Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

Σεμνά & ταπεινάΜαρτυρία από τα γεγονότα στην οδό Ασκληπιού 14. Παρακολουθήστε πλάνα από τον αποκλεισμό και συλλήψεις διαδηλωτών στο συγκεκριμένο σημείο. Αστυνομικοί χτυπούν και ρίχνουν στο έδαφος μία ηλικιωμένη γυναίκα, που στεκόταν ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές για να προστατεύσει τους τελευταίους.

Περίπου στις 4 το μεσημέρι μια ομάδα παιδιών βρέθηκε στην οδό Ασκληπιού 14, κυνηγημένοι από την Αστυνομία. Μπήκαν αρχικά σε ένα κατάστημα με ψιλικά στο ισόγειο της οικοδομής και στη συνέχει στην είσοδο της πολυκατοικίας που υπάρχει στο ίδιο κτίριο. Σε πολύ λίγα λεπτά αποκλείστηκαν εκεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στην αρχή έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί η πρόσβαση στο σημείο στους δημοσιογράφους.
Αργότερα έγινε γνωστό πως μεταξύ των 70 - 80 ατόμων που ήταν στην πολυκατοικία υπήρχαν τουλάχιστον δύο τραυματίες και ζητήθηκε βοήθεια από την Κεντρική Κλινική Αθηνών η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων. Ακόμα και οι γιατροί προσέγγισαν με δυσκολία το σημείο για να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες ενώ ακόμα και όταν βγήκαν μεταφέροντας μια κοπέλα τραυματία δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ.

Όπως φάνηκε τα ΜΑΤ είχαν σαφείς εντολές να κάνουν συλλήψεις στο συγκεκριμένο σημείο. Επικράτησε ένταση και άρχισαν να τραβάνε κόσμο στο σωρό μέχρι και μια ηλικιωμένη γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, την οποία και τελικά συνέλαβαν. Επίσης συνελήφθησαν στο συγκεκριμένο σημείο δικηγόροι της Ομάδας νομικής προστασίας αλλά και άλλοι δικηγόροι από τα γύρω γραφεία που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να εμποδίσουν τις συλλήψεις των παιδιών.

Πολύ χαρακτηριστική είναι η στάση του ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου, ο οποίος συνεχώς καλούσε τα ΜΑΤ να συλλάβουν τον ίδιο και να αφήσουν να φύγουν τα παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στο μαγαζί του.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν εντωμεταξύ φτάσει στο σημείο και κάλυπταν όσα διαδραματίζονταν εκεί. Χτυπήθηκε αρκετά ένας φωτογράφος των ΝΕΩΝ, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών.

Από τους παρευρισκόμενους γίνονταν συνεχείς εκκλήσεις για την μετάβαση εισαγγελέα στο σημείο για να ελέγξει τις αυθαιρεσίες που διέπρατταν οι αστυνομικοί. Αντί του εισαγγελέα ήρθε ακριβώς έξω από την πολυκατοικία μια κλούβα των ΜΑΤ, στην οποία φορτώθηκαν τουλάχιστον 15-20 άτομα, εκ των οποίων πολλοί δικηγόροι αλλά και κόσμος που είχε σχηματίσει αλυσίδες έξω από την πολυκατοικία. Μεταξύ αυτών μεταφέρθηκε στην κλούβα και η ηλικιωμένη γυναίκα που μόλις πριν είχε χτυπηθεί και είχε προς στιγμή χάσει τις αισθήσεις της.

Μετά τις συλλήψεις δόθηκε εντολή για αποχώρηση των ΜΑΤ από το συγκεκριμένο σημείο. Πολλά χημικά και γενικώς προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας εις βάρος των πάντων.

Πηγή: www.tvxs.gr

Σχόλιο blogger: O pitsirikos.blogspot.com τα λέει καλύτερα: "Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος με λογική σε αυτήν την κυβέρνηση, να την ρίξει. Η Ιστορία θα τον δικαιώσει. Ας βιαστεί μόνο."

Υπέγραψαν πρωτόκολλο Ρωσία-Ε.Ε. για το αέριο

Ένα πρωτόκολλο σχετικά με τον έλεγχο της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας υπέγραψαν σήμερα η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συμφωνία που περιέχει τις λεπτομέρειες για τον έλεγχο της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη υπεγράφη από ρωσικής πλευράς από τον αντιπρόεδρο της ρωσικής Κυβέρνησης Ιγκόρ Σετσίν και τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και από την πλευρά της Ε.Ε. από τον Τσέχο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Μαρτιν Ρίμαν, η χώρα του οποίου προεδρεύει της Ε.Ε. Η υπογραφή αυτή έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης το Τσέχου πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολάνεκ, προέδρου της Ε.Ε., στο Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στο Νόβο Ογκάρεβο ότι η Ρωσία θα επαναλάβει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από την ώρα που θα τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός ελέγχου της μεταφοράς μέσω της Ουκρανίας, αλλά θα τις διακόψει και πάλι εάν διαπιστωθεί εκ νέου ότι γίνονται "κλοπές" φυσικού αερίου.

Εξάλλου ο Μίρεκ Τοπολάνεκ, αναμένεται απόψε στο Κίεβο για νέες συνομιλίες σχετικά με την κρίση στο φυσικό αέριο με την Ουκρανή ομόλογό του Γιούλια Τιμοσένκο, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ουκρανικής Κυβέρνησης. "Ο Πρωθυπουργός θα φθάσει απόψε το βράδυ στο Κίεβο και θα έχει συνομιλίες με την Πρωθυπουργό της Ουκρανίας", ανέφερε η εκπρόσωπος Ναταλία Λίσοβα και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες τους προβλέπονται για τις 20:30, ώρα Ελλάδας. Ο Τοπολάνεκ ήταν και χθες το βράδυ στο Κίεβο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γιούσενκο και την πρωθυπουργό Τιμοσένκο.

Πηγή: news.ert.gr

Ο “Αρκτούρος” διασώζει τον ελληνικό ποιμενικό σκύλο

Τριακόσια δέκα καθαρόαιμα κουτάβια του ελληνικού ποιμενικού σκύλου – τα λεγόμενα τσοπανόσκυλα - με καταβολές στην αρχαιότητα έχουν γεννηθεί από το 1998 στο κέντρο της οικολογικής οργάνωσης Αρκτούρος, ο οποίος ανέλαβε δράση όταν διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη ράτσα κινδύνευε να εκλείψει λόγω των διασταυρώσεων με άλλα σκυλιά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, στο πρόγραμμα εκτροφής των τσοπανόσκυλων εργάζονται μία Αγγλίδα και δύο γάλλοι εθελοντές, οι οποίοι μένουν στο Κέντρο του Αρκτούρου. Σκοπός του προγράμματος – το οποίο υλοποιεί ο Αρκτούρος μαζί με τον Όμιλο Φίλων του Ελληνικού Ποιμενικού στην Αγραπιδιά της Φλώρινας - είναι κάθε κτηνοτρόφος ή άνθρωπος της υπαίθρου που θα το ζητήσει να πάρει ένα ζευγάρι σκύλων και με τον τρόπο αυτό να γεννηθούν ακόμη περισσότερα τσοπανόσκυλα.

«Η ύπαιθρος είναι το σπίτι τους και από το 1998 έως το 2007 δώσαμε δωρεάν 310 καθαρόαιμα κουταβάκια» λέει η βιολόγος και υπεύθυνη του προγράμματος Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου, Μαρία Τριβουρέα.

«Διαπιστώσαμε ότι το ελληνικό τσοπανόσκυλο κινδύνευε να εκλείψει, κυρίως λόγω των διασταυρώσεων με άλλα σκυλιά. Έτσι, σιγά σιγά η ράτσα τους έχανε τα βασικά χαρακτηριστικά της, εξαιτίας των οποίων συντρόφευαν τους κτηνοτρόφους και τους άλλους ανθρώπους της υπαίθρου επί αιώνες. Αυτό που κάνουμε εδώ στο Κέντρο Αναπαραγωγής του Αρκτούρου είναι προσπάθεια διάσωσης του ελληνικού ποιμενικού» λέει. Όπως εξηγεί, «είναι σκυλιά ιδιαίτερα έξυπνα και πιστά».

Πηγή: www.cosmo.gr

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive