Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Γερμανία: Νέα στοιχεία για τον 17χρονο μακελάρη.


Ο έφηβος, ο οποίος σκότωσε 15 άτομα σε σχολείο της πόλης Βίνεντεν, στη νοτιοδυτική Γερμανία, ενδέχεται να μην είχε προειδοποιήσει για την πράξη του, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η αστυνομία.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι ο δράστης και αυτόχειρας, Τιμ Κρέτσμερ, 17 ετών, είχε ενημερώσει κάποιον άλλον σε chat forum στο Ιντερνετ ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει μαθητές από το πρώην σχολείο του γιατί τον είχαν κοροϊδέψει.

Η αστυνομία όμως ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες πώς βρέθηκαν τέτοιες αποδείξεις στον υπολογιστή του είναι ψευδείς.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης, όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε νωρίς χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι η αστυνομία διέθετε στοιχεία πώς ο Κρέτσμερ είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του ώρες πριν από την πολύνεκρη επίθεση της Τετάρτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χέριμπερτ Ρεχ, μάλιστα, επικαλέστηκε αυτά που φέρεται ότι έγραψε ο δράστης από τα οποία προέκυπτε ότι είχε όπλο και σχεδίαζε να πάει στο σχολείο και να "τηγανίσει" κάποιους από τους μαθητές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακρίνει μάρτυρες που δήλωσαν ότι διάβασαν στο chat forum τις συγκεκριμένες απειλές από τον δράστη, για να διακριβώσει αν και πότε αυτές διατυπώθηκαν.

Επίσης βρίσκονται σε επαφή με τους αμερικανούς χειριστές του server, όπου λειτουργεί το συγκεκριμένο chat forum, προκειμένου να διαπιστώσουν πότε έγραψε ο δράστης και αυτόχειρας για την πρόθεσή του να δολοφονήσει συμμαθητές του.

Χθες Πέμπτη, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο δράστης και αυτόχειρας βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση καθώς έπασχε από κατάθλιψη.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες Αναρτήσεις

prev next

.

Blog Archive