξεις δεν επιδέχονται άλλη καθυστέρηση

Δύο ακόμα τράπεζες, σε Τζώρτζια και Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατέρρευσαν λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όπως ανακοινώθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την Alliance Bank, που είχε πέντε υποκαταστήματα, και η οποία διέθετε πόρους ύψους 1,14 δισ. δολαρίων και καταθέσεις 951 εκατ. δολαρίων και την FirstBank Financial Services Inc, που διέθετε πόρους περίπου 337 εκατ. δολαρίων και καταθέσεις 279 εκατ. δολαρίων στα τέλη του 2008.

Για την εγγύηση των καταθέσεων, η Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλειας των Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC) ανακοίνωσε ότι θέτει υπό τον έλεγχό της την Alliance Bank, ενώ όλες οι καταθέσεις της FirstBank Financial Services Inc θα καλυφθούν από την Regions Bank της Αλαμπάμα.

Να σημειωθεί ότι το 2008 υπήχθησαν σε κρατικό έλεγχο 25 αμερικανικές τράπεζες, όταν το 2007 είχαν υπαχθεί μόλις 3.

Στο μεταξύ, σε συμφωνία επί του σχεδίου ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 780 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξαν οι δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές.

"Εργαστήκαμε ώστε να φτάσουμε σε συμβιβαστική λύση που να είναι αποδεκτή από τους μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνους", δήλωσε ο γερουσιαστής της Νεμπράσκα.

Πριν από τον συμβιβασμό σχέδιο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας που είχε προταθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ανερχόταν στα 920 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα, ο αμερικανικός πρόεδρος, σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει ορισμένους ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να υποστηρίξουν το σχέδιό του για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, είχε δηλώσει ότια "είναι ασυγχώρητο και ανεύθυνο να βρισκόμαστε σε τέτοιο αδιέξοδο και να καθυστερούμε, την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανών απολύονται".

Το σχέδιο που εγκρίθηκε από τη Γερουσία θα πρέπει να προσαρμοσθεί σε αυτό που έχει ήδη υιοθετηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το συμβιβαστικό κείμενο που θα προκύψει θα τεθεί σε ψηφοφορία τόσο στην Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Βαθειά η οικονομική κρίση

"Το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά γιατί η οικονομική κρίση είναι βαθειά", τόνισε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Βρετανίας Μιχάλης Ζέκος.

Προέβλεψε σημαντική αύξηση της ανεργίας και μείωση της παραγωγής και της κατανάλωσης, ενώ για την Ελλάδα τόνισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης και η πτώση της ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Ζέκος, επεσήμανε τη σπουδαιότητα των πακέτων ενίσχυσης των κυβερνήσεων, προσθέτοντας ωστόσο, ότι "το σημάδι για σταδιακή έξοδο από την κρίση θα είναι η σταθεροποίηση της αγοράς ακινήτων, κυρίως στις ΗΠΑ".

Πηγή: www.skai.gr

Συζήτηση με την Άννα Διαμαντοπούλου. To Video.

Οι Δημήτρης Γκούγκλας, Νίκος Κόσσυφας και Πασχάλης Αγανίδης (e-homosapiens), μέλη της G700, και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ηθοποιός και σκηνοθέτης της κωμωδίας "31" για τη γενιά των 700 ευρώ, συζητάνε για 55 ολόκληρα λεπτά με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του τομέα παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, για τη μεταρρύθμιση στο Λύκειο και το πανεπιστήμιο, τη διαγενεακή δικαιοσύνη, τους νέους και τη σχέση τους με την πολιτική.


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σε κωδικοποιημένη μορφή της Θέσεις της G700 για την παιδεία, με τη μορφή που αυτές μοιράστηκαν στους πολιτικούς εκπροσώπους των κομμάτων για θέματα παιδείας καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ).

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive