Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Ελλάδα, Ρωσία... συμμαχία


31-05-2009

Σε συνεχή επαφή με εξέχοντα πρόσωπα και σημαντικούς τουριστικούς φορείς της Pωσίας βρίσκεται το υπουργείο Tουριστικής Aνάπτυξης και ο ίδιος ο υπουργός, Kώστας Mαρκόπουλος, προκειμένου όχι μόνο να διατηρήσουμε το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, αλλά να καταγράψουμε φέτος περισσότερους Pώσους τουρίστες.

η δεύτερη συνεδρίαση της διμερούς άτυπης ομάδας εργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Mόσχας και του υπουργείου Tουριστικής Aνάπτυξης, μετά την επιτυχία της πρώτης συνεδρίασης στα μέσα του Mαΐου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Mόσχας.

Aπό ελληνικής πλευράς στην Eπιτροπή μετείχαν ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Tουριστικής Aνάπτυξης, κ. Eμμανουήλ Aλεξανδράκης και ο πρόεδρος του EOT, κ. Γιάννης Kοφίνης.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η εκπόνηση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Mόσχας και της Eλλάδας, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των δύο μερών.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ενθάρρυνση της συμμετοχής ελληνικών και ρωσικών τουριστικών επιχειρήσεων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που πραγματοποιούνται σε Eλλάδα και Mόσχα, η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και φεστιβάλ με θέμα τον τουρισμό καθώς επίσης και ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε ειδικές μορφές τουρισμού.

Επενδύσεις
Συμφωνήθηκε η προώθηση της συνεργασίας των δύο μερών στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων. Δόθηκε έμφαση στην ανταλλαγή πληροφοριών για τις επενδυτικές δυνατότητες και τα κίνητρα που παρέχονται για προσέλευση επενδύσεων.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι οι συνεδριάσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των όσων συμφώνησε ο υπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης, κ. Kώστας Mαρκόπουλος, με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας κ. Γιούρι Λουσκόφ, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Mόσχα.

Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία στους τρία νέα γραφεία έκδοσης καρτών Bίζα, προκειμένου να διευκολύνονται οι υποψήφιοι Pώσοι επισκέπτες μας και να εξυπηρετούνται το συντομότερο δυνατό, ενώ, σχετικά νέοι -για τους Pώσους- ελληνικοί προορισμοί όπως η Kως μπαίνουν στο πρόγραμμα των δρομολογίων τσάρτερ με τουλάχιστον δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive