Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

1,3 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

21-05-2009


Επιδοτήσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για την εφαρμογή επενδυτικών σχεδίων και αγορά εξοπλισμού ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων μέσω του οποίου θα διατεθούν 1,05 δισ. ευρώ απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, απασχολούν έως 50 εργαζόμενους, λειτουργούν τουλάχιστον δύο χρόνια και έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών την τελευταία 3ετία έως 10 εκατομμύρια ευρώ. Το ύψος της επιδοτούμενης επένδυσης θα πρέπει να είναι από 20.000 έως 300.000 ευρώ.

Με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθούν για την αγορά εξοπλισμού οι λογιστές, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι γιατροί και με 50 εκατ. ευρώ οι εταιρείες franchise.

Η επιχορήγηση ανέρχεται έως το 55% (για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη) και έως το 65% (για την υπόλοιπη χώρα) του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου, ενώ η ελάχιστη ίδια συμμετοχή του επιδοτούμενου ελεύθερου επαγγελματία ή της επιχείρησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 20% του επενδυτικού σχεδίου.

Ολη η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται μέσω των τραπεζών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive