Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

"Καμία μεταφορά από το λιμάνι του Αστακού”


Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού την Παρασκευή (16/1) στη Βουλή, η οποία επικεντρώθηκε στο θέμα της πιθανής μεταφοράς στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ από τα ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια.

Απαντώντας στην ερώτηση του ΑλέκοςΑλαβάνου, εάν μπορεί να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι ελληνικά λιμάνια χρησιμοποιούνται για μεταφορά στρατιωτικού υλικού του Ισραήλ, ο κ. Καραμανλής είπε: «Ναι, τις διαψεύδω. Τις διαψεύδω κατηγορηματικά. Δεν έγινε μεταφόρτωση και ούτε τέθηκε θέμα μεταφόρτωσης υλικού για εφοδιασμό του ισραηλινού στρατού. Ούτε μέσω του λιμανιού του Αστακού, ούτε μέσω οποιουδήποτε άλλου ελληνικού λιμανιού».

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι «από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δεν υπήρχε καμία πολεμική εμπλοκή στην περιοχή, ετέθη από την αμερικάνικη πλευρά ζήτημα μεταφόρτωσης στο λιμάνι του Αστακού αμερικάνικου στρατιωτικού υλικού και υπογραμμιζόταν ότι προοριζόταν για αμερικανικές αποθηκευτικές μονάδες στο Ισραήλ».

Όπως σημείωσε, «το πλοίο έφτασε ανοιχτά του Αστακού στις αρχές του μήνα. Δεν υπήρξε ωστόσο άδεια από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφόρτωση δεν έγινε. Με λίγα λόγια: Ναι, υπήρξε αίτημα. Ναι, έφτασε το πλοίο ανοιχτά του Αστακού. Δεν έγινε όμως καμιά μεταφόρτωση και το πλοίο αναχώρησε».

Ο κ. Αλαβάνος, από την πλευρά του, επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν καταδίκασε τους τελευταίους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, στα γραφεία του ΟΗΕ και σε γραφεία διεθνών μέσω ενημέρωσης, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διαψεύσει διαδικτυακή αναφορά του αμερικανικού στρατού (Surface Deployment and Distribution Center) για μεταφορά 690 εμπορευματοκιβωτίων από τον Αστακό στο Ισραήλ το Σεπτέμβριο του 2007.

Παράλληλα, ζήτησε την ανάκληση του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις, το πάγωμα της στρατιωτικής συμφωνίας του 1993 μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, προκειμένου και να μη χάσει η χώρα μας τη φερεγγυότητά της στον μουσουλμανικό χώρο.

Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι η υπεραπλούστευση και διαστρέβλωση μπορεί να βολεύουν όποιον επενδύει στο λαϊκισμό δεν υπηρετούν όμως το συμφέρον του τόπου. Επίσης χαρακτήρισε «τουλάχιστον άδικη για την Ελλάδα, κάθε απόπειρα, που έχει στόχο να την εμφανίσει αποστασιοποιημένη από τις πάγιες θέσεις της για ειρήνη στη Μέση Ανατολή» και «τουλάχιστον περίεργο να προτείνονται μονομερείς δράσεις που δεν εγγυώνται κανένα θετικό αποτέλεσμα για τον πολύπαθο λαό της Γάζας: Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για έλλειψη ευαισθησίας, γρήγορων διπλωματικών ανακλαστικών ή για έλλειψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό τραγωδίας».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «ουδέποτε διστάσαμε να καταγγείλουμε τη βία, από όπου κι αν προέρχεται, είτε συνίσταται σε τρομοκρατικές ενέργειες είτε σε πέραν από κάθε μέτρο στρατιωτικές δράσεις, απέναντι σε υπαρκτές προκλήσεις. Πολύ περισσότερο, όταν οι δυσανάλογες στρατιωτικές ενέργειες έχουν ως θύματα αμάχους. Η βία δεν μπορεί να είναι μέσο επίλυσης προβλημάτων. Η απώλεια ζωών, οι τραυματισμοί, ο πόνος των αμάχων ενισχύουν τα άκρα. Επιβαρύνουν τη δύσκολη προσπάθεια την ειρήνευσης. Δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης».

πηγή : www.cosmo.gr

Δημοπρασία... παρθενίας!Στο αστρονομικό ποσόν των 3.7 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν φθάσει οι...προσφορές για μία φοιτήτρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία πήρε την απόφαση να βγάλει σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου την παρθενία της, προκειμένου να πληρώσει το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία, με ειδίκευση την οικογενειακή συμβουλευτική.Η 22χρονη Natalie Dylan, περιμένει τον έναν και μοναδικό, από τους 10.000 άνδρες που έχουν ήδη προσφερθεί να πληρώσουν αυτά τα χρήματα - και ίσως και περισσότερα - για μια βραδιά μαζί της. Οι προσφορές ξεκίνησαν από τα 243.000 δολάρια τον Σεπτέμβριο οπότε και ανακοινώθηκε η ''πρόσκληση ενδιαφέροντος'' και κοντεύουν να φθάσουν τα 4 εκατομμύρια δολάρια.


''Θεωρώ ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα με κατηγορήσουν, αλλά δημοπρατώ την παρθενιά μου και όχι τον εαυτό μου'', δήλωσε η 22χρονη.


Και επειδή φαίνεται πως το θέμα είναι μάλλον...οικογενειακό, η Dylan δήλωσε πως πείστηκε να προχωρήσει στο εγχείρημα από την αδελφή της Avia, η οποία για να πάρει το δικό της πτυχίο εκδιδόταν επί τρεις εβδομάδες. Σημειωτέον ότι σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών η πορνεία έχει νομιμοποιηθεί πλήρως. Ενα από αυτά τα μέρη είναι και η Nevada, όπου ζει η Dylan, η οποία απ'ό,τι φαίνεται, πουλώντας την παρθενιά της, όχι μόνον θα καταφέρει να πληρώσει το μεταπτυχιακό της, αλλά θα λύσει το πρόβλημα της ζωής της μια για πάντα.


Εννοείται ότι όποιος αναζητήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου δημοπρατείται η...παρθενία, θα πρέπει να κάνει χτύπημα πάνω από τα 3.7 εκατομμύρια δολάρια...


πηγή : http://www.cosmo.gr/

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive