Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Το YouTube σταμάτησε την αναπαραγωγή videoclips στην Αγγλία

1/4/2009

Το YouTube αποφάσισε να αποσύρει τα μουσικά videoclips στην Αγγλία εξαιτίας του μεγάλου κόστους για τα δικαιώματα αναπαραγωγής, σύμφωνα με το Sky news.

Χιλιάδες βίντεο έχουν «εξαφανιστεί» από την ιστοσελίδα έπειτα από την αποτυχημένη συνάντηση του ιδιοκτήτη της Google και You Tube με την εταιρία PRS for Music για νέα συμφωνία μεταξύ τους καθώς η ήδη υπάρχουσα για τα πνευματικά δικαιώματα έχει λήξει.

Η εταιρία PRS for Music με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως η νέα άδεια θα πρέπει να περιλαμβάνει πληρωμή η οποία να ανταποκρίνεται στις υψηλές «θεάσεις» των videoclips από τους χρήστες του διαδικτύου.

Η Google από την πλευρά της χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ως επώδυνη και η οποία μπορεί πολύ πιθανόν να προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση.

Μάλιστα, τονίστηκε πως εάν έκλεινε η συμφωνία θα είχε ως αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς χρήματα κάθε φορά που θα «έπαιζε» ένα βίντεο.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα ακόλουθα: «Σεβόμαστε απόλυτα τη σκληρή δουλειά των μουσικών και των στιχουργών όπως επίσης και τα πνευματικά δικαιώματα αυτών. Η PRS όμως μας ζητά να καταθέσουμε υπερβολικό ποσό χρημάτων, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Το κόστος είναι απαγορευτικό για εμάς καθώς σύμφωνα με τους όρους της PRS θα χανουμε μεγάλο ποσό χρημάτων κάθε φορά που θα «παίζει» κάποιο κλιπ».

Η PRS for Music κάλεσε τη Google να επανεξετάσει την απόφασή της, η οποία ελήφθη σε διάστημα τριών ημερών. Τέλος, η Google ανέφερε πως θα προσπαθήσει να βρει άλλους τρόπους ώστε να «αποζημιώσει» τους τραγουδοποιούς των videoclips.

Πηγή: www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive