Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Aπόφαση εις βάρος της Ελλάδας

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε την Τετάρτη το Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ να ορίσει ημερομηνία εντός του έτους για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, χωρίς να συνυπολογίσει τις θέσεις των ελλήνων ευρωβουλευτών.

Τη θέση αυτή της επιτροπής καταψήφισαν οι έλληνες ευρωβουλευτές Γιώργος Δημητρακόπουλος (Νέα Δημοκρατία), Μαριλένα Κοππά (ΠΑΣΟΚ), Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) καθώς και ο Ιωάννης Κασουλίδης (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κύπρος).

Ειδικότερα, υιοθετώντας με 64 ψήφους υπέρ, 7 κατά (οι 3 Ελληνες ευρωβουλευτές, ο κ.Κασουλίδης και 3 Σλοβάκοι ευρωβουλευτές) και 2 αποχές, την έκθεση του Ολλανδού ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Ερικ Μέγιερ σχετικά με την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ, η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής κάλεσε την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να καταλήξουν μέσα από διαπραγματεύσεις σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το θέμα της ονομασίας, έτσι ώστε το ζήτημα αυτό να μην αποτελεί πλέον εμπόδιο για την συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων κάλεσε ακόμη την ΠΓΔΜ, ως υποψήφιο κράτος-μέλος, να διατηρεί καλές γειτονικές σχέσεις και να επιλύσει εκκρεμή ζητήματα με τους γείτονές της.

Παράλληλα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις παρά την Τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην συνεχίσει να κάνει χρήση του βέτο κατά της ΠΓΔΜ

πρόσφατη προσφυγή της ΠΓΔΜ Τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην συνεχίσει να κάνει χρήση του βέτο κατά της ΠΓΔΜ
στο
Διεθνές Δικαστήριο σχετικά με την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς, τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην συνεχίσει να κάνει χρήση του βέτο κατά της ΠΓΔΜ, ενώ τάχθηκαν σαφώς υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μιας εξέλιξης που, όπως υποστήριξαν, θα συμβάλλει στην σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής.

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων αναγνώρισε, εξάλλου, τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΓΔΜ για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ. Εξέφρασε, όμως, την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι, τρία χρόνια μετά την αναγνώρισή της ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων σημείωσαν ακόμη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ σχετικά με τη μη αναγνώριση των διαβατηρίων τους από ένα κράτος μέλος της ΕΕ και κάλεσαν την Επιτροπή να συστήσει στο Συμβούλιο την επίσπευση της απελευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Πηγή: www.skai.gr

Σχόλιο blogger: Με πλειοψηφία 64- 7 αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για να ενταχθεί η "Μακεδονία" στην ΕΕ. Με το όνομα "Μακεδονία"! Σχεδόν ομοφωνία αν βγάλεις τους Έλληνες ευρωβουλευτές. Να χέσω την εξωτερική πολιτική τους, να χέσω τα παζάρια τους με τους Ευρωπαίους, να χέσω το βέτο τους. Το βέτο ήταν για το όνομα και όχι για την ένταξη. Τα είδαμε τα κατορθώματα. Δυσκολευτήκατε να βρούμε την είδηση λες και είναι λεπτομέρειες. Τι έχει καταφέρει δηλαδή η "ισχυρή" Ελλάδα μπροστά στην "μικρή" ΠΓΔΜ.? Μόνο πρόλογος και μικροκομματικές αηδίες. Ας κάνουν ότι θέλουν, θα μας βρουν μπροστά τους. Ως τότε σκατά στα μούτρα τους.

Αποφασισμένος να κλείσει το Γκουαντάναμο ο Ομπάμα

Διάταγμα για το κλείσιμο του διαβόητου κολαστηρίου στο Γκουαντάναμο αναμένεται να υπογράψει εντός της ημέρας ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, μόλις δύο 24ωρα μετά την ορκωμοσία του, όπως είχε δεσμευθεί στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Εξάλλου, την Τετάρτη, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με Άραβες ηγέτες, καθώς και με τους ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, στους οποίους δεσμεύτηκε να εργαστεί ενεργά για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ενώ, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε συμπληρωματικές διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθεί η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.Στο επίκεντρο Αφγανιστάν-Ιράκ και Οικονομία

Στο διάταγμα για το Γκουαντάναμο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η φυλακή θα κλείσει εντός ενός έτους από τη στιγμή της υπογραφής του και οι κρατούμενοι έχουν συνταγματικό δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγές για την κράτησή τους.

Επίσης, ζητείται να εξεταστεί κατά πόσο οι κρατούμενοι μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές ή να αφεθούν ελεύθεροι. Για όσους δεν εγκριθεί η απελευθέρωση ή η μεταφορά τους, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο προσαγωγής τους ενώπιον αμερικανικών δικαστηρίων.

Εντός 30 ημερών από την υπογραφή του διατάγματος, ο υπουργός Άμυνας θα είναι υποχρεωμένος να επανεξετάσει τις συνθήκες κράτησης στο Γκουαντάναμο και να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών.

Χαρακτηριστικό των προθέσεων του είναι ότι, κατά την πρώτη ημέρα της προεδρίας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους του στρατού και συμβούλους για θέματα εθνικής ασφάλειας, με τους οποίους συζήτησε για το θέμα της αμερικανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Όπως έγινε γνωστό, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε συμπληρωματικές διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθεί η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

Εξάλλου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ήταν ο πρώτος ηγέτης με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός πρόεδρος, με πρωτοβουλία του δεύτερου. O Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επιτευχθεί ειρήνη στην Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Ιδιοποίησης της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το πακέτο ύψους 358 δισ. δολαρίων για τις κυβερνητικές δαπάνες - σε μια πρώτη, κρίσιμη δοκιμασία του σχεδίου των Δημοκρατικών προκειμένου να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα του πακέτου των 825 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία κλυδωνίζεται από τον Δεκέμβριο 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στελέχη των Ρεπουμπλικάνων επιδιώκουν συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο - προκειμένου ν' ανταλλάξουν απόψεις για το πρόγραμμα αυτό.

Παράλληλα, ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι παγώνει τους μισθούς των κυριότερων συνεργατών του στον Λευκό Οίκο "σε αυτή την περίοδο των οικονομικών δυσκολιών, που οι αμερικανικές οικογένειες είναι υποχρεωμένες να 'σφίξουν τη ζώνη' " όπως υπογράμμισε μιλώντας στα μέλη της κυβέρνησης του.

Όσο για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, την Τετάρτη η Γερουσία ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την ανάληψη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανοίγοντάς της το δρόμο για να ορκιστεί ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Όπως έγινε γνωστό, η Κάρολιν Κένεντι απέσυρε την υποψηφιότητά της για την έδρα της Κλίντον στη Γερουσία, η οποία έμεινε κενή μετά την υπουργοποίηση της πρώην Πρώτης Κυρίας. Όπως είπε ο εκπρόσωπός της, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απόφασή της αυτή.

Πηγή: news.ert.gr

Μεσαιωνικό κήρυγμα μουσουλμάνου κληρικού

«Συγχωροχάρτι» σε όσους άνδρες χτυπούν και βιάζουν τις γυναίκες τους, δίνει ο μουσουλμάνος κληρικός στην Αυστραλία Σαμίρ Αμπού Χάμζα, αφού υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν αποτελούν αμαρτία αλλά είναι και απολύτως λογικές συμπεριφορές…

Σε κήρυγμά του, ο κληρικός υποστήριξε ότι είναι δικαίωμα του άνδρα να απαιτεί σεξ από τη γυναίκα του και να κάνει σεξ μαζί της ακόμα και αν αυτή δεν θέλει, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά βιασμό. Παράλληλα, επικαλούμενος το κοράνι, συμβούλεψε τους άνδρες ότι σε περίπτωση που η γυναίκα τους δεν συμμορφώνεται, μπορούν να την δείρουν, αρκεί να μην την ματώσουν ή την τραυματίσουν.

Το μεσαινωνικό κήρυγμα προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. «Καλώ τον κληρικό αυτό να ζητήσει συγνώμη. Οι απόψεις του είναι απαράδεκτες και δεν έχουν θέση στην αυστραλιανή κοινωνία» δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ.

Πηγή: www.cosmo.gr

Η Πετρούλα έκανε 18,5% στον καιρό του star

Τον καιρό πλέον θα τον βλέπει ο κόσμος από το star. Μιλάμε για την Πετρούλα που έκανε την πρεμιέρα της στο δελτίο καιρού και έκανε μέχρι 18,5%! Που σημαίνει ότι όλοι θέλουμε να βλέπουμε το καιρό με νάζι και με το στυλ που πλασάρει η Πετρούλα. Που είναι ο Καντερές οεο;
Της φτιάχνουν το δελτίο καιρού και μετά...

το σπικάρει και παίζει με την κάμερα. Και καθόμαστε όλοι και την χαζεύουμε.Άλλοι γιατί μας αρέσει, άλλοι γιατί μένουμε άφωνοι με την κατάπτωση της τηλεόρασης και άλλοι για να εξηγήσουμε το φαινόμενο και να δούμε που θα πάει αυτή η ιστορία. Όμως με όλα αυτά κερδίζει το star και η ...Πετρούλα.

Πηγή: troktiko

Αναζητώντας τη χρυσή τομή

Να μην έρθουν σε αντίθεση με την κοινωνία ζήτησε από τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης από το βήμα της Βουλής, προαναγγέλλοντας στήριξη στους παραγωγούς, που θα κινείται στο κοινοτικό πλαίσιο και δεν θα τινάζει στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό. Δήλωσε επίσης ότι θα επανενεργοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου, σχετικώς με τη λήψη μέτρων για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι είτε με κινητοποιήσεις είτε χωρίς κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση θα στηρίξει τους αγρότες "με το χέρι στην καρδιά".

Σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα στο κοινοτικό πλαίσιο. "Εμείς δεν θα είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι στην ΕΕ με την πολιτική μας" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Δεν θα τινάξουμε στον αέρα τον προϋπολογισμό. Αγαπάμε, σεβόμαστε και στηρίζουμε τον Έλληνα αγρότη. Την ίδια στιγμή όμως αγαπάμε, σεβόμαστε, στηρίζουμε και τις άλλες αδύναμες ομάδες.

"Αλλά δεν θα διαλύσω το κράτος, δεν θα διαλύσω την πολιτεία. Δεν θα φέρω τις τάξεις, τη μία εναντίον της άλλης, μόνο και μόνο για να κάνω πολιτική και να πω ότι είμαι αρεστός σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες".

Ο κ. Χατζηγάκης είχε κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών της Κρήτης για την εξεύρεση λύσης.

Συνάντηση σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους αγρότες της Θεσσαλίας, είπε ότι "τις προσεχείς ημέρες θα καθοριστούν τα ποσά που θα δοθούν ως ενίσχυση στα κρίσιμα προϊόντα".

Ακόμη, ανέφερε ότι από τα 28 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες, το μέρος που τους αναλογεί, θα πάει και στην αγροτική οικονομία. Δηλαδή, θα δοθούν δάνεια σε αγροτικές βιομηχανίες.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι "ο αγώνας συνεχίζεται και η συνάντηση ήταν αδιέξοδος".

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπός τους, κ. Καραϊσκος "ο υπουργός διαπίστωσε ότι είναι δίκαια τα αιτήματά μας αλλά στην ουσία δεν μας έδωσε τίποτα και για αυτό θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και ίσως και με τον πρωθυπουργό".

Συνεχίζονται οι κινητοποήσεις

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών από τους αγρότες στα Τέμπη, στη Νίκαια της Λάρισας, στον κόμβο Μικροθηβών, αλλά και στο Κάστρο. Παράλληλα, συνεχίζεται ο αποκλεισμός του συνοριακού σταθμού στον Προμαχώνα και της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Ν.Κερδυλλίων, από τους αγρότες του νομού Σερρών, ενώ οι αγρότες της Δράμας, εξακολουθούν να κρατούν αποκλεισμένο το συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Τα τρακτέρ είναι συγκεντρωμένα και στη γέφυρα του Στρυμώνα.

Οι αγρότες στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση των εξειδικευμένων μέτρων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που προανήγγειλε χθες το βράδυ, σκληραίνουν τη στάση τους. Λίγο πριν τις 11 απέκλεισαν συμβολικά τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών -Θεσσαλονίκης κοντά στην Δαύλεια επιβάλλοντας σημαντική καθυστέρηση στο intercity που κατευθύνονταν προς Θεσσαλονίκη και αναγκάστηκε να ακινητοποιηθεί στο σταθμό της Λιβαδειάς.

Οι αγρότες στην Αλαμάνα της Λαμίας έκοψαν μια διέξοδο που υπήρχε παράλληλα προς την εθνική οδό και έτσι υποχρεώνονται οι οδηγοί που κινούνται από την κεντρική Ελλάδα να διέρχονται μόνο από την παλαιά εθνική οδό και μέσα από την πόλη της Λαμίας.

Οι αγρότες απέφυγαν να σχολιάσουν το αποτέλεσμα της συνομιλίας που υπήρχε μετά τη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες τους με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, ενώ κινούνται στην κατεύθυνση να γίνει μια συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων από διάφορα μπλόκα στην περιοχή του Βόλου σήμερα το απόγευμα.

Όμως και για αυτή τη συνάντηση υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των αγροτών που βρίσκονται στην Αλαμάνα της Φθιώτιδας και στο Κάστρο της Βοιωτίας με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στα Τέμπη.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην Αλαμάνα, στο Κάστρο στις Μικροθήβες και στην Παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα πανελλαδικό όργανο μετά τις διαφωνίες που υπήρξαν ανάμεσά τους για τη συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα. Ήδη έχουν συλλέξει υπογραφές σε ένα μνημόνιο από αγρότες της Βοιωτίας, του Δομοκού, της Λαμίας, των Φαρσάλων, της Χαλκηδόνας, ενώ αντιπροσωπεία αγροτών βρίσκεται ήδη στην βόρειο Ελλάδα και έχει επαφές με αγρότες από τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες στην Δράμα και την Καβάλα για να μετάσχουν σε ένα πανελλαδικό όργανο. Εκτιμήσεις των συνδικαλιστών είναι ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού οργάνου για να υπάρχει επίσημος συνομιλητής της κυβέρνησης, αλλά και όργανο που θα παίρνει τις αποφάσεις.

Παραμένει ωστόσο άγνωστη ποια θα είναι η στάση των αγροτών από την περιοχή των Τεμπών, οι εκπρόσωποι των οποίων αρχικά είχαν διαφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη το μεσημέρι στη Λαμία.

Τέλος, σήμερα το απόγευμα αναμένεται συνάντηση στον κόμβο της Νίκαιας, αγροσυνδικαλιστών από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τα Φάρσαλα με τον κ. Μπούτα που είναι επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών στην Νίκαια της Λάρισας.

Ομαλά διεξάγεται την ώρα αυτή, η κίνηση των οχημάτων στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά, ενώ οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, στην είσοδο των δύο πόλεων.

Στη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται ότι θα επαναληφθούν τα μπλόκα στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, στη διασταύρωση Μαυρονερίου Κιλκίς, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας, αλλά και στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης στο ύψος της Χρυσούπολης. Μπλόκα των αγροτών αναμένονται επίσης και στις εισόδους της πόλης της Κομοτηνής.

Αγρότες του νομού Χανίων παραμένουν στην θέση "Πλατάνι" έχοντας αποκλείσει την εθνική οδό Χανίων Ηρακλείου. Στην περιοχή του αποκλεισμού θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα, όπου, αφού ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία τους, θα πάρουν αποφάσεις για να κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων τους. Παράλληλα έχουν αποκλείσει το κτίριο όπου στεγάζονται οι δυο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες του νομού Χανίων καθώς και τα διοικητικά δικαστήρια.

Το πρωί αντιπροσωπεία των αγροτών παρέδωσε στο φιλόπτωχο συσσίτιο "Σπλάντζιας" αγροτικά προϊόντα όπως λάδι και πορτοκάλια. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος Γιώργος Γωνιωτάκης, οι αγρότες διέθεσαν τα προϊόντα τους στο φιλόπτωχο ταμείο αντί να τα πετάξουν στους δρόμους όπως συνήθως γίνεται όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις.

Πηγή: www.news247.gr

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ πρόστιμο για την Ελλάδα

Υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ τα πρόστιμα που έχει πληρώσει η Ελλάδα, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, για κακοδιαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων από το 1999 μέχρι σήμερα. Επιπλέον, έχει ήδη δρομολογηθεί από την Κομισιόν η διαδικασία παρακράτησης του 10% των κοινοτικών πόρων που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες για στρεμματικές ενισχύσεις και μέτρα αγροτικής ανάπτυξης.

Αυτά επισημαίνει η αρμόδια Επίτροπος γεωργίας κ. Μπόελ σε...
σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, η οποία και δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Σεπτεμβρίου 2008. «Ο τομέας «στρεμματικές ενισχύσεις/αροτραίες καλλιέργειες» καταλαμβάνει την πρώτη σειρά με ποσό 412,85 εκατομμυρίων €, με επόμενο τον τομέα «ελαιόλαδο, έλαια και λίπη» με ποσό 283,82 εκατομμυρίων €. Οι πριμοδοτήσεις ζώων καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με ποσό 193,59 εκατομμυρίων €.»
Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι αιτίες της απώλειας των κοινοτικών πόρων είναι πολύ συγκεκριμένες και διαχρονικές. Έχουν να κάνουν με καθυστερημένους και αναξιόπιστους ελέγχους, με απουσία ελαιοκομικού μητρώου καθώς και την μη σωστή λειτουργία του συστήματος καταγραφής ζώων

Πηγή: troktiko.blogspot.com

Σχόλιο blogger: Είναι βλαμένοι ή είναι ηλίθιοι?Δεν μπορούνε να κάνουν την δουλειά τους και να πάρουν τις πριμοδοτήσεις ή δεν τους ενδιαφέρει καθόλου? Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι βαρεμένοι από τον Θεό, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Εμείς πληρώνουμε.

Αμείλικτη η κινεζική δικαιοσύνη

Η κινεζική δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη στους υπευθύνους του σκανδάλου με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα. Οι Κινέζοι δικαστές επέβαλαν την θανατική ποινή σε δύο στελέχη του κινεζικού ομίλου «Sanlu», που διοχέτευσε το μολυσμένο γάλα στην αγορά.

Πηγή: www.kalimera.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive