Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

Νέα καταδίκη της Microsoft από την Ε.Ε.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού, επιβεβαίωσε ότι έχει επιβάλει κυρώσεις στην Microsoft για παραβίαση του νόμου περί ελεύθερου ανταγωνισμού για την ενσωμάτωση του Internet Explorer με τα Windows. Ο διευθύνων σύμβουλος της Opera Software που με δικές του δικαστικές ενέργειες έφερε το θέμα στην επιτροπή, καλωσόρισε την απόφαση. “Είναι εξαιρετικά σημαντική απόφαση”, αναφέρει ο Jon von Tetchner σε συνέντευξή του αργά την Παρασκευή. “Είναι πολύ σημαντικό για τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον browser της αρεσκείας τους, ώστε να μην έχουμε μία εταιρία να κυριαρχεί στην αγορά των browsers”.

Αν και η ευρωπαϊκή επιτροπή δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το επίσημο κείμενο της καταδικαστικής απόφασης, παρέχει μερικά στοιχεία για τις βασικές κατευθύνσεις. “Τα στοιχεία που βγήκαν από την έρευνα της επιτροπής, δείχνουν ότι η Microsoft Προσπαθεί να δέσει τον Internet Explorer με τα Windows κάτι που κάνει τον browser να είναι διαθέσιμος στο 90% των παγκόσμιων υπολογιστών, διαστρεβλώνοντας έτσι τον ανταγωνισμό δίνοντας ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στην Microsoft, σε έναν αγώνα που οι υπόλοιποι δεν μπορούν να συναγωνιστούν ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία.

Το Internet διπλασιάζεται κάθε 5 χρόνια

Ο περίφημος νόμος του Moore είναι η δήλωση του ιδρυτή της Intel Gordon Moore, που προέβλεπε ότι ο αριθμός των transistors σε έναν επεξεργαστή θα διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες. Ο συγκεκριμένος νόμος πρωτοεμφανίστηκε το 1965, και επιβεβαιωνόταν για περίπου μισό αιώνα και τώρα χρησιμοποιείται σαν μοντέλο για μελλοντικές προβλέψεις στην τεχνολογία. Έτσι, δεν είναι παράξενο που κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι το Internet μπορεί να προβλεφτεί με μία παραλλαγή του νόμου του Moore.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξαν σε διαστήματα 6 μηνών από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Δεκέμβριο του 2006, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το Internet διπλασιάζεται σε μέγεθος κάθε 5.32 χρόνια.

Πηγή: www.digitalnews.gr

Το παιχνίδι της εμπιστοσύνης


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπερχρεωμένες οικονομίες σαν την ελληνική σε περιόδους ύφεσης, είναι η δυσκολία να ισορροπήσουν ανάμεσα σε πολιτικές που διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και των διεθνών οργανισμών από τη μία, και σε πολιτικές τόνωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας, μέσα από δημόσιες επενδύσεις ή ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, από την άλλη. Εάν η ισορροπία αυτή χαθεί το σίγουρο είναι ότι οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι καταστροφικές. Η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική ιστορία βρίθει από παραδείγματα κρατών όπου μαζί με την ισορροπία χάθηκε τελικά και η "μπάλα": Μεξικό 1995, Αργεντινή 1995 και 2002, Ρωσία 1998, Βραζιλία 1998, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Μαλαισία 1997.

Ευτυχώς, στην περίπτωση της Ελλάδας η "μπάλα" δεν αναμένεται να χαθεί τόσο εύκολα, κι αυτό χάρη στη συμμετοχή μας στην ΟΝΕ. Το ευρώ μας προστατεύει από κερδοσκοπικά παιχνίδια με το εθνικό νόμισμα και ακολούθως μια πιθανή κατάρρευση της ισοτιμίας του (ήδη υπολογίζεται ότι 1 ευρώ σήμερα κοστίζει 1.500 δρχ). Μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως φυσικό επακόλουθο την αύξηση των επιτοκίων ή την εκτόξευση της χρηματικής αξίας του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σε δυσθεώρητα ύψη, δημιουργώντας έτσι έναν αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο κρίσης στην πραγματική οικονομία.

Ακόμα κι έτσι όμως, κανένα ευρώ δεν μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο μίας βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης με μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ταυτόχρονη δυσκολία ανεύρεσης πόρων στο εξωτερικό. Μια κατάσταση που σίγουρα θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα για την πλειονότητα των καλομαθημένων Ελλήνων που τόσα χρόνια επιδίδονταν στο προσφιλές σπορ του επιχώριου ευδαιμονισμού δια της κατανάλωσης με δανεικά, είτε από τις τράπεζες είτε από τις μελλοντικές γενιές. Μια κατάσταση ωστόσο άδικη για όσους εδώ και χρόνια εργάζονται παραγωγικά και μάχονται υπέρ του αυτονόητου εξευρωπαϊσμού της ελληνικής οικονομίας. Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης στο 0,2% για το 2009, ενώ έφτασε και η πρώτη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τη Standard & Poor's. Υπ' αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα, ακόμα κι αν αποτελεί προστατευμένο παιδί της ευρωζώνης, εξαναγκάζεται να παίξει το παιχνίδι της εμπιστοσύνης με άμεσο στόχο να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία στο εξωτερικό.

Ένα παιχνίδι δύσκολο, που απαιτεί δυνατούς παίκτες, αποφασιστικούς με καλά αντανακλαστικά και διάθεση για δύσκολες αποφάσεις και όχι επικοινωνιακό λίφτινγκ και PR. Από τη μία, πρέπει να αποδείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουμε πρόθεση να αντιμετωπίσουμε το δημόσιο χρέος, να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό, να μεταρρυθμίσουμε το ασφαλιστικό, να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και περιορίζουν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Από την άλλη, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε την απαραίτητη ρευστότητα στην οικονομία με αποτελεσματικά μέτρα τύπου Σουηδίας των αρχών του '90 και όχι περιορισμένα εικονικά μέτρα τύπου ΤΕΜΠΜΕ Ελλάδας 2009, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με επενδύσεις σε παραγωγικές δραστηριότητες και νέες βιομηχανίες αιχμής, όπως ενέργεια – περιβάλλον και ποιοτικά συλλογικά αγαθά.

Μια καλή αρχή προς την κατεύθυνση ανάκτησης της εμπιστοσύνης της εθνικής οικονομίας θα ήταν η δημιουργία μιας κυβέρνησης υπέρβασης a la Obama, με πρόσωπα προοδευτικών αντιλήψεων απ' όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα ικανά να συμβολίσουν το άνοιγμα μιας νέας ιστορικής περιόδου για τη χώρα και να σηματοδοτήσουν, ανάμεσα σε άλλα, το τέλος της μετα-ολυμπιακής συλλογικής κατάθλιψης, που μας έχει προσβάλει όλους από το 2004 και μετά, αλλά και την υπέρβαση του μεταπολιτευτικού status quo.

Κι αν αυτό αποτελεί σενάριο με λίγες πιθανότητες για τα ελληνικά δεδομένα, τότε ας περάσουμε στο κύριο μενού.

The menu of pain. Τι θα λέγατε για δραστικές μειώσεις στους μισθούς Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, των μελών των ΔΣ των ΔΕΚΟ και των Διοικητών τους που αυξήθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με ακύρωση όλων των τροπολογιών που κάτω από το τραπέζι αυξάνουν εν κρυπτώ τα επιδόματα σε ειδικές ομάδες του Δημοσίου (πχ 50% των εσόδων του Εθνικού Τυπογραφείου να δίνονται ως επίδομα στους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ σε νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία), τη στιγμή που απ' όλους τους άλλους εργαζόμενους απαιτείται σφίξιμο στο ζωνάρι; Τι θα λέγατε για περιορισμό του αριθμού των υφυπουργών, που αυξήθηκαν κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό, και μειώσεις στον αριθμό των πολιτικών συμβούλων και παρασυμβούλων και των απολαβών τους;

Εμείς λέμε ΝΑΙ. Αυτή η κίνηση φυσικά δεν λύνει το δημοσιονομικό πρόβλημα, όμως στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αποφασιστικότητας των "άνω" προς τους έξω. Ότι εννοούμε αυτά που λέμε για την οικονομία κι είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αποφασιστικά. Ότι εμφορούμαστε από ένα νέο πατριωτισμό: θέλουμε πάση θυσία να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και το σεβασμό στο κύρος της. Να δώσουμε το σήμα της δίκαιης διαχείρισης των δημοσιονομικών και φυσικών της πόρων έναντι των μελλοντικών γενεών. Ένα μήνυμα εμπιστοσύνης. Και μετά αλλαγές ουσίας.

Πηγή: g700.blogspot.com

Παχύ πορτοφόλι ίσον μεγάλος οργασμός

«Ο οργασμός μιας γυναίκας συνδέεται και με το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου της!». Αυτό υποστηρίζει με λίγα λόγια νέα βρετανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία όσο πλουσιότερος ο σύντροφος, τόσο συχνότερα η γυναίκα αισθάνεται ευχαρίστηση στον έρωτα…

Σύμφωνα με τους βρετανούς ερευνητές, το χρήμα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για το πόσο συχνά έχει οργασμό μια γυναίκα. «Η συχνότητα του οργασμού μιας γυναίκας αυξάνει ανάλογα με το εισόδημα του συντρόφου της (…) Οι πλούσιοι άνδρες κάνουν τις γυναίκες να βιώνουν περισσότερους οργασμούς» λέει ο ψυχολόγος Τόμας Πόλετ, υπεύθυνος της έρευνας που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ. Ο Πόλετ θεωρεί ότι το φαινόμενο αποτελεί «εξελικτική προσαρμογή» βαθιά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν πλούσιους συντρόφους.

Η έρευνα συνάδει με το ρεύμα της εξελικτικής ψυχολογίας, που υποστηρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν γενετική προδιάθεση να «εκμεταλλεύονται» ο ένας τον άλλο προκειμένου να αξιοποιήσουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για επιβίωση των γονιδίων τους.

Προηγούμενες έρευνες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν δείξει ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού, είναι η σωματική συμμετρία και η ελκυστικότητα του συντρόφου. Οι βρετανοί ψυχολόγοι, ωστόσο, επιμένουν ότι το χρήμα είναι ακόμα σημαντικότερος παράγοντας.

Σχόλιο blogger: Οι επιστήμονες τα λένε, δεν τα λέμε εμείς...

Ελεύθερος ο εφοπλιστής

Συγκλονιστική η δημόσια δήλωση του Περικλή Παναγόπουλου, η πρώτη μετά την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς του. «Είμαι πολύ ευτυχής που είμαι και πάλι στο σπίτι μου» είπε, εμφανώς συγκινημένος και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν στο να περάσει όσο το δυνατόν πιο ελαφρά την περιπέτειά του.
Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τη σύζυγό του, τα παιδιά του, το συνοδό του Γιώργο Σαντέλη, τους αρμόδιους υπουργούς, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τους δημοσιογράφους και τους χιλιάδες φίλους.
Ανέφερε ότι οι απαγωγείς φρόντισαν ώστε να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή που ακολουθεί και ότι ενημερωνόταν μέσω τηλεόρασης.
Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεσή του στην αστυνομία, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των απαγωγέων του. Εκτιμάται ότι οι δράστες είναι Έλληνες, κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου που είχαν συνεργούς αλλοδαπούς.

Πηγή: www.alphatv.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive