Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Πόλεμος

Οι Βασίλης Παπακώνσταντινου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαζαιρίτσας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ερμηνεύουν το ποίημα της Ράνιας Ζούκα και ο Σταμάτης Μεσημέρης αφηγείται. Εμείς αναρτούμε το βίντεο και τους στοίχους απλά γιατί τέτοια τραγούδια πρέπει να ακούγονται.


Μουσική: Κωνσταντόπουλος Αλκιβιάδης

Πέρα απ' τις φλόγες της Τροίας
ο θρήνος της Εκάβης βαραίνει τη νύχτα
σπαράζουν οι γυναίκες στα κορμιά των νεκρών

Το φεγγάρι αφουγκράζεται
ο πόλεμος δεν έμεινε στης Τροίας τα κάστρα
μια τεράστια κλεψύδρα, μας φυλακίζει

Μετράμε τις ώρες, τις μέρες, τα χρόνια
με μια λαχτάρα να σταματήσουμε
το χρόνο που αδυσώπητος κυλάει ακόμα
και προσπαθούμε να τον φυλακίσουμε

Σκαλί σκαλί ανεβαίνουμε
τη γκρίζα φυλακή του τρόμου
η Τροία ήταν μόνο ένα πρόσχημα
ήταν μονάχα η αρχή

Αυτός ο πόλεμος δεν έχει τέρμα
είναι αμέτρητες οι Τροίες του κόσμου μας
και πάντα οι άνθρωποι σαν κτήνη
θα διψάνε για αίμα

Μετράμε τις ώρες, τις μέρες, τα χρόνια
με μια λαχτάρα να σταματήσουμε
το χρόνο που αδυσώπητος κυλάει ακόμα
και προσπαθούμε να τον φυλακίσουμε

Δωρεάν εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για 460.000

460.000 γυναίκες έως 26 ετών δικαιούνται δωρεάν εμβολιασμό κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς τα ηλικιακά όρια αυξήθηκαν πλέον από όλα τα Ταμεία.

Όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, «κοντά στους υπόλοιπους ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίοι ήδη από πέρυσι χορηγούσαν δωρεάν το εμβόλιο κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων για τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες ηλικίας 12 έως 26 ετών, από τον προηγούμενο μήνα και το ΙΚΑ προχώρησε σε αντίστοιχη ηλικιακή αύξηση».

Σημειώνεται οτι ο ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV) είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και ευθύνεται για την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο ιός είναι το πιο συχνό νόσημα στην Ευρώπη και η χρήση του προφυλακτικού δεν προστατεύει 100%. Ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου μπορεί να προληφθεί με το τεστ Παπανικολάου, το τεστ HPV και με τον εμβολιασμό.

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται κατά κύριο λόγο στα γεννητικά όργανα, στον πρωκτό, την ουρήθρα και σπάνια στον λάρυγγα. Σε αρχικό στάδιο είναι μαλακά και προκαλούν έντονο κνησμό εάν όμως δε θεραπευτούν τότε είναι μεγάλη η πιθανότητα να φραχτεί η είσοδος του κόλπου, του εντέρου ή του λάρυγγα.

Η εμφάνιση των συμπτωμάτων γίνεται τρεις εβδομάδες μετά από τη μόλυνση. Εάν προσβληθεί μια έγκυος από τον ιό τότε η ανάπτυξη του είναι ταχύτερη και είναι πιθανόν να μολυνθεί και το έμβρυο.

Τέλος, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν δυο εμβόλια κατά του HPV το Gardasil της εταιρίας Merck και το Cervarix της GlaxoSmithKline.

Πηγή: cosmo.gr

Το Facebook ζει και βασιλεύει

Έχουμε πει δεκάδες φορές για τη δυναμική του. Για το γεγονός ότι αντί να ξεφουσκώνει, θεριεύει. Θα πούμε άλλη μία. Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στατιστικά της ComScore, το Νοέμβριο μπήκαν στο Facebook από όλο τον κόσμο 200 εκατ. μοναδικοί χρήστες. Το Δεκέμβριο το νούμερο έγινε 222 εκατ., δηλ. 10,8% αύξηση σε μόλις ένα μήνα. Να σημειωθεί πως το ‘222 εκατ.’ αντιστοιχεί στο 22% των ανθρώπων που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όσο για τη κόντρα με το MySpace, μπορεί στις ΗΠΑ ο παλιός να είναι ακόμα μπροστά, στον κόσμο όμως ο νέος (Facebook) έχει προβάδισμα 100 εκατ. χρηστών!

Πηγή: www.news247.gr

Ξεκινά ο διάλογος για την Παιδεία

Θα κληθούν να συμμετέχουν τα πολιτικά κόμματα, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι κοινωνικοί φορείς.

Διάλογο για την Παιδεία από μηδενική βάση ξεκινά από σήμερα η κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί την αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την επεξεργασία των προτάσεων που θα κατατεθούν στο διάλογο θα κάνει η Επιτροπή για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του υπ. Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το υπουργείο Παιδείας θα προσκαλέσει τα κόμματα να ορίσουν εκπρόσωπο. Επίσης, η ίδια πρόσκληση ισχύει προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με αποσπασματικά μέτρα. Οι αλλαγές πρέπει να είναι ριζικές και να ξεκινήσουν από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Διότι εκεί τα παιδιά λαμβάνουν τις ουσιαστικές βάσεις γνώσης, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, μαθαίνουν τον τρόπο να μαθαίνουν, να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της εποχής. Στο Λύκειο ολοκληρώνουν την εγκύκλια γνώση τους και ουσιαστικά προετοιμάζονται για την επόμενη βαθμίδα», τόνiσε στην «Κ» ο καθηγητής Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Αθανάσιος Γκότοβος.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Τα μαθηματικά του φλερτ: Αποδείχτηκε γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που δεν βιάζονται να κάνουν σεξ

Λένε ότι οι οικονομολόγοι χώνουν τη μύτη τους παντού, αλλά ίσως οι μαθηματικοί είναι ακόμα χειρότεροι. Βρετανοί επιστήμονες παρουσίασαν ένα μαθηματικό μοντέλο του φλερτ, που εξηγεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, γιατί το "παιγνίδι" ανάμεσα στα δύο φύλα συχνά τραβάει σε μάκρος!

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο βιολογικό περιοδικό "Journal of Theoretical Biology", έγινε από ερευνητές καθόλου τυχαίων ιδρυμάτων: του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), υπό τον καθηγητή μαθηματικών Ρόμπερτ Σέιμουρ, του πανεπιστημίου του Γουόργουικ και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) υπό τον δρ. Πίτερ Σόζου.

Η μελέτη χρησιμοποιεί τη θεωρία των παιγνίων για να αναλύσει πώς ο άνδρας και η γυναίκα, που αρχίζουν να φλερτάρουν μεταξύ τους και να παίζουν το "παιγνίδι του ζευγαρώματος", συμπεριφέρονται με στρατηγικό τρόπο ο ένας προς τον άλλο -χωρίς κατ' ανάγκην να το συνειδητοποιούν. Το "παιγνίδι" τελειώνει όταν ο ένας από τους δύο αποσυρθεί ή η γυναίκα αποδεχτεί τον άνδρα ως σύντροφο (αλλά όχι το αντίθετο!).

Η βασική παραδοχή είναι ότι ο άνδρας, στα μάτια της γυναίκας, είναι "καλός" ή "κακός" ανάλογα με την ικανότητα που έχει - ή η γυναίκα πιστεύει ότι έχει - για να φροντίσει τα παιδιά που θα κάνουν όταν κάποτε στο μέλλον παντρευτούν. Ο βασικός στρατηγικός στόχος της γυναίκας είναι να μάθει -με κάθε τρόπο!- όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για το πόσο "καλός" μπαμπάς θα γίνει ο άνδρας που έχει απέναντί της.

Ο "καλός" τύπος άνδρα είναι διατεθειμένος να τραβήξει σε μεγαλύτερο μάκρος το προκαταρκτικό φλερτ από ό,τι ο "κακός", πράγμα που η γυναίκα εκτιμά, αν μη τι άλλο επειδή έτσι έχει περισσότερο χρόνο για να εκμαιεύσει πληροφορίες σχετικά με τον υποψήφιο σύντροφό της. Οι "κακοί" άνδρες (από τη σκοπιά της γυναίκας) είναι όσοι εύκολα και γρήγορα τα παρατάνε. Όσο το φλερτ συνεχίζεται, αυξάνεται η πιθανότητα ο άνδρας να θεωρηθεί ο "κατάλληλος" τύπος.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Σέιμουρ, "το φλερτ σε ένα σημαντικό αριθμό ζώων κρατά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Στους ανθρώπους μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από δείπνα, θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια και άλλες εξόδους, που μπορούν να συνεχίζονται για μήνες ή και για χρόνια. Ο άνδρας συνήθως πρέπει να σηκώσει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος αυτού του παιγνιδιού, όμως τελικά και για τα δύο φύλα υπάρχει ένα σημαντικό κόστος, με την έννοια του χρόνου που θα μπορούσε να έχει δαπανηθεί σε άλλες πιο παραγωγικές δραστηριότητες".

Γιατί, λοιπόν, οι άνθρωποι, αλλά και άλλα ζώα, δεν επιταχύνουν τα πράγματα για να γλιτώσουν αυτό το κόστος; Η απάντηση, κατά τον Σέιμουρ, φαίνεται να βρίσκεται στο ότι "η επιμήκυνση του φλερτ είναι ένας τρόπος για το θηλυκό να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για το αρσενικό και να μειώσει τις πιθανότητες μιας λανθασμένης επιλογής. Από την άλλη, ο άνδρας, προθυμοποιούμενος για ένα τόσο μακρόχρονο φλερτ, μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι πιθανώς ο κατάλληλος. 'Αρα, το μακρύ φλερτ δεν είναι παρά το τίμημα για να αυξηθεί η πιθανότητα ενός αρμονικού ταιριάσματος. Ίσως αυτό εξηγεί την κοινή πεποίθηση και συμβουλή στις γυναίκες να μην κοιμούνται με έναν άνδρα από το πρώτο ραντεβού".

Όσοι άνδρες, λοιπόν, έχουν σοβαρές προθέσεις, ας εξοπλισθούν με υπομονή!

Πηγή: www.express.gr

Νέο "αληθειόμετρο" που μπορεί να αντικαταστήσει τους ανιχνευτές ψεύδους

Χρειάζεται περίπου 50% περισσότερο χρόνο για να πει κανείς ένα ψέμα σε σχέση με μια αλήθεια. Αυτό αποκάλυψε μια μηχανή τύπου "αληθειόμετρου", που κατασκεύασε ο ψυχολόγος Αϊντεν Γρεγκ του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου και την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.

Η ανάλυση των απαντήσεων των εθελοντών, που συμμετείχαν στο σχετικό τεστ με το νέο ανιχνευτή αλήθειας-ψεύδους, έδειξε ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται κατά μέσο όρο 1,2 δευτερόλεπτα για να δώσει μια αληθινή απάντηση σε μια ερώτηση και 1,8 δευτερόλεπτα για να δώσει μια ψεύτικη. Στο 85% των περιπτώσεων οι εθελοντές απάντησαν με αισθητή χρονική υστέρηση όταν ψεύδονταν.

Με τη νέα τεχνική, ο "ανακρινόμενος" πατά, όσο πιο γρήγορα μπορεί, τα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη του. Ο κομπιούτερ καταγράφει το χρόνο απόκρισης και χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να αναλύσει τα αποτελέσματα.

Ο Γκρεγκ θεωρεί ότι η μέθοδός του μπορεί να αντικαταστήσει τις συμβατικές μεθόδους ανίχνευσης ψεύδους που χρησιμοποιούν οι αρχές ασφαλείας. Όπως είπε, το κίνητρό του για τη νέα τεχνική ήταν ότι ανέκαθεν πίστευε πως πολλοί κακοποιοί κατορθώνουν να κρύβουν την ανεντιμότητά τους από τους ανακριτές τους.
Για παράδειγμα, οι συστηματικοί ψεύτες, γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι συνήθως κοιτούν αλλού όταν λένε ψέματα, κοιτάζουν τον ανακριτή τους κατευθείαν στα μάτια. Από την άλλη, ένας πολύγραφος καταγράφει τις φυσιολογικές αντιδράσεις που σχετίζονται με το ψέμα σε ορισμένους (αλλά όχι όλους) ανθρώπους, όπως η ταχυπαλμία και τα ιδρωμένα χέρια. Όμως η υποκειμενικότητα δεν μπορεί τελικά να εξαλειφθεί από τις κρίσεις των ανακριτών και συχνά, όπως έχει συχνά αποδειχτεί, οδηγεί σε λάθη.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ, που έλεγξε τους συμβατικούς ανιχνευτές ψεύδους το 2002, "τα τεστ πολυγράφων μπορούν να διακρίνουν το ψέμα από την αλήθεια σε ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το τυχαίο, αρκετά όμως κάτω από το τέλειο". Σύμφωνα με τους Times, η αμερικανική κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο "αληθειόμετρο", που έχει την ονομασία "Tara".

Πηγή: www.ert3.gr

Ο καφές προλαμβάνει την άνοια, σύμφωνα με μελέτη

Η κατανάλωση καφέ με μέτρο μπορεί να προστατεύσει από την εμφάνιση άνοιας σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με μελέτη Φινλανδών και Σουηδών ερευνητών.

Όσοι πίνουν καφέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια ως μεσήλικες και τη νόσο του Αλτζχάιμερ σε μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με εκείνους που πίνουν σπανίως ή καθόλου καφέ.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Κουόπιο της Φινλανδίας και του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης στη Σουηδία, πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε δείγμα 1.409 ενηλίκων, ηλικίας από 65 ως 79 ετών, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε ανάλογες έρευνες το 1972, το 1977, το 1982 και το 1987 και το 1998.

Η μελέτη αποφάνθηκε ότι το μικρότερο κίνδυνο να πάθουν άνοια διατρέχουν όσα τα άτομα που πίνουν τρία με πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Πληροφορίες για μαζικούς τάφους

Ο γενικός γραμματέας των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για μαζικούς τάφους Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων μέσα σε στρατόπεδα του Αττίλα και ότι έγινε προσπάθεια για να δοθούν άδειες εκταφών, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι πρόσφατα έγιναν διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη.

"Αυτό, υποστήριξε, ήταν ένα θέμα, που απασχόλησε πρόσφατα τις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ".

''Έγινε έκκληση από τον πρόεδρο Χριστόφια να επιτραπεί η διαδικασία των εκταφών και στα στρατόπεδα του Αττίλα, αλλά, η έκκληση έγινε σε κλειστά αυτιά", είπε.

Τα λεχθέντα από τον κ. Περδίκη επιβεβαίωσε με δήλωση στο ΡΙΚ και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το θέμα των αγνοουμένων, Αριστοφάνης Γεωργίου.

Πηγή: www.skai.gr

Ληστεία σε τράπεζα

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις 8.10 πμ σε τράπεζα στα Πατήσια.

Άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα της Εμπορικής τράπεζας επί της Πατησίων 243 και με την απειλή όπλου αφαίρεσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Έρευνα για τον εντοπισμό του διενεργεί η αστυνομία. Άγνωστο παραμένει το χρηματικό ποσό που απέσπασε.

Πηγή: www.ethnos.gr

Ξεκινούν την Κυριακή στη Μόσχα οι διαδικασίες για το διάδοχο του Αλέξιου Β'

Συνέρχεται την Κυριακή η σύνοδος της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προκειμένου να επιλέξει τους υποψήφιους για τη διαδοχή του Αλέξιου Β' στον πατριαρχικό θρόνο. Η τελική επιλογή θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Το επισκοπικό συμβούλιο συγκροτείται από το σύνολο των πατέρων της ορθοδοξίας στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και σε άλλα κράτη με ορθόδοξους πληθυσμούς και εκκλησίες.

Το ίδιο όργανο θα συμμετάσχει την Τρίτη στο Συμβούλιο της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας, που θα περιλαμβάνει επίσης αντιπροσώπους από το κατώτερο στρώμα του κλήρου και απλούς λαϊκούς.

Η διαδικασία της εκλογής θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές και τα Μέσα Ενημέρωσης, δύο είναι οι επικρατέστεροι ανάμεσα στους 145 ιεράρχες της ρωσικής εκκλησίας:

Ο πατριάρχης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ, Κύριλλος, που από τον Δεκέμβριο έχει επιλεγεί ως τοποτηρητής. Ο 62χρονος ιεράρχης θεωρείται ο πλέον ανοικτός στις αλλαγές και επί Αλεξίου διηύθυνε τις εξωτερικές σχέσεις τις εκκλησίας.

Απέναντί του θα βρεθεί ο μητροπολίτης Καλούγκα και Μπαρόφσκ, Κλήμεντας, ένας συντηρητικός ιεράρχης που ελέγχει τα διοικητικά της Εκκλησίας και έχει μεγάλα ερείσματα στον κλήρο.

Οι υποστηρικτές των δύο υποψηφίων τις τελευταίες ημέρες έχουν ανταλλάξει κατηγορίες, είτε όσον αφορά υποψίες για διαφθορά, είτε για συμπάθεια εκ μέρους του Κυρίλλου προς τους Καθολικούς ή ακόμη τις προσπάθειες του Κλήμεντα να επιβάλλει τους εκλεκτούς του στο Συμβούλιο.

Σε περίπτωση που η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο οξυνθεί, η Εκκλησία ενδέχεται να επιλέξει ένα τρίτο πρόσωπο, τονίζουν οι αναλυτές.

Ως μία τέτοια προσωπικότητα προβάλλει ο 73χρονος μητροπολίτης Μινσκ και Σλούτσκ Φιλάρετος.

Πηγή: www.analitis.com

Νέες αντιδράσεις στις δηλώσεις Ολγκάτς

Συνεχίζονται και εντός της Τουρκίας οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς ότι είχε σκοτώσει δέκα ελληνοκυπρίους αιχμαλώτους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 74.

Σε κάθε περίπτωση ο ηθοποιός πρέπει να δικαστεί, είτε ευσταθούν είτε όχι οι πρώτες του δηλώσεις γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «εάν αυτά που είπε είναι αλήθεια, τότε, εκτός από τον ίδιο, θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία του πολεμικού εγκλήματος και οι διοικητές του. Εάν πάλι αποδειχθούν ψέματα τα όσα είπε και πάλι πρέπει να δικαστεί, επειδή έφερε σε δύσκολη θέση την Τουρκία, ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης».

Πηγή: www.euro2day.gr

Νέος τρόμος στον Λούσιο

Νέο ατύχημα στον Λούσιο ποταμό συνέβη χθες το απόγευμα, ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία με τους 8 νεκρούς εκδρομείς που είχαν παρασυρθεί από τα νερά του. Αυτή τη φορά αγνοείται ένα άτομο 30 περίπου χρόνων, έπειτα από ανατροπή της βάρκας ράφτινγκ στο σημείο που ο Λούσιος ενώνεται με τον Αλφειό ποταμό.

Οπως έγινε γνωστό, μεγάλη ομάδα με εκδρομείς του Σαββατοκύριακου είχαν επιβιβαστεί σε τέσσερις νοικιασμένες βάρκες ράφτινγκ μιας από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λούσιου ποταμού και επιχείρησαν να περάσουν το ποτάμι, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Διακόσια μέτρα μετά το «Γεφύρι του Κούκου» στην περιοχή Βλαχοράφτη, μπήκαν στα νερά του Αλφειού, ο οποίος συνεχίζει την πορεία του Λούσιου πριν χυθεί στο Ιόνιο, όπου ανετράπη η μία βάρκα στην οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα. Οι τρεις κατόρθωσαν να βγουν στην ακτή κολυμπώντας, ενώ ο τέταρτος επιβαίνων παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αλφειού.

Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και στην περιοχή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Τρίπολη, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Αρκαδίας και πολλοί κάτοικοι που γνωρίζουν την περιοχή και άρχισαν να ερευνούν για τον αγνοούμενο. Αργά το απόγευμα ήρθαν τρεις δύτες της ΕΜΑΚ και ενισχύσεις από την Πάτρα και τον Πύργο. Οι έρευνες συνεχίζονταν ώς αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαΐου του 2007, όγκοι νερού παρέσυραν ομάδα 18 εκδρομέων από την Αθήνα με αποτέλεσμα να πνιγούν 8 από αυτούς. Οι εκδρομείς την ώρα εκείνη προσπαθούσαν να διασχίσουν με τα πόδια τον ποταμό σε αβαθές σημείο, όταν έσπασε ένα φράγμα που σχημάτιζαν κλαδιά και λάσπη και τους παρέσυρε.

Πηγή: www.enet.gr

Το BBC αρνείται να μεταδώσει έκκληση για βοήθεια στη Γάζα!


Το τηλεοπτικό δίλτυο BBC της Μεγάλης Βρετανίας αρνήθηκε να μεταδώσει την έκκληση ανθρωπιστικής οργάνωσης για βοήθεια προς τα παιδιά τηα Γάζας!

Το θέμα ήταν φυσικό να προκαλέσει σάλο όταν μαθεύτηκε. Το BBC δικαιολογήθηκε μέσω του γενικού διευθυντή του, Mark Thompson, λέγοντας πως ήθελε να μείνει αντικειμενικό στη διαμάχη Χαμάς-Ισραήλ και να μην πάρει θέση έναντι κάποιας εκ των δύο πλευρών!

Εν τω μεταξύ τα περισσότερα βρετανικά δίκτυα, πχ. ITV και CHANNEL 4, συμφώνησαν ήδη να προβάλουν τη Δευτέρα το σποτάκι της Επιτροπής για την Αποκατάσταση Ζημιών, με το οποίο γίνεται έκκληση για βοήθεια στα χιλιάδες θύματα των Ισραηλινών στη Γάζα.

Πολύς κόσμος, ανάμεσα στους οποίους και η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας, κατέκριναν την κίνηση αυτή του BBC, χαρακτηρίζοντάς την ως δικαιολογία καθώς η έκκληση της βοήθειας δεν γίνεται από τη Χαμάς αλλά από μία μη κρατική- μη κερδοσκοπική διεθνή οργάνωση που αποκλειστικό σκοπό έχει την επούλωση των πληγών των θυμάτων. Στην κίνηση αυτή επίσης, συμμετέχουην κι άλλες διεθνείς οργανώσεις όπως η ActionAid και ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός!

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία του BBC το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν, ενώ επενέβει η αστυνομία και έγιναν 7 προσαγωγές! Τα επεισόδια και οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και σήμερα.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive