Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Aμεση κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η Χαμάς

Η Χαμάς και οι υπόλοιπες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν άμεση κατάπαυση του πυρός και δίνει στο Ισραήλ διορία μίας εβδομάδας για να αποσύρει τα στρατεύματά του. "Η Χαμάς και οι υπόλοιπες οργανώσεις ανακοινώνουν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και δίνουν στο Ισραήλ μία εβδομάδα διορία για να αποσύρει τα στρατεύματά του", όπως δήλωσε από το Κάιρο ο Aιμαν Τάχα, ανώτατο στέλεχος της Χαμάς.

Η Χαμάς ζητά επίσης από το Ισραήλ να ανοίξει όλα τα συνοριακά περάσματα προς τη Λωρίδα της Γάζας και να επιτρέψει την εισαγωγή τροφίμων και λοιπών αγαθών, προκειμένου "να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του λαού".

Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των στρατευμάτων, μέχρι η Χαμάς και οι υπόλοιποι μαχητές να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: www.express.gr

Υπουλα παιχνίδια για το θέμα των Σκοπίων...

Καταγγελία στη Βουλή από τον Μ. Μπόλαρη για προσπάθεια υπονόμευσης των ελληνικών θέσεων μέσω του International Crisis Group.

Ερώτηση σχετικά με προκλητικά ανθελληνική «έκθεση» του «Διεθνούς Κέντρου Κρίσεων» περί το όνομα, την γλώσσα και την εθνική ταυτότητα των Σκοπίων κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης καταγγέλοντας «συστηματική υπονόμευση των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ από «δεξαμενή σκέψης» υψηλής προβολής!" και "πιέσεις στην χώρα μας για αποδοχή ονόματος, εθνότητας και γλώσσας!» (Διαβάστε και εδώ).

Η Έκθεση που προτείνει μέτρα και ιδέες για την άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες Ελλάδας - Σκοπίων σχετικά με την ονομασία, αποκαλεί τη FYROM "Μακεδονία" και τους κατοίκους της "Μακεδόνες" και όπως καταγγέλει ο βουλευτής "με τεχνήεντα, αλλά προφανή στον στοιχειωδώς προϊδεασμένο αναγνώστη τρόπο επιχειρείται συστηματική ανατροπή της ιστορικής, πολιτιστικής και γεωπολιτικής αλήθειας της περιοχής, ώστε να ασκηθεί πίεση στην χώρα μας, προκειμένου α) να υποχωρήσει στο ζήτημα του ονόματος και β) να δεχθεί διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης του διαλόγου με τους γείτονες σε ζητήματα όπως η αναγνώριση εθνικότητας και γλώσσας «μακεδονικής». Η μονομέρεια και η εργαλειακή χρήση της ιστορίας και της γεωπολιτικής της περιοχής βρίσκεται στο απόγειό της στο εν λόγω κείμενο, το οποίο, μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η ιστορική συνέχεια του ελληνικού λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι μέρος της ελληνικής μυθολογίας".

Για το ρόλο αυτού του αμερικανικού Think Tank, του INTERNATIONAL CRISIS GROUP, ο βουλευτής επισημαίνει ότι "από την σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου (μεταξύ άλλων, ο Γκάρεθ Έβανς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, ο Λόρδος Πάτεν, ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ κ. Πίκερινγκ, η Ιταλίδα πρώην Επίτροπος Έμμα Μπονίνο, ο Κόφι Ανάν, ο Τζωρτζ Σόρος κλπ) είναι σαφές ότι η οργάνωση επιδιώκει να διαμορφώνει την διεθνή πολιτική προς συγκεκριμένες και καθόλου ουδέτερες κατευθύνσεις. Προς τούτο «αξιοποιεί» την ανάλυση των διεθνών κρίσεων..."

Με την ερώτηση, ο Μ. Μπόλαρης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να αξιολογήσουν τις τυχόν επιδράσεις της "Έκθεσης" αυτής και να λάβουν μέτρα για να μην υποστεί βλάβη η αξιοπιστία των ελληνικών θέσεων.

Η έκθεση του INTERNATIONAL CRISIS GROUP -ουσιαστικά εισήγηση προς τα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ και τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama- με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ» δόθηκε στην δημοσιότητα στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία για την Ελλάδα με την καθημερινή κλιμάκωση...

Πηγές: www.bolaris.gr , press-gr.blogspot.com

Σεξ, βαπόρια & καυτά φουγάρα

"Θέλω να κάνω έκκληση στους απαγωγείς του εφοπλιστή να τον αφήσουν αμέσως ελεύθερο. Μέσα σε μια εβδομάδα από την ημέρα της απαγωγής του, έχουμε μάθει ποιες παντρεύτηκε και ποιες πηδούσε. Αν τον κρατήσουν ακόμα μια εβδομάδα, οι εφημερίδες και τα κανάλια θα μας ενημερώσουν για τις βιζιτούδες που γούσταρε και για τα προσωπικά του βίτσια. Είναι προφανές πως τον εφοπλιστή τον απήγαγαν οι εφοπλιστές-εκδότες για να τον κάνουν ρόμπα. Ο λόγος που οι εφοπλιστές φοβούνται μην τυχόν πέσουν θύματα απαγωγής δεν είναι η ζωή τους αλλά η δημόσια διαπόμπευση. Μόλις θα τους αφήνουν ελεύθερους οι απαγωγείς, οι εφοπλιστές θα αυτοκτονούν."

Τάδε έφει ο pitsirikos.blogspot.com σαφώς με σατιρική προς τα ΜΜΕ διάθεση.

Συναίνεση για τον Πρόεδρο, χωρίς αστερίσκους

Οκτώ στους δέκα «ψηφίζουν» Παπούλια

Ούτε λάθος ούτε τυχαία ήταν η δημοσιοποίηση της θέσης του ΠΑΣΟΚ «πρώτα εκλογές και μετά συμφωνία στο πρόσωπο του Παπούλια». Υπηρετεί μια σειρά πολιτικών και εκλογικών στόχων για την αξιωματική αντιπολίτευση και το ότι δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να μιλά για παιχνίδι με τους θεσμούς χαρακτηρίζεται από κορυφαίους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ «εφήμερο και έλασσον».

Πίσω από τις γραμμές, ο σχεδιασμός ξεπερνά τη συζήτηση των εντυπώσεων. Είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ μετρά τι πολιτικά οφέλη μπορεί να προσδοκά, αν συναινέσει για δεύτερη φορά στο πρόσωπο του κ. Παπούλια. Το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη έχει καταλήξει στα εξής:

Πρώτον, μια νέα συναινετική στάση στο πρόσωπο του κ. Παπούλια δεν θα έδινε και πολλά πράγματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έδωσε ούτε την πρώτη φορά, ενώ ένα νέο «ναι» σε μια επιλογή της Κεντροδεξιάς, ακόμα και αν πρόκειται για ένα πρόσωπο απολύτως συνδεδεμένο με το ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Παπούλιας, εκτιμάται ότι δεν θα αποτιμηθεί θετικά από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Δεύτερον, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, στόχος ήταν να μη «παγιδευτούν» όπως «παγιδεύτηκε» ο κ. Καραμανλής ως πρόεδρος της Ν.Δ. που έκανε έξι μήνες να απαντήσει στο δίλημμα που του έβαλε το ΠΑΣΟΚ το 2000 «Στεφανόπουλος ή εκλογές». Είναι σημαντικό ότι στη Χαριλάου Τρικούπη είναι βέβαιοι ότι ο κ. Καραμανλής πολύ σύντομα θα έκανε μια τέτοια ντρίπλα, με σκοπό να εγκλωβίσει το ΠΑΣΟΚ, αν μέχρι τότε δεν έχει αποφασίσει να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Παπούλιας διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Παπανδρέου, με τακτικές συνομιλίες τις οποίες δεν δημοσιοποιούν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατηρεί επικοινωνία και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στελέχη με τα οποία τους δένει πολύχρονη προσωπική σχέση. Αρα και σχέση εμπιστοσύνης. Ολα αυτά σημαίνουν ότι και ο κ. Παπούλιας γνωρίζει σε μεγάλo βαθμό τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει -έστω και σε μικρότερο βαθμό- τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά καιρούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του, για παράδειγμα, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εμπλοκή σε μικροκομματικά παιχνίδια, διαφυλάσσοντας το πρόσωπό του αλλά και το θεσμό. Το βέβαιο είναι ότι κανείς από τους συνομιλητές του κ. Παπούλια σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν επιθυμεί ή όχι να είναι ξανά υποψήφιος. Το κλίμα που μεταφέρουν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει λάβει ακόμα τις αποφάσεις του. Ισως γι’ αυτό στις παρεμβάσεις τους, που τόσο συζητήθηκαν εντός αλλά και εκτός ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος, όταν αναφέρεται στις εκλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μιλά για «τον ά ή το β’ υποψήφιο» αλλά και ο κ. Ρέππας υποσημειώνει «αν επιθυμεί ο κ. Παπούλιας να είναι υποψήφιος, θα τον στηρίξουμε κ.λπ.». Από την άλλη πλευρά, δεν είναι εκτός πραγματικότητας η άποψη ότι σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Παπούλιας έχει ολοκληρώσει έναν πλήρη κύκλο πολιτικών πρωτοβουλιών, ο οποίος μάλιστα έχει κριθεί και επιτυχημένος. Διατηρεί μία υγιή και ισχυρή σχέση με την ελληνική κοινή γνώμη και πολλές φορές έχει παρέμβει εκφράζοντας το κοινό αίσθημα.

Δέλεαρ για την παραμονή του στο αξίωμα είναι η πιθανότητα να δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του μια ευρύτερη συναίνεση, καθώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο ΛΑΟΣ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να στηρίξουν πιθανή δεύτερη υποψηφιότητα Παπούλια. Και αν αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση που θα καταγραφεί τόσο ευρεία συναίνεση γύρω από έναν υποψήφιο για τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της χώρας.

Οσοι δε γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση του κ. Παπούλια βεβαιώνουν ότι θα επιλέξει ο ίδιος τι θα κάνει και δεν θα ακολουθήσει το ρεύμα. Και επειδή η μυστικοπάθειά του είναι παροιμιώδης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το παρασκήνιο θα το μάθουμε, αν το μάθουμε, πολύ αργότερα. Οπως έγινε και το 2005, οπότε και οι συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα…
Οκτώ στους δέκα «ψηφίζουν» Παπούλια

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον κ. Κάρολο Παπούλια -με συντριπτικά ποσοστά σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για τον ΕΤ.Κ- δίνουν οι πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο δείχνουν σαφώς ικανοποιημένοι από την έως τώρα θητεία του, αλλά επιθυμούν και την παραμονή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα έως το 2015. Ενδεικτικό του κλίματος συναίνεσης που διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη είναι και το γεγονός ότι αποδοκιμάζεται η δήλωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος τόνισε ότι «στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Παπούλια, αυτό όμως μπορεί να γίνει αφού μεσολαβήσουν εκλογές».

Πηγή: www.e-tipos.com

"Δεν αποχωρούμε από τη Γάζα"

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεν θα ορίσει χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Λωρίδα της Γάζας, έως ότου η Χαμάς και οι υπόλοιποι μαχητές τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός.

"Δεν πρόκειται να συζητήσουμε χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των στρατευμάτων, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τηρείται η κατάπαυση του πυρός", δήλωσε ο Μαρκ Ρετζέβ, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για καθορισμό χρονοδιαγράμματος.

"Υπάρχει κίνδυνος η Χαμάς να δυναμιτίσει σκόπιμα την κατάπαυση του πυρός και τότε θα πρέπει να αναλάβουμε εκ νέου στρατιωτική δράση εναντίον της Χαμάς. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε φειδωλοί στην απόσυρση των δυνάμεών μας".

"Εάν η εκεχειρία διαρκέσει, τότε μπορούμε να αρχίσουμε μία διαδικασία σταδιακής αποχώρησης", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Παρά την κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας από το Ισραήλ, οι μάχες στη Γάζα συνεχίζονται.

Σε χερσαίες ισραηλινές επιχειρήσεις τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια Γάζα σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι δυο.

Το πρωί εντοπίστηκαν σε συντρίμμια στις πόλεις Μπέιτ Λαχία και Τζαμπαλίγια τα πτώματα τουλαχιστον 95 Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων πολλα παιδιά. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.300 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 410 παιδιά και 108 γυναίκες. Περισσότεροι από 5.300 οι τραυματίες.

Πηγή: www.skai.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive