Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

“Μου έφερναν τα πτώματα και τα εξαφάνιζα με οξύ”

Ενδεικτική της αγριότητας που λαμβάνει ο πόλεμος για τα ναρκωτικά στο Μεξικό αποτελεί η ομολογία ενός Μεξικανού ότι από την Τιχουάνα ότι πληρωνόταν από συμμορία εμπόρων προκειμένου να διαλύει με οξύ τα πτώματα αντιπάλων, για να εξαφανίσει τα ίχνη τους. «Εύχομαι να με συγχωρήσουν» είπε…

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Σαντιάγο Μέζα, πληρωνόταν 600 δολάρια την εβδομάδα από ομάδα που παλαιότερα ανήκε στο καρτέλ του Αρελάνο Φελίξ για να «εξαφανίσει» δολοφονημένους αντιπάλους με καυστική σόδα, μια άκρως διαβρωτική χημική ουσία. Με τη μέθοδο αυτή ξεφορτώθηκε συνολικά 300 πτώματα, σε βιομηχανική περιοχή στα περίχωρα της πόλης Τιχουάνα.

Όπως δήλωσε ο Μέζα, χρειάζονταν 24 ώρες για να διαλυθεί ένα πτώμα, αλλά απέμεναν κάποια υπολείμματα τα οποία έθαβε σε λάκκους. Πράγματι, η αστυνομία έχει βρει υπολείμματα πτωμάτων καμένων με οξύ μέσα και γύρω από την Τιχουάνα.

Να σημειωθεί ότι πέρσι περισσότερα από 700 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Τιχουάνα στον πόλεμο ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών της πόλης. Πολλοί ακόμα αγνοούνται και πιστεύεται ότι απήχθησαν για να βρεθούν στη συνέχεια δολοφονημένοι. Σε ολόκληρο το Μεξικό, περισσότεροι από 5.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο αυτό πόλεμο, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του 2007.

Πηγή: www.cosmo.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive