Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Σοκ από την ομολογία του τούρκου ηθοποιού.


Σοκ στην κοινή γνώμη της Κύπρου έχει προκαλέσει η ομολογία τούρκου ηθοποιού για τη θηριωδία και τη βαβαρότητα σε βάρος Ελληνοκυπρίων.

Ο κυβερνητικός εκρπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι "αποκαλύπτεται ότι η Τουρκία παραβίασε τις συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", ενώ ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, ανέφερε ότι "είναι η πρώτη φορά που κάποιος παραδέχεται πως είναι ένοχος για τις δολοφονίες" και υπογράμμισε ότι "η νέα αυτή μαρτυρία αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, που αποδεικνύει ότι υπεύθυνη για τις δολοφονίες είναι η Τουρκία".

Είπε, επίσης, ότι αν ο Τούρκος ηθοποιός προέβη στην ομολογία από τύψεις συνειδήσεως, πιθανό να είναι διατεθειμένος να πει και περισσότερα αποκαλύπτοντας ονόματα στρατιωτικών και άλλα στοιχεία, που θα βοηθήσουν στην εξακρίβωση της ταυτότητας των δέκα Ελληνοκυπριών.

"ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια, σκότωσα κι άλλους. Κι αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δεν λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για αρκετό διάστημα έκανα ψυχοθεραπεία. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα".

Ο ηθοποιός είπε πως αποκαλύπτει για πρώτη φορά την αλήθεια αυτή και σημείωσε:

"Ο πόλεμος με επηρέασε για μεγάλο διάστημα και επαγγελματικά. Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα. Ακόμη και σήμερα θυμάμαι το διοικητή να μου λεει, νομίζεις ότι πάντα θα σκοτώνεις μόνο πάνω σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον στα αλήθεια, να δεις πώς είναι".

Συγκλονισμένοι δηλώνουν με ανακοινώσεις τους και οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ενώ η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων ζητά να κληθεί ο Τούρκος ηθοποιός να καταθέσει στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).


Πηγή: www.skai.gr

Μακελειό στη Νορβηγία.


Μακελειό έλαβε χώρα σε πόλη της Νορβηγίας και συγκεκριμένα σε χώρο στάθμευσης έξω από σχολείο. Μετά από ανταλλαγή πυρών ένας ενήλικας έχασε την ζωή του, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχει και ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Πηγή: http://www.kalimera.gr/

Νέο ρεκόρ απόστασης στην τηλεμεταφορά ατόμων.


Αμερικανική ερευνητική ομάδα πέτυχε να τηλεμεταφέρει ένα μεμονωμένο άτομο στην απόσταση ρεκόρ του ενός μέτρου, φέρνοντας έτσι ένα βήμα πιο κοντά την εποχή των κβαντικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών.

Από τεχνική άποψη, η μέθοδος «κβαντικής τηλεμεταφοράς», που παρουσιάζεται την Παρασκευή στο περιοδικό Science, αφορά τη μεταβίβαση κβαντικών πληροφοριών από ένα άτομο σε ένα άλλο, και όχι τη μετακίνηση ατόμων. «Αυτό που μετακινείται είναι πληροφορία, όχι τα ίδια τα άτομα» διευκρινίζει στο Nature.com ο Κρις Μονρό του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, επικεφαλής της μελέτης.

Όμως παρόλο που δεν υπήρξε πραγματικά μεταφορά ύλης, η μεταβίβαση της κβαντικής πληροφορίας πρακτικά ισοδυναμεί με τη μετακίνηση ενός ατόμου στη θέση ενός δεύτερου. Αυτό συμβαίνει επειδή το άτομο «δότης» και το άτομο «δέκτης» της πληροφορίας ανήκαν στο ίδιο στοιχείο και διέφεραν μόνο ως προς την κβαντική τους κατάσταση. Στο τέλος του πειράματος, κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν τα άτομα αντάλλαξαν ιδιότητες, ή αν μετακινήθηκαν το ένα στη θέση του άλλου.

Προς το παρόν, η νέα τεχνική τηλεμεταφοράς λειτουργεί μόνο στο 10% των περιπτώσεων, ωστόσο οι ερευνητές ελπίζουν ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ώστε η μέθοδός τους να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον στις τηλεπικοινωνίες.

Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ απόστασης για την κβαντική τηλεμεταφορά ατόμων ήταν μόλις μερικά μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου). Μεγαλύτερες αποστάσεις έχουν επιτευχθεί πάντως στην τηλεμεταφορά φωτονίων.

Το νέο πείραμα τηλεμεταφοράς ξεκίνησε με δύο ιόντα του σπάνιου στοιχείου υπέρβιου τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετικές κβαντικές καταστάσεις. Καθένα από τα δύο άτομα διεγέρθηκε έτσι ώστε να εκπέμψει ένα φωτόνιο με το οποίο ήταν κβαντομηχανικά συνδεδεμένο, ή «πεπλεγμένο».

Τα δύο φωτόνια συνελήφθησαν με ένα καλώδιο οπτικών ινών έτσι ώστε να δημιουργηθεί κβαντομηχανική σύνδεση ανάμεσα στα δύο ιόντα και να μεταβιβαστεί τελικά η κβαντική κατάσταση από το ιόν «δότη» στο ιόν «δέκτη».

Η μέθοδος θα μπορούσε κάποτε να αξιοποιηθεί στους κβαντικούς υπολογιστές, ωστόσο η πρώτη της εφαρμογή εκτιμάται ότι θα είναι η μετάδοση κβαντικά κρυπτογραφημένων δεδομένων.

Σε μια τέτοια διάταξη η υποκλοπή των δεδομένων είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη, καθώς οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης αλλοιώνει τις κβαντικές καταστάσεις των σωματιδίων και καταστρέφει το μεταδιδόμενο μήνυμα.

www.news.in.grΗ Bridgestone διακόπτει την παραγωγή ελαστικών σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ.


Η ιαπωνική εταιρία Bridgestone, η δεύτερη στον κόσμο στον τομέα της κατασκευής ελαστικών για οχήματα, ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η παραγωγή ελαστικών για αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά σε ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων των συγκεκριμένων προϊόντων.
"Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση είναι εμφανές ότι η διεθνής κρίση θα επιδεινωθεί. Δεν μπορούμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι σε δύσκολες εποχές", δήλωσε ο επικεφαλής της αλυσίδας παραγωγής της εταιρίας στη Βόρεια Αμερική, Στιβ Μπρουκς.
Η Bridgestone είχε ανακοινώσει από το Δεκέμβριο ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να διακοπεί η παραγωγή στο εργοστάσιο ελαστικών στο Λα Βέρν του Τενεσί, όπου απασχολούνται 150 άτομα.

Πηγή: www.ert3.gr

Επαναλειτουργία δύο αντιδραστήρων στο Κοζλοντούι ζητά η Σόφια από την ΕΕ.


Σόφια: Επικαλούμενη την πρόσφατη κρίση με το ρωσικό αέριο, η Βουλή της Βουλγαρίας εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επαναλειτουργία δύο παλιών αντιδραστήρων στη μονάδα του Κοζλοντούι.

Με 140 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά, το Κοινοβούλιο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προσπαθήσει να διαπραγματευθεί την επαναλειτουργία δυο εκ των έξι αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου, οι οποίοι ανάγονται στη σοβιετική εποχή.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Πέταρ Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η πρόσφατες ελλείψεις σε φυσικό αέριο, λόγω της διένεξης Ρωσίας-Ουκρανίας, συνδυάστηκαν με την παγκόσμια οικονομική ύφεση και ήταν καταστροφικές για την εγχώρια οικονομία.

Το κλείσιμο των δύο αντιδραστήρων το 2006 ήταν ένας από τους όρους που η Βουλγαρία έπρεπε να εκπληρώσει για να ενταχθεί στην ΕΕ, παρ΄όλο που οι άδειες λειτουργίες τους ίσχυαν κανονικά έως το 2011 και το 2013. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο δύο ακόμα παλαιότερων αντιδραστήρων το 2002.

Η πλειονότητα του βουλγαρικού λαού είχε ταχθεί κατά του κλεισίματος των δύο αντιδραστήρων, ισχύος 400 Megawatt έκαστος. Έκτοτε η Σόφια έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να θέσει εκ νέου σε λειτουργία τους δύο αντιδραστήρες, υποστηριζόντας ότι το κλείσιμό τους θα οδηγούσε σε μείωση της παροχής ηλεκτρικής ενεργείας στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με την Επιτροπή, όμως, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως οι δυο αντιδραστήρες πληρούν τα επίπεδα ασφαλείας της ΕΕ.

Η Βουλγαρία υποστηρίζει πάντως ότι, βάσει άρθρου της συμφωνίας ένταξης, έχει δικαίωμα να επανενεργοποιήσει τους δυο αντιδραστήρες εάν η οικονομική της κατάσταση επιδεινωθεί σημαντικά.

Το Κοζλοντούι συνεχίζει σήμερα να λειτουργεί με δύο σύγχρονους αντιδραστήρες ρωσικής κατασκευής ισχύος1.000 megawatt.

Η Βουλγαρία σχεδιάζει την κατασκευή ενός ακόμα πυρηνικού σταθμού στην πόλη Μπέλενε, στις όχθες του Δούναβη.

Την επανεκκίνηση ενός παλιού αντιδραστήρα ως εναλλακτική λύση στην κρίση με το αέριο αποφάσισε νωρίτερα τον Ιανουάριο και η Σλοβακία. Μετά την προειδοποίηση της Κομισιόν για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ίσως εγκαταλείψει το σχέδιο επαναλειτουργίας.

Πηγή: www.phileleptheros.com

Πολίτες ακινητοποίησαν ένοπλους ληστές!


Μία ομάδα πολιτών, τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν, ακινητοποίησε δίδυμο γεωργιανών ληστών τραπεζών χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Οι δύο ληστές, 30 και 39 χρόνων, που είχαν και χειροβομβίδα, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν αδιακρίτως με δύο πιστόλια μέσα σε πλήθος πολιτών, που συνεπλάκησαν μαζί τους, και “από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα”, όπως επιβεβαίωναν αξιωματικοί της Ασφάλειας. Στην οδό Αγίου Δημητρίου 77, έξω από την Τράπεζα Πειραιώς, επικράτησε πανδαιμόνιο χθες στις 12 παρά 10 το μεσημέρι, με τους δύο ληστές να πυροβολούν, επιχειρώντας να αρπάξουν μία μοτοσικλέτα, για να διαφύγουν με τα χρήματα, αφού η δική τους παρουσίασε βλάβη. “Τραβούσαν το μηχανάκι και εγώ δεν το άφηνα, μου είπε θα σε σκοτώσω και εγώ του απάντησα σκότωσέ με”, περιέγραψε ο 76χρονος Στάθης Αργυριάδης, ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, όταν προσπάθησε ο ένας εκ των δραστών να πάρει το δίκυκλό του.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

“Όταν πυροβόλησαν, κατάλαβα ότι ήταν άσφαιρα και φώναξα ορμάτε. Τότε ήρθαν και άλλοι και τους ακινητοποιήσαμε”, συμπλήρωσε. Ωστόσο, ο κ. Αργυριάδης δεν αντιλήφτηκε πως ο πυροβολισμός ήταν στον αέρα και το όπλο του ληστή κανονικό, με συνέπεια, όταν μία ομάδα πολιτών με πρωταγωνιστές τον 47χρονο Δήμο Μπουφίδη και τον 34χρονο Ρουμάνο Ντουμίτρου Χαρσένιτς προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών. Ο πρώτος τραυματίστηκε από σφαίρα στο δεξί γόνατο και ο δεύτερος στο γοφό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Από τα πυρά των ληστών τραυματίστηκε εντελώς ελαφρά στην κοιλιά και 61χρονος, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη συμπλοκή, αλλά δεν χρειάστηκε να παραμείνει για νοσηλεία.

ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Τη σκηνή του επεισοδίου από την έξοδο των ληστών από το υποκατάστημα είδαν καταστηματάρχες της οδού Αγίου Δημητρίου, όπως και δεκάδες περαστικοί, που έτρεχαν να καλυφτούν ακούγοντας τους πυροβολισμούς. “Βγήκαν δύο άτομα φορώντας κράνη και έχοντας έναν σάκο στα χέρια τους, προσπάθησαν να βάλουν μπροστά μία μοτοσικλέτα και όταν είδαν ότι είχε πάθει βλάβη, επιχείρησαν να πάρουν διερχόμενη μοτοσικλέτα”, περιέγραψε στη “Μ” καταστηματάρχης. “Ενας νεαρός κατάφερε να τους ξεφύγει και μετά πήγαν στον ηλικιωμένο, που συνεπλάκη πρώτος μαζί τους, στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί, αλλά περίπου δέκα άτομα περαστικοί κατάφεραν να τους πιάσουν”, συμπλήρωσε. Μάλιστα αρκετοί περίοικοι χτύπησαν τους ληστές κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, κίνηση που χαρακτηρίστηκε “αιτιολογημένη” από την αστυνομία.

ΕΠΕΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Στο περιστατικό ήταν παρών και αστυνομικός της Ασφάλειας εκτός υπηρεσίας, ο οποίος, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος, είδε τις κινήσεις των ληστών, αλλά δεν τους σταμάτησε αρχικά επειδή ήταν άοπλος και συνεπλάκη στη συνέχεια μαζί τους, συμμετέχοντας στην προσπάθεια των πολιτών που τους ακινητοποίησαν. Από το σημείο οι αστυνομικοί συνέλεξαν έξι κάλυκες ενός πιστολιού Μακάροφ και ενός περιστρόφου Νόγκα, αλλά και δύο βλήματα. Η χειροβομβίδα βρέθηκε στο σάκο των ληστών, χωρίς να την έχουν χρησιμοποιήσει.

Η συμπλοκή καρέ - καρέ

Στις 11.47 οι δύο ληστές σταθμεύουν μία μηχανή μάρκας BMW έξω από το υποκατάστημα και εισβάλλουν στην Τράπεζα Πειραιώς.

- Δύο λεπτά αργότερα βγαίνουν έξω κρατώντας ένα σάκο με περίπου 13.500 ευρώ που άρπαξαν από τα ταμεία του υποκαταστήματος και ανεβαίνουν στη μοτοσικλέτα. Παρότι προσπαθούν δύο φορές, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά.

- Κατευθύνονται στην οδό Αγίου Δημητρίου και απειλούν με το πιστόλι νεαρό με δίκυκλο ζητώντας να κατέβει και να τους το παραδώσει. Ο οδηγός κάνει ελιγμό και φεύγει.

- Αμέσως μετά πηγαίνουν στον 76χρονο Στάθη Αργυριάδη που επιβαίνει στο δίκυκλό του και τον απειλούν με το όπλο να τους δώσει τη μοτοσικλέτα. “Θα σε σκοτώσουμε”, του λένε, “σκοτώστε με”, απαντά και ακούγεται ο πρώτος πυροβολισμός. Ο ηλικιωμένος νομίζει ότι πρόκειται για άσφαιρα και καλεί σε βοήθεια.

- “Ορμάτε”, λέει και πέφτουν πάνω στους ληστές πολίτες και ο αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας.

- Την ώρα που ομάδα δέκα πολιτών συμπλέκεται με τους Γεωργιανούς, ακούγονται και άλλοι πυροβολισμοί. Τρεις πολίτες τραυματίζονται από τα πυρά τους, αλλά ήδη οι ληστές έχουν ακινητοποιηθεί.

- Στο σημείο φτάνουν σε λίγα λεπτά δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης και δύο μοτοσικλέτες της ομάδας Ζήτα, ύστερα από το συναγερμό της τράπεζας για τη ληστεία.

- Η οδός Αγίου Δημητρίου κλείνει από το ύψος του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και οι ληστές οδηγούνται στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας στην οδό Μοναστηρίου και συγκεντρώνονται δεκάδες αστυνομικοί.

- Ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τρεις τραυματίες και τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου οι δύο παραμένουν για νοσηλεία.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΑΛΛΕΣ 18 ΛΗΣΤΕΙΕΣ.

Οι δύο Γεωργιανοί έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για ληστείες Τραπεζών, που τους τελευταίους μήνες ο αριθμός τους έχει αυξηθεί στην πόλη. Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στο 2007 καταγράφηκαν περίπου 70 ληστείες Τραπεζών και λίγο περισσότερες από 60 το 2008. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή που συνελήφθησαν και εξετάστηκαν άρχισαν να ομολογούν τη διάπραξη ληστειών Τραπεζών και ενός Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τον Μάιο του 2006 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Γεωργιανοί ομολόγησαν ότι συμμετείχαν σε τουλάχιστον 18 ληστείες Τραπεζών με λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι έρευνες του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας στρέφονται και σε πιθανούς συνεργούς τους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη χθεσινή ληστεία, ωστόσο φέρονται ότι εμπλέκονται σε άλλες τις οποίες διέπραξαν με τους συλληφθέντες. “Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού οι ληστές πυροβολούσαν αδιακρίτως στη συμπλοκή με τους πολίτες”, τόνισε ο διευθυντής της Ασφάλειας ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος. “Ετυχε και οι άνθρωποι τραυματίστηκαν στα πόδια, αφού οι δράστες δεν έβλεπαν πού πυροβολούσαν”, συμπλήρωσε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 200.000 ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"

Η Τράπεζα Πειραιώς χθες το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε ειδική εκδήλωση το ποσό των 200.000 ευρώ στους δύο πολίτες, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο αιματηρό επεισόδιο με τους ληστές του υποκαταστήματος, τους ακινητοποίησαν και τραυματίστηκαν από τα πυρά τους. “Η τράπεζα ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους δύο θεσσαλονικείς πολίτες που βοήθησαν αποφασιστικά και με κίνδυνο της ζωής τους στην αντιμετώπιση και εξουδετέρωση των δύο ένοπλων ληστών”, επισημαίνεται. Στην ανακοίνωση περιγράφονται τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν έξω από το υποκατάστημα της Αγίου Δημητρίου. “Το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν να αφοπλιστούν οι ληστές, αλλά να τραυματιστούν δύο από τους ενεργούς πολίτες που διακομίστηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και
ευτυχώς η υγείας τους δεν διατρέχει κίνδυνο”, συμπληρώνεται.

Πηγή: www.makthes.gr

Επίδομα θέρμανσης για συνταξιούχους ΟΓΑ, δικαιούχους ΕΚΑΣ και ανέργους

Έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους πάσης φύσεως συνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, στους συνταξιούχους του ΟΓΑ καθώς και στους ανέργους θα χορηγηθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.

Οι ανωτέρω υπουργοί κατέθεσαν στη Βουλή τη σχετική τροπολογία στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για το ταμείο εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.

Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 100-200 ευρώ ανά δικαιούχο. Η ενίσχυση χορηγείται σε κάθε άτομο ξεχωριστά ανεξάρτητα από το εαν υπάρχει και άλλο άτομο στο ίδιο νοικοκυριό που δικαιούται την ενίσχυση. Συνεπώς νοικοκυριό με δύο δικαιούχους η ενίσχυση φθάνει έως τα 400 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης καταβάλλεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Πηγή: www.express.gr

Σχόλιο blogger: Όχι τώρα τόσα λεφτά! Το καλοκαίρι χρειάζεται το επίδομα θέρμανσης... σε λίγο μας θα πουν ότι το χρειαζόμαστε τον Δεκέμβρη..

Ανένδοτοι στα μπλόκα οι αγρότες

Το πακέτο στήριξης ύψους 620 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση "ζυγίζουν" τις επόμενες ώρες σε κατά τόπους συνελεύσεις τους, οι αγρότες. Στο μεταξύ, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τα μπλόκα των αγροτών στα Τέμπη, στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αλαμάνα, στις Μικροθήβες και στη Νίκαια, η Εγνατία, στο ύψος της Χρυσούπολης και στον κόμβο των Κερδυλλίων, καθώς και ο δρόμος Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας..

Αποκλεισμένη από τα τρακτέρ των αγροτών είναι και η εθνική οδός Κοζάνης-Φλώρινας. Αποκλεισμένα και τα τελωνεία Εξοχής και Προμαχώνα ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται και στο συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου, καθώς νέος αποκλεισμός θα γίνει στις 10 το πρωί. Ωστόσο ανοιχτά έμειναν τα σύνορα του Προμαχώνα για Βουλγαρία, τα μεσάνυχτα, για μία ώρα περίπου. Οι αγρότες άφησαν να περάσουν 150 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα και ΙΧ αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων ήταν εγκλωβισμένοι στο μεθοριακό σταθμό από την περασμένη Τρίτη. Οι αγρότες έκλεισαν και πάλι τα σύνορα όταν οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα της Βουλγαρίας άδραξαν την ευκαιρία και πέρασαν τα οχήματά τους στο ελληνικό έδαφος.

Τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στο 1ο χλμ. του δρόμου Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, χωρίς την ώρα αυτή να δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, όπως και στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς, αλλά και στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Στην Κρήτη οι αγρότες έχουν κλείσει τον δρόμο Χανιών-Ηρακλείου, στη περιοχή Πλατάνι. Τον αποκλεισμό του Ισθμού της Κορίνθου, από τη Δευτέρα, αποφάσισαν, οι αγρότες της Πελοποννήσου. Τα τρακτέρ των αγροτών έχουν επίσης παραταχθεί και στην αερογέφυρα της Νέας Εφέσου - Κορινού - Αιγινίου, χωρίς να προκαλείται πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Πηγή: news.ert.gr

Σχόλιο blogger: 600 εκατομμύρια ευρώ για τις χιλιάδες των αγροτών, 40 δισεκατομμύρια για τους 5-10-15 τραπεζίτες. Ε δεν βγαίνουν ρε, δεν βγαίνουν..

Βαριές καταγγελίες για βουλευτή του ΛΑΟΣ

Είναι θεμιτό ένας βουλευτής να κατακρατεί χρήματα των υπαλλήλων του ως οικονομική ενίσχυση στο κόμμα, και, όπως καταγγέλουν, να καταλήγουν στον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του;

Ο Αστέριος Ροντούλης είναι βουλευτής του κόμματος ΛΑΟΣ και εκλέγεται στο νομό Λαρίσης. Στο πολιτικό γραφείο του στη Λάρισα απασχολεί οκτώ αποσπασμένους υπαλλήλους. Δύο αστυνομικούς που τον ακολουθούν στις μετακινήσεις του, μία δικηγόρο και πέντε υπαλλήλους γραφείου.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως ο βουλευτής φέρεται να συμφώνησε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με τους συνεργάτες του, να παρακρατείται το ποσό αποζημίωσης για τα οδοιπορικά τους, ως οικονομική ενίσχυση προς το κόμμα.

Περιέργως, τα χρήματα αυτά κατετίθεντο στον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του βουλευτή, Αριστείδη Ροντούλη. Το ποσό που παρακρατήθηκε από τους υπαλλήλους ανέρχεται στις 60.000 ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αφήνει επίσης ακάλυπτο το βουλευτή. Συγκεκριμένα, στην επίσημη απάντηση του κόμματος του ΛΑΟΣ επισημαίνεται πως, παρά το γεγονός ότι η πρόθεση του βουλευτή ήταν θεμιτή και στόχευε στην οικονομική ενίσχυση του κόμματος, εν τούτοις η διαδικασία που επέλεξε, δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν που έχει θεσπιστεί.

Πηγή: www.zougla.gr

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής»

Για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής ενημερώθηκε την Πέμπτη από τους συμβούλους του ελληνικού δημοσίου η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η οποία συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομίας.

«Η διαδικασία αποκρατικοποίησης εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το διάγραμμα που έχει ανακοινωθεί», όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Διυπουργική Επιτροπή να παραταθεί η εξουσιοδότηση παρακολούθησης της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής από τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έχει χειριστεί το ζήτημα έως σήμερα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και η συστηματική συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η Επιτροπή αναμένει τις προσφορές και ο κ. Χατζηδάκης ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης εξελίσσεται ομαλά και δεν χρειάζονται εναλλακτικά σχέδια.

Πηγή:ANT1

Σχόλιο blogger: Έχει διαφορά η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των δεξιών από το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί τουλάχιστον μια θεωρητική σχολή της οικονομίας. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας, την κρίση μας, και ενστερνιζόμαστε διαφορετικές σχολές σκέψης. Ίσως και νεοφιλελεύθερη θεωρία να είναι η πιο ιδανική για μια ιδανική αγορά. Αλλά υπάρχει διαφορά στην εφαρμογή μιας ιδεολογίας (έστω και αν αυτήν δεν είναι η κατάλληλη κατά πολλούς για τα χάλια της Ελλάδας) με την απεγνωσμένη και βιαστική ανάγκη για να μπούνε χρήματα στα ταμεία ώστε να μην βάλουμε την ταμπέλα πτωχεύσαμε! Η διαφορά σε κάθε εφαρμογή είναι οι μελλοντικές συνέπειες και οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι σίγουρα μόνιμες και σαφώς μη αναστρέψιμες. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία. Όταν τέτοιες πολιτικές γίνονται για την υπεράσπιση στόχων των "κρατικών" κομμάτων τότε αυτοί οι πολιτικοί μόνο μεταρρυθμιστές δεν μπορούν να λέγονται. Απατεώνες ίσως.

Η χολέρα έχει προκαλέσει 2.755 ανθρώπινες απώλειες στη Ζιμπάμπουε

Η επιδημία της χολέρας που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις από τον Αύγουστο στη Ζιμπάμπουε έχει προκαλέσει το θάνατο 2.755 ανθρώπων, ενώ άλλοι 48.623 έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Από την ασθένεια που μεταδίδεται από τα ακάθαρτα ύδατα, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.755 άνθρωποι ενώ έχουν προσβληθεί άλλοι 42.623.

Ο τελευταίος απολογισμός του ΟΗΕ, με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου, ανέφερε 2.225 ανθρώπινες απώλειες και 42.675 κρούσματα. Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν εντείνει τις πρωτοβουλίες τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της επιδημίας που παραμένει εκτός ελέγχου στη χώρα σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, η οποία πλήττεται επίσης από οικονομική και πολιτική κρίση.

Πηγή: world.flash.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive