Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

ΙΒΜ Sequoia

Ο δυνατότερος υπερ-υπολογιστής...

... του κόσμου είναι 20 φορές πιο αδύναμος από το νέο υπολογιστικό τέρας της ΙΒΜ

Στις περισσότερες πτυχές της τεχνολογίας, υπάρχει και η «επαγγελματική» κατηγορία ή ακόμα καλύτερα «τα μηχανήματα που δεν είναι για κοινούς θνητούς», επί παραδείγματι υπάρχουν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές για τον απλό λαό – υπάρχουν όμως κι εκείνες των πολλών (ίσως και δεκάδων) χιλιάδων ευρώ με τηλεφακούς, εξωπραγματική εστίαση κλπ., υπάρχουν βιντεοπροβολείς (projectors) από 800 ευρώ – υπάρχουν όμως και των 30.000 ευρώ κοκ.

Ομοίως και στους υπολογιστές υπάρχει και η κατηγορία των υπέρ-υπολογιστών (supercomputers), η οποία σημειωτέων προϋπάρχει των «απλών» υπολογιστών αρκετές δεκαετίες. Αυτά τα συστήματα, τεράστια σε φυσικό όγκο (μιλάμε της τάξεως των δωματίων), αποτελούνται από ολόκληρες συστοιχίες επιμέρους τεράστιων «κουτιών» (μεγέθους ψυγείου) συνδεδεμένα μεταξύ τους και φυσικά οι επιδόσεις τέτοιων συστημάτων δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δύναμη που παράγει ακόμα και ο πιο δυνατός «οικιακός» υπολογιστής.

Το τελευταίο επίτευγμα στα supercomputers είναι δημιούργημα (ή μάλλον θα δημιουργηθεί) της IBM και είναι παραγγελία της National Nuclear Security Administration (Διοίκηση Εθνικής Ασφάλειας Πυρηνικών).

Η ονομασία του τέρατος: Sequoia. Η ταχύτητά του φτάνει τα 20 Petaflops. Είναι φυσικό να μην αναγνωρίζουν οι περισσότεροι τι σημαίνει το «petaflop». Είναι μια σύνθετη λέξη από το «peta» που είναι κλίμακα της μονάδας μέτρησης και την «flop» που είναι η μονάδα μέτρησης «δύναμης» (FLOPs = FLoating OPerations per second, πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο).

Επίσης για να καταλάβουμε την κλίμακα να αναφέρουμε: 1024 KiloFlops ισούνται με 1 MegaFlops, αντίστοιχα 1024 Flops = 1GigaFlops, 1024 GFlops = 1 TeraFlops και τέλος 1024 TFlops = 1PetaFlops.

Τώρα που καταλάβαμε τις κλίμακες, ας δούμε και πόση δύναμη έχει ένα laptop των 800 ευρώ: περί τα 10 GFlops.

Το Playstation3 έχει περίπου 256GFlops. Άρα τα 20.000.000 GFlops (αλλιώς 20 Petaflops) του Sequoia αντιλαμβανόμαστε ότι είναι «εξωπραγματικά», αφού αντιστοιχούν σχεδόν σε 78.125 Playstation3 σε δύναμη ή 2 εκατομμύρια laptop!

Τέλος να αναφέρουμε ότι «εξωπραγματική» είναι και η μνήμη RAM του τέρατος: ολόκληρα 1,6 Petabytes (τυπικά σε ένα laptop ακόμα και desktop, η μνήμη κυμαίνεται από 1-2Gigabytes, το πολύ σε 4GB).

Και στα δικά σας!

Πηγή: apodikseis.blogspot.com

Εξουσία μου, μαλακία μου

Γιώργος Σκούρτης

(Δεν έχω κανένα σχόλιο. Τα παραθέτω… Όχι για το χτεσινό δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ – αξιότιμε και αξιόμαχε Αρχηγέ κ. Τσιατούρα, εγώ σ’ αυτούς που το έγραψαν και το διοχέτευσαν θα έδινα το παράσημο της βλακείας της Εξουσίας. Αλήθεια, τι γίνεται με όλα αυτά τα ανεξερεύνητα εγκληματικά ή τρομοκρατικά; Τους… «ακουμπάτε»; Ε, εντάξει, κι αυτό παίζει…).

Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Απριλίου 1923 αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εγγράφως: « Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε ρε πούστηδες, γ…το σταυρό σας» και απαντησάντων «κλάστε μας τα…» απέδρασαν».

(Καλά, διαβάστε τώρα και το πιο υπέροχο!)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:

Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και απαντάς τους προύχοντας του χωριού. Ήλθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του Διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως από άκρου εις άκρον του χωρίου ευ χρονοτριβής και άμεσα.

Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν το Ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας ( ας μην αναφέρο το όνομα του ) χόρεβε σινέχια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά σινεπια Τί&κ παραζιγιΒικατε και πλακοθίκατε στο ζίλο με τα παλούκια και τα μαχερια με αποτέ-

λεσμα και κατά σινέπια παραξιγιθίκατε και πλακοθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά συνέπια να τραβματιστούν πόλοι άνθροποι.

Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τας εξίς διαταγάς μου:

1) Αν ξανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι -θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής άμεσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά

όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος.

Αφτό είνε γαηδουριά.

2)Μου αναφέρθικε ότι ο γάηδαρος του χαντζόπουλου τον Σεπτεμρίο μπίκε στο καλαμπόκ του Βάιου( ας μην αναγράψο το επίθετο )και ο Βάιος εκνεβρίστικε και καρφοσε τον γάηδαρο με τιν αξάλη στο ένα καπούλη. Καταλαβένετε ότι ο γάηδαρος δεν είναι ο όνος αλά ο Βάιος. Άνεφ πολόν σκέψεον καταλαβενη κάνης ότι το κεφάλη δεν εχη μιαλό αλά κολοκιθόσπορο. Απαγορεύετε να ζαναγίνη εκ νεου τετιο απαράδεκτο η παρόμιο πράγμα,

3)Πίγα στο μαγαζη για καφε και από εξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγερευετε να κατουράτε έξω στον τιχο του μαγαζιού.

4)Απαγορεύετε το βρισίδιν το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας και εσθάνετε τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμη να ανεμιστη να εξερχετε εξοθεν του καφενίου.

5)Ίδα πολες γυνεκες να πιάνουν τη σιγγουνα μετά του υποκαμίσου να το τραβούν προ τα έμπροσθεν να ανίγουν τα πόδια και να ουρούν ορθίος. Το τιούτον είναι απαράδεκτο και πρεπη άνεφ χρονοτριβίς να τις βρακόσετε άπαξ και διαπαντός.

6)Όταν λίαν προίαν πάτε τα γελάδια στο γελαδάρη και γιρίζοντας πρεπη ανιπερθετοί να μαζεβετε τις βονιες των ζώον από το δρόμο, το ίδιο να κάνετε και το βράδη διότι δεν εχη που να πατίση όστις βαδίζη εις τας οδούς του χωρίου. Και εκτός του τιουτο σας χριάζοντε αι βονιες να ζεστενεστε στο μπουχαρί το χιμόνα με τα κρια.

7)Σε καθε πανιγίρι αποκριές πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος κ πάι στην Εκλισία και μετά χορεβη στο σιργιάνια και στους γάμους πρεπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα δια χονδρόν αλισίδεον και σχινίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.

8) Να μίν πίνετε πολί ινοπνευματόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολατε και κάνετε χαζαμάρες.

$) Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβης την άνοθεν τάφτην διαταγην μου άνθροπη σκυλη και γινεκες διότι όπιος συληφθη παραβάτις θα τον σιλάβο και (…………) αλίμονο του θα τον ταραξο και θα τον μαβρίσο στο ξιλο.

Να με σινχοριτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ την τρίτη τάξη του Δημοτικού σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από το χωρίον στιν Λάρισαν για να μάθο περισσότερα. Σαν καραγκούνις που είμε και εγό λαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε θα τας τιρίσετε ερθέτος.

Εν Ματαράγκα τη 8η Δεκεμβρίου 1907

Ο Διοικητής του Χωρίου

Νικόλαος Παπακωνσταντίνου

Υπονωματάρχης

Υ.Γ. Εμένα πάντως μου θυμίζει (μετά από τοοοόσα χρόνια!), λογίδρια των εκπροσώπων τύπου – και Αρχηγών κάποιες φορές – όχι μόνο της Αστυνομίας, αλλά και μεγάλων κομμάτων.

Πηγή: www.zougla.gr

Ζ. Μπαρόζο: «Το ευρώ λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας έναντι της κρίσης»

Ως «ασπίδα προστασίας» έναντι της κρίσης λειτουργεί το ευρώ, εκτιμά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απορρίπτοντας τις εκτιμήσεις ότι το κοινό νόμισμα και η ευρωζώνη απειλούνται με διάλυση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εβδομαδιαία επιθεώρηση "Die Zeit" - και η οποία θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Πέμπτης - ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι «το ευρώ δεν διατρέχει κίνδυνο. Η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη εκτός ευρωζώνης παρά στο εσωτερικό της ζώνης του κοινού νομίσματος».

Η συνοχή των χωρών-μελών της ευρωζώνης δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα λόγω της συσσώρευσης των ελλειμμάτων συνεπεία της ύφεσης και των σχεδίων αναθέρμανσης της οικονομίας.

«Το ευρώ είναι μια σημαντική ασπίδα προστασίας» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε: «Συγκρίνετε τις εξελίξεις στην Ισλανδία με τις εξελίξεις στην Ιρλανδία».

Πηγή: www.analitis.com

Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων εγκαλείται η Ελλάδα

Κάθε άλλο παρά θετική είναι για τη χώρα μας η έκθεση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσιεύει το Βήμα, η Ελλάδα εγκαλείται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ χαρακτηρίζεται ως «ανεπαρκές» το σύστημα υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που καταλήγουν στην Ελλάδα.

Στην έκθεση, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, ο κ. Χάμαρμπεργ εστιάζει την κριτική του στην ύπαρξη ναρκοπεδίων στον Έβρο και στις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει τη συμφωνία επαναπροώθησης λαθρομεταναστών που έχει υπογράψει με την Τουρκία.

Ο κ. Χάμαρμπεργκ επαινεί τις βελτιώσεις στην ελληνική νομοθεσία, αλλά καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί και στην πράξη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ιδίως στο ζήτημα της προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.

Πηγή: in.gr

Σύσταση κοινού ταμείου αποφάσισαν χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Ανακοινώθηκε επίσημα στη Μόσχα ότι, τέσσερα κράτη πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή η Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν, αλλά και η ίδια η Ρωσία συστήνουν μετά από σημερινή απόφαση των κυβερνήσεών τους Ταμείο με κεφάλαια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οξείες επιπτώσεις για τις πέντε εν λόγω οικονομίες από τη σοβούσα με διάρκεια χρηματο-πιστωτική κρίση διεθνώς.

Τα σχετικά δημοσιοποιήθηκαν με δηλώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. «Αυτά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια αποτελούν ένα μαξιλάρι ασφάλειας, για την περίπτωση που σε ένα από τα πέντε κράτη η κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης αιφνιδίως γίνει πάρα πολύ σοβαρή», υπογράμμισε.


Ας σημειωθεί ότι με το καθεστώς του «παρατηρητή» συμμετείχε στις σημερινές τελικές διαβουλεύσεις και η Αρμενία, δια του προέδρου της, Σερζ Σαρκισιάν.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" ανέλαβε με προκήρυξη της στην εφημερίδα "Τα Νέα" την ανάληψη ευθύνης σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η προκήρυξη είναι σε ψηφιακή μορφή και περιλαμβάνεται σε cd που άφησαν οι δράστες σε σημείο που υπέδειξαν τηλεφωνικά. Εν τω μεταξύ, στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής του υλικού που περισυλλέχτηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, ένα ημι-αυτόματο "Σκόρπιον", ένα εννιάρι πιστόλι και μια χειροβομβίδα δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Η χειροβομβίδα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε σε στρατόπεδο στον Αυλώνα καθώς οι πυροτεχνουργοί δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη γόμωση ώστε να μεταφερθεί για ανάλυση στα εργαστήρια της αστυνομίας μήπως και εντοπίσουν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Οι δεκαεννέα κάλυκες και η περόνη της χειροβομβίδας που άφησαν πίσω τους οι δράστες εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Πηγή: news.ert.gr

Σχόλιο blogger: "Σέχτα επαναστατών" και ντεμέκ επαναστάτες. Επαναστάτες του κόλου. Ας πάνε να τελειώσουν το σχολείο πρώτα, ας διαβάσουν πρώτα Κροπότκιν και μετά αν νομίζουν ότι είναι ακόμα επαναστάτες να πάνε σε μια γωνία και να ψοφήσουν. Χάρη θα κάνουν και στην Ελλάδα και στους εαυτούς τους.

Αυξάνονται οι Έλληνες που φλερτάρουν μέσω Instant Messaging

Σε ποσοστό 45% το χρησιμοποιούν για να διατηρούν ζωντανές τις εξ αποστάσεως σχέσεις τους, εκφράζοντας την ερωτική τους διάθεση online.

Περισσότεροι Έλληνες φαίνεται ότι επιλέγουν να φλερτάρουν στο διαδίκτυο με ακόμα πιο τολμηρούς τρόπους απ' ό,τι στο παρελθόν, σύμφωνα με την ετήσια online έρευνα που πραγματοποιεί η δημοφιλής υπηρεσία Windows Live Messenger ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν υπηρεσίες Instant Messaging για να φλερτάρουν, με το 70% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι το προτιμά, καθώς δεν υπάρχει το άγχος της προσωπικής επαφής. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται αυξημένο κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προτιμούν το Instant Messaging για την αναζήτηση του έρωτα, οι περισσότεροι απάντησαν ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να σκεφτούν και να δώσουν καλύτερες απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (27%) παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει το Instant Messaging για να πει «Σ’ αγαπώ» για πρώτη φορά, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτή η υπηρεσία τους βοηθάει πραγματικά να ξεπεράσουν τις αναστολές τους.

Η φετινή έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι οι Έλληνες έχουν γίνει περισσότερο τολμηροί online. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν αναπτύξει πολλούς νέους τρόπους για να φλερτάρουν στο διαδίκτυο Το 44% (το υψηλότερο ποσοστό από τις χώρες που συμμετείχαν) παραδέχεται ότι έχει κάνει κλήσεις ερωτικού περιεχομένου μέσω web, πάνω από το 26% έχει συμμετάσχει σε τολμηρές συνομιλίες μέσω βίντεο και το 25% έχει ανταλλάξει παιχνιδιάρικες φωτογραφίες με το σύντροφό του. Επιπλέον, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Instant Messaging για συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ στην περσινή έρευνα το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 28%.

Φαίνεται ότι το διαδίκτυο ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά χρηστών, καθώς η έρευνα αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο (31%) των ερωτηθέντων έχει χρησιμοποιήσει το Instant Messaging για να φλερτάρει κρυφά με περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα.

Τα ζευγάρια με σχέσεις εξ αποστάσεως είναι άλλη μια κατηγορία χρηστών που αξιοποιούν το διαδίκτυο για να διατηρήσουν την ερωτική τους σχέση ζωντανή, καθώς σχεδόν οι μισοί (45%) ερωτηθέντες παραδέχονται ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Instant Messaging για να κρατήσουν την επαφή με το αγαπημένο τους πρόσωπο, όταν αυτό είναι μακριά.

Πηγή: www.cosmo.gr

Σχόλιο blogger: Και μη χειρότερα...

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive