Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Ανέκρουσε πρύμναν ο ύποπτος Τούρκος ηθοποιός

"Το λάθος μου ήταν ότι έδωσα συνέχεια στο θέμα, δίχως να αποκαλύψω από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για σενάριο ταινίας και όχι πραγματικότητα" ισχυρίζεται τώρα ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, ο οποίος προκάλεσε αναστάτωση με δήλωσή του που έκανε πριν από μερικές μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή στην Τουρκία, λέγοντας ότι κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, είχε σκοτώσει δέκα άτομα, με πρώτο έναν δεκαεννιάχρονο αιχμάλωτο στρατιώτη.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις που δημοσιεύονται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", ο Ολγκάτς ζητάει συγνώμη επειδή χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ για την προβολή του σεναρίου που όπως λέει έχει γράψει ο ίδιος.

"Εδώ και τριάντα χρόνια είχα στο νου μου την ιστορία αυτή" λέει ο Τούρκος ηθοποιός και συνεχίζει: "Ήθελα να γυρίσω μια ταινία όπως ο στρατιώτης Ryan και εργαζόμουν εδώ και πολύ καιρό πάνω σε αυτό. Ανέφερα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής το σενάριο αυτό. Ήμουν περίεργος να δω ποιες θα είναι οι αντιδράσεις. Σκοπός μου ήταν να προκαλέσω σοκ". Ο ηθοποιός αναφέρει "γνώριζα ότι θα υπάρξει σοκ, αλλά δεν περίμενα τόσες αντιδράσεις και είδα ότι το γύρισμα του σεναρίου αυτού, δεν θα είναι καλό".

Ο Ολγκάτς αναφέρεται και στα περί εγκλήματος πολέμου που έχουν γραφτεί και στον τουρκικό τύπο σχετικά με τη δήλωσή του αυτή και λέει τα εξής: "Αναφέρεται ότι έχω διαπράξει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ότι ανοίγει για μένα ο δρόμος για τα δικαστήρια. Ας γίνει προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό θα με χαροποιήσει, διότι θα αποκαλυφθεί ότι δεν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό. Κανένας Τούρκος στρατιώτης που έχει πάει στην περιοχή αυτή δεν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο σε κανέναν ελληνοκύπριο, ειδικά αιχμάλωτο. Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο και ούτε το πιστεύω. Το μόνο μου λάθος ήταν ανέφερα το σενάριο όχι στο σύνολό του, αλλά με τον τρόπο αυτό, χρησιμοποιώντας και την ηθοποιία μου".

Ο Ολγκάτς, την περασμένη Πέμπτη είχε υποστηρίξει ότι σκότωσε δέκα άτομα το 1974. Μετά τις αντιδράσεις όμως που υπήρξαν, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι πρόκειται για σενάριο, το οποίο σύντομα θα σκηνοθετηθεί. Το Σαββατοκύριακο, ο τουρκικός τύπος έγραψε ότι ο Ολγκάτς το 1974 ήταν μεν ως στρατιώτης στην Κύπρο, αλλά ότι δεν ήταν μάχιμος και δεν έπιασε στα χέρια του όπλο.

Πηγή: news.ert.gr

Σχόλιο blogger: "Ντεμέκ" τα λέμε αυτά στην Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Αττίλας λογικά θα κατάλαβε πως τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται και φυσικό είναι τα γυρνάει. Κρίμα, γιατί για μια στιγμή πιστέψαμε πως ακόμη και σε τέτοιους ανθρώπους έχει μείνει λίγο φιλότιμο για να νιώσουν ενοχές και την ανάγκη για συγχώρεση.

Παροχές προεκλογικού χαρακτήρα

Η κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό, προχωρά σε παροχές, φουντώνοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Το πακέτο των 500 εκατομμυριών ευρώ που πρότεινε ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, τα 90 εκ. για τις άγονες γραμμές της ναυσιπλοϊας τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Αν.Παπαληγούρας, το επίδομα θέρμανσης είναι μερικές από τις κινήσεις της κυβέρνησης, που έχουν ως στόχο την αλλαγή της εικόνας της, με σκοπό να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις.

Σε αυτά προστίθενται η κινητικότητα στο χώρο των Ενόπλων δυνάμεων, με ενδεχόμενη μείωση της θητείας στον Στρατό Ξηράς και αγορά εξοπλισμών, η πρόσληψη στον δημόσιο τομέα εκτός ΑΣΕΠ και η παροχή διπλού δώρου Πάσχα για τους ανέργους, από τον ΟΑΕΔ, κίνηση την οποία αποσυνδέει η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η αντίδραση της κοινής γνώμης στην υιοθέτηση ενός πιο φιλολαϊκού προφίλ από την κυβέρνηση, με κλείσιμο ή άνοιγμα της "ψαλίδας" της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ, θα καθορίσει εν πολλοίς, το χρονικό σημείο διενέργειας εκλογών.


Χατζηδάκης: "Εκλογολογία κατά οικονομίας"
"Η εκλογολογία βλάπτει σοβαρά την Οικονομία" δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Βενιζέλος: "Eκλογές για να αποφύγει τα χειρότερα"
"Ο Κώστας Καραμανλής θα αναγκαστεί να καταφύγει στις εκλογές για να αποφύγει τα χειρότερα", εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παυλόπουλος: "Η εικόνα των δημοσκοπήσεων έχει ήδη αρχίσει να αντιστρέφεται"
"Ύστερα και από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η εικόνα των δημοσκοπήσεων έχει ήδη αρχίσει να αντιστρέφεται" διαπιστώνει, σε συνέντευξή του στην "Απογευματινή της Κυριακής" ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.

Ραγκούσης: "Άτυπη έναρξη του προεκλογικού αγώνα"
"Για αναξιόπιστη κυβέρνηση που δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό της" κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Πηγή: www.news247.gr

Απολύσεις, απολύσεις παντού

Σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2008 με έσοδα που κυμαίνονται στα 16.63 δισεκατομμύρια δολάρια, 2% αυξημένα από πέρσι. Όμως, επιμέρους δείκτες δείχνουν σημαντική πτώση και έφεραν τα αποτελέσματα κάτω από την πρόβλεψη των 17.1 δισεκατομμυρίων. Έτσι η εταιρία προχωράει σε 5.000 απολύσεις μέχρι το 2010 ενώ κόβει και τα έξοδα ταξιδιών κατά 20%. 1400 θέσεις εργασίας θα χαθούν άμεσα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Microsoft.

Η Sony ανακοίνωσε δυσάρεστα οικονομικά αποτελέσματα έπειτα από 14 χρόνια και προχωράει και αυτή σε χιλιάδες απολύσεις, ενώ η Intel αποφάσισε να μειώσει τις δραστηριότητές της σε Μαλαισία, Φιλιππίνες και Αμερική, και θα επηρεαστούν 6.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2009.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Διάσπαση των αγροτών μεθοδεύει η κυβέρνηση

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η κόντρα κυβέρνησης – αγροτών, που για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έχουν αποκλείσει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.

Το αδιέξοδο δημιουργείται αφενός από την ανυποχώρητη στάση των αγροτών, που ζητούν περισσότερα από αυτά που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση και ανέρχονται στο ύψος των 500 εκατομμυρίων ευρώ και αφετέρου από τον «εγκλωβισμό» του Μαξίμου, καθότι αδύναμο να υπερκεράσει την αγροτική «εξέγερση».

Η κυβέρνηση για να αποκλιμακώσει την κατάσταση έχει καλέσει σε συνάντηση τις συντονιστικές επιτροπές των αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι από τους επικεφαλής των κινητοποιήσεων θα εισακούσουν το κυβερνητικό κάλεσμα και θα παραβρεθούν στην κρίσιμη σύσκεψη με το Σωτήρη Χατζηγάκη.

Και αυτό διότι: Από τη μια πλευρά, τα οικονομικά δεδομένα είναι γνωστά, καθώς το πακέτο στήριξης των αγροτών είναι ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με τον αρμόδιο υπουργό να έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Όμως από την άλλη, οι αγρότες ζητούν σαφώς μεγαλύτερη ενίσχυση και ως μέτρο πίεσης, ενισχύουν τα μπλόκα, αναμένοντας απλώς εξειδίκευση των μέτρων, που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες είναι σαφές ότι δεν έχουν αρραγές μέτωπο εκπροσώπησης, καθώς, ενώ δεν είναι γνωστό ποιοι από τους αγροτοσυνδικαλιστές θα μετάσχουν στην απογευματινή συνάντηση με τον κ. Χατζηγάκη στις 17:30, μέλη των συντονιστικών του μπλόκου των Τεμπών είχαν ήδη αποδεχτεί πρόσκληση για συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης νωρίτερα στις 15:30.

Ουσιαστικά, οι αγρότες της βορείου Ελλάδας έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στα μπλόκα, δηλώνοντας ανέτοιμοι να συναντηθούν με τον υπουργό, ενώ αντιθέτως οι συνάδελφοί τους από τα μπλόκα των Τεμπών, της Νίκαιας και του Προμαχώνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν άλλη έκτακτη συνέλευση, αποφάσισαν να συναντηθούν τελικώς με το Σωτήρη Χατζηγάκη.

Πρόκειται δηλαδή για σαφές δείγμα διάσπασης, γι αυτό η πανελλήνια συντονιστική επιτροπή καλεί σε ενότητα. Πάντως, σε αυτό που φαίνονται ενωμένοι οι αγρότες, είναι στο αίτημα της εξειδίκευσης των οικονομικών μέτρων που ανήγγειλε ο κ. Χατζηγάκης και τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση με «πυροτεχνήματα» επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση.

Πηγή: zougl@

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive