Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Προβοκάτσια

Μιας και δεν ξέρουμε την ταυτότητα των μελών του Επαναστατικού Αγώνα, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να είναι εκδότες. Ναι, ναι εκδότες. Μπορεί οι εκδότες να έφτιαξαν ένοπλες ομάδες για να βάζουν βόμβες και να κάνουν ένοπλες επιθέσεις, ώστε να στέλνουν μετά προκηρύξεις στις εφημερίδες τους και να ανεβαίνει η κυκλοφορία τους. Μπορεί δηλαδή πίσω από τον Επαναστατικό Αγώνα να κρύβεται το «Ποντίκι» - μπορεί πάνω στην απελπισία τους οι άνθρωποι να έφτιαξαν μια ένοπλη οργάνωση για να μην κλείσει η εφημερίδα τους...

Αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τις επαναστατικές οργανώσεις, θα πρέπει να κλείσει όλες τις εφημερίδες. Τα μέλη των επαναστατικών οργανώσεων δεν θα ξέρουν πού να στείλουν την προκήρυξη και οι επαναστατικές οργανώσεις θα διαλυθούν.

Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" επειδή έστειλαν προκήρυξη σε εφημερίδα. Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων είναι πολύ πεσμένες το τελευταίο διάστημα και χρειάζονται τόνωση...

Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα DVD, τα CD και τα βιβλία, και ίσως οι προκηρύξεις του "Επαναστατικού Αγώνα" να δώσουν μια ώθηση στον Τύπο.

Αν μάλιστα βγουν καμιά τριανταριά επαναστατικές οργανώσεις -και αρχίσουν να βάζουν βόμβες παντού και να κάνουν ένοπλες επιθέσεις συνέχεια-, ίσως να αναγεννηθεί ο Ελληνικός Τύπος και να αρχίσουν οι εφημερίδες να πουλάνε σαν τρελές.

Θα δημοσιεύουν οι εφημερίδες τις προκηρύξεις των επαναστατικών οργανώσεων και δεν θα μένει ούτε μια εφημερίδα στο περίπτερο.

Θέλω να παρακαλέσω τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα την επόμενη προκήρυξη να την στείλουν στην "Ελευθεροτυπία". Να την στηρίξουν λίγο. Κρίμα είναι.

Πηγή: pitsirikos.blogspot.com

Η πολιτική πρόταση των Οικολόγων Πράσινων

Ο διεθνούς φήμης ποιητής και συγγραφέας, κ. Νάνος Βαλαωρίτης και ο κ. Τάσος Κρομμύδας, μέλη του ελληνικού οικολογικού κόμματος μιλούν στο kathimerini.gr.

Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις προβλέπουν είσοδο του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων στο κοινοβούλιο. Όμως, εκτός από την οικολογική συνείδηση που θα είχε να προσφέρει στη Βουλή, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες πολιτικές προκλήσεις;

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ποιητής και συγγραφέας κ. Νάνος Βαλαωρίτης μιλά στο kathimerini.gr για την υποψηφιότητά του στο οικολογικό κόμμα στις εκλογές του 2007. Επίσης, ο κ. Τάσος Κρομμύδας, ηγετικό στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες ευρωεκλογές παρουσιάζει τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων που θα υποστηρίξουν σε περίπτωση συμμετοχής στην ελληνική Βουλή, αλλά και το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος.

Μετά τη διάλυση των Οικολόγων Εναλλακτικών το 1993 το πολιτικό σκηνικό στερήθηκε την έννοια της οικολογίας ως αυτόνομη πολιτική έκφραση, μέχρι το Δεκέμβριο του 2002, οπότε πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι. Ηγετικό στέλεχος δεν υπάρχει, αλλά μια εξαμελής γραμματεία που αναδιαμορφώνεται κάθε δύο χρόνια, στην οποία συμμετέχει και ο κ. Κρομμύδας. Σύμφωνα με τον τελευταίο, «οι Πράσινοι δεν είναι συνέχεια των Εναλλακτικών, καθώς οι τελευταίοι δεν είχαν συγκεκριμένη οικολογική πολιτική, συμφωνημένο πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης, ούτε οργανωτική δομή με καταστατικό».

«Το ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεπε την αυτονομία των Πράσινων»

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την είσοδο των Οικολόγων Πράσινων στους 300 της Βουλής, ο υποψήφιος βουλευτής κρίνει πως «ο λαός μάς στηρίζει, γιατί φέρνουμε τα ουσιώδη πολιτικά ζητήματα στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου». Παράλληλα, στο ζήτημα συνεργασίας ή και συγκυβέρνησης με άλλο κόμμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι αρνητικοί, αλλά προς το παρόν το αποκλείουν. «Όσο δεν αλλάζουν τα δείγματα γραφής και οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων είναι δύσκολο να στηρίξουμε κάποιο κόμμα. Αυτή τη στιγμή, κανένα κόμμα δεν είναι έτοιμο για αλλαγές», αναφέρει ο κ. Κρομμύδας.

Ειδικότερα, στις φήμες που έβλεπαν πιθανή συνένωση των Οικολόγων Πράσινων με το ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση συνεργασίας από το τελευταίο το 2007, ο ίδιος τονίζει πως «το ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μας εντάξει στις εκλογικές τακτικές και στρατηγικές του, χωρίς να επιτρέπει την αυτονομία των Πράσινων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη εκδήλωσή τους για την παρουσίαση των υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, οι προσκεκλημένοι ομιλητές προέρχονταν από αριστερούς και αριστερίστικους κομματικούς σχηματισμούς, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ. Το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά, μήπως το «Πράσινο» του ονόματος του κόμματος κρύβει και πολιτικό χρωματισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Κρομμύδα «έχουμε τεράστιο χάσμα από το ΛΑΟΣ», αλλά σχετικά με το κυβερνών κόμμα επισημαίνει πως είχε αποσταλεί πρόσκληση για την εκδήλωση. Για τις αριστερές ιδέες των Οικολόγων υπογραμμίζει ότι «αν η κοινωνική ελευθερία που υποστηρίζουμε είναι προνόμιο της Αριστεράς, τότε ναι. Αλλά οι υπόλοιποι στόχοι μας διαφέρουν».

Βασικές θέσεις

Στη Βουλή θα ακούγαμε τους Οικολόγους Πράσινους να φωνάζουν για απεξάρτηση από το λιγνίτη και το μαζούτ στην ηλεκτροπαραγωγή, προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας με έμφαση στα κτίρια, ώστε να παράγουν όση ενέργεια καταναλώνουν, όπως πρόκειται να συμβεί στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.

Για τους Οικολόγους Πράσινους κάτι τέτοιο είναι εφικτό, παρά τους ελλιπείς πόρους της χώρας μας. Όπως αναφέρει, ο κ. Κρομμύδας «κονδύλια για το σιδηρόδρομο και την ανακύκλωση αλλάζουν προορισμό, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το περιβάλλον». Συνάμα, δηλώνει πως «τα χρήματα που επενδύονται στο πετρέλαιο θα μπορούσαν να δίδονται στα φτωχά νοικοκυριά, ώστε να αναβαθμιστεί η ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων». Γίνεται, δηλαδή, λόγος για επίδομα μόνωσης και όχι θέρμανσης.

Δείτε Το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων

Επιπλέον, στα βασικά αιτήματα του κόμματος ανήκουν η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βασικό κριτήριο την περιβαλλοντική και κοινωνική τους συνεισφορά και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος προς κοινωνική και περιβαλλοντική κατεύθυνση μέσα από τη μείωση των φόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την κατοχύρωση ελάχιστου εγγυημένου «εισοδήματος του πολίτη», την ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα πράσινων δραστηριοτήτων έντασης εργασίας, την ενίσχυση της επιστροφής στην ύπαιθρο, τη μείωση του χρόνου εργασίας και την προστασία ειδικών κατηγοριών πολιτών.

Εκτός από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, που φαίνονται ειδήμονες, πρωταρχικό μέλημα των Οικολόγων Πράσινων είναι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την παιδεία. Προτείνουν εναλλακτικό σχολείο που προάγει την κοινωνική υπευθυνότητα, την πολυπολιτισμικότητα και διατήρηση της αυτονομίας του πανεπιστημίου και του δημόσιου χαρακτήρα του.

Επιπροσθέτως, σχετικά με τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα στα πανεπιστήμια ο κ. Κρομμύδας και το κόμμα του, καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και ζητούν «εκσυγχρονισμό της αστυνομίας», ενώ μιλούν για «εσφαλμένους κυβερνητικούς χειρισμούς».

Πηγή: www.kathimerini.gr

Συνάντηση Τιμοσένκο-Πούτιν

Η Ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο και ο Ρώσος ομόλογός της Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο στη Μόσχα συνομιλίες σε μία προσπάθεια διευθέτησης της κρίσης του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε χθες βράδυ το γραφείο Τύπου της ουκρανικής πρωθυπουργίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ηδη χθες ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε προτείνει να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Μόσχα μία σύνοδος κορυφής των καταναλωτριών χωρών ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς και αυτών από τις οποίες διέρχονται οι αγωγοί.

Παράλληλα, ο κ. Πούτιν κάλεσε για μία ακόμη φορά την Ευρωπαϊκή Ενωση να πιέσει την Ουκρανία ώστε να διευθετηθεί η κρίση του φυσικού αερίου επιτρέποντας τη διέλευσή του από το ουκρανικό έδαφος.

"Η Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα, όχι προς τη Ρωσία ζητώντας μας να πουλήσουμε την παραγωγή μας σε χαμηλή τιμή, αλλά προς την Ουκρανία, ώστε αυτή να συμπεριφερθεί με πολιτισμένο τρόπο", τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυοARD και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

"Η Ουκρανία θέλει να μοιάζει με πολιτισμένη χώρα. Επομένως να μην μπλοκάρει τη διέλευση (του αερίου) προς τα ευρωπαϊκά κράτη, παρά τον διακαή της πόθο να αποκτήσει αέριο κάτω από τις διεθνείς τιμές", πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Εκκληση στην Ουκρανία και τη Ρωσία να επιλύσουν τις διαφορές τους για το φυσικό αέριο απηύθυναν σήμερα στο Βερολίνο οι ηγέτες της Γερμανίας και της Βρετανίας, Άγκελα Μέρκελ και Γκόρντον Μπράουν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να στείλει τον τσέχο υπουργό Ενεργείας και τον ευρωπαίο Επίτροπο Ενεργείας σε μια συνάντηση "υψηλού επιπέδου" Ρωσίας-Ουκρανίας "σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια διαρκής λύση" στην κρίση.

Πηγή: www.news247.gr

«Prison break» από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης


Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και… ως διά μαγείας εξαφανίστηκε. Εάν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη ασθενή, το παραπάνω δεν θα ήταν είδηση. Το περιστατικό όμως αφορά μια 28χρονη κρατούμενη, που κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Η αθίγγανη, μεταφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου, γιατί όπως ισχυρίστηκε, αντιμετώπιζε γυναικολογικά προβλήματα. Ενώ περίμενε να εξεταστεί από γιατρό στον προθάλαμο της αίθουσας τοκετών, και ενώ έξω από την κύρια είσοδο βρισκόταν ο αστυνομικός που τη φρουρούσε, η ίδια άνοιξε την βοηθητική πόρτα και έφυγε «κυρία» από το νοσοκομείο.

Δύο ημέρες μετά την απόδρασή της, χθες δηλαδή, η 28χρονη συνελήφθη στο μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει στην Αλβανία, καθώς είχε κοινοποιηθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή.

Πηγή: www.zougla.gr

Επίθεση κατά του κτηρίου του ΟΗΕ

Στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Γάζα, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ισραηλινά πυρά, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού, το κτήριο χτυπήθηκε πιθανότατα από τρεις βόμβες λευκού φωσφόρου. Την οργή του για την επίθεση εξέφρασε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος την ώρα του βομβαρδισμού βρισκόταν σε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ. Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, χτυπήθηκε και το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του καθώς και άλλων οργανισμών μέσων ενημέρωσης. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου του Άμπου Ντάμπι και δύο εικονολήπτες. Στο μεταξύ, χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης της Γάζας, όπου επελαύνουν τις τελευταίες ώρες οι χερσαίες δυνάμεις των Ισραηλινών. Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, οι νεκροί έφθασαν πλέον τους 1.033 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.850. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις για κατάπαυση του πυρός.

Σοκαρισμένος ο ΓΓ του ΟΗΕ

Στο κτήριο του ΟΗΕ -όπου στεγάζονται ένα σχολείο για τους πρόσφυγες και γραφεία διοίκησης- βρίσκονταν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που ζητούσαν καταφύγιο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι. Όπως δήλωσε αξιωματούχος, οι αποθήκες του κτιρίου έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καίγονται "εκατοντάδες τόνοι" ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Έκανα γνωστό ότι διαμαρτύρομαι δριμύτατα και ότι είμαι σοκαρισμένος. Ζήτησα λεπτομερείς εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ" δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: "Ο αριθμός των απωλειών έχει φτάσει σε αφόρητο σημείο".

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που εργάζονταν εκείνη την ώρα, φαίνεται ότι ο 13ος όροφος του Πύργου Αλ-Σουρούκ επλήγη από ισραηλινό πύραυλο ή βλήμα. Οι εργαζόμενοι του Ρόιτερ απομακρύνθηκαν από τα γραφεία του πρακτορείου.

Πηγή: news.ert.gr

Ξέσπασμα Ζοτς κατά των παικτών του

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 22 πόντους την Πρόκομ, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν έξαλλος με την εμφάνιση των παικτών του. Μάλιστα, υποστήριξε πως αυτός ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν μπορεί να πάει στο φάιναλ φορ, αλλά στο Top 16 θα γελάνε όλοι μαζί του!

«Αποτελεί ντροπή το πώς ξεκινήσαμε το ματς και το πώς παίξαμε για αρκετά λεπτά του αγώνα. Ήρθαν εδώ χωρίς τρεις σημαντικούς τους παίκτες, που από τους 70π. που πετυχαίνει συνολικά η ομάδα, εκείνοι βάζουν τους 50 και εμείς παίξαμε με τον τρόπο που παίξαμε... Κάποιοι παίκτες πάλεψαν πολύ σκληρά. Κάποιοι όχι… Ήταν εκτός κλίματος.

Από την αρχή της χρονιάς έχουμε δύο προβλήματα. Τα λάθη και τα άσχημα ποσοστά στα αμαρκάριστα σουτ. Για αυτό πιστεύω ότι το μέλλον μας θα είναι πολύ δύσκολο. Επαναλαμβάνω, θα είναι πολύ πολύ δύσκολο και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Οι περισσότεροι λένε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο φάιναλ φορ. Ποιο φάιναλ φορ; Αυτός ο Παναθηναϊκός; Αυτό είναι ανέκδοτο… Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάει πουθενά. Θα γελάνε όλοι μαζί μας στην φάση των ‘16’.

Όταν πήρα την απόφαση να αλλάξω και τους πέντε παίκτες είχα ζητήσει και τάιμ άουτ. Δεν είναι η αρχική 5άδα το πρόβλημα. Πρόβλημα είναι και δώδεκα παίκτες. Κουράστηκα να τους λέω τι να κάνουν, να μου λένε ότι έχω δίκιο και στην συνέχεια να κάνουν του κεφαλιού τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίξουν μόνο για τον εαυτό τους. Είναι πολύ απλό για εμένα, όμως, το τι πρέπει να κάνω. Στο επόμενο παιχνίδι δεν θα παίξουν ούτε δευτερόλεπτο. Για να είμαι ειλικρινής κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε φανέλα του Παναθηναϊκού με τον τρόπο που παίζουν. Εγώ θα ψάξω να βρω παίκτες μαχητές, έτοιμους να πεθάνουν στο παρκέ. Τους έχω μιλήσει και τους έχω πει πάρα πολλές φορές ότι είναι καλοί παίκτες, έχουν κατακτήσει τα πάντα, αλλά όλα αυτά είναι παρελθόν. Το μόνο που έχει σημασία είναι το μέλλον. Αν νομίζουν ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, ας το αποδείξουν στο παρκέ»

*** Όσον αφορά στα… καψώνια που σχεδιάζει να τους κάνει ο Ζοτς, αρχίζουν από σήμερα το πρωϊ στις 11:00 οπότε και προγραμμάτισε προπόνηση (για πρώτη φορά τόσο πρωϊ μετά από ματς)! «Ποια είναι η λύση. Να περνάμε κάθε μέρα 10 ώρες στο γυμναστήριο», είπε με νόημα…

Πηγή: www.superbasket.gr

Σχόλιο blogger: Δεν συνηθίζουμε να αναρτούμε αθλητικές ειδήσεις, αλλά όταν ο zots λέει "κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε φανέλα του Παναθηναϊκού" τότε μάλλον τα πράγματα είναι σοβαρά.

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive