Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την εκλογή αρχηγού

28/10/2009

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στη ΝΔ σχετικά με τις διαδικασίες της εκλογής νέου αρχηγού.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης μιλώντας το πρωί στην ΝΕΤ έκανε λόγο για "λουδοβίκειες συμπεριφορές", καθώς οι 4 υποψήφιοι και ο πρόεδρος της επιτροπής Συνεδρίου συναποφάσισαν διαδικασίες χωρίς τα όργανα του κόμματος.
Δήλωσε ακόμη ότι το κόμμα κινδυνεύει, χωρίς διάλογο για την ήττα και παραγωγή πολιτικής, να μείνει ως σφραγίδα και σημείωσε πως ο ίδιος πιθανώς δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί και στο Συνέδριο, αν δεν αλλάξει η διαδικασία που έχει αποφασιστεί.

Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου σε ανακοινωσή της αργά το απόγευμα έδωσε στη δημοσιότητα τη συμφωνία των 4 υποψηφίων για τη διαδικασία εκλογής, στην οποία αναφέρεται ότι υπήρξε συμφωνία για την εκλογή αρχηγού από τα μέλη της ΝΔ και όσους πολίτες θέλουν να εγγραφούν ως μέλη.
Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την διαφωνία του Δημ. Αβραμόπουλου ο οποίος ζήτησε να εκλεγεί ο αρχηγός από τα μέλη και φίλους της ΝΔ.

Η κα Ντόρα Μπακογιάνη ζητά να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα,δηλαδή η εκλογή από τα μέλη, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι αν συμφωνήσουν όλοι δεν έχει αντίρρηση να ψηφίσουν και οι φίλοι,ενώ ο Π Ψωμιάδης δηλώνει ότι ο ίδιος τηρεί την υπογραφή του.

Οι διαφωνίες αυτές μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές τριβές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία, όμως, θα κληθεί να αποφασίσει για τη διαδικασία και την πρόταση περί αλλαγής του καταστατικού που θα απευθύνει στο Συνέδριο.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9,84 συμφώνησε με τον Δημ. Αβραμόπουλο: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τους φίλους και τους ψηφοφόρους της ΝΔ μόνο και μόνο γιατί αυτοί δεν θέλουν να εμφανιστούν μετά τις εκλογές εγγεγραμμένοι ως μέλη συγκεκριμένων τοπικών επιτροπών.
Εδώ δεν λέμε ότι όποιος θέλει πάει και ψηφίζει.

Εδώ λέμε ότι με συγκεκριμένα στοιχεία, επωνύμως, κάποιος να εγγράφεται φίλος της ΝΔ και να μπορεί να ψηφίσει.
Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιον, αν δεν θέλει, να μην γίνει σώνει και καλά μέλος μία τοπικής επιτροπής», είπε.

Πηγή: www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive